Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 2:34
Aha...Csak elfelejtettünk mégvalamit.
Most van 2006. Visszamegyek 2000-be. Ott lerombolom az országházat, majd visszautazok ujra 2006-ba. Namost, amikor elvégeztem a dolgom, és ott vagyok 2000-be, akkor elbucsuzok tőletek, hogy visszajövök ide a jelenbe. Mikor bucsut veszünk, nektek 6 évet várnotok kell arra, hogy 2006-ba visszatérjek, hogy elérjem 2006-ot. Nade!! Mivan azzal a 2006-al, ahonnan eljöttem??? Ott már elméletileg 2012-nek kellene lennie, nem?
A tudósok most tanulmányozták Einstein relativitás elméletét, amely nem zárja ki az időutazást. Szerintük az időutazás nem más, mint átmenni egy ilyen párhuzamos világba.
A Sliders is erről szól, de elég gagyi módon.
A vastagbetűs "ott" alatt mit értesz? Amire gondolsz, az nem létezhet. Van az a világ, ahonnan elindultál, és van az ő normál ideje. 2006-ból elindulsz, visszatérsz 2000-be, lerombolod az Országházat, ezzel átírod a világ történelmének onnan számított részét. Visszaindulsz 2006-ba,
ezzel ismét átírod a történelemnek az indulás pillanatától számított részét! Vagyis egyrészt nem tudod, hogy milyen körülmények közé fogsz érkezni (de semmiképp sem ugyanolyan helyzetbe, ahonnan elindultál), másrészt azok, akiktől elbúcsúztál, jó eséllyel várni fognak a saját 2006-jukban, hisz tudják, hogy elindultál. Hacsak valaki más át nem írja "időközben" (sic!) azok történelmét, de most tegyük fel, hogy nem. Szóval megérkezel 2006-ba, de ez a 2006. nem az a 2006. ahonnan elindultál, azt elveszítetted a 2000-be érkezésed pillanatában. Így néz ez ki FragMaster lineáris világában.
A párhuzamosban annyival más a helyzet, hogy a 2000-be érkezéssel generálsz egy elágazást, és egy pillanattal később, amikor a 2000-es világ veled együtt elindul az új ágon, már esélyed sem lesz a kiindulási 2006-ba vagy annak ágára visszatérni.
Mindkét esetben felmerült a kérdés, hogy hová, milyen környezetbe érkezek, ha a jövőbe indulok. Ez lutrinak látszik. De ha jól emlékszem a relativitáselméleteket továbbgondoló elmélkedő fizikusok is kizárták az időutazás egyik irányát. Nem tudja valaki, hogy melyiket?