HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 14:28

Idézet: tranyo - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 20:42

G&G ez a jó :up:  :up:

Köszi az e-mailt, megkaptam. A lovas kép az igazi teszt, nekem nagyon meggyőző. Szép színek, jó kontraszt. Tényleg jónak tűnik. Ilyen minőség mellett nem érdemes a gyári tintát megvenni 3000 ft/darab áron. Azt hittem, rosszabb.

#362 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 13:46

Hoppá. Ma voltam a media marktban, papírt venni. A fentiekkel kapcsolatban tévedtem. A gyári canon patron nem 3000, hanem 4000 ft. Vagyis egy teljes szett 20e ft!!! Ez már egy kicsit durva. Viszont már a MM-ban is lehet kapni pl Pelikan patront, nem tudom arról mi a véleményetek. Melyik a jobb? Pelikan, G&G, vagy a www.nyomtatokellek.hu -n kapható?

Másik, ennél sokkal fontosabb kérdésem. Ugye színenként cseréljük a patront, és az a helyzet, hogy a színek nem egyszerre fogynak ki. Megveszek egy szett utángyártott tintát, kifogy a nyomtatóhoz kapott sárga, és beletehetem-e az utángyártottat? Vagyis akkor van benne 4 patron canon, és egy patron utángyártott. Nem lesz ebből gond? Van már valakinek vele személyes tapasztalata?

#363 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 23:13

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 14:46

Hoppá. Ma voltam a media marktban, papírt venni. A fentiekkel kapcsolatban tévedtem. A gyári canon patron nem 3000, hanem 4000 ft. Vagyis egy teljes szett 20e ft!!! Ez már egy kicsit durva. Viszont már a MM-ban is lehet kapni pl Pelikan patront, nem tudom arról mi a véleményetek. Melyik a jobb? Pelikan, G&G, vagy a www.nyomtatokellek.hu -n kapható?

Másik, ennél sokkal fontosabb kérdésem. Ugye színenként cseréljük a patront, és az a helyzet, hogy a színek nem egyszerre fogynak ki. Megveszek egy szett utángyártott tintát, kifogy a nyomtatóhoz kapott sárga, és beletehetem-e az utángyártottat? Vagyis akkor van benne 4 patron canon, és egy patron utángyártott. Nem lesz ebből gond? Van már valakinek vele személyes tapasztalata?

Azért ne a Mediamarkt/Saturn elmebeteg áraiból indulj ki!
van itt: http://www.pcland.hu/ pl. 2180-ért eredeti patron, így máris nem 20e egy szett...
mivel én nem nyomtatok túl sokat, én nem kockáztatom a nem eredeti patron miatti fejdugulást, ill. a rosszabb nyomtatási minőséget. persze ha nagyüzemben nyomod, jobban megéri olcsóbb tinta után nézni.

itt: http://www.druckerch...ikel.php?ID=951 találsz egy tesztet (németül) ahol tesztelik az eredeti canon ill. az utángyártott patronok (Pelikan is!) minőségét.

Az UV teszt elég egyértelműen mutatja szerintem az eredeti patronok előnyeit...

#364 Felhasználó inaktív   ansmann 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 12:40

Nekem van egy eladó eredeti canon festékpatron garniúrám ip 5000 -hez (3 szines +  2 fekete)
10.000-ért adom. (Budapest)
Akinek kell, az írjon: ansmann@freemail.hu

csá

#365 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 12:59

Idézet: ansmann - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 13:40

Nekem van egy eladó eredeti canon festékpatron garniúrám ip 5000 -hez (3 szines +  2 fekete)
10.000-ért adom. (Budapest)
Akinek kell, az írjon: ansmann@freemail.hu

csá

Számla nélkül a hivatalos nettó árnál drágábban adni, nem valami nagy ajánlat. Egyébként javaslom a Bolhapiac című szekciót a fórumban.

#366 Felhasználó inaktív   ansmann 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 13:16

Számlával ennyi! nélküle 8.000 ft. a bolhapiac-ot köszönöm, nem tudtam hogy itt nem lehet hirdetni.

#367 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 17:45

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 22:13

Azért ne a Mediamarkt/Saturn elmebeteg áraiból indulj ki!
van itt: http://www.pcland.hu/ pl. 2180-ért eredeti patron, így máris nem 20e egy szett...
mivel én nem nyomtatok túl sokat, én nem kockáztatom a nem eredeti patron miatti fejdugulást, ill. a rosszabb nyomtatási minőséget. persze ha nagyüzemben nyomod, jobban megéri olcsóbb tinta után nézni.

itt: http://www.druckerch...ikel.php?ID=951 találsz egy tesztet (németül) ahol tesztelik az eredeti canon ill. az utángyártott patronok (Pelikan is!) minőségét.

Az UV teszt elég egyértelműen mutatja szerintem az eredeti patronok előnyeit...

Hálásan köszönöm mind a két linket. Németül nem tudok, de a képeket és az alá írt dolgokat megértettem. Ebből nekem az szűrődött le, hogy az eredeti canon tintához képest a pelikan és az inktec még egész jó.

#368 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 17:59

Egyébként vettem ma Tesco gazdaságos fotópapírt (265 g/mm) elvileg annyira rossz nem lehet, majd kipróbálom. Vettem még ilford proford-ot, elvileg ennek jónak kéne lenni. Van még itthon avery meg forte, a héten jön a neten rendelt kodak papír, meg persze van még a gyári canon pro papírból is... Még valami HP-t veszek, meg egy tasak epsont, és el tudom dönteni, milyet kell venni ezután... :)

#369 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:42

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:59

Egyébként vettem ma Tesco gazdaságos fotópapírt (265 g/mm) elvileg annyira rossz nem lehet, majd kipróbálom. Vettem még ilford proford-ot, elvileg ennek jónak kéne lenni. Van még itthon avery meg forte, a héten jön a neten rendelt kodak papír, meg persze van még a gyári canon pro papírból is... Még valami HP-t veszek, meg egy tasak epsont, és el tudom dönteni, milyet kell venni ezután... :)

Nem fogsz csalódni a tecskó gazdaságos papírban. Főleg annyi pénzért! ;)
Sokkal jobb az fotopapírban, mint a gazdaságos mustár mustárban. :D

Szerkesztette: lorenzo 2005. 09. 13. 17:43 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#370 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:46

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 16:42

Nem fogsz csalódni a tecskó gazdaságos papírban. Főleg annyi pénzért! ;)
Sokkal jobb az fotopapírban, mint a gazdaságos mustár mustárban. :D

Már megérte :)
Általában szeretem a gazdaságos cuccaikat, eddig nagy általában úgy értékeltem őket, hogy a nagyon jótól egy kicsit kevésbé jók, de sokkal olcsóbbak. És ez megfelel.

#371 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:21

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 16:46

Már megérte :)
Általában szeretem a gazdaságos cuccaikat, eddig nagy általában úgy értékeltem őket, hogy a nagyon jótól egy kicsit kevésbé jók, de sokkal olcsóbbak. És ez megfelel.

Én tapasztalatból beszéltem. Ugyan semmi más "gazdaságos" terméket nem vásárolok a teszkóban, de ezt a papírt kipróbáltam és tényleg nagyon korrekt a minősége. Gyorsan is szárad. Azt a pénzt tényleg megéri, ha gyorsan kell otthon képet nyomatni valamire.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#372 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:26

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:21

Én tapasztalatból beszéltem. Ugyan semmi más "gazdaságos" terméket nem vásárolok a teszkóban, de ezt a papírt kipróbáltam és tényleg nagyon korrekt a minősége. Gyorsan is szárad. Azt a pénzt tényleg megéri, ha gyorsan kell otthon képet nyomatni valamire.

Pont ilyen célra vettem. A családnak nyomtatok hétvégén, amit kinéznek itt a gépen.

#373 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:03

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:26

Pont ilyen célra vettem. A családnak nyomtatok hétvégén, amit kinéznek itt a gépen.

Kérdésem lenne. Rendelném meg az első patronokat, nehogy nyomtatás közben fogyjon ki. A kérdés az lenne, hogy melyik szín szokott először kifogyni? Melyikből használ tipikusan többet az átlag fotónyomtatás? Mert abból rendelnék legalább kettőt.

#374 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:24

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 13:03

Kérdésem lenne. Rendelném meg az első patronokat, nehogy nyomtatás közben fogyjon ki. A kérdés az lenne, hogy melyik szín szokott először kifogyni? Melyikből használ tipikusan többet az átlag fotónyomtatás? Mert abból rendelnék legalább kettőt.

Úgy rémlik, hogy nekem a sárga fogyott ki legelőször, de nagyon rövid időn belül a többi is. :)

#375 Felhasználó inaktív   Norbi27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 20:07

Sziasztok

A téma címében szereplő nyomtatóm van. Utángyártott patront használok, most cseréltem hetedszer. Egy ideje a fekete csíkoz. Megcsináltam többször a nyomtatófej tisztítást, és a fokozott tisztítást is.
De ez sem segített. Azután kimostam a fejet, az itteni leírás szerint. Utánna csináltam 2 fejtisztítást és elkezdtem nyomtatni. Piros szín nem volt egyáltalán és a többi sem volt jó. Ezután csináltam még 5-6 tisztítást és alapos tisztítást. Most nyomtat mindent szépen, de a fekete ugyanúgy csíkoz mint előtte. Az az érdekes, hogy a fúvókatesztet szépen kinyomtatja, csak a dvd-borító nyomtatásnál veszem észre, hogy csíkoz.
Mit csináljak?
Szerintetek, ha vennék bele egy eredeti fekete patront attól megjavulna-e? Vagy ha ez sem segít, arra gondoltam, hogy veszek mindegyik színből eredetit, valamenyit nyomtatnék vele és utánna visszavinném javíttatni. Még van rá gari. Vagy még akkor is észreveszik, hogy volt benne utángyártott, ha az eredetit félig elhasználom? 

#376 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 20:48

Idézet: Norbi27 - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 19:07

Sziasztok

A téma címében szereplő nyomtatóm van. Utángyártott patront használok, most cseréltem hetedszer. Egy ideje a fekete csíkoz. Megcsináltam többször a nyomtatófej tisztítást, és a fokozott tisztítást is.
De ez sem segített. Azután kimostam a fejet, az itteni leírás szerint. Utánna csináltam 2 fejtisztítást és elkezdtem nyomtatni. Piros szín nem volt egyáltalán és a többi sem volt jó. Ezután csináltam még 5-6 tisztítást és alapos tisztítást. Most nyomtat mindent szépen, de a fekete ugyanúgy csíkoz mint előtte. Az az érdekes, hogy a fúvókatesztet szépen kinyomtatja, csak a dvd-borító nyomtatásnál veszem észre, hogy csíkoz.
Mit csináljak?
Szerintetek, ha vennék bele egy eredeti fekete patront attól megjavulna-e? Vagy ha ez sem segít, arra gondoltam, hogy veszek mindegyik színből eredetit, valamenyit nyomtatnék vele és utánna visszavinném javíttatni. Még van rá gari. Vagy még akkor is észreveszik, hogy volt benne utángyártott, ha az eredetit félig elhasználom? 

+1 ok arra, hogy miért ne használjunk utángyártott g€cit.
Én elhatároztam amikor megvettem a nyomtatómat, hogy nem fogok használni utángányolt patront. A hozzászólásod csak megerősített ebben a meggyőződésemben. Bár ez a véleményem nem segít rajtad, de többeknek okulásul szolgálhat.

#377 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 07:40

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 19:48

+1 ok arra, hogy miért ne használjunk utángyártott g€cit.
Én elhatároztam amikor megvettem a nyomtatómat, hogy nem fogok használni utángányolt patront. A hozzászólásod csak megerősített ebben a meggyőződésemben. Bár ez a véleményem nem segít rajtad, de többeknek okulásul szolgálhat.

Én is erre jutottam végül. Dvd-borítót nem nyomtatok, sem weblapokat. Ezeknél a szín kb majdnem mindegy volna. Színesben csak fényképet nyomtatok, az legyen olyan ahogy a gyártó kitalálta. Ha már kifizetek annyit a fotópapírért, nem zsírkrétával rajzolok rá...
A shop.gigacity.hu oldalon a canon tinta 2100 áfával. A pelikan 1500, egyébként ez nagyon jó tinta. Azt hiszem, ennyiért nem érdekel. Van 600 ft-os is, de a nyomtató még kelleni fog egy darabig, úgyhogy  - elismerve az utángyártott tinta létjogosultságát - eredeti tintát fogok venni.

#378 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:01

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 14:24

Úgy rémlik, hogy nekem a sárga fogyott ki legelőször, de nagyon rövid időn belül a többi is. :)

Attól függ mit nyomtatsz.
Általában a sárga szokott kifogyni először. (fotó nyomtatás)

Attól ne félj,hogy kifogy fénykép vagy bármi közben, mert megáll a nyomtatás, patroncsere és attól a pixeltől folytatja amelyiknél abbahagyta!
Inteligens, nem? ;)

Az utángyártott patronhoz:
több nyomtatóban is használtam, volt amelyik még jó minőségű is volt!
DDDEEE!!!
Kivétel nélkül a csikozódást tapasztaltam mindegyiknél, néhány csere után!!!
A fúvóka beszárad és utána b@szhatod!
Ebbe a nyomtatóba egy garnitúra festék 1 tank benzin ára, vagy egy 3 személyes vacsoráé.
Fölösleges a sz@rt rágni!! :smoker:

#379 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 15:59

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 15:01

Attól függ mit nyomtatsz.
Általában a sárga szokott kifogyni először. (fotó nyomtatás)

Attól ne félj,hogy kifogy fénykép vagy bármi közben, mert megáll a nyomtatás, patroncsere és attól a pixeltől folytatja amelyiknél abbahagyta!
Inteligens, nem? ;)

Az utángyártott patronhoz:
több nyomtatóban is használtam, volt amelyik még jó minőségű is volt!
DDDEEE!!!
Kivétel nélkül a csikozódást tapasztaltam mindegyiknél, néhány csere után!!!
A fúvóka beszárad és utána b@szhatod!
Ebbe a nyomtatóba egy garnitúra festék 1 tank benzin ára, vagy egy 3 személyes vacsoráé.
Fölösleges a sz@rt rágni!! :smoker:

Igen, igazad van, már döntöttem, gyári festéket fogok rendelni, mégpedig a http://shop.gigacity.hu oldalról, aholis tartályonként 2145 forint ha jól emlékszem.

Következő lépéshez érkeztem a papírokkal. Ma volt nálam édesanyám, és nagyobb mennyiségben lettek nyomtatva családi fotók, amiket kiválasztott. Hát, voltak közöttük világosabbak, sötétebbek, kint és bent készült képek egyaránt. Az avery papír kifogyott, ilyet sosem veszek többet, nem 10x15-ös méret, hanem kisebb, erről ennyit.

Ellenben a tesco gazdaságos 10x15-ös kiválóan teljesített, igaz a kiírás szerint 256 g-os papír, volt is mire jónak lenni. Ez tényleg 10x15-ös, így rendesen lettek rányomtatva a képek, nem maradt le a széle mint az avery-nél. Nagyon jó minőséget produkált, és ha jól emlékszem akkor az 50db-os csomag volt vagy 2000 ft. Ha ezt a minőségi szintet tartják, akkor általános célra ezt a papírt fogom venni.

#380 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 20:34

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 14:59

Igen, igazad van, már döntöttem, gyári festéket fogok rendelni, mégpedig a http://shop.gigacity.hu oldalról, aholis tartályonként 2145 forint ha jól emlékszem.

Következő lépéshez érkeztem a papírokkal. Ma volt nálam édesanyám, és nagyobb mennyiségben lettek nyomtatva családi fotók, amiket kiválasztott. Hát, voltak közöttük világosabbak, sötétebbek, kint és bent készült képek egyaránt. Az avery papír kifogyott, ilyet sosem veszek többet, nem 10x15-ös méret, hanem kisebb, erről ennyit.

Ellenben a tesco gazdaságos 10x15-ös kiválóan teljesített, igaz a kiírás szerint 256 g-os papír, volt is mire jónak lenni. Ez tényleg 10x15-ös, így rendesen lettek rányomtatva a képek, nem maradt le a széle mint az avery-nél. Nagyon jó minőséget produkált, és ha jól emlékszem akkor az 50db-os csomag volt vagy 2000 ft. Ha ezt a minőségi szintet tartják, akkor általános célra ezt a papírt fogom venni.

Azért számold csak ki: ha a4-es papírra nyomtatsz és feldarabolod, kb 20%-k  al :think:jössz ki olcsóbban ami a papír árát illeti. Valamint a méretet is te határozhatod meg a képarány szerint. A tesco gazdaságost illetően meg a fene tudja látni fogod-e a tintát rajta 2-3 év múlva! :eek: kb 2000képet nyomtattam eddig Különböző papírokra és egyértelműen mondhatom, hogy nem érdemes a papíron sem spórolni! ;)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.