HWSW Informatikai Kerekasztal: Az egészséges számítógéphasználat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az egészséges számítógéphasználat avagy gondolj a jövőre is Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 07. 11:01

Irodai székek és irodai karosszékek

Vásárolt már valaki itt ?
Tapasztalat ?
Gazdaságos szemek by AOC

#82 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 11:25

A hintamechanika mire jó?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#83 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 11:36

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 11:25

A hintamechanika mire jó?

tudtommal arra, hogy ha kihúzod a kis botját akkor előre meg hátra lehet a székben hintázni :)
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#84 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 11:43

Idézet: Vendor - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 11:36

tudtommal arra, hogy ha kihúzod a kis botját akkor előre meg hátra lehet a székben hintázni :)

pontosan  ;)

#85 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 13:00

Ok. köszi:)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#86 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 21:13

Idézet: Füleske - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 12:01

Irodai székek és irodai karosszékek

Vásárolt már valaki itt ?
Tapasztalat ?

Jókora választék van, az egyszer biztos... bár az irodai bútorok (amibe a számítógépes butorok tartoznak) a  teljes árúkészletük egy része csupán, de azért van miből válogatni.

Ami viszont a képeket nézve eszembe ötlött: nagyon erőltetik a görgős billentyűzet fiókot, amitől én a falra tudnék mászni. A lehető legrosszabb helyen szokott lenni, ha nincs kihúzva teljesen, akkor a legkisebb nyomásra betolódik, ráadásul az egér a legritkább esetben fér el mellette, vagyis ha kényelmesen akar egerezni a delikvens, akkor felrakja a stabil asztallapra azt. A munkahelyemen is ilyen asztal van, de a billyentyűzettartót csak rajztárolónak használom.  :)

#87 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 22:06

Itt adnék hangot én is ennek: sokat gondolkoztam, vajon miért erőltetik ezt a billentyűzet tartót? Ahelyett, hogy kényelmes testtartásban gépelhetne az ember, görnyedjen inkább az asztalra? Billentyűzettartó és monitorállvány suxx!

És hogy ne csak offoljak, íme egy szék, amit a Stokke székek mellett szívesen bevállalnék:
Freedom Task Chair

#88 Felhasználó inaktív   Bekre_Pál 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 22. 18:30

Vágyam: alacsony asztal (akár <60cm is), billentyűzetállvány nélkül, de (kb. 10cm) monitorállvánnyal. Extra: ha U alakban körülveszi az embert az asztal.
És egy erős S-domborítású ("lumbar support" http://ergo.human.co...ergoguide.html), rövid ülőkéjű (nem "mély"), görgős szék.
Fontos: masszív, garantáltan tartósan nyikorgásmentes szerkezet! Akár állíthatóság sem kell cserébe.

Mért van az, hogy hivatkoznak ISO 9241-re meg MSZ-re, mégis "szemétdömping" van? (Maximum íróasztalnak, kézzel írásra alkalmas bútorok, megtermett 180-as hosszúcombú ember számára. Minőség meg sehol, tehát egy idő után szinte szétesik pl. a szék, illetve rettenetesen nyikorog.) (Nem ismerem a piacot, és mondjuk 100000 fölött biztos kapni is már valamit; de..)

#89 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 21:28

No, en vegre megvettem almaim asztalat...

pardon, ha reklam, de erdemes megnezni az IKEA Jerker asztalat...

Kép

No, pont egy ilyen... Nagggyon baba... :)

Amugy, egeszsegrol: Most fogok vegre TFT monitorra valtani, mar elerkezettnek tartom...

Es, szerencsere a biologiai oram ugy muxik, hogy 3/4-1 orankent mindig felallok a gep elol.. Bar, ez a tendencia lehet most valtozni fog, hogy leszokom a cigirol.. :D

#90 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 21:37

Én leszoktam a cigiről (kb. másfél éve) és biza sokkal ritkábban állok fel a géptől, kb. 3x ritkábban. :o A leszokáshoz meg lábtörést :smoker:

#91 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 05. 23:05

Software for achieving healthy and productive computer use  :cool:

WorkPace is one of the most sophisticated computer ergonomics packages available.

WorkPace monitors your mouse and keyboard use. Using personalised settings the software then displays small pop-up windows, suggesting the best times for taking regular breaks (micro and macro pauses). Warning messages are shown when the computer has been used more than self-determined maximums and at regular intervals a regime of onscreen exercises is displayed. All these are proven to prevent RSI*.

WorkPace also offers education on ergonomics, the ability to record and analyse many aspects of computer activity, and facilities for organising different settings for many users on large networks.

WorkPace is a proven product with many satisfied customers.

WorkPace Homepage

A sample screen page from WorkPace
Kép

Kép

One of the recommended stretches during your rest break
Kép
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#92 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 20:54

Idézet: Stormrider - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 0:05

Software for achieving healthy and productive computer use
[...]

Ha már ilyen szoftverről van szó... Egy másik topikban bukkantam erre a programra:
Workrave
Kép
Kép

A program ráadásul ingyenes is.

#93 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 22:31

Idézet: melon - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 22:37

Én leszoktam a cigiről (kb. másfél éve) és biza sokkal ritkábban állok fel a géptől, kb. 3x ritkábban. :o A leszokáshoz meg lábtörést :smoker:

Köszi... :)

Az biztos,hogy aki feltalalta ezeket a nikotinos szopogatotablettakat, eleteben nem szivott el egy szal cigit sem...  :o A sima "befagyasztodvelencevizetalehelleteddel" rago ezerszer hatekonyabb... :)

#94 Felhasználó inaktív   cydor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 02:20

Idézet: DViD - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 20:28

No, en vegre megvettem almaim asztalat...

...

Amugy, egeszsegrol: Most fogok vegre TFT monitorra valtani, mar elerkezettnek tartom...

hali
nem tudom mi lehet a hond, de melohelyen egy Samsung sm 152v TFT moncsi van, de nekem nagyon zavarja a szememet. használok ugyanitt egy Proview ma 582 (ha jól látom a hátulján) TFT moncsit, ez sokkal jobban kíméli a szememet, de még mindig kissé zavar, az ősöreg LG 775n moncsim (normál crt, 85Hz) sokkal jobban kíméli a szememet., hosszú órákat is kibírok előtte, és akkor sem fáj a szemem. ;)
szóval az olcsó TFT-kkel vigyázzatok... nem biztos hogy érdemes...

Szerkesztette: cydor 2005. 06. 16. 02:20 -kor

#95 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 07:47

Passz, nekem nem tunt fel, hogy az olcso TFT-k zavarjak a szemet.

Melohelyi gepemen egy MAG PF770 log 1024x768 85Hz-n ~2 honapja, de mostanaban raktam ossze gepeket olcso TFT-kkel is, pl. AG Neovo F15B-vel+Benq mittudomenmilyen 17"-essel, teljesen nyugodt kepuk van.

Persze fonokomet nem lehet meggyozni arrol, hogy irodaba TFT-t vegyen, mivel az penzbe kerul.
Mostani MAG is ugy kerult hozzam, hogy ugyfelnek kivittuk a komplett rendszert, amikor kinyogte, hogy o TFT-vel keri a gepet, igy megmaradt egy uj CRT-nk, amire en gyorsan lecsaptam, mivel a regi LG 770S mar igencsak doglodott, es rendesen fajt a szemem tole.

Most mar persze minden ugyfel default TFT-t kap, mivel azt egeszsegesebb cipelnunk...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 06. 16. 08:03 -kor

#96 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 09:50

Idézet: cydor - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 3:20

hali
nem tudom mi lehet a hond, de melohelyen egy Samsung sm 152v TFT moncsi van, de nekem nagyon zavarja a szememet. használok ugyanitt egy Proview ma 582 (ha jól látom a hátulján) TFT moncsit, ez sokkal jobban kíméli a szememet, de még mindig kissé zavar, az ősöreg LG 775n moncsim (normál crt, 85Hz) sokkal jobban kíméli a szememet., hosszú órákat is kibírok előtte, és akkor sem fáj a szemem. ;)
szóval az olcsó TFT-kkel vigyázzatok... nem biztos hogy érdemes...

Hmm...

Olcso TFT... Egy Fu-Si P19-2 fog hamarosan landolni a fenti asztalon, az sztem nem szamit olcsonak.. :)

#97 Felhasználó inaktív   dahla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 00:22

hello
az ergonómiáról...
vettem egy csuklótámaszos egérpadot, mondván milyen jó megelőzni a bajt. eddig nem fájt a csuklóm... már igen. nem hiszem, h lehet rendellenesen használni egy ilyen bonyolult szerkezetet, mint egy egérpad.
másrészt a topic elején a számítógép előtt ülőkre vonatkozó veszélyek közt nem olvastam az aranyeret. pedig az ülőmunkát végzőket ez is "fenyegeti". már csak ezért is ajánlott a testmozgás!

#98 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 21:27

Idézet: dahla - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 1:22

hello
az ergonómiáról...
vettem egy csuklótámaszos egérpadot, mondván milyen jó megelőzni a bajt. eddig nem fájt a csuklóm... már igen. nem hiszem, h lehet rendellenesen használni egy ilyen bonyolult szerkezetet, mint egy egérpad.
[...]

Szerintem a csuklótámaszt csak pihentetésre jó használni, vagy amikor kisebb az egérhasználat (böngészésnél görgetéskor).
(És milyen kellemes érzés ilyenen pihentetni:
Kép  :D )

Van olyan egérpad is, ahol ez a csuklótámasz mozog, csúszkál:
Kép
Ennél gondolom folyamatosan a támaszon lehet a csuklód, de szerintem nem lenne könnyű megszokni, hiszen egerészés közben külön erőt kell kifejteni a csuklótámasz mozgatásához is.

#99 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:52

Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kikérni a következő cuccról. (bocs ha ez már lett volna, de a keresőben nem találtam ilyet)
Szóval így fest a drága :) :

Steel Gaming Glove

Ez nem csak "hardcore" játékosoknak jó, szvsz az átlagember is nyugodtan használhatja.
Nekem azért lenne fontos, mert a csuklómon a sok egerészéstől keletkezett egy kis csontkinövés, és ha nem csinálok vele/ellene v.mit, akkor pár év múlva irány az ortopédia.... :(
De ez a kesztyű védi a csuklót a súrlódástól+csuklószorító is egyben. Ha valaki használt már ilyet, az igazán megoszthatná a tapasztalatait.
Előre is köszi!  :)
:respect:
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#100 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:49

Idézet: rocker69 - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:52

[...]
De ez a kesztyű védi a csuklót a súrlódástól+csuklószorító is egyben. Ha valaki használt már ilyet, az igazán megoszthatná a tapasztalatait.
Előre is köszi!  :)
:respect:

Ami problémát látok vele, az az, hogy a középső három ujjad elszeparálja a két szélsőtől, és így azoknak lehet kényelmes a használata, akik mindhárom középső ujjukat használják az egéren (a középsővel görget, a többi értelemszerűen). Én viszont csak a mutató- és középső ujjamat használom, a középső ujjammal a jobb gombot kezelem, a mutatóujjammal pedig a bal gombot és a görgőt. Nekem nehéz (ha nem lehetetlen) lenne átszokni.

szerk.: elírások...

Szerkesztette: SuMMeR 2005. 08. 05. 17:52 -kor

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »