HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 22. 15:17

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 15:13

ne legyünk buták... Network Visualizer with CCNP BSCI ;) és tsai ;)

-C0pp3rM!n3-

Elég limitáltak ezek a cuccok, főleg debug téren, de kezdésnek esetleg elmegy.

"Great chefs learn to cook in real kitchens, not kitchen simulators."  ;)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#142 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 15:37

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 14:17

Elég limitáltak ezek a cuccok, főleg debug téren, de kezdésnek esetleg elmegy.

"Great chefs learn to cook in real kitchens, not kitchen simulators."  ;)

jójó, de aki nem tudja megvenni a menedzselhető routert, az sajna ilyenen fog tanulni, vagy tanfolyam.

-C0pp3rM!n3-

#143 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 15:47

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 12:11

Renszergazdának pedig lehet menni minden papír nélkül, havi 60-ér aztán szopni gazdagon. Aki meg esetleg 150 felett szeretne keresni annak MCSE és/vagy komoly üzemeltetési tapasztalat, vagy komoly linux ismeretek és szintén sok év tapasztalat.

Ne haragudj, de ezeket a fizetéseket honnan vetted? Egyrészt a minimálbér is több mint 60e Ft (62.500 Ft - adómentesen) - azonkívül megnézném azt az embert, aki ennyiért elmegy rendszergazdának. A 150e - olyan képzettségek és gyakorlat mellett, amiket írtál - szintén nevetségesen kevés, még vidéki viszonylatban is (a fővárosban pedig másfélszeres fizetésekkel lehet számolni).

Nem azért, hogy magamat fényezzem, vagy dicsekjek, de két bölcsészdiplomával, közalkalmazotti státuszban , pedagógusként 150e körül keresek átlagosan (heti négy nap + éjszakai és hétvégi ügyeletek), plusz ugye ott van az őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet és a nyári szünet... és a 13. havi fizetés, jobb években egy kis év végi prémium. Ha esetleg elvégzek egy közoktatásvezetői tanfolyamot (négy félév, kb. 90e Ft/félév - jó eséllyel támogatja a munkahely), akkor egyből kategóriát lépek és kb. 170-180e Ft a havi nettóm. Ezen felül természetesen jár a ruhapénz (kétévente), étkezési jegy (4500 Ft/hó), vasúti kedvezmény, pedagógusigazolvány, stb.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#144 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 15:57

Idézet: zako - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 16:47

Nem azért, hogy magamat fényezzem, vagy dicsekjek, de két bölcsészdiplomával, közalkalmazotti státuszban , pedagógusként 150e körül keresek átlagosan (heti négy nap + éjszakai és hétvégi ügyeletek), plusz ugye ott van az őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet és a nyári szünet... és a 13. havi fizetés, jobb években egy kis év végi prémium. Ha esetleg elvégzek egy közoktatásvezetői tanfolyamot (négy félév, kb. 90e Ft/félév - jó eséllyel támogatja a munkahely), akkor egyből kategóriát lépek és kb. 170-180e Ft a havi nettóm. Ezen felül természetesen jár a ruhapénz (kétévente), étkezési jegy (4500 Ft/hó), vasúti kedvezmény, pedagógusigazolvány, stb.

Ne vedd személyeskedésnek - sértésnek meg pláne  ;) , de akkor mi a bajuk a pedagógusoknak összességében?
Objektíven érdekel a dolog. :respect:

Szerkesztette: carcass 2006. 09. 22. 15:57 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#145 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 16:18

Idézet: carcass - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 15:57

Ne vedd személyeskedésnek - sértésnek meg pláne  ;) , de akkor mi a bajuk a pedagógusoknak összességében?

Nem vagyok sértődékeny, és személy szerint nem is panaszkodom...  :cool: Szeretem a hivatásom, szeretem a gyerekeket - bár rengeteg a stressz, vannak kezelhetetlen és magatartászavarok tanulók is bőségesen. Több fiatal tanárnőről tudok, aki retteg, ha egy bizonyos osztályban kell órát tartani, sírógörcseik vannak (és előbb-utóbb gyomorfekélyük is lesz). Engem keményebb fából faragtak és kötélidegeim vannak - szerintem manapság ezek fontosabb tulajdonságok a pedagógusi pályán, mint pl. a nyelvvizsgapapír.

Én egyébként nem vagyok jó példa (kollégiumi nevelőtanár vagyok), egy átlagos középiskolában tanító pedagógus nem kap ennyit, kb. 100e nettót keres egy néhány éve a pályán lévő tanár. Nekem az éjszakai ügyelet és a hétvégi túlóra dobja meg a fizetésem.

Ha valaki nagyon irigyelne a sok szünet, a magas fizetés vagy más egyéb miatt, akkor szívesen mesélek sztorikat egy "átlagos" kollégiumi napról.  :Đ
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#146 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 16:29

Idézet: zako - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 15:18

[]

minden tiszteletem a tanároké. Elhivatottság és kitartás kell hozzá, tény. Ráadásul nem fizetik meg őket úgy, ahogy kellene sajnos :( (pedig én is szeretném elvégezni majd a mérnök-tanárit ;) ).

-C0pp3rM!n3-

#147 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 16:34

Idézet: carcass - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 16:57

2 szakirányos diplomával meg sok év tapasztalattal szerintem többet keresne zako is nem-tanárként:)
ritka, az olyan tanár aki tényleg a hivatás miatt marad a tanári pályán. :respect:
aki tud jobb melóhelyet az elhelyezkedik, aki nem az tanítja azt :p
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#148 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 16:48

Idézet: zako - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 16:47

Ne haragudj, de ezeket a fizetéseket honnan vetted? Egyrészt a minimálbér is több mint 60e Ft (62.500 Ft - adómentesen) - azonkívül megnézném azt az embert, aki ennyiért elmegy rendszergazdának. A 150e - olyan képzettségek és gyakorlat mellett, amiket írtál - szintén nevetségesen kevés, még vidéki viszonylatban is (a fővárosban pedig másfélszeres fizetésekkel lehet számolni).

Kezdők bőven elmennek 60-80 nettóért, főleg ha nem a legnagyobb szakemberek. Bár ugye rendszergazdák között is van különbség, van aki 1 gépes rendszergazda.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#149 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 17:36

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 16:48

Kezdők bőven elmennek 60-80 nettóért, főleg ha nem a legnagyobb szakemberek. Bár ugye rendszergazdák között is van különbség, van aki 1 gépes rendszergazda.  :Đ

Jah, még a fősuli alatt direkt olyan melót kerestem ahol sok gép van hálózatban és lehet rajtuk garázdálkodni (értsd: tanulni de legyünk reálisak), hogy lássak ilyet is. Otthon virtuálakármin hiába raksz ösze te bármit, az az életben nem feltétlenül fog úgy kinézni...

Először egy netkávézóban dolgoztam ahol pár apróságot ki lehetett próbálni, majd elmentem 21 évesen infó tanárnak egy középsuliba :). Akkor még az infó tanárok úgy néztek ki, hogy akinek kevesebb órája volt azt "átképeztették" és onnantól ő volt a számtekes. Mivel szarhoz sem értettek ezért mindent nekem és a polgáris srácnak (programozó volt) kellett csinálni, szervereket karbantartani (vol olyan "kolléga" aki kinevezte a szervert tanári gépnek, aztán megsértődött amikor elvettem a jelszavát :D, nem értette mi a bajom...) mi oktattunk alap szinten hálózatokat. volt olyan, hogy előző nap kezdtem el tanulgatni én is amit másnap leadtam (volt külön infó szakma a szakközépben). Amit szerencsétlen polgáris srác nem bírt leoktatni arra nem volt prog tanár, én kérdeztem meg a főulis tanárunkat, hogy ugyan már nem jönne-e el pár órát megtartani...  :omg: 

Ezután elmentem rendszergazdának egy nagykereskedelmi céghez heti 6 nap 24 óra ügyelet. Kérdezték: el tudom látni a feladatot? Én meg szemrebbenés nélkül behazudtam, hogy persze... Hát amit én ott szo**am azt nem kívánom senkinek. Hiába jártam fősulira, meg bújtuk hogy melyik a legjobb videókártya. két város, három telephely, VPN, kereskedelmi rendszerek, digitális mérleg illesztések, éjszakai szerver újratelepítés, anyámkínja. Naszóval rájöttem mennyire láma vagyok, de mese nem volt ha egy éjszaka több mint 4 órát áll a rendszer akkor a hűtőautók nem tudnak időben indulni. Ilyenkor az anyagi kár egy napra olyan 18-23milka körül volt, a vevőveszteségből eredő erkölcsi (és további anyagi) károkat meg hagyjuk is... Nem tudom hogyan csináltam, de mindig megoldottam a problémákat. Egyszerűen nem volt más lehetőség. Az élet jó iskola...  :cool:

Ezek után egy kórházban folytattam, szintén mint rendszergazda. Szinte furcsa volt, hogy havonta 1-2 hetet kell csak készenlétbe lenni és csak akkor hívnak ah tényleg problémájuk van. Itt bele kellett tanulni a gazdasági és egészségügyi informatikába is. Állítottam én már be ultrahangtól elkezdve mindenféle lomot amin csak csatlakozó van. Aztán csináltam melette egy kis ker. céget, irodatechnikai és nyomtató kellékanyagok forgalmazása közben kénytelen voltam "érteni" a nyomtatókhoz. Először csak a kellékanyagokhoz, aztán már csak azt vettem észre, hogy mindenféle nyomtatókat szerelek szét, majd össze és utánna csodával határos módon működnek  :omg:  :D ...

Most kezdtem el egy kicsit komolyabban érdeklődni a hálózatok és MS kiszolgálók iránt, ebben igyekszem valami elfogadható szintre felgyúrni magam. Nem kis múlttal rendelkezem már az informatikában, de mindig csak arra sikerül ráébrednem, hogy szart sem tudok.  :rolleyes: 

Az évek alatt felgyülemlett gyakorlati tapasztalat, kapcsolatrendszer nélkül sehol sem lennék. Rengeteget számít ha az ember tud tanácsot kérni (azonnal) ha megakad valahol, olykor a legkisebb apróság is nagyot tud lendíteni egy-egy probléma megoldásán. (Utólag is  :respect: mindenkinek akit hülyeségekkel nyüstölök itt a fórumon...)

Egy biztos: ez nem az a szakma ahol nagyképűsködni lehet, a nagy tapasztalat ellenére mindig is tanulók leszünk és tudni kell alázattal kérdezni mert sosem lesz olyn, hogy te vagy a legokosabb. Ezért hát ha ma kérdezi meg tőlem valaki, hogy szerintem melyik a legjobb videókártya csak ennyit mondok: amelyikne nincsen ventillátor, mert az nem döglik bele a szerverbe...  :D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#150 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 17:52

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 18:36

Most kezdtem el egy kicsit komolyabban érdeklődni a hálózatok és MS kiszolgálók iránt, ebben igyekszem valami elfogadható szintre felgyúrni magam. Nem kis múlttal rendelkezem már az informatikában, de mindig csak arra sikerül ráébrednem, hogy szart sem tudok.  :rolleyes: 

Na jah az ember mindig oda lyukad ki a végén, hogy kevés a tudás. :) Én most próbálok valami olyasmi melót keresni ahol lehet komolyabban tanulgatni, csak vidéken szar a helyzet, meg nem értek semmihez se igazán.

#151 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 20:44

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 17:48

ahhoz h elmenjél 80ért dolgozni nem kell diploma :D
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#152 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 21:01

Na kicsit beleszólok a témába, de mégsem annyira, szóval...

Nekem az a véleményem (ez a saját fősulimról elsősorban), hogy nem megyek semmire a gimnáziumi végzettségemmel, mert a szakmai részt úgy kezelik nálunk, hogy te ezt már tudod olyan érettségi szinten és mi meg kicsit kibővítjük. Igen ám, de nekem és az emberek felének hihetetlenül nehezek a szakmai tárgyak.  AZ, hogy a matekot jobban leadták és meglett az analízis, a valszám, meg a matmódszer nem lettem előrébb (ugyanis gazdász leszek). Szóval ezzel kapcsolatban nekem nagyon rossz tapasztalatom van, nem tudom más fősulin ez hogy van, de szerintem aki egy jó szakközépből jött annak sokkal könnyebb elvégezni, mint akik gimiből. Ez saját tapasztalat, és ha a barátok nem szakközépből jöttek volna és nem segítettek volna a tanulásban...lehet nem szakosodhattam volna most...
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#153 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 22:34

aláírom :D anno nekünk analízisen pl az volt, hogy tanár 30perc múlva(első óra) megszólalt:

na kb ennyivel voltak előrébb a gimnazisták. most új anyag jön ^.^
szakközéppel az a baj, h nem mindenki dönti el 8 általános után mi is érdekli.

#154 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 00:02

Idézet: tasp - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 21:34

aláírom :D anno nekünk analízisen pl az volt, hogy tanár 30perc múlva(első óra) megszólalt:

szakközepesek sokszor előbbre vannak, mint a gimnazisták... főleg speckós tárgyakból, elektro, villanytan, ilyesmi.

-C0pp3rM!n3-

#155 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 09:08

Idézet: tasp - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 23:34

Ez sajnos igaz, én speciel nem tudtam eldönteni, illetve gimi első évében már tudtam, de akkor mindegy volt már :D
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#156 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 10:11

Idézet: tasp - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 23:34

Ja, nekünk is a főiskolán, kb. az első két matek előadás után volt az, hogy ennyivel voltak előrébb a gimnazisták.
Aztán amikor az egyetemet elkezdtem, az első szilárdságtan gyakorlaton végigvettük a főiskola szigorlat előtti másfél évét.Meg utána sem is adtuk alább.Jó volt. :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#157 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 10:12

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 1:02

szakközepesek sokszor előbbre vannak, mint a gimnazisták... főleg speckós tárgyakból, elektro, villanytan, ilyesmi.

-C0pp3rM!n3-

Az azért erőteljesen függ attól, hogy melyik szakközépbe jártak és hogy mennyire tették magukat oda a tanuláshoz. ;)

Bravo

#158 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 10:42

Idézet: carcass - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 11:12

Az azért erőteljesen függ attól, hogy melyik szakközépbe jártak és hogy mennyire tették magukat oda a tanuláshoz. ;)

Szerintem szakközépben még nem kellett annyira odatenni magad, szerintem ott még ragad rád minden :D
legalábbi gimibe nem igazán tanultam semmit, mégis 4,4-es átlaggal érettségiztem :D  :D

Szerkesztette: Chewbacca 2006. 09. 23. 10:43 -kor

#159 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 11:25

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 11:42

Szerintem szakközépben még nem kellett annyira odatenni magad, szerintem ott még ragad rád minden :D
legalábbi gimibe nem igazán tanultam semmit, mégis 4,4-es átlaggal érettségiztem :D  :D

Egyetértek, én is gimiből jöttem, jól meg is szívtam a f@szt a fősulin az elektro tárgyakkal. Azért nagy nehezen csak a végére érek, már csak az irányítástechnika van vissza :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#160 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 12:32

Idézet: carcass - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 9:12

jó, értelemszerűen aki infó/villany szakra megy, akkor olyan szakközépbe is járt. bár a matek persze inkább a gimiseknek kedvez (én gimiben mat-fiz speces voltam), de az eletrónál ez pont fordítva van.

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.