HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 11:48

Tudja valaki, h a pixma nyomtatók közül, amelyik öszvérszerű, melyik fordítja meg automatikusan a lapot?
Hogy ne kelljen kézzel szórakozni? :up:

#2282 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 11. 12:46

Storno

Szerkesztette: Tron65 2008. 06. 11. 12:46 -kor

Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#2283 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 21:09

Idézet: murga - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 21:56

Sziasztok!

vettem egy Canon ip4500-as nyomtatót, használtam 2 hétig...nyomtattam kb 100 a4-es vegyes oldalt, meg 2-300 10x15 képet. és utána folyamatosan megint pár vegyes szöveges oldalt...közben már benne van az első garnitúra utángyártott patron.
egyszercsak a piros festéket hiányosan nyomta a papírra.
fúvokaellenőrzéskor van 3 piros csík, amiből a leghalvűányabb szinte nem is látszódott, a többi csíkos volt. Erre tisztítás-fúvókaellenőrzés tisztítás, aztán rengeteg fokozott tisztítás történt, de csak rosszabb lett tőle a helyzet, mert már a középső piros csík sem látszik a fúvókaellenőrzéskor. közben volt néhány teljesen piros a4-es oldal nyomtatása is.
Eléggé el vagyok keseredve, nem tudom mi tévő legyek.

A másik kérdésem, hogy létezik olyan funkció, hogy az utángyártott patronok tintaszintjét kimutatja?

Nem kellett volna elolvasni ebben a topikban előtte azt a kb 50 rémtörténetet ami az utángyártott/töltött patronokkal volt?  :confused:
Tudom ez nem segítség, de rohadt unalmas állandóan azt olvasni hogy "beletettem az utángyártottat és tönkrement".
Volt valami módszer korábban, langyos vizes áztatás vagy mi, erre keress rá, valaki járt már hasonló cipőben (pár tucat ember biztos). Még akár meg is menthető a gép.

#2284 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 21:18

Hihetetlen. :) Még ősszel elromlott az IP4200-asom, folyamatosan papírelakadást jelzett, azóta az ágyneműtartóban tároltam. Most előszedtük, mert ez volt az egyetlen elérhető USB-s nyomtató nyomtatószerveres router teszteléséhez, gondoltam, próba cseresznye, rádugom a gépre, hátha tudok kezdeni vele valamit. És a hiba megszűnt, a szövegfekete még kicsit gyengélkedik, a többi jó, remélem, pár intenzív "fejmosás" kitisztítja a szövegfeketét is. :)

#2285 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 17:17

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 22:18

Hihetetlen. :) Még ősszel elromlott az IP4200-asom, folyamatosan papírelakadást jelzett, azóta az ágyneműtartóban tároltam. Most előszedtük, mert ez volt az egyetlen elérhető USB-s nyomtató nyomtatószerveres router teszteléséhez, gondoltam, próba cseresznye, rádugom a gépre, hátha tudok kezdeni vele valamit. És a hiba megszűnt, a szövegfekete még kicsit gyengélkedik, a többi jó, remélem, pár intenzív "fejmosás" kitisztítja a szövegfeketét is. :)

Jót tett neki egy kis bünti  :Đ

#2286 Felhasználó inaktív   Thos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 25. 14:59

Hi all,
A delikvens 1 IP1500 - 2 év után fehér csikot húzott a fotóra majd patron csere és tisztitás és még vizcsapon átmosás után ott tartunk h nem nyom szint.A tesz kinyomtatásnál nem is jár a fej a szin csikok helyén a négyzetrács után kilöki a papirt.Mintha le lenne tiltva a szines cucc benne...
Ha lenne valakinek tipje mi lehet a hézag +köszönném.
kuka az egész v fejcsere ???
köszi
T.

#2287 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 15:02

Szerintem jobban jársz egy új nyomtatóval, IP1800-at már nyolcezer forint körül kapni, nyomtatófejet meg szerintem nem kapni ennyiért.

Szerkesztette: debaj 2008. 06. 25. 15:02 -kor

#2288 Felhasználó inaktív   Thos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 25. 16:10

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 15:02

Szerintem jobban jársz egy új nyomtatóval, IP1800-at már nyolcezer forint körül kapni, nyomtatófejet meg szerintem nem kapni ennyiért.

Hi,
köszi_
_véletlen nem ua a patron kell abba is???hol volt a váltás 2000-v2200 az új patronra???jó lenne mert még maradt 5-5db
T.

#2289 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 17:33

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 16:02

Emlékeim szerint olyan 20-30 között szokott mozogni egy új fej...  :mad:

#2290 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 06:08

Idézet: Thos - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 14:59

Hi all,
A delikvens 1 IP1500 - 2 év után fehér csikot húzott a fotóra majd patron csere és tisztitás és még vizcsapon átmosás után ott tartunk h nem nyom szint.A tesz kinyomtatásnál nem is jár a fej a szin csikok helyén a négyzetrács után kilöki a papirt.Mintha le lenne tiltva a szines cucc benne...
Ha lenne valakinek tipje mi lehet a hézag +köszönném.
kuka az egész v fejcsere ???
köszi
T.

A leírtak alapján és a hathatós kezelés után nem kell ötletelni (ebbenlegalábbnincsp lásd: tip), mást, másikat kell venni. Már a vétel előtt azt kellett volna tenni.

#2291 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 08:36

Gyors kérdés: A multi funkciós nyomtatóknál a scannelés hogy működik? Van e lehetőség arra, hogy beteszek a lapadagolóba 100 lapot, és azt beavatkozás nélkül bescanneli? _Ugyanis pont erre lenne szükségem, sokat kell scannelnem és semmi kedvem egyesével cserélgetni a lapokat, csak emiatt vennék ilyen multifunkciós valamit.

#2292 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 10:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 9:36

Gyors kérdés: A multi funkciós nyomtatóknál a scannelés hogy működik? Van e lehetőség arra, hogy beteszek a lapadagolóba 100 lapot, és azt beavatkozás nélkül bescanneli? _Ugyanis pont erre lenne szükségem, sokat kell scannelnem és semmi kedvem egyesével cserélgetni a lapokat, csak emiatt vennék ilyen multifunkciós valamit.

Akkor felejtsd el! :) Úgy működik a scannelés, mint egy normál síkágyas scannernél, azaz egyesével pakolászod a lapokat.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2293 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 14:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 11:21

Akkor felejtsd el! :) Úgy működik a scannelés, mint egy normál síkágyas scannernél, azaz egyesével pakolászod a lapokat.

Hádemégvéletlenülsé :)

Legalábbis nem mindegyiknél. Most konkrét típusról van szó? Mert pl az én HP L7680-asomnak van automata lapadagolója a szkenneléshez, és így visszahúzva és fordítva a papírt kétoldalas szkennelést is tud beavatkozás nélkül. 100 lap mondjuk szerintem nem fér bele az önetetőjébe, de olyan 50 biztosan. Majd megnézem hétfőn ha fontos.

#2294 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 14:49

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 15:34

Hádemégvéletlenülsé :)

Legalábbis nem mindegyiknél. Most konkrét típusról van szó? Mert pl az én HP L7680-asomnak van automata lapadagolója a szkenneléshez, és így visszahúzva és fordítva a papírt kétoldalas szkennelést is tud beavatkozás nélkül. 100 lap mondjuk szerintem nem fér bele az önetetőjébe, de olyan 50 biztosan. Majd megnézem hétfőn ha fontos.

Nyílván a drágább típusokban van ilyen. Ellenben nem hinném, hogy ilyen árkategóriában gondolkodna. De tévedhetek. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2295 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 17:02

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 15:49

Nyílván a drágább típusokban van ilyen. Ellenben nem hinném, hogy ilyen árkategóriában gondolkodna. De tévedhetek. :)

Hát ebben igazad van. Amiről én beszélek az 130e ft volt. Igaz ez irodai és nem otthoni felhasználásra lett tervezve (és én is az irodában használom).

#2296 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 22:48

Azóta én is rájöttem, hogy ezek sima síkágyas scannerek, én azt hittem ezek úgy működnek, hogy ugyanazon az útvonalon ahol nyomtat van a lapolvasó is és úgy működik mint mondjuk a fax. De hát tévedtem. Viszont találtam egyet, amihez van lapadagoló Canon MX310. Igaz csak 30 lapos de a 30 is sokkal jobb mint az egy. Na meg a 100 lap az nem feltétel volt, csak mondtam egy számot.

Valóban nem abban a kategóriában gondolkodtam, ez egész meló nem ér annyit, hogy annyit beruházzak. De  15-20e-t még megérne. Ez a canon így határeset.

#2297 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 30. 10:59

Egyébként nagy hülyeséget nemkérdeztél, valóban volt pár Canon típus (ha jólrémlik a 6000-res szériában biztosan, sőt, mintha HP is rémlene), ahol a fekete fejet ki lehetett cserélni scanner modulra.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#2298 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 10:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 22:48

Azóta én is rájöttem, hogy ezek sima síkágyas scannerek, én azt hittem ezek úgy működnek, hogy ugyanazon az útvonalon ahol nyomtat van a lapolvasó is és úgy működik mint mondjuk a fax. De hát tévedtem. Viszont találtam egyet, amihez van lapadagoló Canon MX310. Igaz csak 30 lapos de a 30 is sokkal jobb mint az egy. Na meg a 100 lap az nem feltétel volt, csak mondtam egy számot.

Valóban nem abban a kategóriában gondolkodtam, ez egész meló nem ér annyit, hogy annyit beruházzak. De  15-20e-t még megérne. Ez a canon így határeset.

Viszont vannak csak es szkenerek lapadogoloval is amik tudjak a ketoldalas funkciot na ezek is 30-40 nel kezdodnek.

Azt tudom, hogy az en Canon MP530-asom ennek utodja az MX310-es jo minoseg es strapa biro. Ergo nem feleves beruhazas inkabb 3-4 eves beruhazas.

Vagy be mesz egy fenymasolo szalonba ahol vallanak szkenelest is es ot megcsinaltatod.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2299 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 20:14

Végül vettem egy MX310-est

Az árához képest sokat tud, de azért nem tökéletes. Elég sokszor elakad a lap az autómatikus adagolóban, ill az első lap behúzása nehézkes, főleg ha keveset rakok bele. De ami a nagyobb baj, hogy ha elakad a lap, akkor törölni kell az egész munkamenetet, a scannelő programból autómatikusan kilép (a már bescannelt lapok azért megmaradnak), de ha pl 2 oldalast akartál scannelni, akkor már bukta mert nem fogja tudni mikor jön a b oldal. Na meg ahogy nyomja ki a papírt néha egészen elfordul így a lap alja felé igen erős a torzulás, ami nagyon zavaró, különösen mivel méretpontos terveket scannelek, amin megírás nincs.

De ennek ellenére ennyiért jó vétel. Már a doboz mérete is elég tekintélyes és maga a gép is jó nagy. Úgyhogy legalább úgy érzed, hogy sokat kaptál a pénzedért  :Đ

#2300 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 21:02

Az is megforgatja a lapot nyomtatásnál is?
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »