HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 12. 22:52

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 20:46

Tegnap este nekiálltam képeket nyomtatni. Közölte a szoftver, hogy cserélni kéne a cián tartályt. Namost elcsesztem a papírbeállítást (kazettából akarta szedni, nem pedig az automatikus adagolóból), ezért leállítottam a nyomtatást. Átállítottam a papírforrást, elindítottam a nyomtatást, és a "lemerült" cián patronnal kinyomtam 28 10x15-ös fényképet XD

Nem történt semmi csoda, még ennyi nafta maradt a patronban. Eccer én is kb. 25 db papírképet nyomattam lemerült patronnal. :up:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1482 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 07:03

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 19:46

Tegnap este nekiálltam képeket nyomtatni. Közölte a szoftver, hogy cserélni kéne a cián tartályt. Namost elcsesztem a papírbeállítást (kazettából akarta szedni, nem pedig az automatikus adagolóból), ezért leállítottam a nyomtatást. Átállítottam a papírforrást, elindítottam a nyomtatást, és a "lemerült" cián patronnal kinyomtam 28 10x15-ös fényképet XD

Én úgy jártam a múltkor, hogy reggel, munkába menet előtt ki kellett volna nyomtatni egy, azaz egy darab A/4-es szöveget. A nyomtatódriver betöltődésekor közölte velem, hogy a szövegfekete tartály ürülőben van, a fotófeketét pedig most és azonnal cserélni. Ezt már régebben jelezgette, hogy fogy. Meg kell hogy mondjam, hogy abszolút nem volt kedvem elkezdeni szenvedni vele, így tettem egy próbát, nyomtató kikapcs-bekapcs, aztán működött, és azóta egy A/4-es fotót is kinyomtattam vele, és még nem kezdett cserélni. De talán a következő jelzésnél már nem fogok akadékoskodni.

#1483 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 11:44

És mi lehet arra a megoldás, hogy csurig kiürüljön a patron, és a nyomtatófej se fortyanjon fel?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1484 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 14:14

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 10:44

És mi lehet arra a megoldás, hogy csurig kiürüljön a patron, és a nyomtatófej se fortyanjon fel?

Hát, én általában elsőre, mikor szól, cserélem. Ez egy kivételes eset volt.

#1485 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 15:52

Pedig az nagyon egyszerű - színre színt, mint a kártyában, hiszen még a nyomtatófejen is színnel van jelölve, nem csak angol szöveggel. :) Egy általános iskolás elsős gyermek is meg tudja mondani, melyik a sárga, melyik a fekete, etcetera, egy jobb képességű másodikosra már a patron behelyezését is rábíznám.

Nem vettétek a lapot, csak poénkodtam, arra céloztam, hogy akinek a szájába rágod, hogy NE CSERÉLGESS CHIPET, és mégis megteszi, attól ne várj el a továbbiakban semmi logikus lépést. Bocs, nem akartam túlmagyarázni, de szükségesnek tartottam itt most ezt elmondani. :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1486 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 10:37

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 19:20

Nem vettétek a lapot, csak poénkodtam, arra céloztam, hogy akinek a szájába rágod, hogy NE CSERÉLGESS CHIPET, és mégis megteszi, attól ne várj el a továbbiakban semmi logikus lépést. Bocs, nem akartam túlmagyarázni, de szükségesnek tartottam itt most ezt elmondani. :D

Hát igen, valami híres, okos arc megmondta már régen, hogy az emberi hülyeséget a gépek nem pótolják.  :Đ

#1487 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 11:55

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 15:52

Egy általános iskolás elsős gyermek is meg tudja mondani, melyik a sárga, melyik a fekete, etcetera, egy jobb képességű másodikosra már a patron behelyezését is rábíznám.

De egy felsőtagozatos már "elgondolkodik" azon, hogy
1. mi van akkor ha nem adott sorrendben teszem be
2. Pistikénél forditott sorrendben voltak a színek (más nyomtató vagy fejjel lefelé nézte)
3. A gyártó rossz matricát helyezett fel
4. már nagyfiú, nehogy má ugy csinálja mint mások
5. gondolkodni? minek is? Apám diplomával munkanélküli bezzegakolompárék
....
100 000. különben is "hüje" az eladó.
ja meg pikkel is rám.

#1488 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:56

Megvan a megoldás, ha valaki összekeveri a chipeket utángyártott ip4200-es tintákhoz! :hemuveg:
Kell hozzá egy szett eredeti patron, vagy venni kell, vagy kölcsönkérni (én megvetettem az ügyféllel, ha már összekeverte a cuccost). 4 eredeti patron + az ötödik amit beteszel, az utángyártott legyen, az ismeretlen chippel. Ajtó lecsuk, majd ha nyomtatni akarsz, kiír valami hasonlót: rosszul behelyezett festékpatron, a cián ( 8 ) - ból több van. Vagy hasonló. Ebből lehet tudni, hogy az ominúzus chiphez milyen tartozik. Végig kell próbálni mind az ötöt, és voilá, működik! Egyébként a utángyártott minőségéről annyit, hogy én nem vettem észre különbséget a nyomtatási képen. :respect:

Szerkesztette: Jazzos 2006. 08. 16. 18:57 -kor

"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1489 Felhasználó inaktív   Luigi777 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 11:37

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a canon 5200-vel kapcsolatban.

A CD-nyomtatás funkcióval szeretném a "fullprintes" DVD-t ténylegesen fullprintesre nyomtatni.

A legnagyobb felületen is marad kb 1,5-2 cm fehér rész a DVD közepénél. Azt egyszerűen nem képes megnyomni....

Valahogy rá lehet venni a nyomtatót, hogy használja a DVD belső részét is?

Mondjuk egy frissebb szoftverrel???

Köszönöm a válaszotokat!

Luigi.

#1490 Felhasználó inaktív   Luigi777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 11:37

Sziasztok!

A CD-nyomtatás funkcióval szeretném a "fullprintes" DVD-t ténylegesen fullprintesre nyomtatni.

A legnagyobb felületen is marad kb 1,5-2 cm fehér rész a DVD közepénél. Azt egyszerűen nem képes megnyomni....

Köszönöm a válaszotokat!

Luigi.

#1491 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:25

Na akkor ide is sry az előző topikért :p

Hy!
Még régebben vettem egy a téma cimében szereplő nyomtatót...
Elég ritkán nyomtatok és egyszer már megtörtént az előző nyomtatómmal(szintén canon),hogy beszáradt a nyomtatófej és tönkrement a nyomtató(az új nyomtatofej többe került volna mint egy uj nyomtató).
Hogy ez ne fordulhasson  elő újra,megkérdeztem a boltban mit kell csinálni a nyomtatóval ha nem nyomtatok hosszabb ideig.
Azt mondták hogy a PIXMA nyomtatóban van automata nyomtatófej tisztitás ,amely időközönként kitisztitja a fejet igy nemszárad be a festék.Ehhez azonabn a nyomtatót bekapcsolva kell hagyni.De én 1 hónapja semmilyen öntisztitási folyamatot nemtapasztaltam a nyomtatóban.
Kérdés hogy tényleg van ilyen funkció a PIXMA 2000-ben?
Érdemes bekapcsolva hagyni ha hosszabb ideig nem nyomtatok?
Előre is thx 
Gaspy
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#1492 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:40

Idézet: Luigi777 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 12:37

Sziasztok!

Köszönöm a válaszotokat!

Luigi.

Lapozz vissza, le van írva, hogyan lehet a nyomtatási terület méretét megadni! ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1493 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 19:18

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 13:25

Na akkor ide is sry az előző topikért :p

Hy!
Még régebben vettem egy a téma cimében szereplő nyomtatót...
Elég ritkán nyomtatok és egyszer már megtörtént az előző nyomtatómmal(szintén canon),hogy beszáradt a nyomtatófej és tönkrement a nyomtató(az új nyomtatofej többe került volna mint egy uj nyomtató).
Hogy ez ne fordulhasson  elő újra,megkérdeztem a boltban mit kell csinálni a nyomtatóval ha nem nyomtatok hosszabb ideig.
Azt mondták hogy a PIXMA nyomtatóban van automata nyomtatófej tisztitás ,amely időközönként kitisztitja a fejet igy nemszárad be a festék.Ehhez azonabn a nyomtatót bekapcsolva kell hagyni.De én 1 hónapja semmilyen öntisztitási folyamatot nemtapasztaltam a nyomtatóban.
Kérdés hogy tényleg van ilyen funkció a PIXMA 2000-ben?
Érdemes bekapcsolva hagyni ha hosszabb ideig nem nyomtatok?
Előre is thx 
Gaspy

Bekapcsolva hagyni a nyomtatót????? :o
Nem nagyon akarok vitatkozni velük, mert mégiscsak ők a canon, de biztos hogy ez jó ötlet? Mert akkor fogja magát, és pár óránként esetleg megcsinál egy fejtisztítást, ami ugye téntát használ. Akkor állásában is elfogyhat belőle a ténta, ami elég rosszul hangzik...

#1494 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:29

Havonta egyszer-kétszer nyomtatsz egy tesztoldalt, az átmozgatja a fúvókákat.

#1495 Felhasználó inaktív   SanyiFeri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 14:54

Hej Canonosok!
Pixma iP1500
Megtelt a hulladéktinta gyűjtő - kipucoltam, de azóta is csak villognak felváltva a ledek. Találtam egy progit a neten  ez arra lenne való, hogy rendezze a gondot, de nem működik, másik tippet is kaptam (meghatározott sorrenden és szinek eléréséig kellen nyomkodni a gombokat) de eleve nem jön be az első zöld szín.
Nincs újabb tippetek (ésszerű!).
Üdv:
SanyiFeri

#1496 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 18:08

Idézet: SanyiFeri - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 13:54

Hej Canonosok!
Pixma iP1500
Megtelt a hulladéktinta gyűjtő - kipucoltam, de azóta is csak villognak felváltva a ledek. Találtam egy progit a neten  ez arra lenne való, hogy rendezze a gondot, de nem működik, másik tippet is kaptam (meghatározott sorrenden és szinek eléréséig kellen nyomkodni a gombokat) de eleve nem jön be az első zöld szín.
Nincs újabb tippetek (ésszerű!).
Üdv:
SanyiFeri

Szervízbe vinni? Szerintem ez a legtanácsosabb.

#1497 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 12:34

Idézet: Luigi777 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 12:37

Ez a programtól is függ, hogy engedi-e. Én az Ip4200-ashoz az Acoustica CD DVD Label Makert használom, és csak ki kell választani az Ip4200 fullprint méretet.
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#1498 Felhasználó inaktív   SanyiFeri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 13:08

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 18:08

Szervízbe vinni? Szerintem ez a legtanácsosabb.

Hej-hej Lugosi,
Na ne. Ezért vagyunk itt? Szerinted a szervízben varázslók vannak? Mit nem tudsz te is megcsinálni (persze tanulás után ) amit ők? A kérdés egyébként teljesen akadémikus, mivel alapból nem vagyok hajlandó több ezreket fizetni azért, hogy az eleve beprogrammozott "szervízköltséggel" levegyenek. Egyébként mindent megoldottam fentiek alapján: ingyen (nem is volt tele a maradéktinta gyűjtő szivacs, de egyébként sincs érzékelője (?). de legalább kipucoltam. A lényeg:  megkaptam valakitől a végtelenül egyszerű módszert, ami hatástalanítja a hibajelzést és azóta újra vidáman nyomtatok. Sőt már másnak is továbbadtam és nála is működik. Ezért vagyunk itt, nem? (mosoly)
Üdv mindenkinek:
SanyiFeri

#1499 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 13:51

Idézet: SanyiFeri - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 14:08

Mit nem tudsz te is megcsinálni (persze tanulás után ) amit ők?

Pl. amihez speciális eszköz, vagy anyag kell ;) Pl. ha cserélni kell a szivacsot, nem tudom, honnan kerítesz megfelelőt. ;)

Szerinted azzal, hogy hatástalanítottad a hibaüzenetet, megoldottad a problémát? Kívánom, hogy legyen igazad.

#1500 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 15:10

Vki már használt közületek Quality Ink típusú utángyártott patront BCI 24 es szériából IP 1500 ben ha igen várom a hozzászólásokat és a tapasztalatokat. Írjatok!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.