Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:07
Tehát azt mondod, nem az a jellemző, hogy szabályt betartva hajtanak, és rád sem ez a jellemző?

Nem mondtam én semmit.
Viszont: ma benne voltam az A1-esen egy 6 autós karambolban

És csak azért vigyor, mert ugyan köztük voltam, de mégsem lettem egy a 6 autó közül

Valami hihhetetlen mákom volt.
Történet:
Linz utáni 100kmh-s baustelle elhagy, újra 140 körül halad a forgalom folyamatosan. Út enyhén nedves csak, 1 fok. Ausfahrt Vorchdorf előtti kanyar, kb 140-el mentem, mire érek ki a kanyarból látom, hogy olyan hófüggöny zuhan lefele, hogy 50 métert nemlátok, és az egész pálya is hirtelen full hó.
A látvány kb egy nagy fehérség volt, egy rakás világító féklámpával megfűszerezve. 2x2 lámpa a két sávban (egyik előrébb), plusz kicsit jobbrább már valaki keresztben. Satufék, passat kb 20°-os szögben csúszik előrefelé olyan 80-90kmh-val. Ismétlem, talán 1-2cm hó eshetett le az útra, szal continental téligumik, ESP, ABS csók... ennyit ezekről.
Kicsit felengedve a féket, egyenesbeállt, és máris besuhantam a leállósávban keresztbefordult és a belső sávban lassító két autó közé, mire megálltam, majd egyből le is kaptam a kormányt a leállósávba, hogy belém ne basszon a cayenne ami kb 180-al közelített mögötttem a kanyar előtt még...
Ezután láttam felröppenni egy adag autóalkatrészt, valószínű a mellettem érkező vw transporter első lököse volt, amint az említett 80-90-el beledurrantott a 206-osba hátulról. Az sem állt még, de ha állt volna nem ússza meg egyik se valszeg. Kb fél percen belül (mire az karambol jelei a kanyaron előttre is ellátszottak) leállt a sor, dugó alakult ki, elakadásjelzők kint voltak stb. Körülüttem 6 autó eleje hátulja ripityára törve, keresztbe hosszában álltak egy kb 200m-es szakaszon. Én kb 10-el gurulva kamilláztam tovább a leállósávban nagy hévvel ellenőrizve hogy egyben van e az autó. Körülöttem kiszálltak az autókból, nézegettek nagyokat egymásra. De gond nem volt, mindegyik belátta, hogy lehetetlen volt előre felmérni a helyzetet, szal nem ugrottak egymásnak.
A transporterből ez alatt a fél perc alatt valami hihetetlen mennyiségű folyadék távozott (nemtommi), de de kb 1 méteres körzetében felolvasztotta az egész havat, és az emberek sietve távoztak a közeléből.
A torlódás még kb tartott 10 percig, addig senki nem ment sehova, volt ott vagy 40 autó kb, kinek így kinek úgy sikerült megállnia. Aztán mikor látszott hogy senkinek nincs baja, szép lassan elindult tovább aki nem tört össze.
Szal ennyi
Előtte meg jót versenyeztem St. Pöltennél a UPS-es Sprinterrel, de 175-nél kiszálltam a dologból

Elég agresszíven közelített hátulról, én meg mondom akkor uccu neki. Legyorsulni nem tudott, egy darabik egymás mellett mentünk, de aztán 175-el egy ívhez érve gondoltam inkább menjen... Csak akkor lestem nagyot mikor 2km-rel később a DHL-es sprinter is ugyanezt játszotta velem, csak ott én akartam őt megelőzni
Szerkesztette: Locutus 2005. 02. 01. 12:41 -kor