HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   cindarellaman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 09. 21:23

Idézet: DannyLz - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 9:48

Olyan emberek tapasztalatait várom akiknek ilyen notebook-juk van...

Előre is köszönöm...

üdv.

Sziasztok,

Tapasztalatom, az van... Inkább legyen veserupturám a nevem napján, minthogy én az életben még egyszer bármilyen Fujitsu-Siemens termék közelébe menjek.
Nem vagyok nagy számítógépes guru, így csak a laikus felhasználói tapasztalataimat tudom közzé tenni.
Szerény véleményem szerint a gép egy rakás.... És akkor még finom voltam és nőies.
Halálosan instabil a gép, az akkumulátora új korában sem bírt ki egy óránál többet, most már 0, azaz nulla secundumot sem, ha lekapcsolom a hálózatról, azonnal hanyatt vágja magát. A CD-ket saját kénye kedve szerint olvassa be, vagy nem, van, hogy adott CD-t csak tizedik nekirugaszkodásra hajlandó befogadni, közben olyan iszonyatos hangokat ad ki, mint egy ütvefúró. Ez speciel rettenet idegesítő.
Nekem amióta megvan, annyi kellemetlen percet okozott már, hogy egészen biztosan rituális keretek között fogom apró darabokra zúzni, amint megveszem a következő gépemet.
Aki teheti, közelébe se menjen ezeknek a vackoknak, ha anyagi keretei engedik, vegyen valami normális cuccot, mert ez éveket vesz el az ember életéből.

Üdv,

P.S.: Nyilván elég szubjektív voltam, de gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne akarnám legalább egyszer szétzúzni a gépet egy féltéglával...

#1622 Felhasználó inaktív   cindarellaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 21:27

Idézet: DannyLz - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 9:48

Olyan emberek tapasztalatait várom akiknek ilyen notebook-juk van...

Előre is köszönöm...

üdv.

Sziasztok,

Tapasztalatom, az van... Inkább legyen veserupturám a nevem napján, minthogy én az életben még egyszer bármilyen Fujitsu-Siemens termék közelébe menjek.
Nem vagyok nagy számítógépes guru, így csak a laikus felhasználói tapasztalataimat tudom közzé tenni.
Szerény véleményem szerint a gép egy rakás.... És akkor még finom voltam és nőies.
Halálosan instabil a gép, az akkumulátora új korában sem bírt ki egy óránál többet, most már 0, azaz nulla secundumot sem, ha lekapcsolom a hálózatról, azonnal hanyatt vágja magát. A CD-ket saját kénye kedve szerint olvassa be, vagy nem, van, hogy adott CD-t csak tizedik nekirugaszkodásra hajlandó befogadni, közben olyan iszonyatos hangokat ad ki, mint egy ütvefúró. Ez speciel rettenet idegesítő.
Nekem amióta megvan, annyi kellemetlen percet okozott már, hogy egészen biztosan rituális keretek között fogom apró darabokra zúzni, amint megveszem a következő gépemet.
Aki teheti, közelébe se menjen ezeknek a vackoknak, ha anyagi keretei engedik, vegyen valami normális cuccot, mert ez éveket vesz el az ember életéből.

Üdv,

P.S.: Nyilván elég szubjektív voltam, de gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne akarnám legalább egyszer szétzúzni a gépet egy féltéglával...

#1623 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 19:30

Sziasztok!

Párszor már írtam ide egy problémával kapcsolatban. ez a probléma az "volt" (és van jelenleg), hogy feltettem egy sp3-as vinyót, és mikor indítottam a op. rendszert, mindig azt írta ki bejelentkezéskor, hogy telepítsem fel az akku driverét. nos, nemrég újra kellett raknom a vinyót, eredeti cd-ről meg is tettem. na, elindul a rendszer, betölt mindent, és lőn, megjavult, mert nem írta ki a hibát. Mikor levettem hálózati kábelről ki is jelezte az akku állapotát. Elkezdtem feltenni a szervízcsomagokat, eljutok az sp3-ig. felrakom, újraindítom a gépet, és megint előjött a hiba. A microsoft honlapján utána olvastam, hogy lehet-e törölni az sp-t. a honlap szerint lehet, a programok telepítése és törlése menüpont alatt. Meg is próbáltam, és nem tudom törölni. Tudnátok nekem segíteni?

előre is köszi a válaszokat

#1624 Felhasználó inaktív   kami90 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:59

Eladó!!  Fujitsu Siemens Amilo A1667EX alkatrészek. Billentyűzet hibátlan állapotban, monitor, memóriák ...stb... Árban megegyezünk, Érd. : 06306412949 vagy E-mail: mkalman90@freemail.hu

#1625 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:36

Hozzáértő szakértelmeteket szeretném segítségűl kérni....egyik barátom egy Fujitsu Amilo Pi3560 megvételén gondolkodik...érdekelnének érvek/ellenérvek, tapasztalatok a géppel kapcsolatban ha van már vkinek ilyen!

Előre is köszi!
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#1626 Felhasználó inaktív   Chemeest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 19:19

Sziasztok! Nekem egy Amilo Pi3540-es gépem van, és mostanság levágja magát, régen mikor pl cod4eztem vagy vmi hasonló komolyabb játékkal játszottam, hűtés nélkül, akkor vágta le magát, kikapcsolt, túlmelegedett... Most meg vmeik nap csak, úgy netezgettem és se szó se beszéd kikapcsolt, akárhányszor bekapcsoltam fél perc után kikapcsolt, kis "pihentetés" után újra működik, mi lehet a probléma? találkozott már vki ilyennel?

#1627 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 20:46

Idézet: Chemeest - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 20:19

Sziasztok! Nekem egy Amilo Pi3540-es gépem van, és mostanság levágja magát, régen mikor pl cod4eztem vagy vmi hasonló komolyabb játékkal játszottam, hűtés nélkül, akkor vágta le magát, kikapcsolt, túlmelegedett... Most meg vmeik nap csak, úgy netezgettem és se szó se beszéd kikapcsolt, akárhányszor bekapcsoltam fél perc után kikapcsolt, kis "pihentetés" után újra működik, mi lehet a probléma? találkozott már vki ilyennel?

Elpiszkolódott a hűtőventilátor környéke?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1628 Felhasználó inaktív   dezdi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 16:35

Sziasztok!Segítségeteket kérném!
Keresek fujitsu siemens esprimo V5535 fedlapot,NAGYON SÜRGŐS VOLNA!!!!!!!!Ha hibás a géped megegyezünk és megveszem!Végülis csak a felső rész kell,kijelző nélkül!De alkatrésznek elteszem a többit!És még annyit én megvoltam elégedve vele addig amíg a kedves férjem össze nem csukta elenkező írányban!Segítségeteket előre is köszönöm

#1629 Felhasználó inaktív   Her0des 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 15:10

Idézet: dezdi - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 16:35

Sziasztok!Segítségeteket kérném!
Keresek fujitsu siemens esprimo V5535 fedlapot,NAGYON SÜRGŐS VOLNA!!!!!!!!Ha hibás a géped megegyezünk és megveszem!Végülis csak a felső rész kell,kijelző nélkül!De alkatrésznek elteszem a többit!És még annyit én megvoltam elégedve vele addig amíg a kedves férjem össze nem csukta elenkező írányban!Segítségeteket előre is köszönöm

szia, a bécsi úton a tesco után van egy fujitsu fészek pont, ott biztos tudnak neked segíteni.

#1630 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 09. 17:31

Idézet: dezdi - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 16:35

amíg a kedves férjem össze nem csukta elenkező írányban!Segítségeteket előre is köszönöm

Azért az súlyosabb is lehet, mint egy kijelző nélküli fedlap.
Make love not Wor.

#1631 Felhasználó inaktív   Her0des 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 08:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 17:31

Azért az súlyosabb is lehet, mint egy kijelző nélküli fedlap.

jam, valószínűleg a zsanérok sérülhettek még, ha nagyon meghajtotta, esetleg más burkolati elemek, elketronika nem nagyon sérülhetett, lévén azoknál a forgóknál nincs ilyen, a kábelezés meg csak kibírta :)

#1632 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 08:55

Idézet: Her0des - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 8:33

jam, valószínűleg a zsanérok sérülhettek még, ha nagyon meghajtotta, esetleg más burkolati elemek, elketronika nem nagyon sérülhetett, lévén azoknál a forgóknál nincs ilyen, a kábelezés meg csak kibírta :)

Azért a kijelző elég jó esélyes szokott lenni ilyenkor, a feszültségek miatt meg kap az alaplap is ívet rendesen, pláne ezeknél a szappantartó minőségű megfejtéseknél, meg a zsanért is ki tudja szakítani a foglalatából egy ilyen manőver, szóval ilyen kérdéskörben biztosra menni ránézés nélkül semennyire sem lehet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1633 Felhasználó inaktív   Notidoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 13:58

Idézet: Chemeest - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 19:19

Igen, találkoztam. Fel kell menni http://support.ts.fu...port/index.html oldalra, ahonnan le kell szedni a géphez az 1.09-es biost CD-ISO formátumban (most nézem,már van 1.10 is). Kiírni, ráflashelni és kész. Többet nem fog leállni.

Szerkesztette: Notidoki 2010. 02. 11. 14:04 -kor

#1634 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 11. 14:27

Idézet: Notidoki - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 13:58

Igen, találkoztam. Fel kell menni http://support.ts.fu...port/index.html oldalra, ahonnan le kell szedni a géphez az 1.09-es biost CD-ISO formátumban (most nézem,már van 1.10 is). Kiírni, ráflashelni és kész. Többet nem fog leállni.

És ez a CD-kép a hűtőbordából is kifújja a szutykot?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1635 Felhasználó inaktív   Her0des 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 09:50

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 14:27

azt persze hogy nem  :D egy levegőspray már inkább  :Đ

#1636 Felhasználó inaktív   Notidoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 15:02

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 14:27

Nem, de nem az a gép gondja, egy jópár darab már átment a kezeim között......Az alaplapi cpu hőérzékelő dióda bolondul meg ilyen esetekben és úgy érzékeli, mintha túlmelegedne a gépezet. A Fujitsu pedig ezen hibára egy bios frissítésel válaszolt, mely nagy valószínűséggel annyit csinál, hogy figyelmen kívűl hagyja az alaplapi dióda által küldött értékeket és csak a cpu-ba épített hővédelem működik ezek után.
Nyilván persze 100%-ig nem lehet kizárni az elporosodást se, de ez annyira tipikus jelenség ennél a típusnál, hogy én megpróbálnám azt a bios frissítést.....

Szerkesztette: Notidoki 2010. 02. 12. 15:03 -kor

#1637 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 16:00

Üdv! Valaki(k) aki(k) ért(enek) hozzá, pls egy árajánlatot a következő notira:

FuSi AmiloD1840, LINK

A videokari és a kijelző közt félúton valahol kontaktos, így erősen csíkozódik a képe. Ez nem állandó, mozgatásra változik (van amikor visszaáll jóra). WiFi-je nem működik. Egyébként megegyezik a technikai leírással a linken. A javítását nem vállalták, de egyesek szerint még menthető. Jó kis gép, 3 évig tökéletesen szolgált.

Jelenleg egy új PC-t szeretnék összerakni, tehát ha valakit esetleg érdekel alkatrészként, akkor csere is érdekelne. Tudom, ez nem a Bolhapiac, de talán itt tudnak a legjobb árat tippelni rá, hogy mennyit érhet.  :confused:
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1638 Felhasználó inaktív   Notidoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 10:45

Idézet: MStipee - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 16:00

FuSi AmiloD1840, LINK

A videokari és a kijelző közt félúton valahol kontaktos, így erősen csíkozódik a képe. Ez nem állandó, mozgatásra változik (van amikor visszaáll jóra). WiFi-je nem működik. Egyébként megegyezik a technikai leírással a linken. A javítását nem vállalták, de egyesek szerint még menthető. Jó kis gép, 3 évig tökéletesen szolgált.

Jelenleg egy új PC-t szeretnék összerakni, tehát ha valakit esetleg érdekel alkatrészként, akkor csere is érdekelne. Tudom, ez nem a Bolhapiac, de talán itt tudnak a legjobb árat tippelni rá, hogy mennyit érhet.  :confused:

A képcsíkozódás lehet VGA kártya hiba is szerintem. Ha a TFT mozgatod, akkor szűnik meg a csíkozódás, vagy ha magát a géptestet mozgatod akkor?

#1639 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 11:35

Idézet: MStipee - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 16:00

FuSi AmiloD1840, LINK

Lehet TFT panel fóliakábele (ami a panelre vezet a rajta lévő elektronikáról, tehát nem az átvezető kábel a kijelző és a gép között), ez mérsékelt sikerrel javítható, vagy északi híd/IGP, annak BGA rework a megoldása. De a 9600-as VGA miatt utóbbi esetben nem biztos a siker, mivel jellemzően nem a hordozó BGA sérült, hanem a hordozóra integrált GPU, és főleg a RAM-ok tokjai hagyják el magukat. Azt meg legfeljebb hevíteni lehet, ami vagy sikerül, vagy nem, vagy tartani fog egy darabig, vagy nem.

#1640 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 11:28

Idézet: Notidoki - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 11:45

A képcsíkozódás lehet VGA kártya hiba is szerintem. Ha a TFT-t mozgatod, akkor szűnik meg a csíkozódás, vagy ha magát a géptestet mozgatod akkor?

TFT mozgatása során változik a csíkozódás, de a gép működés közben is random váltogatja a csíkozódás mértékét, és mint mondtam, van hogy teljesen tiszta lesz a kép. Egy online notebook szervizzel leveleztem, ők mondták hogy valószínűleg a videokártya alaplapi integrált ramjai mentek tönkre. Az volt ezzel a gondom, hogy a csíkozódás nem folyamatos változás volt, hanem egyik pillanatról a másikra történt. Én arra gondoltam amit didyman mondott, azaz hogy a TFT és a videokari csatlakozása törhetett meg, vagy sérülhetett valami módon  (testvéreim sokat használták a gépet és hajlamosak voltak leb*szni a tetejét  :reklamacio: ) Jelenleg SFV-on tartózkodik a gép, barátom szekrényében, aki azt ígérte majd elviszi egy pesti szervizbe, hogy megnézzék alaposan.

Ha javítható, akkor sem szeretném megtartani.
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Nem indíthatsz témát.