HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   lajos38 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 19:54

Köszi a segítséget, az aksim 1 óra 47 percet bír, épp most töltöttem fel, és ennyit ír ki.

Amúgy Messiah azt hogy érted el, hogy a rendes net is fusson, mer nekem se adtak hozzá drivereket, és a tisztaszoftver program (tanároknak XP olcsón, apám igényelte) keretében kapott Windows XP Prof-on nem volt. És eddig akárhány hálókártya drivert találtam a neten, egy se volt jó. Ha meg tudnád mondani hogy te honnan szedted le a drivert ahhoz, hogy a sima net menjen rajta, örülnék. Amúgy nekem kábeles netem van a családi pc-n, de ha azt bedugom a laptopba, semmit nem érzékel, mivel nincs driverem hozzá :D. Talán akkor még a WLAN is fog menni a letöltött driver segítségével.

#682 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 20:24

Idézet: Neurot - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 17:40

Sziasztok látom sok embernek baja van 1538as wlannal. Sztem nekem müködik, windows xp professional (eredeti) alatt.

http://support.fujitsu-siemens.com/com/sup...?LNG=EN&ID=3524

Én innen szedtem le az összes drivert mert a suttyó laptop.hu nem adott hozzá driver cd-t és mindet kézzel raktam fel.

A problémás wlan driver. A fusi honlapján 2 wlanos is van. Én ezt szedtem le(a másikat nem probáltam):
WN6301A miniCard WLAN IEEE802.11 b/g        | 23.03.2006    | 0,26 MB

Kicsomagoltam a zip fájlt  majd bementem az eszközkezelőbe ott az ismeretlenek között volt egy ethernet vezérlő erre jobb gomb és menüböl ha jol emlékszem illesztrő program frissitése vagy telepítése vagy valami ilyesmi van ott. Aztán a felugro ablakba mondod neki hogy te szeretnéd kiválasztani listából és megadod neki azt a mappát ahová a letöltött zip fájlt kicsomagoltad.

Gondolom azzal mindenki tisztába, hogy a wlan csak akkor lát valamit ha nincs letiltva (engedélyezve van) és ténylegesen ott azon a helyen van vezetéknélküli hálózat. Tehát csak ugy kertedben nem fogsz semmit látni akkor se ha jó driver.

Az én kérdésem a 1538as akksija. Akinek 1538asa van annak mennyit bír az akksi??

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szia!

Köszi szépen a segítséget, sikerült megoldani ezzel amit leírtál. :respect: Azért nem próbáltam eddig ezt, mert nem hittem hogy az ethernet vezérlő az a wlan lenne. De mondjuk azt sem értem, hogy mikor rámentem, hogy a windows maga keresse meg, akkor meg miért nem találta meg, mikor elvileg ezt is átnézte, na mindegy, a lényeg hogy működik. Köszi szépen mégegyszer.

Net úgy van a gépen, hogy Nvidia Nforce Networking controller drivert felraktam. Azt http://support.fujitsu-siemens.com/com/sup.../downloads.html innen le tudod tölteni. Én azt felraktam és asszem azzal lett jó.

Ja és az a másik wlan akkor mi? Meg erről az ATheros cuccról még nem hallottam eddig. :think:

Szerkesztette: Messiiah 2007. 02. 24. 20:26 -kor

"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#683 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 21:37

Akkor ott hálókártyák pontba 3 cuccnak kell elvileg lenni-e:

1, Nvidia Nforce Networking controller: Ez a sima hálókártya ezen keresztül megy az adsl ill a kábelnet (ebbe dugod bele a kábelt)

2, Atheros AR5006EG Wireless Network Adapter: na ez a vezeték nélküli hálókártya drivere. Ezaz Atheros gondolom ez a márkája ők gyártják sztem. Hallani még én se hallotam róla. Notikba szoktak érdekes dolgokat rakni :)

3, 1394 Hálózati adapter: ha minden igaz akkor ez a firewire port jobb oldalon hátul a kicsi port az USBk mellett

Nekem olyan 70-75percet bír az akksi mondjuk ez játék vagy film nézés majd most kiprobálom hogy ha csak netezek vagy olvasgatok nézek akkor mennyi de ez sztem akkor is baromi kevés. Érdekes dolog hogy ha bekapcsolom a wifit vagy silent módot (ekkor leveszi 800Mhzre a procit és az elvileg kevesebbet fogyaszt) akkor is annyi. Érthetetlen...

Ui.: Nekem is tisztaszoftveres XP Prom van

Szerkesztette: Neurot 2007. 02. 24. 21:40 -kor

http://www.online_penz.extra.hu
Ingyenes Internetes Pénzkeresési Lehetőségek.

#684 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 21:57

Idézet: Csücsök - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 14:59

Sziasztok!

Megnéztem a memóriaolvasásos tesztet, és ~400 MB/sec. Hát ez vmi botrányos, mert amikor megvettem 2000 körül mozgott!

Szia!

Nem tudom mi lehet a baja de a 400 az valoban iszonyat kevés. Én most csináltam egy tesztet és ~4500 lett (PA 1538). Mikor csináltad a tesztet nem futott valami komolyabb program? Vagy nem akksirol csináltad? ezek csökkenthetik az eredményt. De az is lehet hogy vírusod van...

#685 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 22:28

Idézet: Neurot - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 21:37

Nekem olyan 70-75percet bír az akksi mondjuk ez játék vagy film nézés majd most kiprobálom hogy ha csak netezek vagy olvasgatok nézek akkor mennyi de ez sztem akkor is baromi kevés. Érdekes dolog hogy ha bekapcsolom a wifit vagy silent módot (ekkor leveszi 800Mhzre a procit és az elvileg kevesebbet fogyaszt) akkor is annyi. Érthetetlen...

Az tényleg nagyon kevés. Az enyém filmnézéssel 100-110 percet bír ki, úgy hogy tényleg egyfolytában filmet nézek.

#686 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 22:40

Idézet: Messiiah - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 22:28

Az tényleg nagyon kevés. Az enyém filmnézéssel 100-110 percet bír ki, úgy hogy tényleg egyfolytában filmet nézek.

M1425, 4400mAh
Annakidején bírta a Pest-Miskolc IC utazást (2 óra) filmezéssel. Most a Debrecen-Miskolc (1,5 óra) vonalon  akkor sincs baj, ha a DevC-ben túl sokszor csinálok végtelen ciklust.  :Đ

#687 Felhasználó inaktív   lajos38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 20:14

Köszi mindenkinek a segítséget, most már megy a net (most is a laptopról írok). Tényleg jók azok a driverek, kár hogy a boltban nem adtak hozzá alapból. Na mindegy, az a lényeg, hogy működik.

Köszi Messiah és Neurot!

#688 Felhasználó inaktív   Mr. Oizo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 22:40

Idézet: lajos38 - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 20:14

Köszi mindenkinek a segítséget, most már megy a net (most is a laptopról írok). Tényleg jók azok a driverek, kár hogy a boltban nem adtak hozzá alapból. Na mindegy, az a lényeg, hogy működik.

Köszi Messiah és Neurot!

Szívesen, a lényeg hogy működik! Nekem is király, csak a wlan-t kellene valahogy linux alá is belőni! :think: Mert ahogy itt előzőleg leírták jó, szóval felrakja a drivert, meg fent van a wlan, csak nem látok semmit vele.

#689 Felhasználó inaktív   bbmaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 17:34

Sziasztok!

Volt valakinek már szervíz tapasztalata Fuitsu-Siemens gépekkel kapcsolatban.
Garanciális javítás kell rajta a kérdés, hogy hova vigyem? Melyik szervíz a jobb/emberbarátibb?
Hol dolgoznak gyorsabban?

Köszika

#690 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:28

Idézet: bbmaster - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 17:34

Sziasztok!

Garanciális javítás kell rajta a kérdés, hogy hova vigyem? Melyik szervíz a jobb/emberbarátibb?

Köszika

Én az Albacomp szervízbe vittem (Frangepán u. 8-10.). Nem egy kapkodó idegbeteg társaság. Egy hétig vizsgálták be a memóriahibát, így 13 napba került, mire új ramokat kaptam. Aztán miután elkészült, ha nem telefonálok, akkor még mindig várhatok. Szervízes ráírta a munkalapra, hogy kiértesített...
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#691 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 21:50

Na megtaláltam a megoldást a linux alatti wlan-ra. :D  Most is épp ubuntu alól írok, és semmi nincs bedugva a laptopomba :p .

The first problem I have encountered was that the ndiswrapper-1.1 version didn't work. My drivers were installed however the command iwlist did't show any APs, the solution I found was to install the newest version of ndiswrapper: Ndiswrapper-1.2-RC1 .

The next step is to get drivers, I'm working with 64 Bit Ubuntu so I need 64 Bit drivers, here is a link to get windows wlan drivers for most Wlan cards:  Wlan drivers . This link provides also 64 bit drivers for all broadcom cards.

Ok, on to the installation:

Step 1: Remove the old ndiswrapper and all links to it's driver.

Code:

sudo modprobe -r bcmwl5
sudo rmmod ndiswrapper
sudo apt-get remove ndiswrapper-utils
sudo rm -r /etc/ndiswrapper/
sudo rm -r /etc/modprobe.d/ndiswrapper
Step 2: Install Linux-headers.

Code:

sudo apt-get install linux-headers-2.6.10 (enter your version of linux headers or usr the synaptic package manager)
Step 3: Install Ndiswrapper.

Code:

cd /home/username/
sudo tar xvzf ndiswrapper-1.2-rc1
cd /home/username/ndiswrapper-1.2-rc1/
sudo make
sudo make install
Step 4: Load drivers with ndiswrapper.

Code:
cd /the_dir_you_put_the_wlan_drivers_into/
sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf (fill out your own drivers for bcmwl5.inf)
sudo ndiswrapper -l (shows if the driver is installed)
Step 5: Load ndiswrapper and check if it worked.

Code:
sudo modprobe ndiswrapper
sudo dmesg (shows that the card is installed (hopefully))
sudo iwlist wlan0 scan (shows all APs surrounding you)
Step 6: Make sure Ndiswrapper is loaded during bootup.

Code:
sudo ndiswrapper -m
Step 7: Configure your Wlan card.

Code:

sudo iwconfig wlan0 essid name_of_AP (the name you found by using iwlist wlan0 scan)
iwconfig wlan0 enc <key> (fill out your WEP key (if you have one))
sudo dhclient wlan0 (gets a dynamic IP adress)
sudo ping -c 3 www.ubuntu-linux.nl (tests the connection)
Step 8: If you are using WPA encryprion check this thread  WPA encryption voor Ndiswrapper .

I hope this will help some people. If there are comments or extra info you have please add it to this thread, it could help somebody.

Greets Hieronymus

#692 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 17:11

Idézet: bbmaster - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 17:34

Sziasztok!

Köszika

Részemről Serco.  ;)

#693 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:20

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem Amilo Pa1538-assal kapcsolatban, hogy hol lehet állítani, hogy a videókártya ne csak 128 MB-ot használjon? Köszönöm előre is a segítségeket. :respect:

#694 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:25

ati?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#695 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 21:59

Idézet: charlie - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 20:25

ati?

Az nVidia. Egyébként a 1510-esen is csak a dvd-n lévő drivernél lehet állítani. Vista alatt már ott sem. Bár inkább lenne benne egy különálló vga, mert nagyon eszi a ramot :D
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#696 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 23:05

Idézet: charlie - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 20:25

ati?

Igen. Nvidia. A driverrel lehet állítani???? :think:

#697 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:09

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 21:59

Az nVidia. Egyébként a 1510-esen is csak a dvd-n lévő drivernél lehet állítani. Vista alatt már ott sem. Bár inkább lenne benne egy különálló vga, mert nagyon eszi a ramot :D

nemtom, en ne ma dvd-rol (fene tudja hol van az mar..) raktam fel, megis ott van az uma-s ful (asszem ati oldalarol toltottem a driverrt?! fene se tudja..)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#698 Felhasználó inaktív   uborka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 05:29

Notebook vétel elött mindenképp olvassátok el! Rengeteg hasznos info, leírás és tanács vásárláshoz!

#699 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:56

Idézet: Messiiah - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 20:20

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem Amilo Pa1538-assal kapcsolatban, hogy hol lehet állítani, hogy a videókártya ne csak 128 MB-ot használjon? Köszönöm előre is a segítségeket. :respect:

Hali!

A 1538asba lévő Geforce Go 7400as van, aminek van saját 128MB fedélzeti memóriája!!! Plusz ezt a saját 128at ki tudja bőviteni max 512re ugy hogy a rendszermemóriábol elveszi a szükséges mennyiséget. Sztem ezt ő csinálja automatikusan ha szükség van az extra memóriára. Nem tom lehet-e a driver-rel piszkálni. Neked az az nvidia driver van fenn ami a fusi oldalán van vagy sikerült ujabbat felraknod?

Egyébként mire kéne töb videomemória? Valami játék nem fut elég jól?

Üdv Neurot!

#700 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:00

Idézet: Neurot - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 21:57

Szia!

Nem tudom mi lehet a baja de a 400 az valoban iszonyat kevés. Én most csináltam egy tesztet és ~4500 lett (PA 1538). Mikor csináltad a tesztet nem futott valami komolyabb program? Vagy nem akksirol csináltad? ezek csökkenthetik az eredményt. De az is lehet hogy vírusod van...

Milyen ramod van, és mennyi? Nekem 2500-at ért el a gépem (Amilo M 1450G)?

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.