HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 01. 14:00

Sziasztok!

Nekem egy FuSi pa 1538-am van, alaplaphibás lett a drága...

Most az alkatrészeit árulom, a maradék alkatrészek, ha valakinek jól jönnének:
Fujitsu Amilo pa1538 bontása

Ajánlom pl. az akkumlátort belőle.

S van még egy notebbok táskám is, olcsóért..

Szerkesztette: lewisfm 2009. 04. 01. 14:00 -kor

#1562 Felhasználó inaktív   skaff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 11:52

Idézet: lewisfm - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 14:00

Sziasztok!

Szia!

Van még eladó alkatrészed? A dvd író érdekelne, ha meg van még.

Skaff

#1563 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 15:43

Idézet: skaff - Dátum: 2009. ápr. 23., csütörtök - 12:52

Szia!

Van még eladó alkatrészed? A dvd író érdekelne, ha meg van még.

Skaff

Azt már eladtam.
Ajánlom a maradék Fujitsu Amilo pa1538 alkatrészek miatt ezt a linket:

http://hardverapro.hu/apro/fujitsu_siemens.../hsz_1-200.html

#1564 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 25. 15:12

Üdv mindenkinek!

Egy olyan problémám lenne, hogy az egy éves FSC Amilo Xi 2550 laptopom akkumlátora rendetlenkedik mostanában: alig megy 15-20 percet 100% töltöttségről indulva, és furamód még mindig lötyög benne kb. 40%. Utána csak pár percre lehet visszakapcsolni, majd megint kikapcsol. Az aktuális állapot a mellékelt képen leolvasható. A wear level volt már 80% fölött is, pár full lemerítés-feltöltéssel tornáztam vissza erre az értékre. A kérdésem: ez az akksi garantáltan döglött vagy lehet még kezdeni valamit vele?

Csatolt fájl:

#1565 Felhasználó inaktív   mlala56 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 14:01

Üdv:
SOS
Van egy Amilo k7600 notbook  problémám nagyon melegszik , nem ismeri fel a vinyot csak7850mb
pedig 30g más gépben jól müködik . Hogyan lehetne usb röl használni a vinyót!

#1566 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 02. 20:08

Idézet: lewisfm - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 15:00

Sziasztok!

:think: Azt honna lehet tudni, hogy alaplap hibás-e?

Bocsássátok megnekem, de nincs lehetőségem végig olvasni az 53 oldalt, viszont lenne egy "komoly" problémám...
Drága szeretett Amilo Pa1538-as laptopom, lehet, hogy feladta! Egyszer még használtam (hozzá teszem, általában készenlétben tartottam, vagy hálózatról vs. akkuról, ami 2 napig bírta s volt, hogy kifogyott a szusz... ilyenkor áramra kötöttem és elindítottam(újraindítottam)) szóval egyik nap még békésen használtam, s készenlétben hagytam, másnap viszont már bekapcsoláskor az LCD kijelző halott volt.  :eek:  Se kép (se hang) csak pörög a ventillátor... és annyi a CapsLock és Wifi led világít folyamatosan, pedig előzőleg is hálókábelről ment és nem reagál semmire.. :( :(

Lehet, hogy az LCD ment tönkre? Javítható szerintetek? Érdemes egyáltalán?

A segítséget előre is köszönöm! :respect:

Üdv, Cancer! :)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1567 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 21:13

Idézet: Cancer - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 20:08

:think: Azt honna lehet tudni, hogy alaplap hibás-e?

Bocsássátok megnekem, de nincs lehetőségem végig olvasni az 53 oldalt, viszont lenne egy "komoly" problémám...
Drága szeretett Amilo Pa1538-as laptopom, lehet, hogy feladta! Egyszer még használtam (hozzá teszem, általában készenlétben tartottam, vagy hálózatról vs. akkuról, ami 2 napig bírta s volt, hogy kifogyott a szusz... ilyenkor áramra kötöttem és elindítottam(újraindítottam)) szóval egyik nap még békésen használtam, s készenlétben hagytam, másnap viszont már bekapcsoláskor az LCD kijelző halott volt.  :eek:  Se kép (se hang) csak pörög a ventillátor... és annyi a CapsLock és Wifi led világít folyamatosan, pedig előzőleg is hálókábelről ment és nem reagál semmire.. :( :(

Lehet, hogy az LCD ment tönkre? Javítható szerintetek? Érdemes egyáltalán?

A segítséget előre is köszönöm! :respect:

Üdv, Cancer! :)

Üdvözlet!

Sajnos ez nem monitor, hanem alaplaphibának tűnik. Ez a széria tipikusan így fekszik ki, rengeteg lelelte ki a lelkét ugyanezekkel a tünetekkel:
-fekete képernyő
-prögő ventilátor
-világító/villogó Wifi-LED

Ha még garanciális nincs gond, ha nem az, érdeklődj FUSI-nál, de nem biztos hogy olyan ajánlatot adnának amiért érdemes megjavíttatni. Esetleg bontásból származó alaplap beszerzése lehet megoldás.

Szerkesztette: AViD 2009. 06. 02. 21:22 -kor

#1568 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 18:11

Nekem is ez volt a problémám vele, alaplap /VGA :think: ?/ halál volt. Ha nincs garid már rá, de szeretnéd megjavíttatni, akkor ajánlom a fentebb is hozzászóló Lsilent-tel való kapcsolatfelvételt. Jobb ajánlatot kaphatsz tőle, mint egy szervízben... :respect:  :Đ

#1569 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 04. 11:25

Köszönöm a válaszokat, sajnos igazatok lehet... az egyik ismerősömnek is ilyen notebook-ja van és ugyanezzel a hibajalenséggel találkozott, azzal a különbséggel, hogy neki eleinte "elindult" a kijelző, csak kellett fél-1 órát várni, míg bemelegszik.... aztán már úgysem. A szervízben azt mondták neki, hogy alaplap/VGA hiba és kb annyi lenne a csere, mint egy új laptop...  :(

Még1x! :respect:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1570 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 09:02

Sziasztok!

Nekem van most egy eMachines G520 as notim.
Mobil Celeron M575 ös 2,0Ghz s procival.

És ehhez képest telljesítményben mit tudhat az Amilo Li 3710 es noti Dual Core Celeron T1600 asa? Az intel oldalán azt írják van benne, Enchanced Speedstep.
Esetleg valakinek tapasztalata?

Und még a Dual Core T3200 al kapcsolatban :)

Melegedés ventizajok?

#1571 Felhasználó inaktív   Marko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 18:17

Sziasztok!

Van egy noti, amin a hétvégén csináltam egy win reinstall-t. Na most ahol eddig a wifi azt jelezte, hogy a jelerősség "nagyon jó", újratelepités után "rossz"-at ir (és úgy is viszonyul a hálózathoz). win xp sp1 lett sp3-masra cserélve.
Nem tudja valaki esetleg hogy orvosolható-e ez a probléma valahogy? Driverek ugyanazok elvileg, mint voltak.
Köszi!
Üdv!
Márk
Márko

#1572 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 09. 05:59

Idézet: Marko - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 19:17

Sziasztok!

Van egy noti, amin a hétvégén csináltam egy win reinstall-t. Na most ahol eddig a wifi azt jelezte, hogy a jelerősség "nagyon jó", újratelepités után "rossz"-at ir (és úgy is viszonyul a hálózathoz). win xp sp1 lett sp3-masra cserélve.
Nem tudja valaki esetleg hogy orvosolható-e ez a probléma valahogy? Driverek ugyanazok elvileg, mint voltak.
Köszi!
Üdv!
Márk

Miféle a wifi? Ralink lapkakészleteknek mániája a saját kezelőjükkel jobb jelszintet mutatni, mint a win beépítettjével, meg gondolom, a hordozható üzem miatt létezhet optimalizálás is. Ha a hatótáv, sebesség rendben van, akkor ne törődj a jelszinttel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1573 Felhasználó inaktív   Marko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 07:58

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 4:59

Miféle a wifi? Ralink lapkakészleteknek mániája a saját kezelőjükkel jobb jelszintet mutatni, mint a win beépítettjével, meg gondolom, a hordozható üzem miatt létezhet optimalizálás is. Ha a hatótáv, sebesség rendben van, akkor ne törődj a jelszinttel.

Fujitsu Siemens a noti és Intel pro wireless van elvileg benne. Sajna a hatótáv sincs rendben, mert a tulaja azt mondta, hogy ahonnan eddig tudott netezni onnan most nem megy neki, csak közelebbi helyiségben.
Márko

#1574 Felhasználó inaktív   Norbee92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 20:35

Hali!

Az lenne a problémám egy Amilo Pa 1538-sal, hogy "eltünt" belőle a wifi! Hogy mit értek ez alatt?
Szal egyiknap bekapcsoltam a laptopot, minden jól működött rajta, a wifi is. Rúterre vagyok csatlakozva wifivel. aztán az egyik pillanatról a másikra eltünt a wifi, sekép se hang, a gép úgy videlkedik mintha nem lenne benne wifi. Olyan mintha nem látná a windóz a wifi driverjét. Aztán van olyan, amikor láscsodát, látja a gép a wifir drivert, és akkor van rendesen wifi, úgy kb 5 percig, utána megint "eltűnik"! szal szinte lehetetlen használni a gépet netre, wifivel. Pedig nekem nagyon kéne, ha rendesen működne a wifi.
Tudnátok nekem segíteni? mit kéne tennem? elég lenne az, hogy ha újratenném a wifi driver-jét? és ha igen, akkor hogyan kell föltenni a wifi driverjét? Mert a Fujitsu eléggé komplikáltan csinálta meg, és nagyon komplikáltan kell föltenni. Januárban újrahúztuk a laptopot, akkor 2 órát szenvedtünk, hogy hogyan kell föltenni a wifi driver-jét, csak most elfelejtettem :confused:

Köszi előre is a segítséget!

Szerkesztette: Norbee92 2009. 06. 24. 20:36 -kor

#1575 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 05:06

Idézet: Norbee92 - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 21:35

Hali!

Az lenne a problémám egy Amilo Pa 1538-sal, hogy "eltünt" belőle a wifi! Hogy mit értek ez alatt?
Szal egyiknap bekapcsoltam a laptopot, minden jól működött rajta, a wifi is. Rúterre vagyok csatlakozva wifivel. aztán az egyik pillanatról a másikra eltünt a wifi, sekép se hang, a gép úgy videlkedik mintha nem lenne benne wifi. Olyan mintha nem látná a windóz a wifi driverjét. Aztán van olyan, amikor láscsodát, látja a gép a wifir drivert, és akkor van rendesen wifi, úgy kb 5 percig, utána megint "eltűnik"! szal szinte lehetetlen használni a gépet netre, wifivel. Pedig nekem nagyon kéne, ha rendesen működne a wifi.
Tudnátok nekem segíteni? mit kéne tennem? elég lenne az, hogy ha újratenném a wifi driver-jét? és ha igen, akkor hogyan kell föltenni a wifi driverjét? Mert a Fujitsu eléggé komplikáltan csinálta meg, és nagyon komplikáltan kell föltenni. Januárban újrahúztuk a laptopot, akkor 2 órát szenvedtünk, hogy hogyan kell föltenni a wifi driver-jét, csak most elfelejtettem :confused:

Köszi előre is a segítséget!

support.intel.com oldalon keress hozzá frisset. Érdemes volna a wifit kivenni-berakni a foglalatba, megpucolni az érintkezőit, wd40-nel, esetleg izopropil-alkohollal átitatott pamuttal.
Benéztem, összemostam az előzővel. Íg látatlanban egy Atheros illesztő: http://drivers.softpedia.com/get/NETWORK-C...ver-42239.shtml
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1576 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 05:12

Idézet: Marko - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 8:58

Fujitsu Siemens a noti és Intel pro wireless van elvileg benne. Sajna a hatótáv sincs rendben, mert a tulaja azt mondta, hogy ahonnan eddig tudott netezni onnan most nem megy neki, csak közelebbi helyiségben.

Akkor a két csatlakozó vezetéket kéne meglesni, ha ott rendben van, akkor még mindig lehet a kártya maga, vagy a vezeték törése a pántok környékén.

#1577 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 22:06

Esetleg haldokló alaplap... :rolleyes:  Nálam az alaplap "halála" előtt kb. 2-3 hónappal ugyanígy eltűnt az Atheros wifi, vettem is usb-s tp-linket. Aztán a lap megadta magát, de megjavíttattam. Csodálkoztam is mikor visszakaptam, hogy újra működik és azóta is jó... :respect:

#1578 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 20:11

Üdvözletem!

én a héten vettem egy FJ Esprimo V5535 laptopot. A csomagban kaptam mellé egy linux dvd-t is, ami helyett egy win xp-t raktam fel. a driverek simán felmentek rá, viszont minden egyes indításkor kijön egy figyelmeztetés, hogy nem találja az akku driverét. A dvd-n nem találtam hozzá drivert. Megkérdeztem azt a céget, ahol a laptopot vettem, ők a szervízhez fordultak, akik azt mondták, hogy nem hallottak ilyen driverről. Az akku persze működik, csak azt nem tudom megnézni sehol, hogy ha akkuról műxik akkor hány százalékon áll.
Tudna nekem valaki segíteni?

Előre is köszönöm

Mithology

Szerkesztette: mithology 2009. 06. 26. 20:16 -kor

#1579 Felhasználó inaktív   festmenyes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 11:59

Fujitsu? soha többé..
2 hetesen alaplap csere, 1,5 hónap szerviz. 1 évesen lepotyog a bill, csere 14 rongy.. 1 hónap múlva már az újról is lejött egy, no comment.. Plusz még a szerelő bíztatott, ezekbe a hdd is megszokott halni, remek mondom. Kerüljétek ezt a "márkát"..
Kortárs festmény galéria

#1580 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 17:21

bocs festmenyes, de én nem erre voltam kíváncsi.

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.