HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 22:59

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 8:19

Visszatérve a topiktémához: engem az zavar ebben az egészben, hogy a rendőrök általában nem a valóben veszélyes helyzeteket igyekeznek kiszűrni, hanem a könnyű prédára mennek. Például szerintetek mennyire veszélyes az M3 elején a Hungáriáról jövő egysávos felhajtó ? Ott ötvennel lehet menni a KRESZ szerint. Viszont az M3 bevezetőn nyolcvannal. A rendőrük előszeretettel állnak ki a Mexikói út elé szembe a forgalommal és radarazzák a felhajtókat, akik nyilván nem a megengedettel mennek, hiszen kb 100m és 80-as  lesz érvényben.

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 18:36

Ott a 32-es busznak ket savot kell valtania, nem beszelve azokrol akik az uszoda felol jonnek. Kicsit nehez a szitu ha mindenki 80-100-al teper. Bar az esetek tobbsegeben engem ejjel vagy hajnalban 3-4 korul villantottak le, amikor aztan a forgalom majdnem nulla. Napkozben meg az Andrasin amikor 70-el megyek a belso savban igy is letolnak az utrol. :)

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 18:42

Mondjuk az igaz, erre nemis gondoltam (mármint a buszra), bár ettől függetlenül is túlzónak tartom az 50-et. Szerintem egy 70-es korlátozás kultúráltabb lenne. Ahol én kanyarodok rá az M3-ra (Miskolci útról, a felüljáró alatt fordulva meg) ott még 100-as korlátozás van, ráadásul még gyorsító sávom se nagyon van (a "gyorsítósáv" egy benzínkút lehajtó), de még nem szívtam soha a besorolással.

Az az érzésem, hogy mocsi, és jrpryv az M3-bevezető-BVSC uszoda irányra reagált, míg Virág elvtárs a Hungária körút-M3, tehát a pálya felé vezető, ellenkező irányú szakaszról ír.

Befelé a fóti Coratól 100 km/h azután 80-60-50 a Szerencs utcáig, onnan 80 a Nagy Lajos kijáróig, azután 70 az uszodáig, ahonnan 50 km/h a felüljárók miatt, ami újra 70 lesz, akár a Hungária, akár a Róbert károlyra érsz.
Kifelé az Erzsébet királyné útjától (gyk PECSA) a Hungárián 70, a Mcdonálsz+benzinkút utáni felhajtó 50, mert erős jobbkanyar, szembejövő forgalommal, viszonylag keskeny úton.
A Nagy Lajos kijárótól 80 a második ÖMV kútig, onnan 60-50 a Szerencs utcánál, majd újra 80 a Szentmihályi útig, ahonnan 100 a Coraig, onnan 130.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1122 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 23:07

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:52

Természetesen tilos a menetiránnyal szemben megállni/várakozni. a KRESZ ide vonatkozó passzusát meg biztos megkeresi majd valaki.

Az indok egyszerű, mert így látod a KRESZ vonatkozó jelzéseit az adott útszakaszon.
Hálistennek ezért nem szokták kerékbetörni a vezetőket, hiszen előfordulhat mindenkivel, hogy amire megfordulna, hogy szabályosan leparkoljon, addigra elfoglalják a kiszemelt helyet.
A házunk előtti "5m várakozni tilosban" viszon szinte kivétel nélkül, baloldali (tehát tilos) parkolású autók állnak, tehát még azt a fáradtságot sem veszik, hogy megnézzék, milyen tábla hatályát szegik meg.
Az sem mindegy, hol tesz ilyet az ember.
Egy felfestés nélküli kis utcában biztos, hogy szemet hunynak a dolog felett, de ha pl. a Thökölyn tennél ilyet, azért megdorgálnának.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1123 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 23:17

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 22:59

...
A Nagy Lajos kijárótól 80 a második ÖMV kútig ...

Ahogy lejössz a Hungária felől a hídról és megszűnik a záróvonal, ott figyel a 80as tábla. Egyből, a híd lábánál, nem pedig csak a Nagy Lajos kihajtó után. Pár hónapja már így van. Esett is róla szó.
Ciciman is on borda

#1124 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 23:51

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 23:17

Ahogy lejössz a Hungária felől a hídról és megszűnik a záróvonal, ott figyel a 80as tábla. Egyből, a híd lábánál, nem pedig csak a Nagy Lajos kihajtó után. Pár hónapja már így van. Esett is róla szó.

Mondjuk ebben nem találok kivetnivalót, sőt tök jó, legalább 3 mp-cel lehet hamarabb odaérni a Szerencs utcához.
A piroshoz... :)

Amiért logikusabb (lenne), ha csak a Nagy Lajos felüljáró után lenne 80 kifelé is, az az, hogy ha valaki jön a Hungáriáról és mondjuk az Ungvár utcára szeretne jutni (1 évtizedet ott laktam, napi tortúra volt hazafelé jövet), akkor kb. 300 métere van rá, hogy a legbelső sávból kijusson a legkülsőbe, hogy ki tudjon hajtani a Kacsóh Pongrácra és a Kassai téren jobbra tudjon kanyarodni.

Most az a helyzet, hogy hátulról tolják 80-nal (vagy többel), mellette 2 sávban jönnek 80-nal (vagy többel) neki pedig van szűk 300 métere arra, hogy váltson 3 sávot, majd általában állóra fékezve elsőbbséget adjon a Kacsóh Pongrácon 2 sávban özönlő forgalomnak.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 02. 28. 23:59 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1125 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 01:07

Kicsit félrement a dolog: én nem a sebességkorlátozó táblák helyénvalóságát ostoroztam, hanem a könnyű prédára leső rendőröket. Erre hoztam fel egy - utólag belátom - nem tól jó példát. Az volt a bánatom, hogy az egysávos felhajtóról a legbelső sávba behajtó autókat 50m-el a 80-as tábla előtt fényképezik ahelyett, hogy a Hungárián vagy az Üllőin balesetveszélyesen, index nélkül szlalomozókat vennék ki. De mondhattam volna a lakott területről kihajtókra vadászó, a település vége tábla előtt fényképezgető szervet is. TERMÉSZETESEN jogszerűen csinálják, hisz ott valóban nem lehetne gyorsabban menni. De azért talán mindenki érzi, hogy miért ott és akkor fotóznak.
Ja, még egy: útépítés,  kint egy 30-as tábla. Szombat hajnal fél háromkor kint áll lesben a trafi. Mondanon sem kell, hogy sem munkások, sem forgalom nincs akkor ott. Óránként 3 autó, de az mind tuti fogás....

#1126 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 07:27

Tegnap itt mérték a 80-at. Lakott területen ;)
A szomszédos falvakon ennyivel lehet átmenni a B1-esen. Ahogy felértem a dombra ott ült a transporterben a Jürgen, kezében a hajszárítóval. Szerencsére mondjuk ott tényleg csak a legvadabbak mernek 80-nál többet menni. Egyrészt marha meredek emelkedő (2 sávra bővítve, majd fent a tetőn a falunál újra 1sávosra szűkűl), másrészt fagy is mint állat. Mondjuk a Passat is úgy be volt még fagyva, hogy szerintem ha akartam volna sem tudok 80-nál feljebb gyorsulni odáig :)

Más: Tegnap az autópályán volt egy E200-as merci. Én még éppen elsuhantam mellette, mielőtt nekiállt 95-el megelőzni a 10 kamionból álló, 90-el haladó sort. A tükörből figyelgettem, mindenki összevissza villogtatott meg dudált mögötte, de a 70 éves fószer csak nem mert gyorsabban menni. Persze a kamionok között is volt 3-4 autónyi hely, de oda sem húzódott volna le. Kb 1 km-es kocsisor alakult ki mögötte, mire visszavánszorgott a kamionok elé. Na az ilyenektől helyben elvenném a jogsit, vezesse a teheneit a fűdre, ne autót.

#1127 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 07:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 7:27

Tegnap itt mérték a 80-at. Lakott területen ;)
A szomszédos falvakon ennyivel lehet átmenni a B1-esen. Ahogy felértem a dombra ott ült a transporterben a Jürgen, kezében a hajszárítóval. Szerencsére mondjuk ott tényleg csak a legvadabbak mernek 80-nál többet menni. Egyrészt marha meredek emelkedő (2 sávra bővítve, majd fent a tetőn a falunál újra 1sávosra szűkűl), másrészt fagy is mint állat. Mondjuk a Passat is úgy be volt még fagyva, hogy szerintem ha akartam volna sem tudok 80-nál feljebb gyorsulni odáig :)

Más: Tegnap az autópályán volt egy E200-as merci. Én még éppen elsuhantam mellette, mielőtt nekiállt 95-el megelőzni a 10 kamionból álló, 90-el haladó sort. A tükörből figyelgettem, mindenki összevissza villogtatott meg dudált mögötte, de a 70 éves fószer csak nem mert gyorsabban menni. Persze a kamionok között is volt 3-4 autónyi hely, de oda sem húzódott volna le. Kb 1 km-es kocsisor alakult ki mögötte, mire visszavánszorgott a kamionok elé. Na az ilyenektől helyben elvenném a jogsit, vezesse a teheneit a fűdre, ne autót.

Én a Mercijét venném el magam számára. :Đ
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1128 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 01. 09:18

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 7:43

Én a Mercijét venném el magam számára. :Đ

Más is csak az irígység miatt mondja... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1129 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 23:51

akkor kb. 300 métere van rá, hogy a legbelső sávból kijusson a legkülsőbe, hogy ki tudjon hajtani a Kacsóh Pongrácra és a Kassai téren jobbra tudjon kanyarodni.

Most az a helyzet, hogy hátulról tolják 80-nal (vagy többel), mellette 2 sávban jönnek 80-nal (vagy többel) neki pedig van szűk 300 métere arra, hogy váltson 3 sávot, majd általában állóra fékezve elsőbbséget adjon a Kacsóh Pongrácon 2 sávban özönlő forgalomnak.

Én is pont ugyanezt írtam le korábban, h mi indokolja az 50et azon a szakaszon.
Ciciman is on borda

#1130 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:27

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 1:07

Kicsit félrement a dolog: én nem a sebességkorlátozó táblák helyénvalóságát ostoroztam, hanem a könnyű prédára leső rendőröket. Erre hoztam fel egy - utólag belátom - nem tól jó példát. Az volt a bánatom, hogy az egysávos felhajtóról a legbelső sávba behajtó autókat 50m-el a 80-as tábla előtt fényképezik ...

Én csak azon csodálkoztam/értetlenkedtem, h a 80as tábla előrehozatal óta én ott nem láttam mérni rendőröket. Ezek szerint te láttál vagy csak a régi rendszerre írtad, h kicseszés szagúak az ilyen mérések?
Ciciman is on borda

#1131 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 10:41

Csupán kérés részemről, hogy szíveskedjetek véglegesen befejezni a személyeskedést. Nem szeretném bezárni a topicot.

#1132 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 11:20

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 9:18

Más is csak az irígység miatt mondja... :)

Mondja ezt egy sárga arc az irás végén.  ;)

#1133 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 01. 11:42

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 11:20

Mondja ezt egy sárga arc az irás végén.  ;)

Arrafelé az zöld....  :D
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1134 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 11:53

Vigyázzatok, mert a végén piros lesz :)
Ciciman is on borda

#1135 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 01. 12:39

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 11:53

Vigyázzatok, mert a végén piros lesz :)

Ha gyorsan hajtod..... a feje?  :think:  ;)
¤

#1136 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 12:51

Újabb magasságokba szökött a párbeszéd színvonala :nevet:

#1137 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 13:19

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 12:51

Újabb magasságokba szökött a párbeszéd színvonala :nevet:

Jah, én spec. nem igazán értem, Drum mire gondolt, mert az elmúlt 2 napról pl nem emlékszem személyeskedésre. Párbeszéd jó lenne, de ahhoz meg kéne hallagtnia egymást a 2 beszélgető félnek, különben falra hányt borsó.

Szal egyébként mosolygok néha én is, főleg ezeken a kátyús/utas helyzeteken :)

Autókereskedő srác minap mesélte, h Peugeot 206 WRCvel 40nel tudott menni a Szentendrei-úton, mert annyira dobálták a repedések (+satöbbi) a kocsit, h leért az eleje. A többiek meg kérdezték, h csak ennyit tud az autó? :Đ ki volt a gyerek nagyon. Mondjuk azzal az autóval a szegélyezést el lehetett felejteni, ahogy volt, azzal még meg is barátkozott volna, de az, h egy 70es úton csak 40nel tud menni, miközben a szviftes papókák is körbeautózták  :D Hát ez eléggé gáz lehetett.

Pedig ha jó az út, állva hagy mindenkit ...

Szerkesztette: fram 2005. 03. 01. 13:20 -kor

Ciciman is on borda

#1138 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:11

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 13:19

Szal egyébként mosolygok néha én is, főleg ezeken a kátyús/utas helyzeteken :)

Állítólag idén 3x annyi pénz lesz a kátyúk javítására mint tavaly (Vajda Pál szerint a tavalyi  16500 bp-i kátyúból csak 500 maradt, a többit kijavították  :omg:  )
WoT nick: Atti77

#1139 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:17

Idézet: Atti - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:11

Állítólag idén 3x annyi pénz lesz a kátyúk javítására mint tavaly (Vajda Pál szerint a tavalyi  16500 bp-i kátyúból csak 500 maradt, a többit kijavították  :omg:  )

Láttam a múlt héten, hogy kátyúznak: Megáll a két teherautó a középső sávban. Kihajítanak egy kis aszfaltot, és belelapátolják a vízzel teli kátyúba. Kettőt rásomnak a lapáttal, majd mennek tovább. Volt mellettük a szélső sávban is egy kátyú, az tartós lesz, mert amint belelapátolta az anyagot, máris átment rajta egy kamion, jól lehengerelte. :omg: A lényeg az, hogy du 4-kor csinálták, a hőmérséklet vészesen csökkent már. Ha estére marad még víz az új aszfalt alatt, az máris kibontja éjszaka az egészet. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1140 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:18

Idézet: Atti - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:11

Nem tömködni kellene, hanem lemarni a felső réteget és újat húzni, bár sok helyen maga az alapozás is el van qva, és még én is a primitív gépész szememmel látom mekkora "mélyedés" van az útfelületen. No azután meg meg kellene kérni a csatornázási műveket, hogy nézzék már meg máshol miért tudják megoldani a csatornafedelek útszinten történő rögzítését.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.