HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 10:26

Idézet: graffin - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 7:54

Az de finom volt... kihagytál egy ;-t, -1 pont. :)]

SZE-n: kolega, itt hiányzik egy ;... hát így nem fut le a program.. jöjjön újra...
mondjuk szerencsére ilyen BMF-NIK-en nem nagyon van, de ilyen kötözködések itt is előferdülnek.

-C0pp3rM!n3-

#262 Felhasználó inaktív   skeeter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:47

Idézet: Capri - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 23:20

Érdekes. Nekem más tapasztalatom van.... Megkérdezhetem, hogy honnan a tapasztalat a BME közgázzal kapcsolatban? Én ugyanis azt látom,hogy csak az nem kap álllást, aki nem akar. Bár valószínű a PricewaterhouseCoopers, Morgan Stanley és társai nem elég komoly cégek ahhoz, hogy számításba vedd őket.

Több ismerősöm járt oda, némelyikük a media marktban eladó :))

"PricewaterhouseCoopers, Morgan Stanley és társai nem elég komoly cégek ahhoz, hogy számításba vedd őket."

De, nagyon komoly cégek - a maguk nemében. Aki az ilyen tanácsadócégest bevállalja, annak minden elismerésem. Egyébként valóban rátapintottál a lényegre: az ilyen cégeknél talán pont kevésbé számít a papír, úgyis juniornak vesznek fel, aztán kihajtják a beled is. :)

#263 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:38

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 10:22

Benyó :D (egyszer megszámoltuk mennyi "őőő"-t használt egy előadáson... asszem valami 60 körüli lett a végeredmény... a másik kedvence meg a "kolegák".. így :D )

Engem is tanított a haver, komoly csóka :p Sőt, a jegyzet szerveren fent volt egy pdf, az 'ööö stat' miatt  :Đ

Idézet

szerk: ez még non-bsc -s infó volt a SZE-n, 2002-ben. Azóta BSc-n eltörölték a algó-t (Pukler bácsi), Opre-t (Benyó), rendszermodellezés-t (Raffai mama), szal így azért máris másképp vannak ott is a dolgok.

Nem tudom mire gondolsz, de ezeket (kb.) ugyanebben a formában, és ugyanezek az emberek a mai napig nyomják.
(Opre.) Benyóhoz volt szerencsém, Raffai meg valami hülye tárgyat tartott, amire csak vizsgázni mentem.
Meg is lepődtem, mert hirtelen nem ismertem meg közelről a tanárt :D
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#264 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:46

Megvan!

Csatolt fájl:

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#265 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:52

Idézet: Papa - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 14:38

Engem is tanított a haver, komoly csóka :p Sőt, a jegyzet szerveren fent volt egy pdf, az 'ööö stat' miatt  :Đ

Nem tudom mire gondolsz, de ezeket (kb.) ugyanebben a formában, és ugyanezek az emberek a mai napig nyomják.
(Opre.)

opre első féléves tárgy volt (opre2-3 pedig rá épült), most az opre-t áttették nemtom melyik félévre, és már nem azt tanítják rajta mint nekünk annó (linux+shell scriptek). Raffai néni rendszermodellt tartott második félévtől, ha jól tudom ezt is áttették vagy harmadik vagy negyedik félévre, és megváltoztatták a tematikáját is... de már nem tudom mire, én már nem jártam oda mikor BSc indult első körben.

-C0pp3rM!n3-

#266 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:22

Idézet: skeeter - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 10:47

Több ismerősöm járt oda, némelyikük a media marktban eladó :))

"PricewaterhouseCoopers, Morgan Stanley és társai nem elég komoly cégek ahhoz, hogy számításba vedd őket."

De, nagyon komoly cégek - a maguk nemében. Aki az ilyen tanácsadócégest bevállalja, annak minden elismerésem. Egyébként valóban rátapintottál a lényegre: az ilyen cégeknél talán pont kevésbé számít a papír, úgyis juniornak vesznek fel, aztán kihajtják a beled is. :)

Na igen, ilyen is van:)

Persze szerintem az ilyen esetekben az a baj, hogy nem is érdekli a dolog egyáltalán.

#267 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 16:26

Morgan Stanleynal allitolag csak a penzugyeseket szedik szet :) IT-snek megyek augusztustol, remelem, kimeletesek lesznek. :)
while (!sleep) sheep++;

#268 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 17:01

Idézet: Emvy - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 15:26

Morgan Stanleynal allitolag csak a penzugyeseket szedik szet :) IT-snek megyek augusztustol, remelem, kimeletesek lesznek. :)

IT advisory? Sok sikert hozzá :respect:

(pár mondatban le tudod írni, milyen volt a kiválasztás?)

#269 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 17:21

Idézet: Capri - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 18:01

IT advisory? Sok sikert hozzá :respect:

(pár mondatban le tudod írni, milyen volt a kiválasztás?)

A graduate programra vettek fel, frissdiplomaskent.

3 reszes volt:
1, telefonos interju: tisztan technikai, C, C++, Java, operaciosrendszer-kerdesek (OOP dolgok, virtualis memoriakezeles, platformfuggosegek is voltak)
2, telefonos interju: szemelyisegteszt
3, egesznapos assessment center: 4 kulonbozo feladattipus, egyenkent 1 ora korul (technikai, kommunikacios, csoportos es egyeni problemamegoldas)

Mindegyik angolul, termeszetesen. Ha felvesznek, 3 csoportba kerulhetsz: infrastruktura (advanced rendszergazdai dolgok), application developer (C++, Java, C#, Perl) es distributed system (ugyanez, csak magasabb szinten, azoknak, akik mar tapasztaltabbak).
Augusztusban  kivisznek 6 hetre New Yorkba es 9 hetre Londonba, utana pedig kapsz egy allasajanlat-listat azon allasokkal, amelyeket megfelelonek tartjak szamodra. Ezekbol valaszhatsz.
En a distributed systemsre kerultem, majd meglatjuk, mi lesz.
while (!sleep) sheep++;

#270 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:06

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 16:52

opre első féléves tárgy volt (opre2-3 pedig rá épült), most az opre-t áttették nemtom melyik félévre, és már nem azt tanítják rajta mint nekünk annó (linux+shell scriptek). Raffai néni rendszermodellt tartott második félévtől, ha jól tudom ezt is áttették vagy harmadik vagy negyedik félévre, és megváltoztatták a tematikáját is... de már nem tudom mire, én már nem jártam oda mikor BSc indult első körben.

-C0pp3rM!n3-

Nocsak. SZE-s kollégák :D.
Hát az biztos, hogy ez a csóka nem volt semmi, mármint dr Benyó Balázs (azért írtam így, mert ő volt talán az egyetlen, aki az aláírásába is belefoglalta a dr-t) Heckenast kollégával viszont jókat söröztünk anno.
Raffai meg egyenesen halál volt. Meg is vágott szigorlaton egyszer.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 09. 06. 12:07 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#271 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 13:01

Itt a fórumon legalább két rendőri utat is megjárt illetőről tudok, de bárkit szívesen fogadok,

rendvédelmi pálya?
----------
rohamkocka

#272 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 14:16

Kraftxld-t kerdezd, o valami katonai fosulira/egyetemre jart.

#273 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 15:37

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 13:06

Nocsak. SZE-s kollégák :D.
Hát az biztos, hogy ez a csóka nem volt semmi, mármint dr Benyó Balázs (azért írtam így, mert ő volt talán az egyetlen, aki az aláírásába is belefoglalta a dr-t) Heckenast kollégával viszont jókat söröztünk anno.
Raffai meg egyenesen halál volt. Meg is vágott szigorlaton egyszer.

[OFF]

asszem a Te nevedet láttam már párszor #sze csatin ;)

[/OFF]

Amúgy ott SZE-n az egyetlen előny a keresztfélévek voltak - ezt a fogalmat BMF-en nem ismerik (ellentétben a BME-n szinte mindenből indul keresztfélév... nem értem nálunk miért nem :( )

SZE-ről most is hallok dolgokat :) bár sajnos már lassan 5 éve, hogy oda jártam, de nem bántam meg, hogy otthagytam, igaz nem tudtam hogy rá egy évre bejön a BSc, s akkor kb a fele tantárgy megszűnt, ami nekünk első évben szopás volt. Néztem nemrég a tárgylistáikat, sokkal más, mint ami nekünk volt annó. De hát ez a béescé. :cool: Áh, most próbálok tárgyakat elfogadtatni BMF-en, remélem sikerül :) (TO-s néni bíztatott, hogy SZE-ről általában elfogadják... hát nagyon remélem :D )

-C0pp3rM!n3-

#274 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 16:45

Pte-PMMK műszaki informatika, régi főiskolai rész, forever! :D
Benyót énis ismerem az SZE-ről, egy évet voltam ott BsC-s és hagytam a picsába. :D

#275 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 18:18

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 14:01

Itt a fórumon legalább két rendőri utat is megjárt illetőről tudok, de bárkit szívesen fogadok,

rendvédelmi pálya?

:)  :Đ

#276 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 19:08

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 14:01

rendvédelmi pálya?

Kicsilányt kérdezd :) most kezdi.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#277 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 23:05

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 16:37

[OFF]

asszem a Te nevedet láttam már párszor #sze csatin ;)

[/OFF]

Amúgy ott SZE-n az egyetlen előny a keresztfélévek voltak - ezt a fogalmat BMF-en nem ismerik (ellentétben a BME-n szinte mindenből indul keresztfélév... nem értem nálunk miért nem :( )

SZE-ről most is hallok dolgokat :) bár sajnos már lassan 5 éve, hogy oda jártam, de nem bántam meg, hogy otthagytam, igaz nem tudtam hogy rá egy évre bejön a BSc, s akkor kb a fele tantárgy megszűnt, ami nekünk első évben szopás volt. Néztem nemrég a tárgylistáikat, sokkal más, mint ami nekünk volt annó. De hát ez a béescé. :cool: Áh, most próbálok tárgyakat elfogadtatni BMF-en, remélem sikerül :) (TO-s néni bíztatott, hogy SZE-ről általában elfogadják... hát nagyon remélem :D )

-C0pp3rM!n3-

jah. láthattál párszor :D
Hát ez a keresztféléves dolog valóban érdekes, nekem hálistennek nemigazán volt rá szükségem, bár ígyis 5évbe tellt mire lett diplomám :D (tavaly végeztem). Énis figyelgetem az egyes tantárgyakat és szvsz a bsc-s infó szak sztem picit könnyebb mint a főiskolai szak volt. Ráadásul bsc-seknek nincsen Raffai, hanem a Kati zaklatja őket (tavaly legalábbis még ő volt).
A tárgyelfogadásról eszembe jutott egy cimborám, aki még 2.-ban meglátogatta a debreceni főiskolát, és rákérdezett, hogy hogy menne a tantárgyak elfogadása. Mikor közölte, hogy Pukler, Raffai és Benyó tanította majdnemhogy leborultak áldani e három remek embert  :Đ.
Ha normális intézmény, és azért a BMF miért ne lenne az, akkor sztem ha stimmel a tematikája az egyes tantárgyaknak simán el fogják fogadni.
A SZE-n két dolog nem tetszett.
1. Az infó szakon az oktatók nagyrésze csak szivatni akarta a jónépet, és istennek hitték magukat.
2. Gyakorlati képzés mint olyan NINCS, vagy nagyon kevés.

Ha öt éve jártál oda, akkor lehet hogy találkoztunk is pár előadáson, mert volt egykis csúszásom (mint azt fentebb is írtam  :Đ )
Kép

Xfire profil

LordRolee

#278 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 23:11

Jo azoknak, akik most kezdenek tanulni, ők bolognai rendszeres diplomát kapnak, ami kompatibilis Európával. Nekünk meg maradt a régi, külföldön ismeretlen papír.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#279 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 23:39

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 0:11

Jo azoknak, akik most kezdenek tanulni, ők bolognai rendszeres diplomát kapnak, ami kompatibilis Európával. Nekünk meg maradt a régi, külföldön ismeretlen papír.

Naja. Ez van. Bár úgy tudom, hogy a főiskolaival lehet menni msc-re. De javítsatok ki ha tévedek.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#280 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 23:41

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 0:39

Naja. Ez van. Bár úgy tudom, hogy a főiskolaival lehet menni msc-re. De javítsatok ki ha tévedek.

Lehet! De ez nem javít a helyzeten.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.