HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:47

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:41

Szakmai tárgyak - könyörgöm, akit ezek nem érdekelnek az adott szakon, az ne menjen arra a szakra. Azt még megértem hogy egy műszaki infós undorral gondol a közgázra (hát mert nem szeretjük, az tény :D ), de hogy egy objektum-orientált programozást ne szeressen, az azért már meredek. Akkor minek jött ide... menjen el bölcsésznek :p (sry :D ).

Hehe, vállalat gazdaságtan jut eszembe.  :omg:  :cool:
Az sem éppen infós szakmai anyag, de annyira 'életszerű' volt a téma, hogy a végére még érdekelt is a dolog.

Mindegy, legalább javított az átlagon.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#222 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:01

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:41

Vizsgán tavaly villanytanból 36 ember ment át - viszont azt nem hiszem el, hogy 330 emberből ~300 sík hülye villanytanból... szóval nagyon szélsőségesek ezek a dolgok.
...
Ja, és ez a BMF-NIK

Villanytan mashol is szopato targy.

Veszpremben is rettegtek Jamniczky Arpad nevet az ott probalkozo barataim, BME-n is belefoglaltuk imainkba az EVTSZ-t. (Egyszer viccelodott Veszely Gyula, a tanszekvezeto, hogy nala 85% bukik szigorlaton, szerinte ez keves. :omg: )
Szerencsere minket, infosokat csak 1 felevig kezelt az EVTSZ, a villamosok haromjaval szemben :cool:

#223 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 18:12

Idézet: padawan - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:00

Sok szo esett mar a nehezsegekrol, ilyen-olyan szakokon. Kicsit azert a hallgatok hozzaallasa is erdekes ezzel kapcsolatban. En (is) kozgazdasznak tanulok es egyes vizsgaeredmenyeket bongveszve siralmasan sok az elegtelen. Analizisbol persze meg meglehet erteni (bar az erdekes, hogy -egy suliforum hozzaszolas alapjan- aki kulontanarhoz jar, otthon gyakorol es orara is jar az hogy tud 2 ZH atlagabol, vizsgan es javitovizsgan is, azaz haromszor megbukni, de ez maskerdes.), de itt olyan targyakrol van szo mint a mikrookonomia, pszichologia  (alapszintu), szervezeti alapismeretek, mondhatni teljesen alap kozgazdasz targyakbol, melynek legtobbje akar biflazassal is megtanulhato es megis a 300 fos osztaly felet rendre meghuzzak. User error? :)

Ott a pont. Nálunk (jogász) is eléggé nagy a user error jelenség. Egy emberről biztosan állíthatom, mert folyton csak panaszkodik, sír és szid pár tanárt.  :Đ A többiekről pedig ránézésre (és a jegyekből) meg lehet mondani szvsz.
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#224 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 11:36

Igen, a név sokkal patinásabb még a harmadik névváltás után is (immár Corvinus).

Na meg... a BME-n tudtommal most végzett az első közgazdász évfolyam. Nincs nagy tapasztalatuk még ebben, na meg minden fontosabb esemény a Corvinuson történik, bár a BME most nagyon igyekszik behozni a lemaradását.

Azért úgy kijavítanám a dolgot, hogy gazdasági és társadalomtudományi szinten jobb a neve. Úgy globálisan nem hiszem, hogy össze lehetne hasonlítani. :)

A BMEn egyébként elég régóta van gazdaságtudományi kar, és teljesen érthető, hogy haladva a korral különvált és elindította a műszaki menedzser képzést. Hiszen ez egy fontos terület, meg a legtöbb külföldi műszaki egyetemen már volt ilyen képzés. Továbbá ahogy NyuNyu is leírta a GTK kar oktatóinak a nagyrésze a Corvinusról került át.

Egyébként egy újabb diploma helyett elgondolkodnék egy MBA képzésen.

u.i.: A névváltoztatásról jut eszembe: A BME is volt pár hónapig-fél évig BMGE, de akkora bukás volt külföldön (egyszerűen nem ismerték fel), hogy gyorsan visszaváltoztatták a nevét:)

#225 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 23:09

Idézet: Capri - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:50

A BMEn egyébként elég régóta van gazdaságtudományi kar, és teljesen érthető, hogy haladva a korral különvált és elindította a műszaki menedzser képzést. Hiszen ez egy fontos terület, meg a legtöbb külföldi műszaki egyetemen már volt ilyen képzés. Továbbá ahogy NyuNyu is leírta a GTK kar oktatóinak a nagyrésze a Corvinusról került át.

Corvinusrol? Akkor meg boven onallo volt a BKE, '98-99 korul talaltak ki az egyetemi integraciosdit, miszerint minden egyetemnek legalabb 2 tudomanyteruletet kell oktatnia, es eloszor rank akartak sozni a BKE-t, mondvan kozel van, de a BME nem kivanta finanszirozni az orbitalis hianyukat. :D
Aztan valamelyik marha az Allatorvosit akarta a nyakunkba varrni. :omg:

Vegul ugy furtak meg az integraciot, hogy kettebontottak a felduzzadt BME TTK-t, es az onallo GTK megalakulasaval egyszerre vette fel az egyetem a mai nevet. (*)

Idézet

u.i.: A névváltoztatásról jut eszembe: A BME is volt pár hónapig-fél évig BMGE, de akkora bukás volt külföldön (egyszerűen nem ismerték fel), hogy gyorsan visszaváltoztatták a nevét:)

(*) Ami meg mindig "Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem", csak a regi roviditest hasznaljak tovabbra is, mivel a BMGE-re a tobbseg butan nezett.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 21. 23:12 -kor

#226 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 23:19

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:46

Aki tudja, csinálja, aki nem, az oktatja - biztos te is ismered a mondást :) Ez megmagyarázhatja, hogy miért kerültek csődközelbe :D

tudod, a közgáz csődbe megy, a műszaki egyetemnek süllyed a központi épülete, a jogi egyetemen pedig lábbal tiporják a hallgatói jogokat...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#227 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 23:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 23:19

tudod, a közgáz csődbe megy, a műszaki egyetemnek süllyed a központi épülete, a jogi egyetemen pedig lábbal tiporják a hallgatói jogokat...

Nálunk meg a TTK-n a kémiai épületben egyszer sósavgáz szivárgott és ki kellett üríteni az épület egy részét - csak hogy teljes legyen a lajstrom :D
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#228 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 00:13

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 23:46

Nálunk meg a TTK-n a kémiai épületben egyszer sósavgáz szivárgott és ki kellett üríteni az épület egy részét - csak hogy teljes legyen a lajstrom :D

Biztos te voltál. :]
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#229 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 00:32

Idézet: banditos - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 23:13

vki 2hetes kápotsztát vitt ebédnek :D

-C0pp3rM!n3-

#230 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 01:26

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 23:46

BMF infó szakán egyszer okosgyerek átállította 18 gép tápját 110V-os üzemmódra, tanár bácsi meg mit sem sejtve bekapcsolta őket... :D
Csak hogy teljes legyen a lajstrom.  :cool:

#231 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 11:11

A BME-en asszem nincs levelező képzés, azért se nagyon foglalkoztam vele, bár az lenne a legjobb, ismerős terep. ;)

Az MBA-at is néztem, de ahogy hallottam azt inkább olyan emebereknek ajánlják, akik már 5+ éve diplomáztak, és azóta már valamilyen menedzsment jellegű munkakörben dolgozgatnak. De a lényeg, hogy azt hallottam, érdemes akkor elkezdeni, amikor már jól bedolgozta magát az ember, és már érzi a gazdasági/piaci viszonyokat.

Nameg az még drágább, mint a közgáz... :/

Amúgy számolgattam, és nem biztos, hogy 120k-ért megéri pestiként Szeged. Mert ha csak azt számolgatom, hogy havi átlag 2.5x le kell menni 2 napra, és egy alkalom kb. 10k-ra jön ki [utazás, 1 nap szállás, kaja, egyéb], akkor az havi 20-25. Az egy félévben 80k plussz, de ha csak 60k plussz félévente, akkor is 180k [120+60], ami már nem akkora különbség, figyelembe véve, hogy ha itt járok suliba, megvan a lehetőség, hogy bármikor bemenjek, jegyzetet szerezzek, akármi...
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#232 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 11:47

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. Jan. 21., Sunday - 14:41

A matek az megint más kérdés - szerintem megtanulható.

Szerintem is. Sose voltam jo belole (erettsegim is 3as lett), de egy nyavalyas 2est csupan orarajarassal es a 2 felevkozi ZH megirasaval ossze tudtam szedni. Forumon meg sirnak az emberek...
Mondjuk a szorast jovo felevben is folytatjak. Operaciokutatas (azt se tudom miaz :p) Optimum es valoszinusegszamitas, Leiro statisztika. Juhejj! Na mind1, 4es atlag a cel, ugyhogy nem sirhatok.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#233 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 12:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:09

Corvinusrol?

(*) Ami meg mindig "Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem", csak a regi roviditest hasznaljak tovabbra is, mivel a BMGE-re a tobbseg butan nezett.

Természetesen a jogelődre gondoltam :D

Igen, én is csak a rövidítésre gondoltam. Nekem a külföldi diákokkal foglalkozók is mondták, hogy akkora bukás volt a névváltás, hogy csak na :)

#234 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 12:48

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:01

Villanytan mashol is szopato targy.

Veszpremben is rettegtek Jamniczky Arpad nevet az ott probalkozo barataim, BME-n is belefoglaltuk imainkba az EVTSZ-t. (Egyszer viccelodott Veszely Gyula, a tanszekvezeto, hogy nala 85% bukik szigorlaton, szerinte ez keves. :omg: )
Szerencsere minket, infosokat csak 1 felevig kezelt az EVTSZ, a villamosok haromjaval szemben :cool:

A BMF-en egyedül a NIK az, ahol manapság normális oktatás folyik.
----------
rohamkocka

#235 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 13:14

Idézet: banditos - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 0:13

Azt írtam, h szivárgott, nem azt, hogy vki kiengedte :p De azért köszi a bizalmat :D

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 22. 13:15 -kor

Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#236 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 13:51

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 13:48

akkor, te biztos nem a KVK-ra jártál  :p  :p
és mi számít normális oktatásnak?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#237 Felhasználó inaktív   skeeter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 13:53

padawan:

van igazságod, de azért nem teljes. Az egyetemek nagyon büszkék az autonomiájukra (=ott Neked igazad nem lehet, és még az állam se szóljon bele semmibe). Én a 80-90%-os bukási arányoknál mindig elgondolkodom, hogy nem az oktató a hibás? Nem lehet, hogy egyszerűen nem tud tanítani, vagy olyan tudást kér számon, amit lehet hogy ő X év tapasztalatával már vissza tud adni.

Úristen, emlékszem hány totálisan érdektelen, haszontalan, egyik fülemen be, másikon ki tárgyat kellett hallgatni, és jó szivatós vizsgákat lerakni belőle (pl. Környezetgazdaságtan), ahol sokszor a javítás is hát hmm elég felületes volt....

Matek, analízis, stb...jó. De miért így???? Odakerülnek az emberek, és különösebb magyarázat nélkül bifláztatják a tételeket-bizonyításokat, amiknek 99%-ára SEMMI DE SEMMI szükség nem lesz soha többé. Ellenben jól lehet belőle buktatni. (Nálunk azt érték el vele, hogy 3. végén lasszóval próbáltak embert fogni az ún. Döntéstudományi Specializációra, és mindenki a dékán szemébe mondta, hogy nem kíváncsiak még egyszer a matek tanszékre :)

Szóval lehet, hogy sok gond van a hallgatókkal is, de én azt láttam, hogy rengeteg az egzisztánciáját féltó, elavult, lejárt szemléletű anyagokat átadó oktató, aki csak alibiből van ott az egyetemen.

Az iskolaválasztáshoz: közgázt csak valami jó nevű intézményben tanulj, a ZSKF / BME GK / Szolnok / Sopron típusú közgáz képzésekkel* komolyabb cégnél megmosolyognak. Lehet ez sértő azokra akik oda járnak, de így van.

(* ezek teljesen pénzbedobó-diplomakiadó automataként működnek)

#238 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 14:06

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 11:48

hát ezt most se cáfolni se alátámasztani nem akarom :Đ mint minden oktatási intézményben, itt is van(nak) tárgy(ak) ami miatt szívás megy rendesen, de hol nem.
Az oktatás minősége - szerintem semmivel sem rosszabb, mint egy BME-n, vagy Szegeden esetleg Miskolcon, de nem tudom összehasonlítani vele.
Tény, hogy itt is vannak olyan dolgok (már első félévben), amiknek a hasznosságát kétségbe vonom - de meg kell tanulni, és kész. ;)

-C0pp3rM!n3-

#239 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 22:58

Idézet

Én a 80-90%-os bukási arányoknál mindig elgondolkodom, hogy nem az oktató a hibás?

Dehogynem, lehet, de pl. pont a matek egy olyan targy amin nincsenek 'kamuk': ez azert annyi mert, integralni igykell, konstansnak meg 0 a derivaltja. Ha meg valaki tudja h hulye hozza, akkor uljon neki gyakoroljon es ha mar csak rutinbol is de 2est csak ir.
A szigorlatrol nemtudok nyilatkozni nekunk bolognaisoknak mar nincs.

Idézet

...hány totálisan érdektelen, haszontalan, egyik fülemen be, másikon ki tárgyat kellett hallgatni...

Nemtom nekem eddig minden tetszett :) Persze volt ami szaraz meg olykor unalmas volt, de mivel erdekel a szakma lenyelem. Nem akarasnak meg nyoges a vege, tudod ;)

Idézet

Az iskolaválasztáshoz: közgázt csak valami jó nevű intézményben tanulj, a ZSKF / BME GK / Szolnok / Sopron típusú közgáz képzésekkel...

En ott tanulom ahova felvettek (ÁVF), nemtudom mit fog erni majd a diploma. Mellesleg az iskolarol sem hallottam meg csak a felveteli eljaras kozben :) A nemreg megjelent ranglistas kiadvanyok (mar amennyire reprezentativak) szerint egesz jo helyen van, kerdes h ez mit er majd a gyakorlatban?

Szerkesztette: padawan 2007. 01. 22. 22:58 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#240 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 23:10

Idézet: padawan - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 22:58

Dehogynem, lehet, de pl. pont a matek egy olyan targy amin nincsenek 'kamuk': ez azert annyi mert, integralni igykell, konstansnak meg 0 a derivaltja. Ha meg valaki tudja h hulye hozza, akkor uljon neki gyakoroljon es ha mar csak rutinbol is de 2est csak ir.

Igen ám, de a gondok ott kezdődnek (bmennyire is ráfeküdtél a témára), mikor olyan feladatot tesznek be a zh-ba/vizsgadolgozatba, amiről órán nem volt szó/nem gyakoroltátok.

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.