HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:49

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:42

Intenzíven! De mielőtt azt írná valaki, hogy na látod milyen jó hogy ott vannak, legalább lassít a sok 110-120-al menő gyilkos, elmondom, hogy 30 méterrel később már ugyanannyival megyek, mint előtte!

Búúúúúúúúú  :down:  :down:  :down: :mad:

:D  :Đ  :up:  :smoker:  :cool:

#2222 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:52

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:49

Búúúúúúúúú  :down: :mad:

:D  :Đ  :up:  :smoker:  :cool:

ÁÁÁ
Te is fiam Brutus?  :fear:

:D  ;)

#2223 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:52

ÁÁÁ
Te is fiam Brutus?  :fear:

:D  ;)

Csak lefordítottam az érkezett és érkezőben lévő reakciókat a te hsz-edre :D

#2224 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:40

Lassan zárható a topik.

#2225 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:29

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 16:40

Lassan zárható a topik.

Aztán' mér' is? :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2226 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:52

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:29

Aztán' mér' is? :think:

Bár Bástya elvtárs gondolatait nem ismerem, de bennem is megfogalmazódott felvetése.

Az én érzetemben a topic elérte célját, kiteljesedett, a célt szentesítette. Leszűrhette mindenki, hogy vannak szabálytisztelő és önhatalmú vezetők. Vannak jó vezetők és vannak rossz vezetők. Vannak mazsolák, és vannak vérprofik.

A mazsola nem fogja megérteni a vérprofit, a vérprofi nem fogja megérteni a mazsolát. A mazsola gyűlöli a vérprofit, a vérprofi gyűlöli a mazsolát.

Vannak előzékeny és fafejűek.

Vannak biztonságosan közlekedők, és vannak halálfélelmet nem ismerők.

Megismerhettük jópár - sokszor személyeskedő - hozzászóláson keresztül, hogy felállított "vezetés-elméletek" megdönthetetlenek.

A továbbiakban én is úgy érzem, hogy a téma inkább személyeskedés, semmint érdembeli hozzászólások lelőhelye.

Ettől függetlenül szerettem és szeretem is olvasni ezt a témát.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#2227 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:45

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 10:58

És akkor a vadászpilóták mit látnak?  ...

Teljesen más kategória, mint közúton vezetni.
Ha ültél már utasszállító gépen utasként, ablak mellett, akkor megtapasztalhattad, hogy felszállási gyorsítást lehet igazán érezni, utána a 300-400 km/h sebességet észre sem veszed, mert sokkal nagyobb területet látsz be, mint szoktál.
Egy kisteljesítményű, kisméretű autóban sokkal hamarabb jön elő a nagy sebesség érzete, mint egy terebélyes, 2000+-os kocsiban.
A látótér beszűkülést ki lehet próbálni a szűk belvárosi utcában, és a Hungária körúton, vagy autópályán, egyaránt.
Ha 70-nel végig tudnál menni a Kecskeméti utcán fényes nappal, akkor begyűjtenél 10-15 gyalogosgázolást, a jobbról-balról az útra kanyarodókat meg törnéd apróra.
Rengeteg dologra kell figyelni, ehhez lassú hajtás kell.
A Hungárián tudnál éjszaka 140-et is, mert jóval kisebb a forgalom, viszont nagyobb teret kapsz, ezért kevesebb infóval is beéred, a zöld jelzéssel megelégedve (már ha érdekel egyáltalán, de a Thökölynél akkor sem árt lassítani ;) ).
Az autópályán szinte csak az előtted kóválygó néhány autót kell figyelned, - a francba, a tejeskamion tényleg kielőzi 90-nel az autószállítót, én meg itt vagyok 100 fölött sokkal-, és amikor a tejes elkezdte az előzést, lehet, hogy téged nem is látott a tükörben.
Az utasnak (mint a repülőn) nem alakul ki látótérbeszűkülése, nem a vezetésre figyel.
Ő csak egy gyorsan mozgó dobozban ül. Ráér nézelődni. Bárhova.
Neked figyelned kell, mert ha hibázol, baj van.
Lehet dobálózni a számokkal, hogy 160-nál, 190-nél még látok, csak éppen az nem mindegy, hogy mit.
Fentebb már leírták: életkor, fittség, vezetési gyakorlat befolyásolhatja, sok gyakorlással ki lehet tolni a határait.
Ha nézel F1 közvetítést, belső kamera képet a célegyenesben, ülj közelebb egy kicsit a tvhez.
Jó esetben látod a célegyenes végén lévő kocsit, de az út szélén lévő dolgokból semmit.
Ha hátradőlsz a fotelban, nézőként ráérsz a tribünt megbámulni.

#2228 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 23:02

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 23:45

Lehet dobálózni a számokkal, hogy 160-nál, 190-nél még látok, csak éppen az nem mindegy, hogy mit.

Azt látja, amit néz. Ilyen sebességnél 150-200 méterrel előbbre néz. A közvetlenül előttünk levő környezet 150-200 m-rel korábban már le lett OKézva.

De nem azért nézünk előrébb, mert beszűkül a látóterünk, hanem azért, mert ha korábban nem vettünk észre valamit (amit észre kellett volna, de most már jóval féktávon belül van), már úgyis mindegy. Ha nincs magassági kormány, reszeltek. A nagy(obb) sebességből adódóan értelmetlen a mellettünk levő környezetet (is) nézni. Ha pont mellettünk ugrik ki egy őz, mire aszfaltot ér, mi már rég nem vagyunk ott.

Nem olvastam, ki mit írt le korábban ezekkel a "szűkülésekkel" kapcsolatban, ha netán ismételtem valakit, akkor elnézést  :respect:

Szerkesztette: fram 2005. 04. 12. 23:03 -kor

Ciciman is on borda

#2229 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 00:06

Ezzel csak az a baj, hogy már 150-nél is kb. 200-250 méterre kell előre látnod, hogy ne kelljen vészfékezned, hanem megúszhasd egy elég erős fékezéssel (ebben a távolságban benne van a reakcióidő is).

#2230 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 00:41

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 0:02

Azt látja, amit néz. Ilyen sebességnél 150-200 méterrel előbbre néz. A közvetlenül előttünk levő környezet 150-200 m-rel korábban már le lett OKézva.

150-nél kb. 42 m/s a sebesség. 1 mp alatt ennyit elmozdulást kell feldolgozzon az emberi agy.
Gondolkoztál már ma?

#2231 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 05:37

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:52

Bár Bástya elvtárs gondolatait nem ismerem, de bennem is megfogalmazódott felvetése.

Az én érzetemben a topic elérte célját, kiteljesedett, a célt szentesítette. Leszűrhette mindenki, hogy vannak szabálytisztelő és önhatalmú vezetők. Vannak jó vezetők és vannak rossz vezetők. Vannak mazsolák, és vannak vérprofik.

A mazsola nem fogja megérteni a vérprofit, a vérprofi nem fogja megérteni a mazsolát. A mazsola gyűlöli a vérprofit, a vérprofi gyűlöli a mazsolát.

Megismerhettük jópár - sokszor személyeskedő - hozzászóláson keresztül, hogy felállított "vezetés-elméletek" megdönthetetlenek.

A továbbiakban én is úgy érzem, hogy a téma inkább személyeskedés, semmint érdembeli hozzászólások lelőhelye.

SF

No és akkor be kell zárni? Ha érdektelenné válik, majd lesűlyed.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2232 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:05

Ennyi erővel egy valag topikot be lehetne zárni! Én mondjuk kedvelem a parázs vitás topikokat!

#2233 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:59

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:05

Ennyi erővel egy valag topikot be lehetne zárni! Én mondjuk kedvelem a parázs vitás topikokat!

Csak kár, hogy mindig hülyeségekről kell itt vitatkozni... eredetileg sem siránkozásra nyitottam az első topikot.

#2234 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:19

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:52

SF

Vannak akik sztereotipikra epitenek, meg vannak akik nem.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2235 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 1:06

Ezzel csak az a baj, hogy már 150-nél is kb. 200-250 méterre kell előre látnod, hogy ne kelljen vészfékezned, hanem megúszhasd egy elég erős fékezéssel (ebben a távolságban benne van a reakcióidő is).

Ha csak a számokon vitatkozunk, az rendben, hasból írtam vmit. Legyen 250. De ennek a 250nek csak a legmesszebb levő 50ét pásztázom (ide ill. oda :) nézek )

Legegyszerűbb példa egyenes út, utána nem belátható kanyar. Én automatice leveszem a lábam a gázról (netán lassítok), ha (a kanyar miatt) nem látok olyan messzire előre az úton, mint ahogyan szeretnék. Igaz ez akkor is, ha tudom, fékezés/lassítás nélkül is be lehet venni azt a kanyart.
Ciciman is on borda

#2236 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:32

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 1:41

150-nél kb. 42 m/s a sebesség. 1 mp alatt ennyit elmozdulást kell feldolgozzon az emberi agy.

Mármint most mire gondolsz? 1 mp alatt 42 m. Rendben. A közvetlen előttem levő 42 métert már feldolgozta az agy(am) 5-7 mp-cel korábban. Remélem, érthető.
Ciciman is on borda

#2237 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:32

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:59

Csak kár, hogy mindig hülyeségekről kell itt vitatkozni... eredetileg sem siránkozásra nyitottam az első topikot.

Igen valamilyen szinten igaz, de ha nyugodta maradsz prímán el lehet szórakozni a felháborodásokon, amikor beírod, hogy gyorsan mentél, vagy mocskos rendőr! Imádom, mikor bizonygatják, hogy milyen éretlen vagyok, mert az öv csak értem van és a 90-es határt sokkal okosabb emberek hosszas munkával kiszámolták, hogy az éppen úgy jó és a harmincas táblánál mindig hatalmas veszélyben vagyok 50-nel! Ezektől csak jobb lesz a napom, és ezzel nem akarok megbántani senkit!

#2238 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:53

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:32

Mármint most mire gondolsz? 1 mp alatt 42 m. Rendben. A közvetlen előttem levő 42 métert már feldolgozta az agy(am) 5-7 mp-cel korábban. Remélem, érthető.

Az atlagos emberi reakcio ido 2 (3) sec. Ennyi ido tellik el ha egy hosszabtavu vezetes soran az elotted levo fekezni kezd, te meg eloszor eszleled a lampat, de nem hiszem hogy rogton te is fekre lepsz, csak akkor ha mar azt is eszleled, hogy az elotted levo tul gyorsan kozeledik feled. Ez mar Macika adatai alapjan cca. 100m is lehet.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2239 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:11

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 11:53

Az atlagos emberi reakcio ido 2 (3) sec. Ennyi ido tellik el ha egy hosszabtavu vezetes soran az elotted levo fekezni kezd, te meg eloszor eszleled a lampat, de nem hiszem hogy rogton te is fekre lepsz, csak akkor ha mar azt is eszleled, hogy az elotted levo tul gyorsan kozeledik feled. Ez mar Macika adatai alapjan cca. 100m is lehet.

És hogyan befolyásolja mindez, h nagyobb sebességnél messzebbre nézek?

Emberfüggő, autófüggő, útviszonyfüggő a reakcióidő ill. a féktáv.
Én nem mondok mást, minthogy adott embernél, adott autóval, adott körülmények között:
ha gyorsabban megy, messzebb néz.

És nem azért néz messze, mer közelebbre nem tud, hanem azért, h lehetőleg ne "kamikazeként száguldozzon". Ezért van az, h ha az előtted levő túl közel van hozzád, próbálod az az előtt haladót figyelni. Ezért nem szeretik sokan a dobozos ill. sötétített (ezért átláthatatlan) autókat, mert szeretnének előbbre/messzebbre nézni (azt érzik, h az autón túl is látniuk kéne ahhoz, h biztonságosnak érezzék a helyzetet), de a doboz miatt ezt nem tehetik meg.

Szal jöhet a 100 m, rendben, de ebbe hova jön szted?
Ciciman is on borda

#2240 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:14

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 11:53

A gyakorlott vezetőknél 0.5-0.7 sec a reakcióidő, a kezdőknél kb. 1 sec. Ehhez még hozzáadódik a hidraulikus fékberendezés fékkésedelmi ideje (0.2 sec). Tehét, ha lelép eléd egy gyalogos, és te 50-el haladsz, 0.5+0.2=0.9 sec= 12.05 métert teszel meg addig, amíg a valós fékezés megkezdődik.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.