HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 16:51

Én meg jóóó képeket csinálok és nem kell retusálás :D

pik20:
Az általad említett "pigmenes" szakkifejezés a tinta típusára vonatkozik, mármint a pigment alapú tintákra. Viszont szvsz Te a piezós nyomtatófejre gondoltál, amit valóban az epsonék használnak, csak az nem ténta.

A canon meg a hp a forralós fröcskölős fejeket készít.

Ugyan nekem 8, de hátha valami láma olvassa a fórumot és aztán így jegyzi meg. :)

A lényeg: nem kötekedni akartam :respect:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#962 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 18:57

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 15:51

Én meg jóóó képeket csinálok és nem kell retusálás :D

pik20:
Az általad említett "pigmenes" szakkifejezés a tinta típusára vonatkozik, mármint a pigment alapú tintákra. Viszont szvsz Te a piezós nyomtatófejre gondoltál, amit valóban az epsonék használnak, csak az nem ténta.

A canon meg a hp a forralós fröcskölős fejeket készít.

Ugyan nekem 8, de hátha valami láma olvassa a fórumot és aztán így jegyzi meg. :)

A lényeg: nem kötekedni akartam :respect:

Igen, igen  köszönöm a helyreigazítást, nem volt időm a pontos megfogalmazáson gondolkodni, és ez jutott hirtelen "eszembe". Remélem mostmár megjegyzem!  ;)

De lényegében erre a különbségre akartam rávilágítani: sztem ezért lehet a minőség probléma.

Idézet

...ezen az epson papíron a pöttyök felfedezhetők, tehát látszik, hogy nyomtatva lett.

Javítsatok ki ha marhaság! :paci:

#963 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 19:01

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 19:46

......olvastam erről egy szösszenetet, onnan 320 DPI rémlik. Jól emlékszem?

300 dpi felett már nem látsz semmi különbséget. Úgy tudom a nyomdában sem használnak általános célra ennél nagyobbat.

#964 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 20:07

Idézet: artos - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 16:36

Próbáld ki ps-ben, hogy a képet LAB-ba konvertálva a fényerő (L) csatornát egyedül kiljelölve konvertálod szürkeskálába. Sokkal szebb lesz a végeredmény.

Csatornakeverővel szoktam csinálni, azzal úgy be lehet lőni a tónusokat, ahogy sehol máshol :)

Idézet

Én meg jóóó képeket csinálok és nem kell retusálás:D
Vagy csak nem vagy elég igényes a képeidre :rolleyes:  :D

#965 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 20:55

A csatornakeverős is nagyon jó megoldás, de a LAB és a luminosity változtatása is nagyon jó.

#966 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 21:45

Idézet

Én meg jóóó képeket csinálok és nem kell retusálás

Vagy még nem próbáltad javítani a tökéletesnek hitt képet.  ;)

Remélem egyébként hogy a fenti "jóóó kép" szöveg csak vicc volt. :mirror:

#967 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 22:22

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 21:45

Vagy még nem próbáltad javítani a tökéletesnek hitt képet.  ;)

Remélem egyébként hogy a fenti "jóóó kép" szöveg csak vicc volt. :mirror:

Persze :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#968 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 22:29

Az biztos ha odafigyel az ember fotózáskor, jó sok munkát spórol meg magának!

#969 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:30

Aha, így már okés. ha az ember tupírozni akar a képein, nincs értelme visszamenteni jpg-be. egyszer próbáltam nyomtatni asszem az acdsee-ből, de valahogy össze-vissza akart nyomni a papírra, nekem meg nem volt kedvem tökölni a beállításokkal, ezért maradtam az ízifotoprintnél.  de ps-ből majd kipróbálom.
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#970 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 14:00

Idézet: Berci77 - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 11:30

Aha, így már okés. ha az ember tupírozni akar a képein, nincs értelme visszamenteni jpg-be. egyszer próbáltam nyomtatni asszem az acdsee-ből, de valahogy össze-vissza akart nyomni a papírra, nekem meg nem volt kedvem tökölni a beállításokkal, ezért maradtam az ízifotoprintnél.  de ps-ből majd kipróbálom.

Tupírozás előtt érdemes tiffbe konvertálni mert így nem romlik a minőség a buzeráláskor. Amikor kész a mű, akkor vissza jpegbe.
Egébként ez nem tupírozás, hanem a fényképezéskor keletkezett kisebb nagyobb hibák (leginkább expzíció) korrigálása .
Nem cél a valóságtól elrugaszkodni. Mondjuk 1-2 pattanás kiretusálása még belefér  ;)

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 11. 14:00 -kor

#971 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 12:18

Összehasonlítottam az AVERY papírt a Tesc-val.

Az AVERY egyértelműen fehérebb jók a kontraszok, nem rossz kis papír ez.
Viszont csak 148mm 150 helyett

#972 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 16:25

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 13:00

Tupírozás előtt érdemes tiffbe konvertálni mert így nem romlik a minőség a buzeráláskor. Amikor kész a mű, akkor vissza jpegbe.
Egébként ez nem tupírozás, hanem a fényképezéskor keletkezett kisebb nagyobb hibák (leginkább expzíció) korrigálása .
Nem cél a valóságtól elrugaszkodni. Mondjuk 1-2 pattanás kiretusálása még belefér  ;)

közben nem is, de a jpeg-be való visszamentéskor mindenképpen. tudtommal a canon progi meg csak jpg-ből hajlandó nyomtatni. sajna a legtöbbször nem nagyon van időm a képek "buzerálására". főleg akkor szoktam belenyúlni, ha a gép valamit nagyon félrelőtt, de a kép meg kellene, vagy piros szem esetén. meg az az igzság, hogy nem is értek nagyon a ps-hez.
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#973 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 16:25

Mennyi nyomintás van még benne a patronban, ha elkezd jelezni az egyik szín, hogy hamarosan kiürül?

Mert nekem most tette ki a kis sárga felkiáltójelet a sárga patronomra, hogy kifogyófélben van. Mielőtt teljesen kifogyna, megáll a nyomtatás, hogy cserélhessek? Vagyis ez még csak a kezdeti figyelmeztetés? Mennyi van még benne?

#974 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 17:59

Hmm

Valaki írta,hogy pdf-ben szeret nyomtatni...nem szőrszálhasogató akarok lenni,hanem csak kérdezem,hogy nem-e psd-re gondolt....Csak mert furcsa nekem így....

aztán a "izi fotoprint" képlevágós dolgáról csak annyit kérdeznék, hogy hogy lehet kiszübölni ezt akár más programmal...mert tudtommal az a baj,hogy nem ugyanaz a fényképező képaránya mint a papíré...ergo vagy levágok, vagy bukom az arányokat...akkor már inkább a vágás.

Mellesleg az egész képnyomtatásról a mai napig az a véleményem, hogy azért messze vagyunk még a profi szinttől (ezt a saját fényképekre mondom), mivel "megfizethető" digit gépek úgyis elég silányak még mindig a régi filmeshez képest...ha valamiről szépet akarok,akkor előveszem a prakticam es a filmet előhívatom...és így semmi szívás nincs a színprofilokkal vagy a képlevágással, és mellesleg nem drágább a nyomtatásnál...

Üdv

B

#975 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:16

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 14:00

Tupírozás előtt érdemes tiffbe konvertálni mert így nem romlik a minőség a buzeráláskor.

Fölösleges, amikor jpg-t szerkesztesz, a PS az abból kicsomagolt, tömörítetlen adatokkal dolgozik, a TIFF-be való konvertálás csak plusz egy fölösleges, minőségjavulással nem járó lépés. (A hobbigépek úgyis jpegben, veszteségesen mentenek alapból. Ha meg tiffben/rawban fényképezel, akkor úgyis azzal dolgozol, meg RAW esetén úgyis megvan a kedvenc kis programod, amivel a nyersképből összepakolod a neked leginkább tetsző végleges képet.) Ha meg menteni kell, akkor érdemesebb TIFF helyett PSD-be menteni, már csak a history brush végett :)

Idézet

Valaki írta,hogy pdf-ben szeret nyomtatni...nem szőrszálhasogató akarok lenni,hanem csak kérdezem,hogy nem-e psd-re gondolt....Csak mert furcsa nekem így....

Jól írtam, PDF-ből nyomtatok. (PSD-t kizárólag akkor használok, ha nem egy szuszra javítom ki afénykép összes hibáját.) Ha megnézed, tudsz PS-ből Photoshop PDF-et nyomtatni (legalábbis PS CS-ből, a CS2 nekem valahogy nem jött be), amit utána az acrobat reader nyit meg. Azzal szinte századmilliméter pontossággal be tudod lőni a nyomtatandó méretet ;)

Idézet

aztán a "izi fotoprint" képlevágós dolgáról csak annyit kérdeznék, hogy hogy lehet kiszübölni ezt akár más programmal...
Bármilyen képszerkesztő jó, amiben van olyan lehetőség, hogy megadott képaránnyal jelölj ki egy részletet.

Idézet

ha valamiről szépet akarok,akkor előveszem a prakticam es a filmet előhívatom...
Nem a géptől függ a szépség, hanem a témától ;)

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 12. 19:17 -kor

#976 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:19

Hát  Te egészen érdekesen vélekedel a digitális képfeldolgozásról, sok mindent nemjól tudsz!  :eek: Olvasgass azért utána egy kicsit ennek a tiff jpeg psd dolognak, mert ez elég hézagos amit leírtál.
A tiffbe való konvertálást, mint 1. lépést pontosan  profik javasolják. Nem az az értelme, hogy javuljon a minőség, hanem, hogy nem romoljon a feldolgozás alatt. Na most, ha egy kicsit utánaolvasol a dolognak (nem ezekre a fórumokra gondolok, hanem a szakirodalomra) akkor világossá válik előtted is, hogy bár hihetetlenül hangzik, de a KÉPFELDOLGOZÁS ALATT is romlik a jpeg állomány mondjuk egy 10°- os elforgatásnál. A többi műveletről nem is beszélve.  :confused:
A PDF-ből való nyomtatás meg abszolút  "nem javítja" a minőséget, nem is érdemes fotót ebből nyomtatni. Azt hiszem, a pdf dokumentáció készítésre jó és nem másra.  :reklamacio:
Az utolsó, -témát érintő- mondatod már megbocsáss, de hatalmas csacskaság, mert egyik sincs meg a másik nélkül. Számomra nincs pl bosszantóbb mint egy igényesen megválasztott téma igénytelen minőségben.  :(

Persze fentebb nem a 30e Ft-os géppel készült, vágatlan 9x13-as méretű nyomtatásról beszéltem.

Maradok tisztelettel:
PIK20

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 12. 20:47 -kor

#977 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:25

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 15:25

Mennyi nyomintás van még benne a patronban, ha elkezd jelezni az egyik szín, hogy hamarosan kiürül?

Mert nekem most tette ki a kis sárga felkiáltójelet a sárga patronomra, hogy kifogyófélben van. Mielőtt teljesen kifogyna, megáll a nyomtatás, hogy cserélhessek? Vagyis ez még csak a kezdeti figyelmeztetés? Mennyi van még benne?

Ne aggódj, mert ahogy már korábban említettem, nekem fogyott ki képnyomtatás közben a tenta, megállt a rendszer, de patroncsere után ua-tól a pixeltől folytatta, a nyomaton nem látszott semmi.

Egyébként a sárga felkiáltójel tapasztalatom szerint százalékban kifejezve ~80%-nál jelenik meg.

Nyugodtan még nekikezdhatsz újabb nyomiknak!  ;)

#978 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:42

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:19

bár hihetetlenül hangzik, de a KÉPFELDOLGOZÁS ALATT is romlik a jpeg állomány mondjuk egy 10°- os elforgatásnál. A többi műveletről nem is beszélve.

Hihetetlenül hangzik, de pl. a forgatás alatt minden képnek romlik a minősége, amely pixelekből áll, és nem a filmnegatívot forgatod. :)

Idézet

A PDF-ből való nyomtatás meg abszolút  "nem javítja" a minőséget, nem is érdemes fotót ebből nyomtatni. Azthiszem, a pdf dokumentáció készítésre jó és nem másra. Erről a témáról könyveket írtak

Egy szóval sem mondtam, hogy javítja a minőséget. Azt mondtam, hogy a kép méretét lehet vele igen pontosan belőni. Erről fölösleges vitát nyitni, valaki a rövid cipőkanalat szereti használni, valaki a hosszút. :)

Idézet

Számomra nincs pl bosszantóbb mint egy igénesen megválasztott téma igénytalen minőségben.

Számomra meg annál nincs bosszantóbb, amikor sírnak, hogy százezreket költöttek a gépre, mégsem úgy néznek ki a képek, mint amiket a fotókiállításokon látnak :) Jól beállított zsebkompakt jóval értékesebb, mint egy Zenit egy dilettáns kezében.

#979 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:48

NÓ KOMMMMENT! Egyébként szted egy zsebkompakton mit lehet állítani? :nevet:

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 12. 21:00 -kor

#980 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 14:57

Hát, ezek szerint PDF-et írt mindenki...hmm....

"Bármilyen képszerkesztő jó, amiben van olyan lehetőség, hogy megadott képaránnyal jelölj ki egy részletet."

Izi Fotoprinttel is a kép azon részét nyomtatom ki amelyiket akarom, a megadott arányban....vagy azt mondod,hogy inkább maradjon a fehér rész a lapon? Télleg nem értem...bár én alapból a borderless-ből indulok ki, lehet hogy ez a baj....

Egyébként meg tök mindegy a kép témája ha szar a fényképező...mellesleg az ultrakompakt csodák (digitális) olyan színtévesztők,hogy csak na...még az én láma szemem is észreveszi...és nem színprofil probléma... A zenit még egy amatőr kezében is színhű lesz, max életlen, ami az ultrakompaktnál se ritka (akár analóg akár digitális) ugyanúgy mint az alá vagy fölé exponálás és még sorolhatnám...

Üdv

ui: adobe reader-ben milliméternyire belőni a pontosságot? hát nemtom, nem nagyon találkoztam még olyan nyomtatóval,ami mindig tökéletesen ugyanúgy szippantja be a lapot, tehát kicsit csodálkozom a milliméterek vadászatán (IP4000-m van) ....

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.