HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:14

Pont ilyesmire gondoltam!
Te lelményességnek nevezed.
Én pofátlanságnak.

Mert mivel vagyok én különb a becsületesen sorba álló autósoknál? Milyen jogon megyek végig mellettük és vágok be a becsületesen sorba álló emberek elé??? Nekem drágább az időm, mint nekik?

Nanemár!!!!!!!

Ebben szerintem semmi pofátlanság nincs  . Ez max akkor lenne pofátlanság, ha a jobbrakanyarodó sáv is tele lett volna, ha azért lett volna dugó a középső sávban, mert mindenki jobbra akar kanyarodni, de középen mindössze azért volt sor, mert egyenesen akart az autósok 90%-a menni. Sztem nemértetted meg, a szitut. :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#182 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:53

Aki magától olyan hülye, hogy ilyen állapotban beül, azt baráti szóval nem lehet eltántorítani. Összebalhézni meg senki nem akar az ivópajtásával.

Hát azért van ilyen állapotban, mert ittas. Az ital tudatmódosító hatású, ha valaki sokat iszik, arra azt szoktuk mondani, hogy nincs magánál, ergó......

Szerintem ez nemcsak az egyén felelősége.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#183 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:07

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:47

Nem, csak nem álszent okoskodós...

Tehát azt mondod, nem az a jellemző, hogy szabályt betartva hajtanak, és rád sem ez a jellemző? :think:

#184 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 01:28

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:20

Sztem nemértetted meg, a szitut. :)

Valóban félreértettem, elnézést.

Én csak azokat utálom, akik tolakodnak a sorban előre.
Gondolkoztál már ma?

#185 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 08:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 1:28

Valóban félreértettem, elnézést.

Én csak azokat utálom, akik tolakodnak a sorban előre.

Ma a munkahelyem felé jövet pont ezen húztam fel magam, vazz hagyok egy jó kocsinyi követési távolságot, mert csak szakad a hó, meg jég meg ilyenek és egy pofátlan Polos nem besorol? Dudálok tolom az elejét, akkor is bejön! Szerintem nem is értette mi rosszat csinált a baromja!

#186 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 09:23

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 8:33

Ma a munkahelyem felé jövet pont ezen húztam fel magam, vazz hagyok egy jó kocsinyi követési távolságot, mert csak szakad a hó, meg jég meg ilyenek és egy pofátlan Polos nem besorol? Dudálok tolom az elejét, akkor is bejön! Szerintem nem is értette mi rosszat csinált a baromja!

Ha még dudával is jeleztél neki, hogy jöhet, mit csodálkozol :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#187 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 12:40

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:07

Tehát azt mondod, nem az a jellemző, hogy szabályt betartva hajtanak, és rád sem ez a jellemző? :think:

Nem mondtam én semmit.

Viszont: ma benne voltam az A1-esen egy 6 autós karambolban :) És csak azért vigyor, mert ugyan köztük voltam, de mégsem lettem egy a 6 autó közül :) Valami hihhetetlen mákom volt.
Történet:
Linz utáni 100kmh-s baustelle elhagy, újra 140 körül halad a forgalom folyamatosan. Út enyhén nedves csak, 1 fok. Ausfahrt Vorchdorf előtti kanyar, kb 140-el mentem, mire érek ki a kanyarból látom, hogy olyan hófüggöny zuhan lefele, hogy 50 métert nemlátok, és az egész pálya is hirtelen full hó.
A látvány kb egy nagy fehérség volt, egy rakás világító féklámpával megfűszerezve. 2x2 lámpa a két sávban (egyik előrébb), plusz kicsit jobbrább már valaki keresztben. Satufék, passat kb 20°-os szögben csúszik előrefelé olyan 80-90kmh-val. Ismétlem, talán 1-2cm hó eshetett le az útra, szal continental téligumik, ESP, ABS csók... ennyit ezekről.
Kicsit felengedve a féket, egyenesbeállt, és máris besuhantam a leállósávban keresztbefordult és a belső sávban lassító két autó közé, mire megálltam, majd egyből le is kaptam a kormányt a leállósávba, hogy belém ne basszon a cayenne ami kb 180-al közelített mögötttem a kanyar előtt még...
Ezután láttam felröppenni egy adag autóalkatrészt, valószínű a mellettem érkező vw transporter első lököse volt, amint az említett 80-90-el beledurrantott a 206-osba hátulról. Az sem állt még, de ha állt volna nem ússza meg egyik se valszeg. Kb fél percen belül (mire az karambol jelei a kanyaron előttre is ellátszottak) leállt a sor, dugó alakult ki, elakadásjelzők kint voltak stb. Körülüttem 6 autó eleje hátulja ripityára törve, keresztbe hosszában álltak egy kb 200m-es szakaszon. Én kb 10-el gurulva kamilláztam tovább a leállósávban nagy hévvel ellenőrizve hogy egyben van e az autó. Körülöttem kiszálltak az autókból, nézegettek nagyokat egymásra. De gond nem volt, mindegyik belátta, hogy lehetetlen volt előre felmérni a helyzetet, szal nem ugrottak egymásnak.
A transporterből ez alatt a fél perc alatt valami hihetetlen mennyiségű folyadék távozott (nemtommi), de de kb 1 méteres körzetében felolvasztotta az egész havat, és az emberek sietve távoztak a közeléből.
A torlódás még kb tartott 10 percig, addig senki nem ment sehova, volt ott vagy 40 autó kb, kinek így kinek úgy sikerült megállnia. Aztán mikor látszott hogy senkinek nincs baja, szép lassan elindult tovább aki nem tört össze.
Szal ennyi :)

Előtte meg jót versenyeztem St. Pöltennél a UPS-es Sprinterrel, de 175-nél kiszálltam a dologból :)  Elég agresszíven közelített hátulról, én meg mondom akkor uccu neki. Legyorsulni nem tudott, egy darabik egymás mellett mentünk, de aztán 175-el egy ívhez érve gondoltam inkább menjen... Csak akkor lestem nagyot mikor 2km-rel később a DHL-es sprinter is ugyanezt játszotta velem, csak ott én akartam őt megelőzni :D

Szerkesztette: Locutus 2005. 02. 01. 12:41 -kor

#188 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 13:21

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 12:40

...

Jujj! Para lehetett!

#189 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:13

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 12:40

...

Bízzunk benne, hogy még életedben lehiggadsz.

Nem vagyok álszent, mielőtt újra leírnád!
Csak helyszineltem már pártucat, hozzád hasolóan közlekedő úrvezető maradványainál.

Most szerencséd volt, hiszed-e vagy sem, örülök neki, de Te is örülhetsz!
Azonban nincs semmi biztosíték arra, hogy legközelebb is így lesz.

Mindenesetre érdekes lehetett átélni, amit leírtál.
Azt leszámítva, hogy (ide jelzőt gondoltam, de kiszedtem) módon 1 ºC-os úton nekiállsz 175-tel versenyezni.
Gondolkoztál már ma?

#190 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:23

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 19:13

Bízzunk benne, hogy még életedben lehiggadsz.

Nem vagyok álszent, mielőtt újra leírnád!
Csak helyszineltem már pártucat, hozzád hasolóan közlekedő úrvezető maradványainál.

Most szerencséd volt, hiszed-e vagy sem, örülök neki, de Te is örülhetsz!
Azonban nincs semmi biztosíték arra, hogy legközelebb is így lesz.

Azt leszámítva, hogy (ide jelzőt gondoltam, de kiszedtem) módon 1 ºC-os úton nekiállsz 175-tel versenyezni.

Nem ált le vele versenyezni, elengedte azért nem győzött.  :) 1 fokos hőmérséklettől, még nem fog csúszni egy téligumi (az nem keményedik meg). A baleset pedig a hirtelen hó miatt történt..... 

#191 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:13

Nem tudom, hogy a többieknél hogyan van, de a V-betűs márkánál 2°C hőmérséklet alatt kigyullad egy kis hókristály a hőmérő mellett, így figyelmeztetvén a vezetőt, hogy csúszós helyzetekre is számíthat :) Szerintem nagyon hasznos dolog.

#192 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:28

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:23

Nem ált le vele versenyezni, elengedte azért nem győzött.  :) 1 fokos hőmérséklettől, még nem fog csúszni egy téligumi (az nem keményedik meg). A baleset pedig a hirtelen hó miatt történt.....

Az a baj, hogy ha a hőmérő 1°C-ot mér, akkor simán előfordulhat, hogy beérsz egy szélvédett, árnyékos, stb helyre, ahol meg már fagy. Aztán jön a meglepetés. Ezért nem -1-től ég figyelmeztető a lámpa sem.

#193 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:32

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 19:28

Az a baj, hogy ha a hőmérő 1°C-ot mér, akkor simán előfordulhat, hogy beérsz egy szélvédett, árnyékos, stb helyre, ahol meg már fagy. Aztán jön a meglepetés. Ezért nem -1-től ég figyelmeztető a lámpa sem.

Peugeot is 4 foktol riaszt. De száraz úton tökmindegy, ha nincs víz nem fagy be semmi.

#194 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:43

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:26

Nem tudom, hogy a többieknél hogyan van, de a V-betűs márkánál 2°C hőmérséklet alatt kigyullad egy kis hókristály a hőmérő mellett, így figyelmeztetvén a vezetőt, hogy csúszós helyzetekre is számíthat :) Szerintem nagyon hasznos dolog.

A betűs öreg verdámnál 3 foknál elkezd villogni a hőmérő egy pár percet, aztán lenyugszik.

Eleve +1-2 foknál már simán fagyhat az út felület, de, hogy csúszik, az tuti. Ugye, az vizes jég csúszik a legszebben.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#195 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:43

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:23

Már leírták előttem, így nem kívánom megismételni.

Az autó által mutatott 1 ºC a legritkább esetben valóban 1 ºC.
Gondolkoztál már ma?

#196 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:47

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:32

Peugeot is 4 foktol riaszt. De száraz úton tökmindegy, ha nincs víz nem fagy be semmi.

Út enyhén nedves csak, 1 fok.
Gondolkoztál már ma?

#197 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:50

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:28

Az a baj, hogy ha a hőmérő 1°C-ot mér, akkor simán előfordulhat, hogy beérsz egy szélvédett, árnyékos, stb helyre, ahol meg már fagy.

És hát 175-tel egy ilyenbe (még ha vesztesként is ;)) beleszaladva bármi előfordulhat!

Szerkesztette: *Macika* 2005. 02. 01. 19:18 -kor

Gondolkoztál már ma?

#198 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 20:23

Hát én nemtom, akkorsem ítélkeznék. Egyikünkse látta az adott útfelületet. Arról nemis beszélve, hogy az említett balesetnek ehhez az égvilágon semmi köze nem volt. Őszintén szólva Locutusnak kár volt megemlítenie azt, hogy bekóstolta egy haszongépjármű, mert senki, mégcsak véletlenülsem a balesetre reagált, a lényegre, hanem keresett vmit, amibe jóóól bele lehet kötni.

#199 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 01. 20:30

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:26

Már persze ha érdekel valakit. Egyébként meg, ha nem villog, akkor is tudja, akinek van némi gondolkodási képessége...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#200 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 21:11

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 20:30

Már persze ha érdekel valakit. Egyébként meg, ha nem villog, akkor is tudja, akinek van némi gondolkodási képessége...

Nálam csak egy piros LED ég (eléggé feltűnő), az igazi előnye az, hogy az ember nem mindig nézi a hőmérőt, viszont ha hirtelen megváltozik a hőmérséklet, akkor rögtön kiszúrja a szemét a kis piros fény. HA figyelembe veszik, akkor komoly megelőző szerepe lehet. Ha meg nem, akkor úgyis mindegy :(

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.