HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Ericsson K750 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Ericsson K750

#2141 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:47

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 8:14

Hmm, tényleg pontugyanaz?
Akkor én kérek elnézést, hogy okoskodom!  :confused:  :down:
Pannon, 2006 februárjában vásárolt készülék. EZ VOLT A LEZÁRT DOBOZBAN.
Kép

Megkérdezhetem, hogy egy 4 eres, elektronika nélküli USB-kábelen hány érintkezőt képzelsz el bekötve?
És még azt is hadd, hogy hogyan gondolod, hogy ha ott van 12 érintkező, akkor melyeket zárjanak rövidre egymással, hogy mindegyikre legyen valami kötve, de csak szigorúan a Te kedvedért???

Szóval nyugodj meg, tökmindegy, hogy 4 vagy 12 érintkező van, mindenképpen csak ezek vannak bekötve.

És ha kérhetném, ezeket a jeleket: :down: tartsd meg a TE szinteden lévőknek, köszönettel...

A kedvedért, CSAK a kedvedért lefotóztam a gyári HPM-61-es füles csatlakozóját (tudod, ezt adják gyárilag a D/K750-hez), és mit ad Isten, hát nem pont a negatívja?

Ebből remélem Neked is következik, hogy adatfunkciókra az a 4 pin, hangfunkciókra meg ez a 8 pin szükséges...

Csatolt fájl:

Szerkesztette: *Macika* 2006. 10. 18. 21:45 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2142 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 09:10

Nézd! Az alapállítás az volt, hogy tökugyanolyan mind. Ez nem igaz, már csak a saját példám is mutatja. Az hogy mi van/nincs beépítve a dugóba, nem tudjuk, hacsak nem vágjuk szét (én nem fogom) a burkolatát. Azért mondom ezt, mert én magam is építettem már elektronikát egy ugyanekkora pici helyre rs-232-es csatiba, még a régi telefonomhoz. Innentől nem elképzelhetetlen, hogy más csatlakozókban is lenne valami.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2143 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 15:13

Idézet: havri1 - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 6:26

2005 szeptember 5 után vásárolt sonye készülékekre 2 év teljeskörű garancia jár.

Remelem ez nem csak ebben a formaban igaz. En ugyanis azon a nyaron vettem, szeritnem szeptember elott. Es 2 evre emlexem. Szinten EW. Szoval remelem jol emlexem, mert az azert valoszinu, hogy 1 even belul dzsoj vagy bill vagy valami cserere fog szorulni.
Meg a csatija mintha nem lenne eleg szoros. Radiohallgatas kozben neha meg-megszakad a kapcsolat. Remelem az is garis csere lesz :).
Meg a fenykepezo gombjat neha be kell jaratni, mert kulonben nem veszi be a 2 allapotot, csak erosebb nyomasra rogton a masodikat. :(
De amugy hibatlan gep. Addig nyuzom, amig birja, nem lesz ez lecserelve egy darabig.

#2144 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 16:28

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 10:10

Nézd! Az alapállítás az volt, hogy tökugyanolyan mind. Ez nem igaz, már csak a saját példám is mutatja. Az hogy mi van/nincs beépítve a dugóba, nem tudjuk, hacsak nem vágjuk szét (én nem fogom) a burkolatát. Azért mondom ezt, mert én magam is építettem már elektronikát egy ugyanekkora pici helyre rs-232-es csatiba, még a régi telefonomhoz. Innentől nem elképzelhetetlen, hogy más csatlakozókban is lenne valami.

Nézd, évtizednyi ideje foglalkozom mobilokkal.
Valamint ismerem a kábelek bekötését is.
Ennek ismeretében tettem meg a kijelentést, amit most is tartok.

Attól még, hogy az egyikben 4 tüske van (az mind bekötve), a másikban pedig 12 (de csak ugyanaz a 4 tüske bekötve) attól még TELJESEN ugyanaz a kábel, bárminemű eltéréstől mentesen.

Az csak az ultra-laikusokat zavarja meg, hogy több érintkezőt látnak.
Gondolkoztál már ma?

#2145 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 19:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 7:17

Valószínűleg neked azért nem bír ki egy hetet a telód, mert a BT állandóan be van kapcsolva. Nincs ezen semmi meglepő. Nálam az egy hétben minden napi rádiózás, mp3, szervező használata van a telefonálgatáson kívül. Sőt néha még egy-egy idióta ki rövidfilmet is megnézek rajta. :)

Hát pont nem. Mivel kicsit idegesít, hogy a BT nem megy rendesen ezért nem használom csak nagyon ritkán. 95%-ban nem meg a BT. Most is 4 napot bírt ki úgy, hogy éjszaka kikapcsolom. Átlag napi félóra telefonálás. Még zenét se nagyon hallgatok. Ha mp3 megy, akkor átlag3 napig bírja. Nem tudom nektek, hogy bírja ki az 1 hetet....  :think:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2146 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 19:37

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 20:27

Hát pont nem. Mivel kicsit idegesít, hogy a BT nem megy rendesen ezért nem használom csak nagyon ritkán. 95%-ban nem meg a BT. Most is 4 napot bírt ki úgy, hogy éjszaka kikapcsolom. Átlag napi félóra telefonálás. Még zenét se nagyon hallgatok. Ha mp3 megy, akkor átlag3 napig bírja. Nem tudom nektek, hogy bírja ki az 1 hetet....  :think:

Nálam a készenléti óta is ki van kapcsolva. Minden nap zene stb és eddig most a legjobb. Ma 6. napja megy a teló éjszakára kikapcs és még 42%-on van az aksi. Ez még legalább 2 napot kibír, több mint egy hét lesz így. Nagyon rulz!!  :cool:
My photos

#2147 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:03

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 18:27

napi 20-25 mail, átlagban 1 óra beszélgetés, állandó BT, éjjel nappal bekapcs, és minden második nap töltöm, mert kb félig, negyedig van az akksi.
Ergo 3 max 3.5 napot bírna nekem.

A 2 évet azt valahol a sony oldalán találtam, 2 garis nyomtatvány is van fent, az egyik 1 év, a másik 2 év.
A hölgy a sonytól is ezt mondta a telefonban.
De ettől hanagyobb cégtől vetted, elképzelhető a gyári 2 év gari  :cool:
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2148 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:06

Próbáld meg kikapcsolni a készenléti órát.
Az lekapcsolja teljesen kijelzőt, mint anno a K700-nál. A kijelző (háttérvilágítás nélkül is) rengeteget fogyaszt!
Ha mégis kell a pontos idő, pár mp-re megláthatod valamelyik felső-oldalsó gomb megnyomásával.
Gondolkoztál már ma?

#2149 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:55

most jutnek oda, hogy legyen zs-m ilyen telora.
erre a pgsm leveszi a listajarol. :(
szerintetek varhato, hogy lesz ujbol vagy vehetek hasznaltan ilyen telot?

Szerkesztette: kukac7 2006. 10. 19. 20:58 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2150 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 21:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 21:06

Próbáld meg kikapcsolni a készenléti órát.
Az lekapcsolja teljesen kijelzőt, mint anno a K700-nál. A kijelző (háttérvilágítás nélkül is) rengeteget fogyaszt!
Ha mégis kell a pontos idő, pár mp-re megláthatod valamelyik felső-oldalsó gomb megnyomásával.

Levettem, de nem lett több a napok száma... Mondjuk engem elég sokat hívnak, meg SMS.

Különben valami lehet nálam, velem, mert minden telónak ami a kezemben megfortdult idáig kevesebb volt az aksi teherbírása.. :)

Anno a Samsung iskevesebbet bírt mint a haveromé... :think:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#2151 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 01:19

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 22:09

Levettem, de nem lett több a napok száma... Mondjuk engem elég sokat hívnak, meg SMS.

Különben valami lehet nálam, velem, mert minden telónak ami a kezemben megfortdult idáig kevesebb volt az aksi teherbírása.. :)

Az is lehet ám, hogy cellahatáron van a lakóhelyed vagy a melóhelyed (esetleg mindkettő), ahol sok időt tartózkodsz. És a szerencsétlen készülék állandóan vacillál két cella között, hol az egyikre, hol a másikra feljelentkezve. A feljelentkezés meg ugye ugyanolyan 'munka' a telónak, mint a beszélgetés, majdnem ugyanannyit fogyaszt.

Aztán többet fogyaszt még a teló, ha nem megfelelően lefedett helyen van (tehát nem összes pálcikás a térerő).

Aztán több ötletem nincs. :(
Gondolkoztál már ma?

#2152 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 06:44

Nekem még soha nem merült le... :) Melóhelyen mindig USB-n figyel (Pendrive-ként is használom), htévégén meg kibírja azt a 2 napot...
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2153 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 07:05

A telefonálás viszi általában a sok kraftot.

Én napi 10-15 percet telefonálok, + 1-2 SMS maximum. Blutooth ritkán, de csak adatátvitelre. Napi 3-4 fénykép. Egyéb nyomkodás viszonylag ritkán (játék 0).

Az óra be van kapcsolva, mivel Macika tapasztalataival ellentétben én úgy vettem észre, hogy nem igazán számít ennek a telefonnak, illetve amit nyernék vele, azt feláldozom a kényelem oldalán (nem kell nyomkodni az óráért), így 6 napnál kevesebb ideig még sose bírta.

Most pl. vasárnap töltöttem, ma péntek van, és 25%-on van az akksi.

#2154 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:07

Idézet: Kory - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 8:05

A telefonálás viszi általában a sok kraftot.

Én napi 10-15 percet telefonálok, + 1-2 SMS maximum. Blutooth ritkán, de csak adatátvitelre. Napi 3-4 fénykép. Egyéb nyomkodás viszonylag ritkán (játék 0).

Az óra be van kapcsolva, mivel Macika tapasztalataival ellentétben én úgy vettem észre, hogy nem igazán számít ennek a telefonnak, illetve amit nyernék vele, azt feláldozom a kényelem oldalán (nem kell nyomkodni az óráért), így 6 napnál kevesebb ideig még sose bírta.

Most pl. vasárnap töltöttem, ma péntek van, és 25%-on van az akksi.

Én vasárnap este töltöttem és tegnap este már töltenem kellett.

Nálam nem érzékelhető, hogy be- vagy kikapcsolva van az óra.
Akkor a jelek szerint nálam a telefonálás viszi el a kraftot. Mondjuk 11 hónpos a kicsike és 175 óra beszélgetés van benne....

#2155 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:18

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 9:07

Én vasárnap este töltöttem és tegnap este már töltenem kellett.

Nálam nem érzékelhető, hogy be- vagy kikapcsolva van az óra.
Akkor a jelek szerint nálam a telefonálás viszi el a kraftot. Mondjuk 11 hónpos a kicsike és 175 óra beszélgetés van benne....

Aham, mint mondtam nálam nem igazán számít az óra jelenléte (talán a használat miatt).

Amúgy pl. a rádió nem fogyaszt annyit mint a telefonálás, még mindig az a legnagyobb tétel.

Az már nem rossz :) Az enyémben 12,5 óra van, és 4 hónapos.

#2156 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:23

Idézet: Kory - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 9:18

Az már nem rossz :) Az enyémben 12,5 óra van, és 4 hónapos.

Hát meg a kijelző is sokat eszik...

12 óra nálam kevesebb mint 1 hónap. Akkor már érthető a ti 1 hetes üzemidőtök.. :D

#2157 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 12:55

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 22:09

Szerintem simán lehet az eltérő felhasználói szokások és használat célja az oka. Az egy dolog, hogy én sokat hallgatok rajta zenét, de amikor megy a zene és mivel a készenléti óra ki van kapcsolva lényegében a kijelző ki van kapcsolva csak szól a füles. Telefonhívásnál pedig ha hosszan beszélgetsz akkor is egy idő után halványodik.
A sok sms simán lehet az oka, hogy nálad keveset bír.
My photos

#2158 Felhasználó inaktív   aramis00 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 25. 22:52

Látom tényleg nagyon eltérő használati szokások vannak...

Íme az én tapasztaltaim:
Telóm most kb 10. hónapban van :D. Mondhatnám hogy erősen érik a csere, mivel kb. 300órát beszéltem eddig vele, szóval kapott rendesen az élettől!

Ám egyelőre úgy tűnik, nincs mire és nincs miért cserélnem !!!

- Az akku
emellett az intenzív használat mellett manapság is bír kb 2-2,5 napot. Ha nem használom a BT-t, akkor 3 napig is biztos elmegy. Készenléti óra kikapcsolva, így a kijelző is teljesen kikapcsol! sms-játék stb.-t nem nagyon használom, esetleg Naptárba írok. A telót sosem kapcsolom ki (max lemerítem addig)! Persze nagyon 'vigyázok rá', értem ezalatt, hogy szinte mindig teljes lemerülés után kezdem tölteni.

USB-s töltésnél azt figyeltem meg, hogy ilyen használat mellett szinte nem tudja feltölteni a telót. Délelőtt rádugom, és délutánig sem tudja maxra feltölteni  (vagy állandóan csepptölti ???)

- A külső és gombok állapota
kiváló esztétikai állapotban van, szinte teljesen karcmentes (övön hordom fekvő tokban)
joy is megy, bár mostanában elkezdte, hogy lefele csak erősebben megnyomva indul el(úgyhogy megfogadom a jótanácsokat, és asszem elviszem szervizbe, amíg garos)
Egy hibát követtem el kb 1 hónapos korában, ami maradandó sérülés lett a külsejét tekintve. Nem vagyok egy dagadék, de lehajolva sikerült úgy megfeszítettem az övtokban a telót, hogy a kamera ajtaja meghorpadt. Nemtom másnak sikerült-e ilyen jellegű kárt tenni K750-ben, de elég sanszos, ha így hordja valaki, mivel emögött a nagy fém felület mögött 'nincs' semmi. Viszont azóta is tökésetesen működik!

- szoftver
teló frissítés netről: mostantól ha nincs, az már hátrány egy telónál
myphoneexplorer: 'sose volt ilyen jó'-m :D

Nem vagyok Nokia ellenes, de az előző telómról (N6230) is írok pár sort összehasonlításképpen
Tudom előre lelövöm a poént, de az előbbi szempontokat tekintve K750-es fényévekkel van előbbre!

1. A Nokia már újkorában sem ment 3 napot...
2. Ugyanebben az övtokban, gyakorlatilag 1 hónap alatt apró karcokkal volt tele a kijelző, és kifényesedett (!!!) a ház a sarkain. Mikor eladtam kb. 6-7 hónaposan, meg is kérdezte az új tulaj, hogy felpolíroztattam a telót vagy mi? Persze az is jól be volt járatva... Már ami a hívásokat illeti!
3. sw frissítésről csak annyit, hogy az én 6230-am még nem tudott "S" betűt írni pl, csak a 'ékezetes' 'S'-t, mire megkérdeztem a boltot, hogy ezzel meg mi van? Amire jött is a válasz (5 napos telóra), hogy bocsi, tudjuk, hozd be, és megfrissítjük a szoftot, csak pár nap... Ugyan mi tart pár napig rajta, másrészt miért adnak el ilyen szofttal új telót???? Ja, még annyi, hogy másolni tudta az 'S' betűt, csak új nevet nem tudtál beírni vele, ezért tartott 5 napig mire kiderült...

Szóval röviden, s tömören: innentől csakis SonyEricsson !!!
Remélem ebből a minőségből az SE nem engednek majd a későbbi sem!

Bocs a hosszú üzentért!

#2159 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 01:18

Idézet: aramis00 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 23:52

1. A telót sosem kapcsolom ki (max lemerítem addig)! Persze nagyon 'vigyázok rá', értem ezalatt, hogy szinte mindig teljes lemerülés után kezdem tölteni.

2. USB-s töltésnél azt figyeltem meg, hogy ilyen használat mellett szinte nem tudja feltölteni a telót. Délelőtt rádugom, és délutánig sem tudja maxra feltölteni  (vagy állandóan csepptölti ???)

1. A Lithium-ion/poly akksik kifejezetten nehezen tűrik a teljes lemerülést, ezért van bennük egy olyan elektronika, amely megakadályozza a mélykisülést. Mivel nincs memóriaeffektusa egyáltalán, ezért közömbös, hogy milyen töltöttségi szintnél kezded el újratölteni (tehát pl. ha tudod, hogy most hosszabb ideig nem leszel 230V közelében, de a telód még 38%-on áll), nyugodtan rátölthetsz, nem okozol vele kárt az akksiban.
Ami mégis azt teszi indokolttá, hogy (majdnem) teljes töltés és teljes lemerítés (legalább addig, míg csipog, hogy elfáradt) történjen mindig, az az, hogy a töltések száma véges, lényegesen kevesebb, mint egy NiCd vagy NiMH akksinál.
Összességében viszont (mivel sem az NiCd sem az NiMH nem igazán mobilok igényeihez van kitalálva) mégis az Lithiumos akkumulátorok a legtartósabbak.

2. USB-s töltésnél szándékosan csak 84-87%-ig tölti fel, mivel a Li-ion/poly akksik ennél a töltöttségnél érzik legjobban magukat, ezt a szintet hálálják meg a leghosszabb élettartammal.

A 6230-as tapasztalatoddal vitatkoznék, előtte is, utána is volt jól működő szoftverzió.
Mellesleg a kifogásolt 5.35-ös szoftverrel (ebben volt az S-betűs probléma) hivatalosan nem került forgalomba itthon készülék, csak zugGSM-boltok tették fel, külföldről hozott, magyarításra szánt készülékekre. Ez mindjárt megmagyarázza a több napos szoftfrissítést is, hiszen minden hivatalos forgalmazónak van saját szervizcucca (talán kivéve a Vodát), tehát ha nem is megvárható, de max. 1 napos várakozás lett volna.
Gondolkoztál már ma?

#2160 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 05:41

Üdv!

aramis00-hoz hasonlóak a tapasztalataim. Ugyan én nem szoktam teljesen kisütni, általában 3-5%-ra szokott lemerülni nap végére. Az USB szerintem azért nem tölti fel teljesen, mert nincs akkora ereje mint a hálózati töltőnek (az USB töltő egy gyengéb áramgenerátor).

Nekem az első negítívum, hogy pár hónap után a kijelző és a plexi közé ment a por. Hiába lett kitisztítva. Aztán az egyik itteni fórumozó megoldotta a problémát, ami avval jár ha garóztatnom kell, akkor vissza kell állítani az eredeti állapotot. Sajna most szarakodik a joy.. :(

Szerintem K800i ami méltó utódja lesz... :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.