HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:57

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:30

Mit próbáljak ki jóember? Olvass már utána a DVD szabványnak könyörgöm.

Olvastam már eleget...

majd elkezdtem agyontömni az adatokkal a DVD-RW lemezimet metés gyanánt és többszöri szívás után a következő eredményre jutottam:

Az UDF lemezforma azon előnye, hogy támogatja az 1GB feletti fájlok lemezre írását és emellet további előnye, hogy jelentősen több adatot képes felpréselni a lemezre azon hátrányokkal jár, hogy hibajavítási rátája a kritikus mindennapi használhatósági szint alatt van.

Te mit tapasztaltál?!
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1702 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:05

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:47

Gyors kérdés. Itt van nálam egy vadizsír feket Pio109. Tegyem be a NEC ND-3500-am helyére vagy tartsam meg a NEC-et? :think:
A Pio jobb valamiben, illetve halkabb-e? :think:

PPeter, erre valami jóféleséget tudsz mondani?

#1703 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:07

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 17:56

Elvileg folytatnia kellene simán a megkezdett a lemezt, lehet hogy valamit eltolt a régebbi Nero változatod.

Javaslat?

Nem szeretnék úgy járni ,hogy írok még rá valamit és eltünik róla az előzőleg felírt cumó!! :(

#1704 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:09

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:57

Olvastam már eleget...

majd elkezdtem agyontömni az adatokkal a DVD-RW lemezimet metés gyanánt és többszöri szívás után a következő eredményre jutottam:

Az UDF lemezforma azon előnye, hogy támogatja az 1GB feletti fájlok lemezre írását és emellet további előnye, hogy jelentősen több adatot képes felpréselni a lemezre azon hátrányokkal jár, hogy hibajavítási rátája a kritikus mindennapi használhatósági szint alatt van.

Te mit tapasztaltál?!

Ez nem abból adódik hogy lemaradna a hibakód a kiíráskor, hogy gyengébb lenne a szektorokban tárolt adatok hibajavító/ellenőrző kódja, ugyanolyan adatbiztonsággal írja fel. Ez pusztán az UDF logikai felépítéséből adódik amiket írsz. Ezért ha neked ez probléma UDF-et csak egymenetben írj lezárva a végén, akkor ezek a logikai hibák nem jelentkeznek, tekintve hogy nem piszkálja semmi, visszaolvasás a lemez felületéről meg ugyanolyan mintha bármi más filerendszerrel írtad volna.

Szerkesztette: justme 2005. 08. 10. 19:10 -kor

#1705 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:09

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:05

PPeter, erre valami jóféleséget tudsz mondani?

Ha nincs mellette olvasó, akkor nem biztos hogy jó ötlet. Ha nem akarsz DVD-R DL lemezeket írni, meg 6x-os DVD-RW-t, akkor nyugodtan hagyhatod a NEC-et benne. De próbáld ki: ha jól olvas nálad a Pioneer 109, akkor használd azt, hosszabb távra mindenképp jobb választás, mint a NEC, a támogatott újabb formátumok miatt.

#1706 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:11

Idézet: chris77 - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:07

Javaslat?

Nem szeretnék úgy járni ,hogy írok még rá valamit és eltünik róla az előzőleg felírt cumó!! :(

Akkor talán amit felírtál már rá, másold vissza a merevlemezre, ha már onnan netán törölted.

#1707 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:12

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:57

Olvastam már eleget...

Te mit tapasztaltál?!

A hibajavítás egy jottányit sem különbözik, valamit nagyon benéztél és félreértettél. És az UDF egyáltalán nem dolgozik takarékosabb adattárolással, mint az ISO, sőt, ha packet formátumban írsz rá, tehát UDF-ként formázod és fájlrendszer szinten teszed/törlöd rá/róla a fájlokat a fájlkezelőben, akkor így még kapacitást is vesztesz az adatszervezés miatt, nem hogy nyersz.

#1708 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:16

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 18:11

Akkor talán amit felírtál már rá, másold vissza a merevlemezre, ha már onnan netán törölted.

Az megvan még.Meg nem is mostanában tervezem folytatni a multisessiont.
Csak mivel előre látom ,hogy ezzel még baj lehet előre próbálok megoldást keresni.

#1709 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:16

Amugy megnéztem direkt, az ISO 9660:1999 sem támogat 2GB-nál nagyobb fileokat, így ha ilyesmire van szükség marad az UDF.

#1710 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:18

Amugy meg multisession használok figyelmébe ajánlom a + -os lemezeket. Ezeknél jobban meg van oldva a multisession. +R +RW esetében kevesebb gond van ezzel. Ez tapasztalat.

#1711 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:22

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:09

Ha nincs mellette olvasó, akkor nem biztos hogy jó ötlet. Ha nem akarsz DVD-R DL lemezeket írni, meg 6x-os DVD-RW-t, akkor nyugodtan hagyhatod a NEC-et benne. De próbáld ki: ha jól olvas nálad a Pioneer 109, akkor használd azt, hosszabb távra mindenképp jobb választás, mint a NEC, a támogatott újabb formátumok miatt.

Köszönöm a választ! Van mellette egy Toshiba SD-M1612 olvasóm, azt hiszem akkor a Pio írót tartom meg inkább.  :up:

#1712 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:22

Idézet: justme - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 18:18

Amugy meg multisession használok figyelmébe ajánlom a + -os lemezeket. Ezeknél jobban meg van oldva a multisession. +R +RW esetében kevesebb gond van ezzel. Ez tapasztalat.

Ezek szerint neked is volt problémád multisessionnél?

#1713 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:26

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:22

Köszönöm a választ! Van mellette egy Toshiba SD-M1612 olvasóm, azt hiszem akkor a Pio írót tartom meg inkább.  :up:

Legyen az író a kábel végén masterként, az olvasó meg a közbülső csatlakozón slave-ként. Ne használj hengerelt moddinglófütty és a szabványnál hosszabb kábelt, és ha szórakozna a 109-es, akkor vedd le e BIOS-ban UDMA-2-ra UDMA-4 helyett, és/vagy használj a DVD drive.okhoz 40 eres kábelt a 80-as helyett.

#1714 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:28

Idézet: chris77 - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:22

Ezek szerint neked is volt problémád multisessionnél?

Multisession helyett én RW lemez esetén inkább mindig visszamásolom a lemezre kiírt anyagot a vinyóra, majd a pluszban kiírni szándékozott cuccal együtt újra kiírom a letörölt lemezre, egyszer írható lemeznél meg mindig csak egyszer írok a korongra, de akkor le is zárom, kész. Nincs trükközés, nincs hibalehetőség.

#1715 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:30

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:26

Legyen az író a kábel végén masterként, az olvasó meg a közbülső csatlakozón slave-ként. Ne használj hengerelt moddinglófütty és a szabványnál hosszabb kábelt, és ha szórakozna a 109-es, akkor vedd le e BIOS-ban UDMA-2-ra UDMA-4 helyett, és/vagy használj a DVD drive.okhoz 40 eres kábelt a 80-as helyett.

:respect:

#1716 Felhasználó inaktív   kist 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 11. 08:24

Sziasztok!
Ket rovid kerdesem lenne:

1. Pioneer DVR-109 es Plextor PX-112A Firmware upgrade-hez feltetlenul szukseg van-e ASPI telepitesere? Ez ugyanis a Windows XP Prof telepitesevel nem kerul fel a szamitogepre.

2. Az Adaptec ASPI 4.71.2 dokumentacioja szerint a telepites Windows XP Prof-ra a kovetkezo parancsal tortenik: install.bat XP32.

http://www.adaptec.com/worldwide/support/d...=aspi_471a2.exe

Igy azonban a Nero Info Tool hibas telepitest jelez. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

#1717 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 11:48

Idézet: kist - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:24

2. Az Adaptec ASPI 4.71.2 dokumentacioja szerint a telepites Windows XP Prof-ra a kovetkezo parancsal tortenik: install.bat XP32.

http://www.adaptec.com/worldwide/support/d...=aspi_471a2.exe

Igy azonban a Nero Info Tool hibas telepitest jelez. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Inkább a 4.60-as ASPI-t tedd fel (linket most nem találtam, majd vki biztos kisegít).
PPéter is ezt ajánlja...  ;)
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1718 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 11:50

Idézet: kist - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:24

Sziasztok!

Ne azzal telepítsd, hanem csak 1xűen indítsd el az "aspiinst.exe" file-t, majd install és reboot! :) Én mindig így teszem és soha semmi gond. ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1719 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 13:44

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 18:28

Multisession helyett én RW lemez esetén inkább mindig visszamásolom a lemezre kiírt anyagot a vinyóra, majd a pluszban kiírni szándékozott cuccal együtt újra kiírom a letörölt lemezre, egyszer írható lemeznél meg mindig csak egyszer írok a korongra, de akkor le is zárom, kész. Nincs trükközés, nincs hibalehetőség.

Te vagy már a második aki félreértett valamit.
Sehol nem írtam ,hogy újraírható DVD-ről van szó!! :(

Sima ,mezei -R FUJI amire elkezdtem a multissesiont UDF módban.Nem akarja folytatni ,hanem újra akarja kezdeni.Legalább is a filekezelőjébe a meglévő file-t nem mutatja.Közben pedig a lekért lemezinfóban szerepel egy track1,és persze wincommanderben is látom a file-t.
Remélem most már sikerült egyértelmű lennem. ;)

#1720 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 13:46

Idézet: chris77 - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 14:44

Te vagy már a második aki félreértett valamit.
Sehol nem írtam ,hogy újraírható DVD-ről van szó!! :(

Sima ,mezei -R FUJI amire elkezdtem a multissesiont UDF módban.Nem akarja folytatni ,hanem újra akarja kezdeni.Legalább is a filekezelőjébe a meglévő file-t nem mutatja.Közben pedig a lekért lemezinfóban szerepel egy track1,és persze wincommanderben is látom a file-t.
Remélem most már sikerült egyértelmű lennem. ;)

Nem értettelek félre, csak leírtam, hogy én miképp (nem) alkalmazom a multisessiont, RW és nem RW lemezen :). Továbbra is fenntartom, hogy valamit a program rontott el, mert tapasztalataim szerint a multisession lemezek folytatása zökkenősmentes szokott lenni, beleértve az előző session tartalmának "importálását" is.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.