Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 22:54
Ott, hogy - már megbocsáss - mindenféle ismeret hiányában próbálsz megmagyarázni valamit, amihez nem értesz.
Idézet
Az NEC író azért érzékeny olvasó, mert hasonlóan néhány hackelt (olvasási limittől megfosztott) meghajtóhoz, az írt lemezek olvasására is mindig ugyanazt az olvasási stratégiát próbálja használni, amit a gyárilag préselt lemezekhez. Márpedig - bármennyire is hasonlítanak, vagy inkább hasonlítani akarnak - az írott lemezek egyszerűen MÁSOK, mint a gyárilag préselt korongok. Sokkal több az apró hiba, a trackvezetés nem tökéletes, a track mentén írt adatok elmésznak az optimális pályától, a tükrözödés más és a lemezen tárolt jelsorozat (különösen ha nem CLV-ben írt lemezről van szó) akár drasztikusan változhat a korong különböző pontjain. Vannak olyan lemezek, amelyek hiába tökéletesek a visszaolvasási görbe alapján más drive-okban, az íródban mégsem adnak soha vissza jó eredményt. Ugyanígy lesznek olyan korongok, amelyek nálad tökéletes grafikont adnak, de más meghajtókban "rosszabbul" néznek ki, de tipikusan az a helyzet, hogy a NEC bizonyul "érzékenyebbnek" bizonyos lemezekre. És ez az értékenység nem egyértelműen azt mutatja, hogy a vizsgált lemez rosszabb minőségű. Egész egyszerűen az ilyen eljárással dolgozó meghajtók visszaolvasási görbéje önmagában nem referencia.
Idézet
Én nyugodtan hagynám az adataimat egy olyan lemezen, aminek ellenőrzése során a lemez végén is csaknem 10x-es sebességgel dekódolható az adat a NEC íróban olvasva. Szerintem ha beteszed azt a lemezt egy Pioneer DVD-121 DVD-ROM olvasób, jó eséllyel tökéletes visszaolvasási görbét kapsz vissza.
Idézet
Szerintem para
A pótolhatatlan anyagokat ebben az esetben két különböző típusú lemezre írd ki.
Idézet
Nem rossz megoldás, de ami CSAK a vinyón van, az olyan mintha nem lenne sehol.

Súgó
A téma zárva.