HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 19:40

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 19:31

...Ne érts félre. Az is szempont, de van más motiváló erő. Omega ezt nem látja szerintem. [Mármint, h mi ez a késztetés a gyorshajtásra]
...

Dehogynem. :)  24 éves leszek. Bennem is ott lakozik a késztető erő. :)

A folyton kormány előtt harapásnyira kapaszkodós, lakotterületen belül mindig szögreötven' km/h-s (vagy 45-ös) vezetők is veszélyesek. :)

Szerkesztette: Omega 2005. 02. 02. 19:40 -kor

#242 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 19:52

Idézet: Omega - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 19:40

Dehogynem. :)  24 éves leszek. Bennem is ott lakozik a késztető erő. :)

És mire késztet?  :D

De ugye nem emiatt lettél újra barnacsillagos?  :)
Ciciman is on borda

#243 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 19:56

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 19:52

És mire késztet?  :D

De ugye nem emiatt lettél újra barnacsillagos?  :)

:)

#244 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:00

Idézet: Omega - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 19:56

:)

Mit ne mondjak ... ezzel sokat segítettél  :D
Ciciman is on borda

#245 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:13

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 20:00

Mit ne mondjak ... ezzel sokat segítettél  :D

Mire késztet? Hát 'megmutatni', az én rednarednarednááám hatezerig kihúzható. :)
Csak van itt egy apró bibi: a képzettségem és a volt állásom, amik alapján csak sajnálni tudom a korosztályomat és általában a déli mentalitással rendelkezőket, megérteni nem. :)

A visszabarnacsillagosodásomat pedig nem kommentálom, nem az én dolgom. :)

#246 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:46

OKs, akkor ne sarkítsunk :)

Megkérdezem egyenesen:

Autópályán miért nem 130cal, hanem többel mész?
Országúton miért nem  90nel/100zal (osztrákok), hanem többel mész?

És nem, nemnem  :) az útviszonyos duma sajnos most nem játszik. Ha jól számoltam kupáncsap 3 autó mellett csuszingáztál el ...

Ne érts félre. Az is szempont, de van más motiváló erő. Omega ezt nem látja szerintem. [Mármint, h mi ez a késztetés a gyorshajtásra]

Az előző (sakított) példám is erről szól ...

Miért nem mész 30-cal egy 8 sávos autópályán, ha az van kitéve? Ennyi.
A mindenkori sebességkorlátozásokat valamilyen szempontok alapján kitalálták (autók kezelhetősége, emberek képessége, útviszonyok, átlagos környzeti viszonyok stb). Nem kell, hogy mindenhol stimmeljenek.
Márpedig ha van olyan - és van - autópályaszakasz, ahol 2x3 jóminőségű sáv halad hót egyenesen előre mindenféle akadály nélkül, ráadásul a forgalom is engedi, akkor nem fogok gondolkodni azon, hogy 160-al is menjek e vagy sem. Illetve fogok, ha nem akarok egy rahedli büntit kifizetni a trafis rendőröknek, de ez már egy másik szempontja a dolgoknak.
Teljesen általánosított példa volt, ahova teljesen felesleges a 130-as korlátozás, de sorolni lehetne ahova az 50, vagy a 90 felesleges.
De mondhatnám azt is, hogy a 130 helyett azért mentem 140-el, mert kigyorsítás után oda sikerült bekattintanom a tempomatot. Vagy azt is, hogy érzés után JOBB volt ott 140-el menni, mint 130-al. Vagy azt is, hogyha 130-ra kattintom be a tempomatot, akkor ha ki akarom kerülni a 100-120-as mazsolákat, akkor folyton gyorsítanom kell, hogy ne durrantsanak belém a belső sávban közlekedő 140-180-as bálnák, sharanok, audik :)
Ez érzés kérdése. Ha az ember sokat vezet, akkor kialakulnak vezetési szokások, amelyeknél tudja az ember, hogy hol a határ. Az ismert útszakaszokon ezért megyek egyes esetekben akár jóval többel is, mint a megengedett, másokon meg éppen csak annyival.  Van ilyen is. Pl az A21 (Bécset elkerülő A1->A2) egyes kanyargós szakaszain nem is értem miért nem korlátoznak lejjebb 130-nál. Ott már csak a kanyarvétel miatt is istenes a 130, hátmég ha autókat is kell kerülgetni.
MO-n város területén, mégha lakóház a közelben sehol, elhagyatott út, akkor is 50-es korlátozás van, pedig halál felesleges. Na erre pl Ausztriában sokkal jobban odafigyelnek, pl ha főút megy át városon, ott általában 60-at irnak ki, de igen sok helyen 70-et is engednek. Utóbbit főleg olyan helyeken, ahol pl falun megy át főút. MO-n ha pl mész Sopronból Győrbe, kb 30 piszlicsáré faluban kell 50-re lassítanod, mégha jól belátható az útszakasz, vagy 30 méterre vannak a házak akkor is. Csakmert lakott terület, és a tábla drága. ( De lassítok, mert a trafi sokhelyen szokott lenni... :) ) Vagy pl vegyük a kapuvári/csornai 2x2 sávos főútvonal szakaszt. Bőven lehetne 70-et engedni, nem teszik. Inkább folyton trafiznak, mert ott jó kapás van. Ausztriában fele ennyi trafival sem találkozik az ember, mert a forgalomkorlátozásnak nem a pénzügyi oldalait nézik, hanem tényleg a biztonságos, és hatékony mivoltának elősegítését. Igy pl olyan autópályaszakaszon, ahol mindenki 150 felett megy, egyszer nem is láttam még trafit, pedig foghatnának jó sok madarat az biztos. Persze ez már lehet véletlen is, hogy én nem találkoztam ilyen helyen trafival még. De nem kell messzire menni a példáért, ott az M0 is. Történt pár szakaszon pár baleset, erre lekorlátozták az EGÉSZET 80-ra. Üsse kavics, néhány szakaszán tényleg jogos, nade az egészen? És persze pont oda állnak ki a rendőrök is, ahol simán többel lehetNE menni.

Az, hogy olyan helyen megyek 120-al ahol jogosan van kint 30-as tábla, azt úgyis csak a károgók szeretnék hinni, hogy legyen mire panaszkodniuk :)
Mindössze arról van szó, hogy nem kell mindig vakon az előírásokat követni.
Mindehez hozzátenném, hogy 7 éve vezetek autót (nem kevés km-rel), és nemhogy balesetet nem okoztam, de még meg sem karcoltam az autót soha. Illetve gyorshajtásért is csak egyetlen egyszer nyomtak le, lásd az anyatopik kezdő hozzászólását :)

#247 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:53

És akkor ehhez jön amit Omega írt, ha az ember alá olyan autó kerül, amivel a vérének is hódolhat néha :D
Adrenalin is kell néha, anélkül nem kerek a világ... és aki erre csak közhelyekkel, meg okoskodó álszentkedéssel tud reagálni, az jobb ha a tükörbe néz néha :)

#248 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 21:30

Idézet: Omega - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 20:13

csak sajnálni tudom a korosztályomat és általában a déli mentalitással rendelkezőket, megérteni nem. :)

Idézet

Há mindenki egyenló, nem?  :think:
Ha énsenem nyomathatom, akkor ősenem.
De ha más nyomashassa, akkor én mértsenem?
Akkormán énis miértne!

Idézet

Autózgatok hazafelé a városban tök nyugisan, 80-85tel, eccercsak figura aszitte, h meg fog előzni. Engem. Korábban kell ahhoz fölkelni, mert én figyelek. Résen voltam és láttam, mire készül. Lebeszéltem róla. A mocsok, pont arrafelé jött, amerre lakok, így szinte házig nyomtuk ... úgy 110-130 ... én télleg tök nyugis voltam, erre jött ez a csávó ... csak azért nyomtam mert arra jött, amerre én ... nade azt mégsem hagyhattam, h megelőzzön ...
Pl.
Ciciman is on borda

#249 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 22:00

Idézet

Miért nem mész 30-cal egy 8 sávos autópályán, ha az van kitéve? Ennyi.
...(de Magógia)

Mondtam, h ne az útviszonyokkal gyere. Ezt már átrágtuk párszor. Semmi értelme nem volt leírnod. Főleg, h pont most buktad be: rosszul mérted fel az adott útviszonyokat.

Idézet

Emlékezz csak a reklámra: 2 tizenaligéves kissrác felnyom egy autót, elindít, beövezk, majd izomból megcélozza a betonfalat.

Na ezek a srácok tudnak élni. Ez má fíling  :D Faja  :cool:

És megcsinálják holnap is ...

Mégsem volt sarkítás.

Idézet

Adrenalin is kell néha, anélkül nem kerek a világ... és aki erre csak közhelyekkel, meg okoskodó álszentkedéssel tud reagálni, az jobb ha a tükörbe néz néha :)

Álszentkedésről csak ennyit: aki "vakon" belemegy egy kanyarba 140nel és abból kijőve döbben, h kaki van ... nem az fogja megmenteni, h eddig a 7 év vezetése alatt nem karcolt meg egy autót sem.

Azt hiszem, jelen esetben te vagy az, aki okoskodik, nem mások.
Ciciman is on borda

#250 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 22:06

OKs, akkor ne sarkítsunk :)

Megkérdezem egyenesen:

Autópályán miért nem 130cal, hanem többel mész?
Országúton miért nem  90nel/100zal (osztrákok), hanem többel mész?

És nem, nemnem  :) az útviszonyos duma sajnos most nem játszik. Ha jól számoltam kupáncsap 3 autó mellett csuszingáztál el ...

Ne érts félre. Az is szempont, de van más motiváló erő. Omega ezt nem látja szerintem. [Mármint, h mi ez a késztetés a gyorshajtásra]

Az előző (sakított) példám is erről szól ...

Szóval ilyesvalami dolgozik bennem is.

Ha 160 volna a megengedett max. sebesség, akkor valószínűleg 190-200 lenne a már normálisnak mondható (már lehet haladni vele, de még biztonságos) utazósebesség az ifjúuraknál... :)
Ha meg 100, akkor 120-130.

A lényeg, hogy ÉN jobban tudok vezetni, mint mások, ügyesebb vagyok, jobbak a reflexeim, tehát énnekem picit többet szabad.
Mindegy, hogy ez számszerűen mit jelent, a lényeg, hogy nekem másoknál többet szabad.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 02. 02. 22:16 -kor

Gondolkoztál már ma?

#251 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 22:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 11:19

Egyszercsak a holttérből egy fekete Murcielago (szvsz alapjáraton) 150-160-al eldübörögött mellettem nagy komótosan :D Hihetetlen micsoda hangja volt, teljesen kirázott a hideg tőle. A Passatnak kb a visszapillantó tükréig ért a teteje az autónak :)

Banyek, azt meg se látnám, ha beállna mellém... :)

#252 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 22:28

Idézet: Omega - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 19:46

Ja, van egy igazán durva képsorozatom, olyan piros ferráris, cafatokra szakadós, szörnyetdöglős, temperamentumos digós. :)  Klassz, amikor a koponyacsont felső része nagyjából varrásnál különválik, ahol gyengébb a csont... :)  Az úttest közepén rángatózó kezek, lábak, béldarabok legalább akkora élményt nyújtanak, mint a mailben mellékelt képek. ;)

Szóval, hajtani, 240-nel, mert azt még viszi 5-ösben 220-szal! :up: <= :smoker:  Felfagyásnál meg jelez a műszar... kisodródni sem fogok, ASR, ***, ***, vazze. :)  Locutus, csak egy link: ha 90-nel megy, talán megússza.  Olyan cégeskocsis, rohanós, vezetni tudós.

Nem vitát nyitnék, csak mondom: okosan. Időben indulj el, talán így oda is érsz. :)

Ez érdekelne, van vmi link vagy ilyesmi?

Ez naggyon csúnya :( De mondjuk ezt a 90-et nemtom honnan vetted :rolleyes: ki mondta, hogy nem 90-el mentek? És, ha mondjuk 100-al mentek 90 helyet, akkor attólmég azthiszem nem ők voltak a hibásak továbbra sem és kétlem, hogy elkerülhették volna.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#253 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 22:37

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 20:04

Az hol élvezet, h ha 90-nel trötyögsz az úton? Öööö :think: az olyan, mintha Burmi apó és Nyuszi mamó kificcennének a nyugdíjas házinkóból a default, 40 éve változatlan - de már rég elfelejtett - szokványos körútjukra a Trabcsival. Uncsi.

Emlékezz csak a reklámra: 2 tizenaligéves kissrác felnyom egy autót, elindít, beövezk, majd izomból megcélozza a betonfalat.

Na ezek a srácok tudnak élni. Ez má fíling  :D Faja  :cool:

És megcsinálják holnap is ...

Je je je. :dj:  Milyen jó dologis a demagógia, a frázis puffoktatás, tök jó lehet ilyen egyszerűnek lenni.  :reklamacio: Most aztán megmondtad a frankót, jól odamondtad nekik, megérdemelték, úgy kell nekik. Ember, 2 életnek lett vége, mert egy teherautó söfőr áttért a szemközti sávba. Szó sem volt arról, hogy mennyivel mentek. Gratulálok a reakciódhoz.  :mad:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#254 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 22:39

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 19:53

Vagy: Ha tud vezetni talán megússza...
Vagy: Ha más autóval van talán megússza...
Vagy: Ha a nagymamája nem krumplilevest főz a születése napján, talán megússza...
Vagy: Ha reggel nem ballábbal kel fel megússza...

Vagy ha mazsola vagyok, és a szunyogtól is félek, búra alatt élek, akkor talán megérem a nyugdíjasklubot. Talán...

Vagy, ha a teherautósofőr nem felejt el kávét inni a benzinkútnál. Vagy, ha ül mellette valaki és visszarántja a kormányt. Vagy, ha az két szerencsétlen 5 perccel elöbb, vagy később indul el......

#255 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 22:50

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 23:00

Mondtam, h ne az útviszonyokkal gyere. Ezt már átrágtuk párszor. Semmi értelme nem volt leírnod. Főleg, h pont most buktad be: rosszul mérted fel az adott útviszonyokat.

Mégsem volt sarkítás.

Álszentkedésről csak ennyit: aki "vakon" belemegy egy kanyarba 140nel és abból kijőve döbben, h kaki van ... nem az fogja megmenteni, h eddig a 7 év vezetése alatt nem karcolt meg egy autót sem.

Azt hiszem, jelen esetben te vagy az, aki okoskodik, nem mások.

Jajdejó, csak nem ismét egykis észosztás, okoskodás? Bezzeg te az ő helyében! Te bizony stabilan 125-el mentél volna és semmmi, de semmmi bajod nem lehetett volna. A te autód olyan, hogy ha szigorúan 125-el mész, akkor a havonsem csúszik meg. Kész komolyan mondom, hihetetlenül feltudom idegesíteni magam, ezeken az okos beszólásokon.  :mad:

#256 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 23:00

Bármilyen hihetetlen, de vannak olyan közlekedési helyzetek, amikor bizony nem véd meg a KRESZ. A Locutus általl említett közlekedési helyzet tipikusan ilyen.

#257 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 23:11

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 22:37

Je je je. :dj:  Milyen jó dologis a demagógia, a frázis puffoktatás, tök jó lehet ilyen egyszerűnek lenni.  :reklamacio: Most aztán megmondtad a frankót, jól odamondtad nekik, megérdemelték, úgy kell nekik. Ember, 2 életnek lett vége, mert egy teherautó söfőr áttért a szemközti sávba. Szó sem volt arról, hogy mennyivel mentek. Gratulálok a reakciódhoz.  :mad:

Biztos, h én vagyok az?

Láttad, h mire reagáltam? Elolvastad az utána levő post-okat is?

Én erre regagáltam:

Idézet

Nem vitát nyitnék, csak mondom: okosan. Időben indulj el, talán így oda is érsz.

És arra próbáltam utalni, h nem (csak) azért hajt gyorsan az ember, mert siet. Sőt.

--------

De mivel ilyen egyszerű vagyok, le is vezetem :

Ha időben indulsz el -> nem kell sietned
Ha nem kell sietned -> elég 90nel menned országúton

--------

Mivel nyugdíjas vagy, nem fenyeget az a veszély, h útközben kiderüljön
- beteg lett a gyerek
- SOS meló jött be
- haverok talit szerveztek izibe.

Max annyi izgalom lehet, rájössz, nem vetted be a gyógyszered.

--------

Nyugdíjasos példa azé nyugdijasos, mert nyugdíjasklub volt emlegetve :)

--------

Légzsákos reklámfilm pedig példa volt az autózás "egyéb" élményeire. Így utaltam egy másik élvezetre, a "sebességmámorra".

--------

Gratulálok én is.

:sandor:
Ciciman is on borda

#258 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 23:18

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 0:11

Biztos, h én vagyok az?

Láttad, h mire reagáltam? Elolvastad az utána levő post-okat is?

Én erre regagáltam:

És arra próbáltam utalni, h nem (csak) azért hajt gyorsan az ember, mert siet. Sőt.

--------

De mivel ilyen egyszerű vagyok, le is vezetem :

Ha időben indulsz el -> nem kell sietned
Ha nem kell sietned -> elég 90nel menned országúton

--------

Mivel nyugdíjas vagy, nem fenyeget az a veszély, h útközben kiderüljön
- beteg lett a gyerek
- SOS meló jött be
- haverok talit szerveztek izibe.

Max annyi izgalom lehet, rájössz, nem vetted be a gyógyszered.

--------

Nyugdíjasos példa azé nyugdijasos, mert nyugdíjasklub volt emlegetve :)

--------

Légzsákos reklámfilm pedig példa volt az autózás "egyéb" élményeire. Így utaltam egy másik élvezetre, a "sebességmámorra".

--------

Gratulálok én is.

:sandor:

Hát nemtom az én olvasatomban ez az egész arról szólt, hogy mer biztosan 90-nél gyorsabban ment azért (Omega írása is erősen erre utalt, temeg arra reagáltad ezt).
De ha valóban nem erről volt szó, megkövetlek, csak ezen eldurrant az agyam. 

#259 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 23:30

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 22:06

A lényeg, hogy ÉN jobban tudok vezetni, mint mások, ügyesebb vagyok, jobbak a reflexeim, tehát énnekem picit többet szabad.
Mindegy, hogy ez számszerűen mit jelent, a lényeg, hogy nekem másoknál többet szabad.

A kocsija is tobbet tud az ilyen kemeny farku, tokos ifju embereknek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#260 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 23:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 23:06

Szóval ilyesvalami dolgozik bennem is.

Ha 160 volna a megengedett max. sebesség, akkor valószínűleg 190-200 lenne a már normálisnak mondható (már lehet haladni vele, de még biztonságos) utazósebesség az ifjúuraknál... :)
Ha meg 100, akkor 120-130.

Hát a fene tudja, lehet, hogy vannak olyanokis, akik így gondolkodnak, de akárhogyis, azért szerintem ez ingencsak ritka. Legalábbis én egyetlen ilyen embert sem ismerek.  :rolleyes:

Szerkesztette: jrpryv 2005. 02. 02. 23:36 -kor

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.