Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 13:31
Valóban 12 ms a frissítés.
Nem ismerlek, de azt tudom, zöldségeket beszélsz.
Te sem ismersz. De segítek kicsit ebben is. Általában mindig adok egy esélyt annak, aki valahol hibát vétett, hogy javíthasson.
Lehet, h én értelmeztem félre valamit,
lehet, h ő jóra gondolt, csak rosszat írt,
lehet, h kamuzott, akkor visszavonhatja
lehet, h azt hiszi ért ahhoz, amit leírt, de mikor jobban belegondolt, rájött, h mégse.
De ha valaki szórja a sületlenségeket és mindeközben - hogy is mondtad

- egy faltörő kos mentalitásával megy előre [azaz se hall, se lát], azt kevésbé szeretem.
Nem azért, mert ettől nekem rossz lesz [megnyugtatlak, nem lesz rossz], hanem mert sajna így megvezetsz másokat is. Sokan olvassák ezt a fórumot. Nem szeretném, h aki nem vagy kevésbé ért a témához, az úgy járjon, mint kocsisor a ködben:
Az első elvétette a kanyart, a többi meg ment utána a szántóföldre, mert mindegyik az előtte haladó lám
pa fényére hagyatkozott.
Neked is megadtam az esélyt, h javíthass. No, vágjunk bele.
12 ms - mi is ez valójában
Frissítés? - nem, az legfeljebb a 60 Hz lehetne
Response time? - nem, mert az 16 ms
Ez biza a falling time, azaz míg egy cella fehérből fekete állapotba megy át
Rising time, amíg feketéből fehér állapotba kerül a cella (4 ms)
Hogyan is néz ki egy cella fekete-fehér-fekete állapotváltozása a képernyőn
60 Hz -> tehát 1000ms/60=16+2/3 ms telik el 2 jelküldés között
Az egyszerűsítés érdekében Felfutást/lefutást vegyük lineárisnak, persze valójában nem azok.
Ekkor így néz ki egy fekete-fehér-fekete "frissítés"
Tekintsük fehérnek azt az állapotot, mikor 50%nál nagyobb a fényerő a maximumnál. [Pedig 25%os fényerő is észlelhető, zavaró lehet.]
Kedveztem neked, 16+2/3 helyett 16 veszek, 50% alatt már/még feketének vesszük.
Kedvezek még, mondjuk azt, h
20 ms.
Eddig tudom lefaragni, de ezt is csak neked, akciósan.
------------
Nah, én megyek korizni, addig végiggondolhatod, hibáztál-e máshol is. Ha igen, javíthatsz a bizonyítványon.
Csak egy szimpla kérdés a végére:
Volt az LCDn karc vagy sem? [Nem az érdekel MiMásban mit mondtak, azt kérdem, te láttál-e karcot vagy sem. Segítek: egy igen-t vagy egy nem-et várok válaszként]