HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 07:52

Helló,

van itt egy Li1718 laptop amihez csak Vista driverek vannak, persze XP-t kellene tenni rá. Némi szenvedés után eljutottunk oda, hogy már csak a VGA-hoz kellene driver.
A 2.20-as Everest Home szerint ATI RS200M integrált videókártya van benne, de a Catalyst 8.5 hibaüzenetet dobott, hogy nem talált videóvezérlőt.
Találkoztatok már ezzel a típussal?

Köszi előre is:
DIY

Szerk.: probléma megoldva, manuálisan betallózva egy régebbi ATI drivercsomagból az .inf fájl, föltelepíthető a VGA.

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2008. 06. 11. 08:15 -kor

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1462 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 12. 09:03

Sziasztok
Laptop vásárlás előtt állok.

Egy FS amilo xa2528-t néztem ki. Tudna valaki írni róla tapasztalatokat?

Köszönöm
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#1463 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 13. 08:59

Sziasztok!
Szemrevételeztem az imént írt laptopot.
Azt írják, hogy vista van rajta, de nincs telepítő cd. Mi van akkor ha újra kell telepíteni?
Hogyan szokott mostanság lenni?
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#1464 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:18

Idézet: neta - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 9:59

Sziasztok!
Szemrevételeztem az imént írt laptopot.
Azt írják, hogy vista van rajta, de nincs telepítő cd. Mi van akkor ha újra kell telepíteni?
Hogyan szokott mostanság lenni?

Ha nincs lemez, akkor általában egy ún. recovery partíción ( a merevlemezből lecsípett pár gigabájtnyi partíción) szokott lenni a telepítőkészlet, ahonnan pár gombnyomással gyári állapotba hozhatod a gépet. De erre kérdezz rá az eladónál is.

#1465 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:27

vagy recovery cédé. végulis, az se telepito cd, a szo klasszikus ertelmebe.

nomeg, nem  telepito media szamit, hanem a licenc, akár a netrol is tölthetsz le telepito iso-t, amit aztán kiirhatsz cédére.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1466 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:32

Azért egy recovery cucc kényelmesebb, pláne olyan gyártóknál, ahol magadnak kell összevadásznod a drivereket. :)

#1467 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:54

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 10:32

Azért egy recovery cucc kényelmesebb, pláne olyan gyártóknál, ahol magadnak kell összevadásznod a drivereket. :)

ja, csak aztán azokba meg belepakolnak mindenfele (szerintuk haszons) géplassito, programot, roszabb esetbe demot.

#1468 Felhasználó inaktív   yolesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 16:20

Március hónapban megvásároltam első és eddig egyetlen Amilo Pa 1538-as Fujitsu-Siemens laptopot. Nagyon örültem, hogy találtam jó ár/érték arányú laptopot, amit használni tudok a munkahelyemen és otthoni mindennapokban is. Azonban 3 hét múlva jelentkezett egy probléma: a video vezérlő driver miatt "kék halál" a Vista rendszerben és újraindítás. Ez az állapot egyre gyakrabban fordult elő és már nagyon zavaró volt, még egy e-mailt sem lehetett megírni. Bevittem a székesfehérvári márkaszervizbe és felküldték Pestre. Egy hét után érdeklődtem, hogy mégis találtak-e valami problémát vagy csak én nem használtam megfelelően. Azt az információt kaptam, hogy alaplapcsere lesz és alkatrészre vár. Gondoltam előfordulhat a nagyvilágban, hogy pont én fogom az egyetlen (gyári?) hibás notebookot. Mondhatni megnyugodtam és vártam már, hogy mikor kapom vissza. Teltek a hetek és közel egy hónap után értesítettek, hogy elkészült. A szervizlapon szerepelt, hogy ajánlott a Vista és gyári driverek újratelepítése. Biztos, ami biztos megtörtént és 4 NAP után ismét jelentkezett a legelső probléma!!! viszonylag ritkábban. Majd 2 héttel azután hogy visszahoztam szervizből a notebook bekapcsolás helyett csak pörgeti a processzorhűtő-ventillátort és se kép, se hang... Vissza a szervizbe -nyilván fel pestre- és most várok. Azt szeretném -amit a szervizlapon is szerepel-, hogy vagy teljesen cseréljék ki komplett az egész notebookot vagy helyette egy hasonló kategóriájú, de más típusú notebookot. Én igazából az utóbbit tartom reális, vásárlócentrikus és "fer" eljárásnak. Az első szervízelés utáni problémákat úgy látszik nem sikerült teljeskörűen megoldani illetve még rosszabb lett a helyzet, így elveszítettem ez iránt a típusiránti bizalmamat. Milyen módon juthatnék hozzá Amilo Pi2550-es típushoz, mert szerintem közel áll a Pa1538-hoz, legalábbis az ára a web-shopban ezt mutatja.

Szerintetek mi lesz a folyamat vége?
Fujitsu Siemens amilo Pa 1538

#1469 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 17:33

rakj fel egy ikszpét :Đ

#1470 Felhasználó inaktív   mrzool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 19:40

Sziasztok! Adott egy régi FUSI amilo L7300-as notebook celeron CPU-val. Gondoltam ezen lehet javítani, és ebayen rendeltem egy Dothan magos Pentium M-et (Pentium M 715A SL89U (C0)). A probléma az, hogy XP bootoláskor lefagy, telepítéskor lefagy, csak csökkentett módban hajlandó elindulni...

Memtestet bootolva, éjszakára magára hagyva a gépet, az stabilnak tűnik. Csökkentett módban CPU nyúzó és egyéb stabilitás-vizsgáló szoftverek szintén gond nélkül futnak órákig.

Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Külföldi fórumok szerint a Dothan gond nélkül megy ezzel a géppel. 9 dollárt fizettem érte, szóval nem nagy érvágás:), de szívesen megszabadulnék a celerontól, jó lenne vmi megoldást találni...

#1471 Felhasználó inaktív   yolesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 20:16

Hova tegyek xp-t ha nem működik semmi? Tegnapelött bekapcsolás után csak a ventillátor pörgött és semmi kép se jött be, még a bios indítóképernyő se jött be. Már a szervízben van a gépcsoda.

#1472 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 20:37

A hibát valószinüleg ott követted el, amikor driverhiba miatt szervizbe vitted a gépet. lehet egyszerübb lett volna drivert frissiteni : ) A lelkes szerivizes meg alaplapot cserélt neked, az uj alaplapod viszont tenyleg hibas volt, ezert megmakkant.

No, nem piszkálódásból mondtam amugy, de bizonyos driver -és OS konstellációknál nálam is rendszeres vendég volt a kékhalál. Meg volt alaplapcserém is, de akkor tényleg meghalt az alaplap.

Amugy meg ha visszakapod a géped, tegyél rá 64bites vistát, meg friss chipset, valamint VGA drivereket. Wlan driverrel nem kell szarakodni, az frissül windows updaten keresztül rendszeresen.
Nekem ezzel a felállással nagyjábol rendben van a gép, néha a display driver ujraindul, de fagyás nincs.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1473 Felhasználó inaktív   yolesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 17:19

A létező minden driverrel kipróbáltam, mindegyikkel ugyanazt csinálta. Még a 64-bites vistával is. Egyedül xp-vel nem néztem, mert ha már van hozzá gyári vistám minek xp.

#1474 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 12:01

Idézet: Messiiah - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 10:43

Sziasztok!

Van egy amilo pa1538-as gépem 2x512 rammal(ez az alap amit adtak hozzá). Az lenne a kérdésem, hogyha bővíteni szeretném, akkor rakhatok-e bele 2x2 giga ramot, vagy csak 2x1 gigát lehet?

Köszi előre is a válaszokat!

Üdv.: Zoli

Nekem is ilyen gépem van és kicseréltem a memóriát 2x2 Gb-ra. Működik! Ám 32 bites operációs rendszer csak 3 Gb-t lát belőle, 64 bites pedig mind a 4-et. Bár a Vista olyan lassú a gépen, hogy azon gondolkodom, hogy visszatérek az XP-re, s vesszen 1 Gb RAM, amit így nem tudok kihasználni.
(XP 64 is működik rajta, csak ahhoz nincs a nyomtatómhoz driver)

Remélem tudtam segíteni,
üdv
Lewis

#1475 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 12:03

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 11:26

Elvileg csak 2x1 GB-ot támogat, bár ha olyan helyen veszed, akkor szerintem próbáld ki. Az egyik modulhoz könnyen hozzá lehet férni, a gép aljáról le kell szedni a burkolatot. A másik modul már problémásabb, ehhez ki kell venni a billentyűzetet. Én Pa1510-esben cseréltettem ramot, de csak 2x1 GB-ra. Mivel 32 bites xp van rajta, nincs értelme a 2x2 GB-nak.

Tévedés! a FuSi pa1538 midnkét memóriamoduljához könnyen hozzá lehet férni! és támogatja a 2x2 Gb RAM-ot. Saját tapasztalat!

#1476 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 14:07

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 12:01

Bár a Vista olyan lassú a gépen, hogy azon gondolkodom, hogy visszatérek az XP-re

Nincs ennek a gépnek semmi baja a vistával, csak hagyni kell neki 1-2 hónapot hogy belakja, és persze letiltani a felesleges vinyókerregtető szolgáltatásokat. Nálam a gép 90%-ban energiatakarékos módban megy (800 MHz 0,7V) és nem érzem lassúnak. Ugyanolyan mint az XP. Sőt, itt-ott gyorsabb is annál! Az USB vinyómmal (2,5" 5400 rpm) az XP alig ért el 13-15 MB/sec sebességet, a vista meg bőven 22-23 körül viszi.

#1477 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 16:48

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 13:07

Nincs ennek a gépnek semmi baja a vistával, csak hagyni kell neki 1-2 hónapot hogy belakja, és persze letiltani a felesleges vinyókerregtető szolgáltatásokat. Nálam a gép 90%-ban energiatakarékos módban megy (800 MHz 0,7V) és nem érzem lassúnak. Ugyanolyan mint az XP. Sőt, itt-ott gyorsabb is annál! Az USB vinyómmal (2,5" 5400 rpm) az XP alig ért el 13-15 MB/sec sebességet, a vista meg bőven 22-23 körül viszi.

Egyetertek, tökeletesen megy a vista ezzel a géppel, és nincs érzékelhető sebességkülönbség az XP javára.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1478 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 11:05

Idézet: NightLord - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 17:48

Egyetertek, tökeletesen megy a vista ezzel a géppel, és nincs érzékelhető sebességkülönbség az XP javára.

Akkor valaki világosítson fel, hogy honnan szedjek össze drivereket, amivel megbízhatóan műkdöik és gyorsan a Vista. Vagy a gyári drivereket használjátok?

#1479 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 17:07

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 11:05

Akkor valaki világosítson fel, hogy honnan szedjek össze drivereket, amivel megbízhatóan műkdöik és gyorsan a Vista. Vagy a gyári drivereket használjátok?

Sajnos már pontosan nem emlékszem a részletekre, de annyi biztos, hogy a VGA driver innen származik, a SATA meghajtó pedig a Windows Update-ről. A többi beállítás kérdése. Például a keresés/indexelést a start menüre, a System restore-t pedig 2 gigára korlátoztam (link). Windows Defender és automatikus defrag off.

#1480 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 17:38

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 10:05

Nem egészen értem ezt a problémázást, hiszen nem titkos a notebook hardware-összetétele, minden hardware-elemnek van pedig egy gyártója, amelyiknek az oldaláról le lehet tölteni a legfrisebb drivereket.

Igy pl. az alaplapi chipset drivereit a www.nvidia.com -rol (nforce 430)
az integrált hangkártya drivereit a www.realtek.com.tw -ről (ALC880 asszem)
a touchpad drivereit a www.synaptics.com -rol
a WLAN vezérlő driverei tudtommal integrálva vannak a vista telepítőbe, de ha nem, akkor a www.atheros.cz -ről lehet letöltni. Windows Update-en keresztül mindenesetre frissül, az tuti.

Az egyetlen dolog, ami nem ennyire kézenfekvő, az a VGA driver, mert az közvetlenül nem elérhető az nvidia oldaláról. Pontosabban elérhető, csak az installer nem támogatja a mobil GPU-kat. Itt tehát két lehetőség van, vagy magadnak módosítod az inf-filet, hogy felmenjen a driver Go 7400-ra, vagy letöltöd a www.laptopvideo2go.com fórum részlegéről a módosított verziót.

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.