HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#181 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:13

Idézet: Signal - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 9:53

Nem bonyolult egyébként, és ha már itt ez a "szaktopik", meg rá is érek, legalább leírom röviden (amit én tudok róla).

Köszönöm!  :respect:  Újra tanultam valamit. :confused: Egyszer már turkáltam a regisztribe és sikerült  :think: újratelepítéssel  :confused: indulásra bírnom a vasat. Akkor rájöttem, hogy amit oda beírtak az jobb ha ott is van. De ezt a dolgot kipróbálom.
"Bocs, tévedtem! Mondta a süni és lemászott a drótkeféről. "

#182 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 05. 23:43

Köszönöm az ötleteket. Bár most hogy olvasom a válszokat, már újratelepítettem a windowst, de legközelebb már remélhetőleg ilyen esetben nem lesz szügség rá. Az újratelepítésnél lehúztam az összes többi winyót, hogy a C: legyen a rendszerpartíció, de sajnos nem jött össze. A partíciót elrejteni a PQmagic-kel lehet? Mert akkor ez lesz a megoldás ! Bár szerintem valamilyen módon be lehet állítani installáláskor a UNATTEND.TXT-be, hogy mihez milyen meghajtóbetűjelet rendeljen,csak én még nem jöttem rá :think:
Amúgy a drivemapper átlinkelte a windows 98-at is, de az legalább elindult, és a 98-ra telepítve a drivemapper megoldódott a gond. Viszont a 98-nál nagyon gáz ez a betűjelkiosztás. Nekem a c:-on van a bootsector(NT bootmenü) és a d:-on van a win98. Beteszek egy winyót, és d: helyett az e:-n lesz a windows, és nem indul a rendszer :omg:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#183 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:49

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 23:43

Az újratelepítésnél lehúztam az összes többi winyót, hogy a C: legyen a rendszerpartíció, de sajnos nem jött össze. A partíciót elrejteni a PQmagic-kel lehet? Mert akkor ez lesz a megoldás ! Bár szerintem valamilyen módon be lehet állítani installáláskor a UNATTEND.TXT-be, hogy mihez milyen meghajtóbetűjelet rendeljen,csak én még nem jöttem rá :think:

C: betűjelet az aktív partíciónak adja a telepítő, ezen válaszfájl sem tud módosítani szerintem. Nem mondom, hogy speciális esetben nem borulhat a betűjel, de alapvetően így működik minden Windows és DOS. Sőt néha nem is értem, némelyik fórumozó hogy bírja megkavarni. :) Több HDD esetén persze a BIOS-ban elsődlegesnek beállított boot-eszközön lévő aktív partíció számít, valamint ha csak egy meglévő Windows javítása történik, megőrződnek a registryben már tárolt betűjelek.

P. Magic-ben van Hide/Unhide lehetőség.

Windows XP automatikus telepítése CD-ről
(Unattend install, magyar leírás)
http://www.netacademia.net/publikacio/cikk...0304xpsetup.pdf

#184 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:55

Idézet: Signal - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 21:49

C: betűjelet az aktív partíciónak adja a telepítő, ezen válaszfájl sem tud módosítani szerintem. Nem mondom, hogy speciális esetben nem borulhat a betűjel, de alapvetően így működik minden Windows és DOS. Sőt néha nem is értem, némelyik fórumozó hogy bírja megkavarni. :) Több HDD esetén persze a BIOS-ban elsődlegesnek beállított boot-eszközön lévő aktív partíció számít, valamint ha csak egy meglévő Windows javítása történik, megőrződnek a registryben már tárolt betűjelek.

P. Magic-ben van Hide/Unhide lehetőség.

Windows XP automatikus telepítése CD-ről
(Unattend install, magyar leírás)
http://www.netacademia.net/publikacio/cikk...0304xpsetup.pdf

Végülis kezdek hozzászokni, hogy az e: win2k partíciója, úgyhogy nem most már nem foglalkozok a dologgal többet. Mostanában úgy is elég sokat szívtam a windowssal...
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#185 Felhasználó inaktív   Béla1985 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 00:59

Hello!

Bocsi, kicsit Lama vagyok ebben a témában. Csak azt szeretném tudni hogy a fájlrendszerem fat32 és nekem ntfs kellene. Nem tudok így 4 gigánál nagyobb fájlokat kezelni. Azt tanácsolták hogy a partition magicet használjam mert a winyomat nem akarom formázni. Állítólag convert parancsal át lehet állítani. De ez a convert valojában mit takar? Tehát milyen hátrrányaim leszenk belőle? És biztos hogy nem fognak elveszni az adataim?

Köszi

#186 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 04:37

Idézet: Béla1985 - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 0:59

Hello!

Bocsi, kicsit Lama vagyok ebben a témában. Csak azt szeretném tudni hogy a fájlrendszerem fat32 és nekem ntfs kellene. Nem tudok így 4 gigánál nagyobb fájlokat kezelni. Azt tanácsolták hogy a partition magicet használjam mert a winyomat nem akarom formázni. Állítólag convert parancsal át lehet állítani. De ez a convert valojában mit takar? Tehát milyen hátrrányaim leszenk belőle? És biztos hogy nem fognak elveszni az adataim?

Köszi

Hátrányod nem lesz belőle maximum ha elvesznek az adatok. :D Konvertálás előtt érdemes menteni mert senki nem garantálja hogy az adatokat megőrzi. Rendszerpartíciót csak óvatosan konvertálj, de legjobb ha nem bántod.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#187 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 08:42

Hello!

Köszi

Hacsak ez a probléma, akkor egész egyszerűen oszd ketté a partíciót: csippents le a mostani FA32-es partícióból egy részt, és formázd meg NTFS-re. Ez a módszer szerintem gyorsabb és biztonságosabb is, mint a konvertálás. Előtte nem árt töredezettség-mentesíteni a partíciót !

#188 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 22:26

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, mert ilyet még nem csináltam. (általában újratelepítem a rendszert, ha vinyó csere van, de most ezt nem lehet megtenni)

Adott egy p4-es gép 20Gb-os vinyóval, XPSP2-vel, minden feltelepítve, működik. Vettem egy 80 Gb-s vinyót, és azt szeretném, hogy a komplett rendszer kerüljön át a 20 Gb-osról a 80 Gb-osra. ( a 20-as másik gépbe kerül, ha minden oké formázva lesz)

A kérdés: hogyan? :confused:

Milyen progival, milyen funkcióval, stb...

g.

Szerkesztette: gsc73 2006. 03. 24. 22:28 -kor

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#189 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 21:36

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 22:26

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, mert ilyet még nem csináltam. (általában újratelepítem a rendszert, ha vinyó csere van, de most ezt nem lehet megtenni)

Adott egy p4-es gép 20Gb-os vinyóval, XPSP2-vel, minden feltelepítve, működik. Vettem egy 80 Gb-s vinyót, és azt szeretném, hogy a komplett rendszer kerüljön át a 20 Gb-osról a 80 Gb-osra. ( a 20-as másik gépbe kerül, ha minden oké formázva lesz)

A kérdés: hogyan? :confused:

Milyen progival, milyen funkcióval, stb...

g.

Ha csak kicseréled a két winyót, és ugyanazon számú partícióra akarod tenni a XP-t, akkor elég szimplán átmásolni a rendszert. Egyéb esetben a PQmagic Copy partition funkciójával tudod átmásolni a rendszert. Én mondjuk még nem próbáltam, de elvileg működnie kell. Nem árt ugyanarra a vezérlőre visszatenni az új winyót, mint ahonnan leszedted a régit. Bár a boot.ini-ben át lehet írni, hogy melyik lemezen keresse a windows könyvtárat, de ez nem biztos, hogy elég a windows-nak :think:

#190 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 22:52

A költöztetés előtt töröld ki a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices kulcsot a registryből. Miután ez megvan, valami módon másold át az egész cuccot a másik partícióra, beleértve az összes fájlt, ami közvetlenül a c-n van(rejtett fájlokat is). Én a másolásra a BartPE-t használom. Ebbe bele kell hegeszteni egy total commandert(van benne leírás, hogy hogyan, de asszem van is benne valami fájlkezelő), kiírni cd-re, aztán cd-ről indítani a rendszert, elindítani a commandert, és másolni. Miután átmásolódott, kikapcs. Kivenni a régi hdd-t(elvileg nem lenne muszály, de most nem akarunk hibafaktort) betenni az XP telepítő cd-t, cd-ről indítani a telepítőt, a javítókonzolt választani, és beírni a "fixboot c:" parancsot, majd "fixmbr" parancsot. Restart, kivenni a cd-t, és elvileg elindul a win. A meghajtóbetűjeleket újra be kell állítani, de 1-2 restart után a régi lesz. Ezután vissza lehet tenni a régi hdd-t, már nem fog bekavarni.
Az az érzésem, valami kimaradt, de sehogysem tudok rájönni, mi lehet az. Viszont a módszer müxik, a jelenlegi win-em már a negyedik hdd-ről fut. 10 gigás rendszerpartíció mellett megvan a komplett költöztetés fél óra alatt.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#191 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 11:51

Köszi a segítséget!

Azt nem írtam, hgy van harmadik gép, sőt abban van 20 Gb kapacitás is, tehát ennek függvényében a legyegyszerűbb módszer a szipla másolás, ha  működik.

Mindkét HDD egybe lesz partícionálva, azaz "C" lesz csak. Ez azt jelenti, hogy " ugyanazon számú partícióra" lesz telepítve, ugye?

potyo: gondolom erre akkor van szükség, ha nincs 3. gép, elegendő kapacitással, vagy egyébként is?
Nem elég sima Win Commanderrel másolni, be van állítva, hogy mutassa a rejtett file-okat is?

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#192 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:22

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 12:51

Köszi a segítséget!

Azt nem írtam, hgy van harmadik gép, sőt abban van 20 Gb kapacitás is, tehát ennek függvényében a legyegyszerűbb módszer a szipla másolás, ha  működik.

Mindkét HDD egybe lesz partícionálva, azaz "C" lesz csak. Ez azt jelenti, hogy " ugyanazon számú partícióra" lesz telepítve, ugye?

potyo: gondolom erre akkor van szükség, ha nincs 3. gép, elegendő kapacitással, vagy egyébként is?
Nem elég sima Win Commanderrel másolni, be van állítva, hogy mutassa a rejtett file-okat is?

g.

Az a lényeg, hogy úgy másold át, hogy nem onnan fut a win. Ha csak egy géped van, akkor kell ez a a cd-ről indulós dolog, de ha betudod rakni az összes lemezt egy másik gépbe, akkor elég a wincommanderes másolás(ennek a neve lett total commander.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#193 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:26

Idézet: potyo - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 12:22

Az a lényeg, hogy úgy másold át, hogy nem onnan fut a win. Ha csak egy géped van, akkor kell ez a a cd-ről indulós dolog, de ha betudod rakni az összes lemezt egy másik gépbe, akkor elég a wincommanderes másolás(ennek a neve lett total commander.

Ez SZUPER!

Holnap próba! Leírom, hogy sikerült!

g.

#194 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 06:42

A múltkor olvastam egy útmutatót erről a témáról, félre is tettem magamnak egy szövegfájlba, mert igen hasznosnak tűnt. Ha jól emlékszem Signal mestertől származik, ha rosszul emlékeznék, akkor elnézést kérek.

Idézet

A topik már jó ideje szerepel a HWSW főoldalán, mint kiemelt fórumtéma, ezért arra gondoltam, én is leírom, hogyan szoktam ezt csinálni, egyrészt összefoglalva a dolgokat, másrészt szükség esetén legalább linkelni is lehet ide, ha felmerülne a kérdés valahol. Tehát:
XP-t telepítem az első (aktív) partícióra, ez lesz a C: meghajtó. D: betűjelet kap a másik partíció (ami szintén elsődleges).
XP-t átmásolom a második partícióra. Közömbös, hogy image közbeiktatásával klónozva, vagy csak a könyvtárakat átmásolva, akár egy másik számítógép segítségével, illetve tetszőleges módon.
Gyökérfájlok a másodikhoz nem feltétlenül szükségesek, ugyanis mindkét rendszert az első partíción lévő Ntldr fogja indítani. Ehhez be kell írni a boot.ini-be még egy sort:

[boot loader]
timeout=15
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP - 1" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows XP - 2" /noexecute=optin /fastdetect
Első XP-ben Regedit indul:
- A HKLM kulcs kijelölése, ez alá fogjuk betölteni a másik registryt.
- Fájl menü, Struktúra betöltése (Load hive...)
- Tallózás a másolat XP-re, azon belül a system nevű registry fájl megnyitása:

D:\WINDOWS\system32\config\SYSTEM

A Regedit kér egy ideiglenes kulcsnevet, ez közömbös, lehet akár egy A betű is, így legalább felülre fog kerülni a sorban.

Az "A" kulcs alatt kikeressük:

HKEY_LOCAL_MACHINE\A\MountedDevices

A \DosDevices\C: kulcsot átnevezzük bármire (akár A vagy B meghajtó is lehet belőle).

A \DosDevices\D: kulcsot átnevezzük C: -re.

Ezután már indítható a másik rendszer. Ha a betűjelcserét nem végezzük el, érdekes kavarodás lesz belőle (pl. az első rendszer Desktop beállításai jelennek meg a második rendszerben, illetve az első partícióról fog használni még sok mást is).

Alternatív lehetőség:

Másképp is megoldható, Regedit nélkül. Az első partíciót rejtettre állítjuk, a másodikat aktívra. Ekkor persze a gyökérben lévő indítófájlok is szükségesek, a boot.ini-ben pedig legjobb, ha itt is szerepel mindkét sor. Nagy az esély, hogy nem tudunk majd belépni az áthelyezett rendszerbe:

<http://support.microsoft.com/?id=249321>

Ezért a cikkben írtaknak megfelelően, szükség lesz egy fdisk /mbr parancs végrehajtására.

Fdisk /mbr helyett nem alkalmas a Javítókonzol fixmbr parancsa, mert bár más szempontból utóbbinak is ugyanaz a funkciója, de a fixmbr úgy van kitalálva (nem ok nélkül), hogy nem törli a lemezaláírást, amiről a cikkben is szó van.

A második rendszer első indulása alkalmával a registryben rögzítődik a C: betűjel a második partícióhoz, így később a rejtés megszüntethető, a kívánt betűjel kiosztható az első partíció részére is. Tehát így belülről nézve mindkét rendszer C: -nek fogja látni a saját meghajtóját.

Ezután a kívánt partíció indítása (aktiválása) megoldható bármilyen bootmanagerrel is (ha valakinek úgy jobb), de erre amúgy nincs szükség, mert az ntldr/boot.ini is tökéletesen megfelel rendszerindítás céljára, ekkor a rend kedvéért lehet aktív mondjuk az első partíció.

Hogy miért kell egy gépre két XP, annak több oka lehet, mindenesetre praktikus például azért is, mert a későbbiekben egyszerűen Total Commanderrel, egyik Windows le tudja menteni a másikat, majd törölni, visszamásolni, igény szerint tömörítve is közben. Ha nem az eredeti helyére másolunk vissza egy mentést, Regedittel korrigálni kell a betűjeleket a fent részletezett módon, enélkül indítással sem célszerű próbálkozni.

#195 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 15:43

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 6:42

A múltkor olvastam egy útmutatót erről a témáról, félre is tettem magamnak egy szövegfájlba, mert igen hasznosnak tűnt. Ha jól emlékszem Signal mestertől származik, ha rosszul emlékeznék, akkor elnézést kérek.

Kétségtelenül, mintha Signal tévészerelő mester írta volna :) persze a leírás pontos menete elsősorban arra az esetre vonatkozik, amiről az a másik topik szólt, vagyis amikor valaki feltesz egy XP-t az első partícióra, majd szeretné ugyanazt átklónozni a másodikra, tehát külön telepítés nélkül, mintegy duplikálni.

De az alapelvet felhasználva, más szituációk is megoldhatók. Hogy még érthetőbb legyen az eljárás miértje, időközben egy másik topikban így foglaltam össze a tapasztalatokat:

Idézet

NT alapú rendszerekben rögzített betűjelek vannak, ami úgy valósul meg, hogy a registryben a meghajtókhoz GUID azonosítókat tárol (MountedDevices), valamint az MBR-be lemezaláírást tesz (Disk Signature).

Ha bármi változás áll be a partícionálásban, ha sérül a lemezaláírás, ettől a GUID azonosítók érvényüket vesztik, ilyenkor bootolás közben a Windows automatikusan újraosztja a betűjeleket, egy meghatározott rend szerint (gyakorlatilag még a DOS-hoz kitalált rend szerint) .

Előfordulhat olyan helyzet is, hogy amikor új HDD-re visszük át rendszert, azon már van egy lemezaláírás, mégpedig azért, mert valaki az új vinyóját berakta a gépbe, XP meglátta, aláírta, betűjellel ellátta. Utána ugyanez az XP átkerül erre a meghajtóra, ami nála már rögzítve van egy betűjelhez, ám váratlanul önmagát találja rajta, ettől módfelett zavarba jön és inkább nem oszt ki egy darab betűjelet sem. A probléma leírása itt található:

http://support.micro....com/?id=249321

#196 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 16:00

...Azt tanácsolták hogy a partition magicet használjam mert a winyomat nem akarom formázni. Állítólag convert parancsal át lehet állítani. De ez a convert valojában mit takar? Tehát milyen hátrrányaim leszenk belőle? És biztos hogy nem fognak elveszni az adataim?

Köszi

Gondolom, azóta már megoldódott, de azért a tárgyilagosság kedvéért tegyük hozzá, hogy a convert parancsot eleve ismeri az XP/2k, elég nagy megbízhatósággal végre is hajtja. Persze, áramszünet ellen az sem véd, mindenesetre emiatt felesleges a PM telepítése.

#197 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 21:25

Bennem azért felmerült az a kérdés, hogy milyen FDISK-et kell használni? Mert én az XP-ben nem találtam FDISK-et, a win9x-es FDISK meg nem ismeri az NTFS-t :think:
A másik:

Idézet

- Fájl menü, Struktúra betöltése (Load hive...)
- Tallózás a másolat XP-re, azon belül a system nevű registry fájl megnyitása:

D:\WINDOWS\system32\config\SYSTEM

Nekem úgy tűnt, mint ha csak simán importálná az új XP registry-jét  :think:
Vagy ha ezután átírom az így importált alkulcsokat, akkor módosítja a másik XP registry-jét?
És ha kész a művelet, akkor mit csináljak a betöltött struktúrával? Távolítsam el?

#198 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 13:15

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 21:25

Bennem azért felmerült az a kérdés, hogy milyen FDISK-et kell használni? Mert én az XP-ben nem találtam FDISK-et, a win9x-es FDISK meg nem ismeri az NTFS-t :think:

Ahogy le van írva a cikkben, ha valaki az fdisk /mbr lehetőséget választja, akkor kell egy DOS lemez. De megfelel egy bootolható Win98 telepítő CD is. Fájlrendszer közömbös, az fdisk.exe egy partíciós tábla szerkesztő program, nincs köze a fájlrendszerhez. Szükség esetén lazán eltöröl például egy NTFS és Linux partíciót is, hiszen azok is csak bejegyzések egy partíciós táblában.

Az pedig csak egy "mellékhatása", hogy az fdisk /mbr parancs, az MBR indítókód felülírása (kijavítása) mellett, eltakarítja az NT Disk Signature-t is.

Idézet

A másik:
Nekem úgy tűnt, mint ha csak simán importálná az új XP registry-jét  :think:
Vagy ha ezután átírom az így importált alkulcsokat, akkor módosítja a másik XP registry-jét?
És ha kész a művelet, akkor mit csináljak a betöltött struktúrával? Távolítsam el?

Az importálás azt jelentené, hogy hozzáadja a saját registryhez, mint amikor egy *.reg fájlt összefésülünk a Windows registryvel. De itt nem adódik hozzá, hanem a Regedit csak megnyitja szerkesztésre egy másik Windows regisztrációs adatbázisát, ami lehet akár egy másik számítógépen is.

Szerkesztés természetesen azt jelenti, hogy módosítani is lehet. Az ablakból való eltávolításnak nincs különösebb jelentősége, idővel vagy eltűnik magától, vagy el is lehet távolítani, ha valakit zavar, mert mondjuk egyéb szerkesztési feladatokat is végezni akar.

Sokan azt hiszik, a Regedit azonos a registryvel, pedig a regedit.exe (vagy a regedt32.exe) -- nevéből is láthatóan --, csak egy szerkesztőprogram.

#199 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 10:17

Akkor jó ! Csak elég érdekes, hogy ha megnyitom a másik windows registry-jét, akkor az éppen futó rendszer alkulcsaként jelenik meg.

#200 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 16:13

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 22:26

Ez SZUPER!

Holnap próba! Leírom, hogy sikerült!

g.

hétfőn lesz az XP másolós próba, majd referálok... ;)

g.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.