HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:39

Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 22:54

Nomost Ppeter, hol a hiba a logikaban:

Ott, hogy - már megbocsáss - mindenféle ismeret hiányában próbálsz megmagyarázni valamit, amihez nem értesz.

Idézet

ha egy erzekeny olvaso a lemez veget kvazi gyengebbnek latja, akkor az nem azt jelenti, hogy ott valoban nemileg gyengebb a lemez visszaolvashatosaga? Maskulonben miert lassit ott be? A keruleti sebesseg miatt nem latja rendesen a normalatlanja?

Az NEC író azért érzékeny olvasó, mert hasonlóan néhány hackelt (olvasási limittől megfosztott) meghajtóhoz, az írt lemezek olvasására is mindig ugyanazt az olvasási stratégiát próbálja használni, amit a gyárilag préselt lemezekhez. Márpedig - bármennyire is hasonlítanak, vagy inkább hasonlítani akarnak - az írott lemezek egyszerűen MÁSOK, mint a gyárilag préselt korongok. Sokkal több az apró hiba, a trackvezetés nem tökéletes, a track mentén írt adatok elmésznak az optimális pályától, a tükrözödés más és a lemezen tárolt jelsorozat (különösen ha nem CLV-ben írt lemezről van szó) akár drasztikusan változhat a korong különböző pontjain. Vannak olyan lemezek, amelyek hiába tökéletesek a visszaolvasási görbe alapján más drive-okban, az íródban mégsem adnak soha vissza jó eredményt. Ugyanígy lesznek olyan korongok, amelyek nálad tökéletes grafikont adnak, de más meghajtókban "rosszabbul" néznek ki, de tipikusan az a helyzet, hogy a NEC bizonyul "érzékenyebbnek" bizonyos lemezekre. És ez az értékenység nem egyértelműen azt mutatja, hogy a vizsgált lemez rosszabb minőségű. Egész egyszerűen az ilyen eljárással dolgozó meghajtók visszaolvasási görbéje önmagában nem referencia.

Idézet

Es megegy: Te rendkivul fontos anyagot mernel olyan lemezen hagyni, amilyennek ilyen a vege?

Én nyugodtan hagynám az adataimat egy olyan lemezen, aminek ellenőrzése során a lemez végén is csaknem 10x-es sebességgel dekódolható az adat a NEC íróban olvasva. Szerintem ha beteszed azt a lemezt egy Pioneer DVD-121 DVD-ROM olvasób, jó eséllyel tökéletes visszaolvasási görbét kapsz vissza.

Idézet

Mer en nem :) Persze lehet, hogy csak para, de az en 4x -es -R -es verbatmiomnak is ilyen a vege, es elegge parazok, hogy kiirom mas tipusu lemezre is azok at a privat anyagokat, amik potolhatatlanok..

Szerintem para :D.
A pótolhatatlan anyagokat ebben az esetben két különböző típusú lemezre írd ki.

Idézet

bar lehet az a legbiztosabb, ha a vinyon is van belole egy peldany :)

Nem rossz megoldás, de ami CSAK a vinyón van, az olyan mintha nem lenne sehol.

#182 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 22:31

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 20:03

Hali!

http://www.freeweb.hu/sada1/

Itt összegyűjtöttem néhány tesztet, ami segíthet az összehasonlításban.

Sada

Jáj, valamit csinálj a képekkel :)

"http://www2.freeweb.hu/sada1/42_PIONEER_DVD-RW__DVR-109_1.09_09-February-2005_22_08_Arita_Rózsaszín_2×.png"

Kezd pl az ékezetek kiszedésével a fájlnévből  :)

#183 Felhasználó inaktív   Mirus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 11. 22:59

Sziasztok!
  Ma vettem meg az Pioneer 109-es írómat. Feltettem az 1.09 firmware-is. vettem hozzá pár TDK DVD-t, és megírtam életem első DVD-jét. :)
Majd kiváncsi voltam hogy sikerült a dolog és az a két progi amit ti is használtatok ezt nyomta ki:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

a másik meg ezt:

Kép

Most ez jó vagy rossz?
Egyáltalán jó tesztet indítottam el? :think:
Aki éri ezeket a grafikonok és írna néhány sort róluk annak nagyon hálás lennék.

#184 Felhasználó inaktív   Bordoi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 23:20

Uraim a következő a problémám . A gépemben van egy 108 -as és egy 109- író , egy rendszer vinyó , egy rack.ban lévő vinyó és egy SATA-s vinyó . Ha a Decrypter -rel egyszerre olvastatok két külön vinyóra , de nem arra amelyiken a rendszer van a 109 -es nem hajlandó csak 2-3 szorosan olvasni . Ha egyszerre írok velük akkor mindkettő tud 6x-osan írni .
A kábelezésem a következő : Primary IDE Master        Pio 108
                                                              Slave      Rendszer vinyó
                                        Secondary    Master        Pio 109
                                                              Slave      Rack-ban levő vinyó

Próbáltam a Pio 109 -et UDMA 2-re állítani , de az sem segített .

Tud valaki esetleg segíteni ?

Üdv

#185 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 07:52

Idézet: Aramir - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 22:31

Jáj, valamit csinálj a képekkel :)

"http://www2.freeweb.hu/sada1/42_PIONEER_DVD-RW__DVR-109_1.09_09-February-2005_22_08_Arita_Rózsaszín_2×.png"

Kezd pl az ékezetek kiszedésével a fájlnévből  :)

No!

Most már az Internet Exploreres szaktársak is tudják kezelni a képeket a webhelyemen.

Fölraktam még néhányat okulásképpen.

Sada ;)

Szerkesztette: Sada 2005. 02. 12. 07:56 -kor

#186 Felhasználó inaktív   tomcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 11:53

Azt szeretném kérdezni, hogy amikor a Nero sebességtesztet csináljátok, szabad-e másnak futni a gépen, vagy illik mindent leállítani?
Gigabyte P35C DS3R, Intel 8400, 2 GB GEIL 800 MHz, Corsair VX450, MSI 4830OC, HyperTX2

#187 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 12:11

Idézet: tomcz - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 11:53

Azt szeretném kérdezni, hogy amikor a Nero sebességtesztet csináljátok, szabad-e másnak futni a gépen, vagy illik mindent leállítani?

IDE buszi forgalom biztos be tud zavarni, de a vinyót nem használó műveletek (egyes háttérporogi, tuner progi szerintem futhat.

Sada :)

#188 Felhasználó inaktív   tomcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 12:46

Köszi!
Gigabyte P35C DS3R, Intel 8400, 2 GB GEIL 800 MHz, Corsair VX450, MSI 4830OC, HyperTX2

#189 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 21:17

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 7:52

No!

Most már az Internet Exploreres szaktársak is tudják kezelni a képeket a webhelyemen.

Fölraktam még néhányat okulásképpen.

Sada ;)

Köszi!
Bár én Operázok :)

Nézegetem a képeket, direkt a szar minőségüekről teszel ki képeket? :D Az SKC nagyon durva :Đ

Szerkesztette: Aramir 2005. 02. 12. 21:22 -kor

#190 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 08:39

Idézet: Aramir - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 21:17

Köszi!
Bár én Operázok :)

Nézegetem a képeket, direkt a szar minőségüekről teszel ki képeket? :D Az SKC nagyon durva :Đ

Firefoxnál nem volt semmi baj.;)

Föltettem még egy rakás tesztképet a tárhelyemre.

A Hyundai tényleg nagyon pocsék.

Sada :)

#191 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 10:06

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 8:39

Föltettem még egy rakás tesztképet a tárhelyemre.

Sada

#192 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 10:17

Idézet: Odemas - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 21:21

Köszi szépen!  :respect:

Kb. erre is számítottam.

Erről beszéltem: Arita (RitekG05, 4×, Pioneer DVR-109)

Összehasonlíthatod az LG-s irással is.

Sada ;)

#193 Felhasználó inaktív   Mirus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 13. 11:20

Az enyémet nem kommentálná vaki hozzáértő?  :confused:  ott van feljebb a két grafikon! PLS nem tudom hogy vegyek-e még ebből a TDK-ból vagy sem!

Szerkesztette: Mirus 2005. 02. 13. 11:23 -kor

#194 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 12:31

Idézet: Mirus - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 11:20

Az enyémet nem kommentálná vaki hozzáértő?  :confused:  ott van feljebb a két grafikon! PLS nem tudom hogy vegyek-e még ebből a TDK-ból vagy sem!

A teszted alapján szerintem elfogadható a lemez, de van egy-két probléma.

1. Nem írtad tele a lemezt, és mint sok tesztképnél láthattad a PI/PI hibaszámok a lemez végén megsokszorozódnak. Tesztelési célra fel kell áldoznod egy lemez.
A CD+DVD Speedben állítsd be a kívánt írási sebességet a Beállítások menüpontban (azt, amelyen szeretnéd írni a többi lemezedet), és a teszfunkciók közül válaszd az adatlemez készítését. A sütés után ezen a lemezen futtasd a sebesség tesztet.

2. A teszt során ne futtas más progit. A három hibatüske oka más progi okozta leterhelés is lehet.

3. Ne csak a grafikont másold be, hanem a teljes CD+DVD speed programablakot.

Sada

Ui.: Én Traxdatát használok. Magamnak, ill. 4 GB alatt 6×-n, a többi lemezt 4×-n írom.

#195 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 14:11

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 12:31

A teszted alapján szerintem elfogadható a lemez, de van egy-két probléma.

1. Nem írtad tele a lemezt, és mint sok tesztképnél láthattad a PI/PI hibaszámok a lemez végén megsokszorozódnak. Tesztelési célra fel kell áldoznod egy lemez.
A CD+DVD Speedben állítsd be a kívánt írási sebességet a Beállítások menüpontban (azt, amelyen szeretnéd írni a többi lemezedet), és a teszfunkciók közül válaszd az adatlemez készítését. A sütés után ezen a lemezen futtasd a sebesség tesztet.

2. A teszt során ne futtas más progit. A három hibatüske oka más progi okozta leterhelés is lehet.

3. Ne csak a grafikont másold be, hanem a teljes CD+DVD speed programablakot.

Sada

Ui.: Én Traxdatát használok. Magamnak, ill. 4 GB alatt 6×-n, a többi lemezt 4×-n írom.

Kép

Ezenkívül a +R médiát is biztos, hogy meggondoltad?

A Pio firmwarék nem supportálják a booktype módosítást. A 109-hez meg nincs hackkelt kód.

Sada

Szerkesztette: Sada 2005. 02. 13. 14:20 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Mirus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 13. 14:40

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 15:11

Ezenkívül a +R médiát is biztos, hogy meggondoltad?

A Pio firmwarék nem supportálják a booktype módosítást. A 109-hez meg nincs hackkelt kód.

Sada

Köszi a gyors választ!  :respect:  De még mindig gondba vagyok milyen lemezből érdemes bespejzolni? Az lenne az elsődleges szempont, hogy tartós legyen. Ezért gondoltam a TDK-ra, mert arról olvastam egy szórólapot ami v.mi új védőrétegről regél (persze tudom hogy reklám ;) de akkor is elég meggyőrő, és több bolt is így árulja ezt a lemezt) Amit te használsz Traxdatát az ilyen nagyon tartó? (nem deformálódik, nem oxidálódik, nem karcolódik annyira...). Ja és kérlek a média kódját vagy miét is írd oda nehogy rossz szériát vegyek. És ha azt is meg tudnád mondani, hogy hol lehet (pesten) olcsón beszerezni, :D  azt nagyon megköszönném...

#197 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 14:40

Te Sada!

Megtenned, hogy az oldaladon a mediakodokon kivul odairod a lemezhez, hogy az pontosan milyen fajta? Godnolok itt arra, hogy pl Verbatim +R 4x , tehat hogy igy lehet megvenni, mer am ediakod kivulrol nem laccik ugye :)

koszi

#198 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 15:40

Idézet: Mirus

....Amit te használsz Traxdatát az ilyen nagyon tartó? (nem deformálódik, nem oxidálódik, nem karcolódik annyira...).......

Nem tudok róla, hogy lenne rajta bármilyen különleges védelem.

Ja és kérlek a média kódját vagy miét is írd oda nehogy rossz szériát vegyek.

RitekG05.

És ha azt is meg tudnád mondani, hogy hol lehet (pesten) olcsón beszerezni.

Nem Pesti vagyok, de: GOOGLE

Sada ;)

#199 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 15:55

Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 14:40

Te Sada!

Megtenned, hogy az oldaladon a mediakodokon kivul odairod a lemezhez, hogy az pontosan milyen fajta? Godnolok itt arra, hogy pl Verbatim +R 4x , tehat hogy igy lehet megvenni, mer am ediakod kivulrol nem laccik ugye :)

koszi

A DVD szabvány jelzet mindegyik képen látszik de majd igyekszem megoldani. ;)

Addig is:

RitekG04: max.: 4×, -R
RitekG05: max.: 8×, -R
RitekD01: max.: 2,4×, +R DL
MCC 02RC20: max.: 8×, -R
ProdiscS03: max.: 2×/4×, -R

Sada

#200 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 17:34

A 109-es nek ugye a 4x- -os lVErba emezzel volt a problémája, nem pedig MAGÁVAL A VERBÁVAL. Ha ez egy van, akkor tessék 8x-es lemezt venni (hiszen minimális az árkülönbség, meghát ugye nyersz vagy 7 percet, kevésbé fogy az üzemidő, sőt meg is nyugodhatszm, hogy lám mégiscsak lehet jó minőségben is írni. Ilyen egyszerű...
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.