HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:14

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 17:04

Ismerem, volt szerencsém egy 193 lóerős Passat 4motion-be kipróbálni.  :)

ja bocs, úgy tűnt mintha azt kérdeznéd hogy azmi.
2.8 V6 4motion passat az jó móka. síelésnél este jeges parkolóba állatkodtak páran. ismerősnek ilyen passatja van, megkérdezte hogy ki akarom-e azzal próbálni :) nem rosz :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1002 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 18:14

ja bocs, úgy tűnt mintha azt kérdeznéd hogy azmi.
2.8 V6 4motion passat az jó móka. síelésnél este jeges parkolóba állatkodtak páran. ismerősnek ilyen passatja van, megkérdezte hogy ki akarom-e azzal próbálni :) nem rosz :)

Hát brutál egy dög az biztos.  :) 3.-ba elment 160-ig, 4.-be pedig 200-ig.  :) De az a vicc az egészben, hogy nemis érzed a sebeséget benne, olyan hangja van 200-nál, mint a Fiestam-nak volt 80-nál :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1003 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:28

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 16:47

Mit nem értesz ezen?
A variáció: megdöglesz
B variáció: árokba küldöd

"T. Károly szemtelenül megpróbálta K. Istvánt feltartanti az előzésben, ezért K. István leszorította őt az útról. T. Károlyt 3 év szigorított fegyházra és négymillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság a K. Istvánt ért trauma kompenzálására."

Vajon miért nem lehet soha ilyen híreket olvasni az újrágokban?  :rolleyes:

#1004 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:28

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 17:20

Hát brutál egy dög az biztos.  :) 3.-ba elment 160-ig, 4.-be pedig 200-ig.  :) De az a vicc az egészben, hogy nemis érzed a sebeséget benne, olyan hangja van 200-nál, mint a Fiestam-nak volt 80-nál :D

jah nem rosz, de azért az a 9.8-as gyorsulás annyira nem is nagy szám :)
király a 4 kerék meghajtás, és elég erős a motor, hogy kényelmesen lehessen vele közlekedni, és a legtöbb helyzetben legyen elég ereje. de ennyi.

apám 1.8as (200 kompresszor) mercije jobban megy(végsebesség ugyanaz a 234, gyorsulás viszont 9.1 sec, de érzésre is jobban megy, meg a kompresszor hangja jobb), jobban szeretem. kickdown is nagyobb élvezet benne :)

mondjuk igazi élmény a CL600 volt, amit egy ismerős jóvoltából próbáltam ki egy kis autópályás körre. (5500 ccm V12 biturbo, 550 lóerő, 800 newtonmeter, 4.8as gyorsulás) na annak 210 körül se volt sok hangja, tovább nem gyorsultam, hiába belső sáv, valaki mindig bejött elém, aztán már kellett visszafordulni :(

Szerkesztette: WiZARD 2005. 02. 27. 17:31 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1005 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:37

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 17:28

...

Ezt most nem értem ... :think:
Ciciman is on borda

#1006 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:57

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 18:28

"T. Károly szemtelenül megpróbálta K. Istvánt feltartanti az előzésben, ezért K. István leszorította őt az útról. T. Károlyt 3 év szigorított fegyházra és négymillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság a K. Istvánt ért trauma kompenzálására."

Mi van? :confused:

Na mindegy, úgyis kitanulod majd a dolgokat. Mire levezeted az egyenlítőt már megfogod érteni ezeket a szitukat. :up:

Szerkesztette: jrpryv 2005. 02. 27. 17:57 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1007 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:15

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 17:57

Mi van? :confused:

Na mindegy, úgyis kitanulod majd a dolgokat. Mire levezeted az egyenlítőt már megfogod érteni ezeket a szitukat. :up:

Tudod, van aki nem visszakettes-padlógáz-kormánybalra módszerrel kezd előzni, hanem csak akkor ha tudja, hogy:
1: van elég helye az előzés befejezése után visszatérni
2: van esélye az előzést megszakítani, ha mégsem sikerül az előzés
3: akármi is történik, nem célja a többi autóst leszorítani, lelökni az útról.

Remélem nem sokan vannak az utakon, akik a Te leszorítós stílusodat "tanulják ki".

#1008 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:25

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 19:15

Tudod, van aki nem visszakettes-padlógáz-kormánybalra módszerrel kezd előzni, hanem csak akkor ha tudja, hogy:
1: van elég helye az előzés befejezése után visszatérni
2: van esélye az előzést megszakítani, ha mégsem sikerül az előzés
3: akármi is történik, nem célja a többi autóst leszorítani, lelökni az útról.

Remélem nem sokan vannak az utakon, akik a Te leszorítós stílusodat "tanulják ki".

Látom nem szeretsz olvasni, csak reagálni.  :)

De továbbra is azt mondom, hogy mire levezeted az egyenlítőt már megfogod érteni ezeket a szitukat.  :up:

#1009 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:36

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 8:19

Visszatérve a topiktémához: engem az zavar ebben az egészben, hogy a rendőrök általában nem a valóben veszélyes helyzeteket igyekeznek kiszűrni, hanem a könnyű prédára mennek. Például szerintetek mennyire veszélyes az M3 elején a Hungáriáról jövő egysávos felhajtó ? Ott ötvennel lehet menni a KRESZ szerint. Viszont az M3 bevezetőn nyolcvannal. A rendőrük előszeretettel állnak ki a Mexikói út elé szembe a forgalommal és radarazzák a felhajtókat, akik nyilván nem a megengedettel mennek, hiszen kb 100m és 80-as  lesz érvényben.

Ott a 32-es busznak ket savot kell valtania, nem beszelve azokrol akik az uszoda felol jonnek. Kicsit nehez a szitu ha mindenki 80-100-al teper. Bar az esetek tobbsegeben engem ejjel vagy hajnalban 3-4 korul villantottak le, amikor aztan a forgalom majdnem nulla. Napkozben meg az Andrasin amikor 70-el megyek a belso savban igy is letolnak az utrol. :)

Szerkesztette: mocsi 2005. 02. 27. 18:42 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1010 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:42

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 19:36

Ott a 32-es busznak ket savot kell valtania, nem beszelve azokrol akik az uszoda felol jonnek. Kicsit nehez a szitu ha mindenki 80-100-as teper. Bar engem az esetek tobbsegeben engem ejjel vagy hajnalban 3-4 korul villantottak le, amikor aztan a forgalom majdnem nulla. Napkozben meg az Andrasin amikor 70-el megyek a belso savban igy is letolnak az utrol. :)

Mondjuk az igaz, erre nemis gondoltam (mármint a buszra), bár ettől függetlenül is túlzónak tartom az 50-et. Szerintem egy 70-es korlátozás kultúráltabb lenne. Ahol én kanyarodok rá az M3-ra (Miskolci útról, a felüljáró alatt fordulva meg) ott még 100-as korlátozás van, ráadásul még gyorsító sávom se nagyon van (a "gyorsítósáv" egy benzínkút lehajtó), de még nem szívtam soha a besorolással.

#1011 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:45

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 18:25

Látom nem szeretsz olvasni, csak reagálni.  :)

De továbbra is azt mondom, hogy mire levezeted az egyenlítőt már megfogod érteni ezeket a szitukat.  :up:

Élni és élni hagyni. Tudom, hogy elavult nézet, de én mégis ennél maradok.

Ezt az egyenlítós hasonlatodat meg nem tudom minek erőlteted. Kb. úgy hangzik, mint a piaci kofák "finiubisali" feliratai, amiktől "olyan depi vagyok, hogy mindjárt öngyi leszek" ©

#1012 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:46

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 18:42

Mondjuk az igaz, erre nemis gondoltam (mármint a buszra), bár ettől függetlenül is túlzónak tartom az 50-et. Szerintem egy 70-es korlátozás kultúráltabb lenne. Ahol én kanyarodok rá az M3-ra (Miskolci útról, a felüljáró alatt fordulva meg) ott még 100-as korlátozás van, ráadásul még gyorsító sávom se nagyon van (a "gyorsítósáv" egy benzínkút lehajtó), de még nem szívtam soha a besorolással.

Az nem 100 szerintem, mert az egesz BP-i szakaszon (Pontosabban az Ujpalotai feluljarotol) 80-as tabla van, kiveve a Szerencs utcanal rovid idore vissza veszik 50-re.
Korabban meg az M0-astol veszik vissza 100-ra befele.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1013 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:51

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 19:46

Az nem 100 szerintem, mert az egesz BP-i szakaszon (Pontosabban az Ujpalotai feluljarotol) 80-as tabla van, kiveve a Szerencs utcanal rovid idore vissza veszik 50-re.
Korabban meg az M0-astol veszik vissza 100-ra befele.

Ja, akkor 80, mindegy azt én kultúráltnak érzem. Azzal sztem nincs gond.

#1014 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:56

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 19:45

Élni és élni hagyni. Tudom, hogy elavult nézet, de én mégis ennél maradok.

Ezt az egyenlítós hasonlatodat meg nem tudom minek erőlteted. Kb. úgy hangzik, mint a piaci kofák "finiubisali" feliratai, amiktől "olyan depi vagyok, hogy mindjárt öngyi leszek" ©

És ez miben áll ellentétben azzal, amit én írtam (még mindíg nem olvastad el, mint látom :)  )?

Az egyenlítős hasonlat nekem tetszik, kb. 40 ezer km-től, általában kitisztul mindenkiben a kép az autóvezetésről (tapasztalattal tudja alátámasztani, amit mond). 

#1015 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 19:25

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 17:03

Ismerem a cuccost, azért kérdeztem, mert azért ez nem minden esetben működik, pl. ha mondjuk vmi izmosabb autó kezd szivatni.

Érdekes módon azokra nem jellemző...  :rolleyes: Nameg nálam is előbújik a kétszáz ló, ha nagyon hívom őket :) Persze vannak olyan helyzetek, ahol a fék a megoldás, de ilyen szűk előzésekbe amúgy sem szoktam belemenni.

#1016 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 19:28

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 20:25

Érdekes módon azokra nem jellemző...  :rolleyes:

Hát mondjuk ez igaz. Bár láttam már ilyet is (kisebbségi sofőrrel), de azért nagy általánosságban tényleg nem jellemző.

#1017 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 19:38

Ennyit veszekedni :) Soha nem fogom megérteni.

Mazsolák, vérprofik, hivatásosok, cégesautóval közlekedők, stb.
Mire jó az, hogy az egyik szapulja a másikat?
Azt nem értem, hogy amikor még anno iskolás voltam, "vérprofi" voltam matekból, mégsem az volt a célom, hogy pl. középsuliban kiírtsam azon osztálytársamat  aki nem tudott megoldani egy logaritumusos egyenletet. Hanem ennél sokkal célravezetőbb módszert alkalmaztam: Segítettem neki. Volt akin nem lehetett segíteni, mert annyira nem értette.  De őt sem akartam "elpusztítani", mégcsak meggátolni a tanulmányait sem.

Ugyanez a helyzet a vezetésnél is. Vannak bátrak, vannak ügyesek, vannak vakmerők, vannak számítók, vannak félénkek, vannak mazsolák, stb. Ettől teljes a kép. Nem az a cél, hogy csak olyan járjon az úton, akinek az átlagsebessége a háromszázhuszat meghaladja. MIÉRT JÁRJON CSAK OLYAN? Ugyanúgy helye van az úton egy 60-nal közlekedő hétvégi papának is. Az, hogy nem tetszik sok embernek, sorry. Nekem sem tetszik nagyonsok dolog, de meg kell tanulni vele együttélni. Ez része az egésznek.

A dinamikus - vérprofi - mazsola kombóra egy nagyon jó hasonlat jut eszembe. Régmúlt idők távlatából is emléxem arra a mondatra, amit hajdani tánctanárom mondott: "Nem attól vagy profi táncos, hogy egy bálon felállsz, és lesöpörsz, félretolsz mindenkit a táncparkettről, hanem attól leszel igazán jó táncos, ha TE LESZEL AZ ELSŐ aki felkéri a legmujább, leggyámoltalanabb, táncolni nem tudó lányt és megtanítod neki a tánc alaplépését." Ezt a módszert nem csak a táncban, az élet sok területén is használtam, eredménnyel.  (Mellesleg táncban is megadom az elsőbbséget annak, aki azt hiszi, hogy ő a tökprofi, és száguld ezerrel a zsúfolt táncteremben.  Majd lenyomom jiveban :D)

Nem akarok senki felett pálcát törni. Meg kell tanulni vezetni. És a vezetés lényege nem az, hogy ismerem a KRESZ-t, mégcsak nem is az, hogy dinamikusan vezetek. Hanem megtanulok előzékeny lenni, megtanulok higgadt maradni, és megtanulom azt, hogy az úton ugyanúgy VAN HELYE a tanuló vezetőnek, a mazsolának, a félénk vezetőnek, a hétvégi papának, a dinamikus vezetőnek, a száguldó baromnak, az önjelölt szervdonornak, és mindenkinek.
Sőt meg kell tanulni azt, hogy a fizika jelenleg még mindig úr. Nem lehet megvenni, nem lehet legyűrni, nem lehet semmibe venni. Az van.
Meg kell tanulni azt is, hogy lehetek vérprofi ötegyenlítőt magam mögött tudó, hivatásos sofőr, akkor is lehet rossz napom. Történhet velem akármi a volán mögött. Rájöhetek, hogy megcsalt az asszony, kaphatok egy rossz hírt (vagy épp nagyon jó hírt) közlő telefont. És máris megváltozik a vezetés mikéntje.

Emberek vagyunk így hibázunk. Pont úgy igazat kell adni Locatusnak G-e-r-i-nek, jrpryv-nek is, mint az ellenérdekelt oldalnak. Mindkét oldalról került már ki halott közúti balesetben, és mindkét oldal volt már vétkes fél. Ez része az életnek.  Statisztikailag lehet, hogy az egyik oldalon több, a másikon kevesebb, de itt is nézőpont kérdése minden.

Én sem vagyok szent. Kaptam már gyorshajtás miatt adatszolgáltatásra felhívást. M3 kivezető, a lámpánál. Előtte 80, lámpánál 50. Zöld volt a lámpa, nem léptem bele a fékbe.
Volt már az autómon kerékbilincs. Nem figyeltem egy tiltótáblát.
Már nem egy egyenlítő van a hátam mögött. Mégis tudom, és érzem, hogy vannak hibáim. És van olyan hibám, ami már nem egyszer hajszál híján bajba kevert. Próbálok ellene tenni. Néha sikerül, de van mikor elfelejtem.

Mégegyszer mondom, a profi vezető azért profi, mert elviseli az úton a tanuló vezetőt is és le tud térni az önjelölt szervdonor elől is. Nem attól profi, hogy letolja a mazsolát, hogy utálja a nála "erősebb" kocsival közlekedőket.  Ez SZÁMOMRA tény, hogy más mit gondol erről, azt nem tudom. Én így tartom.

Volt egy kép elütött állatról... Eddig nincs a listámon EGY elütött macskaméretű vagy annál nagyobb állat sem. Mindig észrevettem az út szélén. Mert figyeltem azt is. Van ismerősöm, aki mellé beültem, és míg én észrevettem öt rókát, ő azokból egyet sem. Van aki nem a környezetét figyeli, hanem csak az utat. Ez sem jó.  Persze sok esetben nem lehet ellene tenni, de van mikor észre lehetne venni a környezetben lévő tárgyakat, állatokat is.

Balesetek voltak, balesetek lesznek. De az a nem mindegy, hogy az elkerülhető balesetet el tudjuk-e kerülni.

Mégegy dolog: Ne akarjuk meggyőzni a másik oldalt a mi igazunkról. Nem fog menni. Mindkét fél a saját igazát tartja "igaznak." És makacsul ragaszkodik is hozzá. Ez pedig nem érdemi vitához, hanem szapuláshoz, haraghoz és oktalan veszekedéshez vezet.

Az adatszolgáltatással kapcsolatosan: Az adatszolgáltatás jogszabály szerinti megtagadása az adatszolgáltatás tényét kimeríti, így az autót kivonni a forgalomból nem lehet.  A rendőrség által készített fotó személyt nem azonosíthat csak abban az esetben, ha jelezve van a képkészítés, mert a fotó kimeríti a képmáshoz fűződő jogod megsértését, így bíróság bizonyítékként nem értékelheti, a rendőrségnek másképp kell bizonyítani a személyt. Viszont a hamis tanúzás btk-ba ütköző dolog, igaz a szabálysértési eljárásban tett hamis tanúzás nem a leültetnek öt évre kategória (talán pénzbüntetés + közmunka a szankciója)

A kátyú előtt megállok két tanúval fényképezem csak abban az esetben állja meg a helyét, ha előtte az útszakaszon nem volt kinn az úthibákra történő figyelmeztetőtábla. (Hasonlóan a vad miatt törött autó esete és a vadveszély tábla megléte)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1018 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 19:48

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 18:56

Az egyenlítős hasonlat nekem tetszik, kb. 40 ezer km-től, általában kitisztul mindenkiben a kép az autóvezetésről (tapasztalattal tudja alátámasztani, amit mond).

En inkabb 3-4 ilyen kanyart szoktam javasolni, mert 40k km utan meg tul sok rutin nincs. Bocs. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1019 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 19:49

SF  :respect: a postodhoz. (Még ha nem is értek mindennel egyet)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1020 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 20:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 19:49

SF  :respect: a postodhoz. (Még ha nem is értek mindennel egyet)

Én egyetértek vele.

Többször próbált már itt csitulni a helyzet, de a mazsolák mindig találnak valakit/valamit, amire hurroghatnak... dehát az e topik a Gyorshajtásról szól, szal a dinamikus vezetőké :) SZERINTEM maguk a "dinaikus vezetők" elég visszafogottak itt, a múltkor is inkább 5 privit kaptam az igazamról (jól esett) mintsem ide irtak volna, mert itt ugyis lehurrogják őket :)
Bár általában csak akkor harapózik el a hangulat, ha lamex leereszt valamit a magas lóról... úgy veszem észre az ő piszkálódásait egyre kevesebben tűrik türelemmel.
Na mind1, nem akarom elemezgetni a helyzetet, mert aztán megint csak előről kezdődik minden.

Lényeg hogy magam részéről toleráns vagyok a bénázókkal, mazsolákkal is. Ledudálni, agresszorkodni egyikkel sem fogok, tőlem max az egyujjas nemzetközi kézjel amit más autósok látnak :) Aztán az első adandó alkalommal már csak hátulról pislognak rám, és el van felejtve a helyzet...

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.