HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 02. 08:54

Idézet: lehella - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 8:01

ez jó ötlet. én még hozzátenném az elsősegélyt is. 3 éve van meg a jogsim motorra, és fingom sincs most így fejből a Rautek féle műfogásra, meg a kötözéskre, stb.....

Na mondd már, legfeljebb nem műfogással, hanem valódi fogással csinálod... :))
Gondolkoztál már ma?

#1962 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 09:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 9:54

Na mondd már, legfeljebb nem műfogással, hanem valódi fogással csinálod... :))

:pokeas2:

#1963 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 09:32

Idézet: Syner - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 17:07

Tényleg a rendőrök voltak ge*ik, hogy lekaptak a megengedett sebesség több, mint kétszeresével. :(

Én ilyet hol írtam szerinted???
Kérlek idézd be, és ne ferdítsd el a mondataimat!
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1964 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 09:37

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 17:40

Mellesleg azon a szakaszon ugrott már elém gyalogos a belső elválasztó sávból olyan közel, hogy alig tudtam  kikerülni. Szerencsére nem jött senki a külső sávban, és én sem mentem gyorsan. Nem hiszem, hogy a Te 140-eddel mellett lett volna bármi esélye. Talán észre sem vetted volna, csak amikor már áthajtottál rajta.

Mellesleg ha annyira béna sofőr vagy, hogy képtelen vagy az út pásztázására, akkor neked tényleg nem szabad többel menned, mint 70. A nyagykőrösin egy kilóméterrel előre látom, ha valami fasz át akar szaladni az úton (amit tényleg elég sokszor megtesznek, de előre lehet látni... A semmiből nem tud előbukkani egy ember. A másik pedig, hogy senki nem olyan birka, hogy 1 autó/perc forgalom esetében pont az akkor elszáguldó autós elé veti magát. (De ha látom, hogy valaki ott kolbászol a széleken, akkor természetesen készenlétbe helyezem magam)
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1965 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 02. 09:38

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 22:39

Én is kötelezném őket. Mondjuk ha ingyen letehetnék, vagy valami jelképes összeg fejében, mondjuk 2000ft, akkor még azt sem mondhatná senki, hogy szemétség. Mondom ezt úgy, hogy magam is kerékpárral járok. De tényleg röhejesnek tartom, hogy simán közlekedhet anélkül, hogy alapvető közlekedési szabályokkal tisztában lenne, amelyek vonatkoznak rá, mint minden más közlekedőre.

Idézet

1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről

Én röhejeesnek tartom, hogy még mindig élni mersz, pedig nem vizsgáztál belőle. Ha hiszed, ha nem, akkor is vonatkozik rád.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#1966 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 09:44

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 2:45

Szép dolog, h mindenki tudja a KRESZt és tartsa is be. De ha ezt egy biciklis Bp-en megteszi (és bízik abban, h mások is betartják), 1 hónapon belül kivasalják. Bizony hamarabb ott hagyná a fogát, mint akiknek már jópárszor  kvázi megmentetted az életét.

Tudod, egy biciklist sem vígasztal a baleset után, h neki volt elsőbbsége. A poén az, h ha a biciklis szabálytalan, te még (jó eséllyel) meg tudod menteni a helyzetet, h ne legyen baj. Ha a biciklis szabályos és az autó szabálytalan, a biciklis sokkal kisebb eséllyel tudja kivédeni, h ne 8 napon túl gyógyuljon.

Ez motornál még hatványozottabban igaz. Egyszer régebben írtam, hogy amikor motoroztam megtanultam úgy kell közlekedni, hogy mindenki a te életedre akar törni, mindenki téged akar kinyírni. Ez az egyetlen esély az életbenmaradásra egy motor/bicikli nyergében.

#1967 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 10:21

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 9:37

A másik pedig, hogy senki nem olyan birka, hogy 1 autó/perc forgalom esetében pont az akkor elszáguldó autós elé veti magát. (De ha látom, hogy valaki ott kolbászol a széleken, akkor természetesen készenlétbe helyezem magam)

Ó, dehogynem! 4 sávos úton, erős forgalomnál simán átmennek a piroson! Többször láttam ilyet a saját szememmel. A gyalogosoknak abszolút nincs veszélyérzetük, tisztelet a kivételnek. Nap mint nap látom őket este a vaksötétben átrohangálni a szentendrei úton, amikor csak 30 métert kéne elsétálniuk a zebráig, ahol biztonságban átmehetnének. És sajnos a legtöbbjük fiatal :(

Biciklisek: én maximálisan meg lennék elégedve azzal, ha nem mennének át a piroson, és ha van párhuzamos bicikliút, akkor azt használnák. Többet nem kérek.

#1968 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 10:34

Idézet: keton - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 11:21

Biciklisek: én maximálisan meg lennék elégedve azzal, ha nem mennének át a piroson, és ha van párhuzamos bicikliút, akkor azt használnák. Többet nem kérek.

Én még annyit, hogy körforgalomba se menjenek be biciklivel. Pl itt Sopronban a bevezetőnél van körben bicikliút a körforgalom körül, mégis senki nem használta szinte egészen tavaly év végéig. Kényelmesebb volt ugyanis egyszerűen a körforgalomban az úton menni tovább.
Tavaly év végén azonban egy kamion szépen kivasalt egy ilyen biciklist, úgy, hogy kikanyarodás közben az utánfutó hátsó kerekei alá bedarálta. A kamionosnak esélye nem volt észrevenni a bekötőről mellé bevágó biciklist. Ráadásul nem is számított rá gondolom, mivel fasza bicikliút van körben. Ennyi.

Meg lámpánál ne úgy húzzon el a kocsisor mellett, hogy leveri a tükrömet is.

#1969 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 10:42

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 3:45

Értettem én. De biciklisként nem úgy működnek a dolgok, mint ahogy azt az autósok gondolják. Egy kátyú, egy nyomvájú, egy villamossín potenciális veszélyforrás a biciklizők számára. Nem csak a felni megy szét, hanem zanya is összejöhet. Az 1 méteres oldaltávolságot szerinted hány autós tartja be? Beszaratós, mikor 30 centire a kezedtől dübörög a 20 tonna. Andrássyn az Oktogontól befelé kisebb túlélőshowba keveredsz. Lelépő gyalogosok, nyíló autóajtók, a bicikliúton parkoló taxisok.
A gyalogosok egyébként is a bicikliúton sétálnak kettesével rendszerint, a bicikliutat keresztező autósok nem is néznek szét, h jön-e biciklis (tisztelet a kivételnek).

Szép dolog, h mindenki tudja a KRESZt és tartsa is be. De ha ezt egy biciklis Bp-en megteszi (és bízik abban, h mások is betartják), 1 hónapon belül kivasalják. Bizony hamarabb ott hagyná a fogát, mint akiknek már jópárszor  kvázi megmentetted az életét.

Tudod, egy biciklist sem vígasztal a baleset után, h neki volt elsőbbsége. A poén az, h ha a biciklis szabálytalan, te még (jó eséllyel) meg tudod menteni a helyzetet, h ne legyen baj. Ha a biciklis szabályos és az autó szabálytalan, a biciklis sokkal kisebb eséllyel tudja kivédeni, h ne 8 napon túl gyógyuljon.

Jó lehet egy kicsit úgy tünt, mintha a kerékpárosokat okolnám az összes balesetért, de ez nem így van.
Nemegyszer volt velem is, hogy a szombati bulira kocsival mentem haverhoz, aztán másnap bicóval tekertem oda az autóért. Hát nemegyszer halálfélelmem volt, mikor valaki jó közel hasított el mellettem, értem mit mondasz.
Mostanában a tanfolyam miatt rengeteg könyvet olvasok, és több helyen visszajön az a gondolat, hogy "képzeld bele magad a másik helyébe". Ugye arra gondol, akivel forgalmi szituációba kerülsz, akit leszorítasz, lefröcsölöd, a szembejövő, mikor szabálytalanul előzöl. Fontos lenne, hogy ezt figyelembe vegyék az emberek, mert így teljesen más megvilágításba helyeznék a dolgokat. Talán belegondolnának milyen rossz lehet annak a biciklisnek, aki mellett 10 centire húztam el, a menetszél meg majd lesöpri az útról, vagy milyen gáz lehet, mikor a sávomban szembe jön valaki és nincs menekülőút.
Nem sok jót látok a jövőben, elég rossz felé halad a közlekedési kultúra, sajnos.
Ezt a problémát közösen kellene megoldani, legyen az kerékpáros, gyalogos, gépkocsivezető. Be kellene látni, hogy mindenkinek jobb így, biztonságosabb, de ez csak elméletben létezik, mert mindenki beleszarik az egészbe. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1970 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 10:54

Idézet: lehella - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 9:01

ez jó ötlet. én még hozzátenném az elsősegélyt is. 3 éve van meg a jogsim motorra, és fingom sincs most így fejből a Rautek féle műfogásra, meg a kötözéskre, stb.....

Ez így van, meg a normális hozzáállás is kellene. Mert hiába tudja mit kellene tenni, ha bajt látnak az emberek, 10-ből talán 1-2 áll meg. A többi meg csodálkozik egyet, aztán továbbhajt, nehogymá véletlen ő is belekeveredjen. :omg:  De majd ha ő csúszik az árokba, kb. ugyanennyien fognak segíteni.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1971 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:09

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 10:37

Mellesleg ha annyira béna sofőr vagy, hogy képtelen vagy az út pásztázására, akkor neked tényleg nem szabad többel menned, mint 70. A nyagykőrösin egy kilóméterrel előre látom, ha valami fasz át akar szaladni az úton (amit tényleg elég sokszor megtesznek, de előre lehet látni... A semmiből nem tud előbukkani egy ember. A másik pedig, hogy senki nem olyan birka, hogy 1 autó/perc forgalom esetében pont az akkor elszáguldó autós elé veti magát. (De ha látom, hogy valaki ott kolbászol a széleken, akkor természetesen készenlétbe helyezem magam)

Ez így nagyon szépen hangzik, csak nem igaz. A semmiből is úgy elő tudnak futni a barmok, hogy mire reagálnál, már rég elgázoltad, főleg éjszaka. Az megint biztos, hogy ha óránként megy ott el egy autó, a barom tuti az elé fog kifutni. A másik, hogy nem tudod folyamatosan pásztázni az utat, mert mindíg babrálsz valamit, vagy esetleg más vonja el a figyelmed, fáradt vagy stb. 140-nél ez főleg igaz.

A sebesség növekedésével egyenes arányban szaporodik az egységnyi idő alatt megfigyelni valók száma. Az ember a biztonság érdekében nagyobb sebességeknél további szelekciót végez, csak a legfontosabb információkra figyel. Tekintetét főleg a haladás irányába szegezi, oldalra egyre kevesebbet néz, csak a sebesség irányába eső távoli tárgyak képe éles, a többi a mozgással arányosan elmosódott, beszűkül a látása. Egy bizonyos határ után - 80-90 km/h !!! - még jól kiépített úton is csak lényeges információk figyelmen kívül hagyásával tudunk közlekedni. Vagyis ez a határsebesség, az autózó ember teljesítőképességének felső határa, amelynél a járművezető még minden fontos jelenségről, tárgyról tudomást szerez, amelynél még gyorsan képes dönteni és cselekedni.

Idézet: KÖZLEKEDÉSI TAKTIKA ÉS VEZETÉSTECHNIKA, KISS ISTVÁN okl. közlekedésmérnök-tanár

Kb. ennyire vennéd észre a gyalogost és előznéd meg a balesetet 140-nél! ;)

#1972 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:19

Itt most nem egy szűk utcáról van szó. 2x3 sáv +1 szervíz út. Bokrok és egyéb akadályok nélkül. 500 m múlva már ótópálya. Ne mondd nekem, hogy nem lehet kiszúrni egy embert. Még egy macskát vagy egy kutyát is észreveszek ott (egyébként azok is viszonylag gyakran rohangásznak át ott).

#1973 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:24

Egyébként meg mint mondottam akkor éjszaka 10-15 perc leforgása alatt a durván 20 autóból EGY SEM ment 100 alatt.
Szerintem ott a reális korlátozás 100 körül lenne.
A túloldali 50 pedig aztán abszolút irreális. Gyakran ki is használják ezt a rendőrök. (beállnak a kispesti híd alá az 50es tábla után 10 méterrel)

#1974 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:25

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 12:19

Itt most nem egy szűk utcáról van szó. 2x3 sáv +1 szervíz út. Bokrok és egyéb akadályok nélkül. 500 m múlva már ótópálya. Ne mondd nekem, hogy nem lehet kiszúrni egy embert. Még egy macskát vagy egy kutyát is észreveszek ott (egyébként azok is viszonylag gyakran rohangásznak át ott).

Ha elolvastad volna, akkor ott volt, hogy jól kiépített úton, gondolom nem egy 3 méter széles, szűk utcára utalt.
A másik, hogy ha te a pár éves jogsiddal megkérdőjelezed egy 60 éves közlekedésmérnök állítását, aki egész életében ezzel foglalkozott, akkor nincs mit mondanom.

#1975 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:28

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 12:24

Egyébként meg mint mondottam akkor éjszaka 10-15 perc leforgása alatt a durván 20 autóból EGY SEM ment 100 alatt.
Szerintem ott a reális korlátozás 100 körül lenne.
A túloldali 50 pedig aztán abszolút irreális. Gyakran ki is használják ezt a rendőrök. (beállnak a kispesti híd alá az 50es tábla után 10 méterrel)

Csak egy kérdés: szerinted melyik erősebb, a STOP-tábla, vagy az elsőbbségadás kötelező tábla?

#1976 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:29

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 12:25

Ha elolvastad volna, akkor ott volt, hogy jól kiépített úton, gondolom nem egy 3 méter széles, szűk utcára utalt.
A másik, hogy ha te a pár éves jogsiddal megkérdőjelezed egy 60 éves közlekedésmérnök állítását, aki egész életében ezzel foglalkozott, akkor nincs mit mondanom.

Én azért kiváncsi volnék, hogy a T. 60 éves közlekedési mérnök Úr hogyan állapította meg, hogy hány km/h-nál mennyit lát még az ember élesen, és mennyit homályosan, és mennyit semennyire sem.
Ez egy tipikus "mondok valamit ami nagyjából stimmelhet, tehát nem ütöm meg magam túlzottan mert úgyse tudja senki cáfolni" kijelentés.

#1977 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:34

dehogy kérdőjelezem. Csak kérdés, hogy mi számít ilyen jól kiépített útnak.
Minden egyes nap itt jövök haza este. Csak tudom már, hogy mit veszek észre.
Itt messziről látod, ha valaki az út melletti (ami a 3 sáv és a szervíz útközött van) kb 2-3m széles
részen kolbászol. Akár 100-al akár 150-el mész. (és nyilván ha látod,  akkor készülsz arra, hogy ki fog szaladni eléd)

#1978 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:34

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 12:29

Én azért kiváncsi volnék, hogy a T. 60 éves közlekedési mérnök Úr hogyan állapította meg, hogy hány km/h-nál mennyit lát még az ember élesen, és mennyit homályosan, és mennyit semennyire sem.
Ez egy tipikus "mondok valamit ami nagyjából stimmelhet, tehát nem ütöm meg magam túlzottan mert úgyse tudja senki cáfolni" kijelentés.

Akkor vegyétek úgy, hogy nem szóltam.
Egyébként itt van előttem pontosan leírva minden, ennek a magyarázata is, de teljesen feleslegesnek tartom leírni.

#1979 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:41

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 11:34

dehogy kérdőjelezem. Csak kérdés, hogy mi számít ilyen jól kiépített útnak.
Minden egyes nap itt jövök haza este. Csak tudom már, hogy mit veszek észre.
Itt messziről látod, ha valaki az út melletti (ami a 3 sáv és a szervíz útközött van) kb 2-3m széles
részen kolbászol. Akár 100-al akár 150-el mész. (és nyilván ha látod,  akkor készülsz arra, hogy ki fog szaladni eléd)

Más topicban nagyon egyetértettem Veled, itt most nem tudok.
Szerintem jót tenne a vitánknak, ha elvonatkoztatnánk az M5 ki-/bevezető szakaszától, hiszen nem csak ott "szoktak" gyalogost halálra gázolni a gyalogos figyelmetlensége/fegyelmezetlensége miatt.
Gondolkoztál már ma?

#1980 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 11:42

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 11:28

Csak egy kérdés: szerinted melyik erősebb, a STOP-tábla, vagy az elsőbbségadás kötelező tábla?

gyakorlatban tök mindegy mind a kettőnél elsőbbséget kell adni. Van olyan macisajtos kereszteződés, ahol teljesen meg kell állni gurulgatni, nyakat nyujtogatni, és van olyan stop tábla, amin 50-el belátsz a kerszteződésbe
(pl kőbányán: Kőér utca Harmat utca sarok)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.