HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   maniakus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 21. 22:48

üdv,

jelenleg egy amilo pi 1505 boldogtalan tulajdonosa vagyok, mivel beteszem a win cd-t, és kiírja, hogy nincs merevlemez..

kéne egy kis segítség

köszi.

#662 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 08:57

Idézet: maniakus - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 22:48

üdv,

jelenleg egy amilo pi 1505 boldogtalan tulajdonosa vagyok, mivel beteszem a win cd-t, és kiírja, hogy nincs merevlemez..

kéne egy kis segítség

köszi.

Itt a megoldás.
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#663 Felhasználó inaktív   maniakus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 10:24

Idézet: Feco - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 8:57

igazából nekem nincs ilyen a biosban, tényleg.

#664 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:22

Idézet: maniakus - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 22:48

üdv,

kéne egy kis segítség

köszi.

Gyári xp? mert ha igen akkor vissza a szevízbe, ha nem akkor meg kicsit öszetettebb, meg kell tudni hogy milyen gyáró raid vezérlője van benne, mert a winyó s-ata és az xp-csak akkor tudja kezelni ha pluszban fenn van a cd-n a te raid-edkez szükséges driver. Vistánál lehet olyat csinálni hogy betöltöd egy külön cd-ről, és akkor folytatod a telepítést, de xp-nél már nem tudom. Gyárilag nem volt telepítve??

remélem tudtam segíteni..

#665 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:54

Idézet: maniakus - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 10:24

igazából nekem nincs ilyen a biosban, tényleg.

HDD will not be recognized during windows XP Pro setup
Installation of Windows XP Home/Pro/PE - FAQs

....
Amilo: Pi1505, Pi1536, Pi1537, Pi1556, Pi1557
Controller: Intel ICH7 (RAID-)Controller (S-ATA)
Driver: Intel Matrix Storage Manager @ www.intel.com
.......
Fu-Si Information about BIOS and drivers for SATA hard disk in AHCI mode

Szerkesztette: Feco 2007. 02. 22. 11:58 -kor

IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#666 Felhasználó inaktív   maniakus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:43

Idézet: Feco - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:54

HDD will not be recognized during windows XP Pro setup
Installation of Windows XP Home/Pro/PE - FAQs

....
Amilo: Pi1505, Pi1536, Pi1537, Pi1556, Pi1557
Controller: Intel ICH7 (RAID-)Controller (S-ATA)
Driver: Intel Matrix Storage Manager @ www.intel.com
.......
Fu-Si Information about BIOS and drivers for SATA hard disk in AHCI mode

köszönöm szépen a segítséget, most úgy néz ki működik.

megkíméltél egy agyvérzéstől :)

mégegyszer köszi.

#667 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 19:24

Egyébként nem értem, hogy egyesek mit szenvednek a driver installal. Deskupdate felpakol mindent. Pont.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#668 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 11:41

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 19:24

Egyébként nem értem, hogy egyesek mit szenvednek a driver installal. Deskupdate felpakol mindent. Pont.

Igen, elvileg mindent felrak. Én is azzal csináltam mégis sz*pok :think:
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#669 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 13:09

Idézet: gyuri5 - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 10:36

Pa1538 WLAN

siemens
http://support.fujitsu-siemens.com/com/sup.../downloads.html
a fenti linken kiválasztani amid van, jelen esetben notebook, amilo pa1538
kiválasztod a windóz drivereket,  az összeset, kiválasztod ezt:
WN6301A miniCard WLAN IEEE802.11 b/g
letöltöd
Linuxodon: unzip, lesz 3 file.
ndiswrapper -i net5211.inf
ndiswrapper -m
modprobe ndiswrapper
és már megy is a WLAN.

(itt valaki pomtosabban leirta, hogy bootolás után is menjen, keresd meg)

Egy kis problem: 2.6.20-as kernelen nincs ndiswrapper modul, azon most probálom.
Gy.
:)

Szia!

Megpróbáltam amit leírtál, amiket írtatok. Köszönöm a segítségeket, de sajna nem jó:(. Ugyanaz ami volt. Sikerült linux alá is beállítani a drivert, ahogy leírtad. ndiswrapper-rel kicsit szívtam mire felraktam. De sikerült, és linux alatt sem talál semmilyen hálózatot :( Nem értem mi lehet a baj. És még mindig ott van az ismeretlen eszközöknél az enternet vezérlő, pedig már tényleg minden drivert felraktam. Ja és az oldalon amit írtál volt két féle wlan driver. Felraktam amit írtál nem volt jó. Aztán felraktam a másikat, és  úgy látta mintha két wlanom lenne, de egyik sem lát semmit :( Nem tudom mit csináljak :confused:

#670 Felhasználó inaktív   lajos38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 15:24

Sziasztok!

Nekem is majdnem uaz a problémám, mint pl. Messiahnak, csak nekem az eszközkezelőben a hálókártyáknál csak 1, az az 1394-es valami van. a jobb alsó sarokban természetesen (az óra mellett) nincsen se az internetes hálózati kapcsolat, se a wireless ikonja. Elvileg ott kéne legyen, mint a rendes otthoni gépemen, csak ha nincs bedugva, akkor egy piros X is van, de a laptopon se piros X, se kis ikon. Próbáltam sok féle drivert rátenni, fel is telepítettem, de semmi. Net nincs rajta.

Na azért egy driverrel mégiscsak megjelent a piros X-szel a hálozati kapcsolatos ikon, de amikor bedugtam, rövid idő (hálózati cím lekérése) után kiírta, hogy nem jó, pedig uazt dugtam bele, amit a pc-be szoktam, és ott jó, a laptopba meg nem. De ezt a drivert le is töröltem, mert nagyon belassította a gépet, és amugy sem volt jó.

Ugyhogy most itt állok egy Fuji Amilo Pa 1538-assal, amit én is 02.05-én vettem a laptop.hu-tól, és nincs rajta net, és nem tudom sehogy se rátenni. SEGÍTSETEK!
Egyébként az nem lehet, hogy a Windows XP Prof nem támogatott, mer én azt raktam rá a laptoppal együtt kapott Linux helyett.

Amugy az aksim nekem jó, kb 110 percet bír.

Köszi előre is

Csatolt fájl:

#671 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 18:14

Nekem winxp prof sp2 van, meg a driverekhez oda van írva, hogy winxp prof-ra is jó. Szóval nem hiszem hogy winxp lenne a gond :( .

#672 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 22:18

Idézet: Messiiah - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 13:09

Szia!

Megpróbáltam amit leírtál, amiket írtatok. Köszönöm a segítségeket, de sajna nem jó:(. Ugyanaz ami volt. Sikerült linux alá is beállítani a drivert, ahogy leírtad. ndiswrapper-rel kicsit szívtam mire felraktam. De sikerült, és linux alatt sem talál semmilyen hálózatot :( Nem értem mi lehet a baj. És még mindig ott van az ismeretlen eszközöknél az enternet vezérlő, pedig már tényleg minden drivert felraktam. Ja és az oldalon amit írtál volt két féle wlan driver. Felraktam amit írtál nem volt jó. Aztán felraktam a másikat, és  úgy látta mintha két wlanom lenne, de egyik sem lát semmit :( Nem tudom mit csináljak :confused:

DeskUpdate? FuSi honlapon a supportnál... Egy próbát megér. Vagy pedig a driver dvd-t.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#673 Felhasználó inaktív   lajos38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 11:23

Akkor úgy látszik ez típushiba az 1538-asoknál. Van olyan valaki, akinek Fuji Amilo Pa 1538-asa van, és megy a rendes net, és a WLAN is? Ha van, segíthetne, hogy csinálta:). Amúgy csak azér gondoltam, hogy az XP Prof nem támogtott, mer a Fuji honlapján egyes drivereknél az XP Professional a nem támogatottaknál, de a Home Edition azoknál volt. Meg a neten ahol lehet kapni ott is Home Editionnal adják, nem Proffal. Nem tudom. Amugy akinek már van feltelepítve valami hálókártyával kapcsolatos driver az ilyen laptopjára, az is segíthetne hogy hol keressem, mert nekem a jobb alsó sarokban nics semmiféle ki ikon, ami a netet jelezné.
Köszi

#674 Felhasználó inaktív   lajos38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 11:27

Csak ezért gondoltam:

Amugy lehet neked is azért nem jó, mert Profod van. Másként nem értem, hogy felrakom az Ethernet driverét, és nem érzékel semmit.

Csatolt fájl:

#675 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 11:38

Idézet: lajos38 - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 11:27

Csak ezért gondoltam:

Amugy lehet neked is azért nem jó, mert Profod van. Másként nem értem, hogy felrakom az Ethernet driverét, és nem érzékel semmit.

Hát lehet hogy igazad van. Winxp proffal lenne a baj. Mert felteszem az ethernet drivert, de tényleg nem érzékel semmit, ahogy írtad. A deskupdatet pedig már kipróbáltam. Mikor felraktam a laptopra a winxpprofot, akkor a deskupdatet csináltam először. És sajnos itt tartok :( . Mondjuk ez igaz, hogy home editiont adtak vele, lehet nem véletlenül vagy nemtom. De én linux alá is felnyomtam a driverét, ahogy valamelyik előző hozzászólásban írták, és fent is van a wlan, de az sem lát semmit :( . Egy srácnak home edition van a 1538-asán és neki megy a wlan. Szóval lehet felzúzok nemsokára egy home editiont és leírom a tapasztalatokat. Lehet még ma délután. ;)  De azt hogy linuxban miért nem jó azt nem értem.

#676 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 11:40

Ha valaki tud németül, megnézhetné ezt :) : https://www.amilo-forum.de/topic,12317,60,-...Pa1538-FAQ.html
Hátha mondanak valami okosat.
Ja és ezt írja, ha rámegyek a fuji oldalán a supportnál, hogy show operating system without support:

Right reference

These operating systems have NOT been tested or released for this component!
Fujitsu Siemens Computers therefore, doesn´t support any functionality, for any Operating System! Using any of the drivers listed, is at your own risk!

FSC explicitly points out that the following drivers, freely downloadable, are not Drivers and Utilities from Fujitsu Siemens Computers. The components have not been tested or released by FSC on these operating systems. Therefore FSC does not offer any support services, or diagnosis and assistance in cases of malfunction.

Disclaimer:
Due to the many hardware and software components involved, the possibility of system crashes, data loss or other negative consequences for your system cannot be ruled out. FSC does not assume liability beyond obligatory law. Installation and usage of these drivers are entirely at the users own

Fujitsu Siemens Computers GmbH

Szerkesztette: Messiiah 2007. 02. 24. 11:44 -kor

#677 Felhasználó inaktív   lajos38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 12:07

Hát amennyire gimi végére megtanultam németül, annyit értek, hogy ők is szidják az 1538-ast, de főleg az egerét, hogy lefagy nekik, meg nem működik jól. De a WLAN-t se dicsérik, és különbséget tesznek Home, és Prof között. De akinek Home van, azoknak általában megy.
Az angol szöveg pedig azt írja, hogy a Proft nem tesztelték, attól elvileg még lehet jó is, csak nem próbálták ki.
Na mindegy, remélem megoldódnak a problémák.
Amugy neke d az óra mellett ott van a kis internet kapcsolatot jelző ikon?

Csatolt fájl:

#678 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 12:16

Igen ott van wlan-é, hogy semmit nem lát. Meg a net az jó. Hálókártyáról.Délután tényleg felnyomok egy home-t, mert érdekel hogy mi van. Jaja az angolt azt értettem hogy nem tesztelt, de sajna nem igazán ok. Hallottam már egyébként ilyet, hogy vkinek jó volt a wlan home alatt, felrakott egy profot, aztán nem tudta megcsinálni:(.

#679 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 14:59

Sziasztok!

Van egy FS Amilo 7320GW laptopom! Vmelyik nap megnéztem Everestel, hogy mi újság vele! És nagyon meglepődtem, hogy a túlhajtás menüpontban a memóriának 100-as FSB-t mutat ---> klikk <--- ! :eek:
Megnéztem a memóriaolvasásos tesztet, és ~400 MB/sec. Hát ez vmi botrányos, mert amikor megvettem 2000 körül mozgott!
A FS honlapjáról letöltöttem a BIOS-t, hiába ugyanaz volt a gépben, rátöltöttem, de az sem hozott javulást! Mi lehet a gond?
Gyárilag 533 MHz-es memória van benne, én hozzá nem nyultam! Valakinek nincs vmi 5lete, hogy hogyan kéne helyrehozni a problémát??? :confused:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#680 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 17:40

Sziasztok látom sok embernek baja van 1538as wlannal. Sztem nekem müködik, windows xp professional (eredeti) alatt.

http://support.fujitsu-siemens.com/com/sup...?LNG=EN&ID=3524

Én innen szedtem le az összes drivert mert a suttyó laptop.hu nem adott hozzá driver cd-t és mindet kézzel raktam fel.

A problémás wlan driver. A fusi honlapján 2 wlanos is van. Én ezt szedtem le(a másikat nem probáltam):
WN6301A miniCard WLAN IEEE802.11 b/g | 23.03.2006  | 0,26 MB

Kicsomagoltam a zip fájlt  majd bementem az eszközkezelőbe ott az ismeretlenek között volt egy ethernet vezérlő erre jobb gomb és menüböl ha jol emlékszem illesztrő program frissitése vagy telepítése vagy valami ilyesmi van ott. Aztán a felugro ablakba mondod neki hogy te szeretnéd kiválasztani listából és megadod neki azt a mappát ahová a letöltött zip fájlt kicsomagoltad.

Gondolom azzal mindenki tisztába, hogy a wlan csak akkor lát valamit ha nincs letiltva (engedélyezve van) és ténylegesen ott azon a helyen van vezetéknélküli hálózat. Tehát csak ugy kertedben nem fogsz semmit látni akkor se ha jó driver.

Az én kérdésem a 1538as akksija. Akinek 1538asa van annak mennyit bír az akksi??

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
http://www.online_penz.extra.hu
Ingyenes Internetes Pénzkeresési Lehetőségek.

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.