Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 14:00
Tupírozás előtt érdemes tiffbe konvertálni mert így nem romlik a minőség a buzeráláskor.
Fölösleges, amikor jpg-t szerkesztesz, a PS az abból kicsomagolt, tömörítetlen adatokkal dolgozik, a TIFF-be való konvertálás csak plusz egy fölösleges, minőségjavulással nem járó lépés. (A hobbigépek úgyis jpegben, veszteségesen mentenek alapból. Ha meg tiffben/rawban fényképezel, akkor úgyis azzal dolgozol, meg RAW esetén úgyis megvan a kedvenc kis programod, amivel a nyersképből összepakolod a neked leginkább tetsző végleges képet.) Ha meg menteni kell, akkor érdemesebb TIFF helyett PSD-be menteni, már csak a history brush végett
Idézet
Valaki írta,hogy pdf-ben szeret nyomtatni...nem szőrszálhasogató akarok lenni,hanem csak kérdezem,hogy nem-e psd-re gondolt....Csak mert furcsa nekem így....
Jól írtam, PDF-ből nyomtatok. (PSD-t kizárólag akkor használok, ha nem egy szuszra javítom ki afénykép összes hibáját.) Ha megnézed, tudsz PS-ből Photoshop PDF-et nyomtatni (legalábbis PS CS-ből, a CS2 nekem valahogy nem jött be), amit utána az acrobat reader nyit meg. Azzal szinte századmilliméter pontossággal be tudod lőni a nyomtatandó méretet
Idézet
aztán a "izi fotoprint" képlevágós dolgáról csak annyit kérdeznék, hogy hogy lehet kiszübölni ezt akár más programmal...
Bármilyen képszerkesztő jó, amiben van olyan lehetőség, hogy megadott képaránnyal jelölj ki egy részletet.
Idézet
ha valamiről szépet akarok,akkor előveszem a prakticam es a filmet előhívatom...
Nem a géptől függ a szépség, hanem a témától
Szerkesztette: debaj 2006. 02. 12. 19:17 -kor