HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#201 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 31. 20:13

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 17:13

hétfőn lesz az XP másolós próba, majd referálok... ;)

Eszembe jutott, mit felejtettem ki. A partíció aktívra állítását, amire másolódik az XP. Persze ez logikus, csak ha nem indul, akkor lehet, hogy egyszerűen elfelejtettük ezt megtenni. Én elfelejtettem, és egy 15-20 perc után jutott eszembe, hogy partícionáláskor ezt nem néztem meg.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#202 Felhasználó inaktív   Gangrel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:03

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: Volt egy 67 gigás NTFS partícióm és egy 3 gigás tök üres partícióm. A 67 gigáshoz szerettem volna mergelni a 3 gigásat PM 8.0-al. Elkezdtem, majd 2 óra múlva (57 %) -nál valami Error Cluster (xyxyxy) hibával kilépett és azóta se látja az Xp egyik partíciót se. Ha nyomok rá Check Errort akkor is ezt a Cluster Error-t dobja. A PM egyébként meg tudja nyitni (Browse) és látja rendesen a fájlokat a partíción, valamint szerinte ez egy Primary partíció és betűjelet is lehet neki állítani. A 3 gigás pedig eltűnt. Kérdésem: Mit lehet tenni, hogy a windows lássa ezt a partíciót?
Előre is köszi!

#203 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 16:48

Idézet: potyo - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 20:13

Eszembe jutott, mit felejtettem ki. A partíció aktívra állítását, amire másolódik az XP. Persze ez logikus, csak ha nem indul, akkor lehet, hogy egyszerűen elfelejtettük ezt megtenni. Én elfelejtettem, és egy 15-20 perc után jutott eszembe, hogy partícionáláskor ezt nem néztem meg.

JAJ, JAJ!!!

Baj van! nem volt elég a másolás!

Szóval átmásoltam minden file-t. Partíció aktív. Új HDD berak, semmi reakció. BIOS felismeri, boot képernyő, mármint a proci, memó, egyéb infók, aztán villogó kurzor a bal felső sarokban.

Amit eddig tettem:

XP boot CD, javító konzol, parancssor. a FIXMBR, FIXBOOT parancsokkal próbálkoztam ebben a sorrendben, közben volt boot próba, de semmi! szerk: Most olvasom, lehet rossz volt a sorrend? :confused:

Remélem össze lehet hozni, hogy menjen az XP, mert ha nem, akkor nagy bajban leszek! (bár a kicsi HDD megvan, de akkor is!)

megj: ez egy Compaq gép, ez számít?

HELP! :help:

Szerkesztette: gsc73 2006. 04. 03. 16:51 -kor

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#204 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 18:14

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 16:48

Amit eddig tettem:

XP boot CD, javító konzol, parancssor. a FIXMBR, FIXBOOT parancsokkal próbálkoztam ebben a sorrendben, közben volt boot próba, de semmi! szerk: Most olvasom, lehet rossz volt a sorrend? :confused:

Mindegy a sorrend, a két parancs két külön szektort céloz meg. Jumper jól van beállítva? Az új vinyó minden szempontból a régi helyére, ugyanarra a csatlakozóra került? Az XP érzékeny bizonyos pozícióváltozásokra.

Esetleg a boot.ini-be lehetne írni még egy sort, ennek csak annyi lenne a szerepe, hogy ettől megjelenik a bootmenü, ebből pedig lehet következtetni, hogy a bootfolyamat eljut-e egyáltalán az ntldr-ig, vagy nem. Bár a kurzor elvileg utána szokott jönni, de jobb azért biztosat tudni, nehogy valami önszívatás történjen. Ebben az esetben nincs értelme a fixmbr és fixboot parancsoknak, mert a folyamat már úgyis túljutott az MBR és a bootszektor kódján is.

Szerkesztette: Signal 2006. 04. 03. 18:15 -kor

#205 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 18:25

Idézet: Gangrel - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 13:03

...A 3 gigás pedig eltűnt. Kérdésem: Mit lehet tenni, hogy a windows lássa ezt a partíciót?
Előre is köszi!

Ha nem tudsz neki betűjelet adni (Futtatás: diskmgmt.msc), akkor telepíthetsz egy GetDataBack vagy hasonló programot, azzal elvileg lementheted az adatokat (ha a PM látja, a GetDataBack-nek sem okozhat gondot), utána persze format stb.

Azt is meg kell nézni, nem kapott-e Hidden jelet a PM-től, ebben az esetben csak egy "Unhide" szükséges.

#206 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 19:31

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 18:14

Mindegy a sorrend, a két parancs két külön szektort céloz meg. Jumper jól van beállítva? Az új vinyó minden szempontból a régi helyére, ugyanarra a csatlakozóra került? Az XP érzékeny bizonyos pozícióváltozásokra.

igen, 100%-osan ugyanoda, semmi változtatás, semmi móka. Jumper...............basszus, most jut eszembe, hogy az eredeti (20G) Cable Select-en volt, csodálkoztam is hogy miért, az újat, (80G) meg Master-re raktam. No mindegy ez lesz az első próba...

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 18:14

Esetleg a boot.ini-be lehetne írni még egy sort, ennek csak annyi lenne a szerepe, hogy ettől megjelenik a bootmenü, ebből pedig lehet következtetni, hogy a bootfolyamat eljut-e egyáltalán az ntldr-ig, vagy nem. Bár a kurzor elvileg utána szokott jönni, de jobb azért biztosat tudni, nehogy valami önszívatás történjen. Ebben az esetben nincs értelme a fixmbr és fixboot parancsoknak, mert a folyamat már úgyis túljutott az MBR és a bootszektor kódján is.

oké, de milyen sort?

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#207 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 19:51

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 19:31

oké, de milyen sort?

g.

Elég megismételni az utolsó sort. Például:

Idézet

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect

Módosított:

Idézet

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect

Ez elég ahhoz, hogy megjelenjen a bootmenü.

#208 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 20:06

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 19:51

Elég megismételni az utolsó sort. Például:

Módosított:

Ez elég ahhoz, hogy megjelenjen a bootmenü.

OKé, világos!

Köszönöm!

Holnap Du. lesz a köv. próba, majd jelentek!

g.

#209 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 22:54

Jaj-jaj, én is elcsesztem?
:think:

Bal felső sarokban villog a kurzor
vagy
Missing operating system

Így történt:
B vinyó 2. partíciót másoltam PM8-cal
A vinyó 1. particiójának, aztán növeltem a méretét

Ezek után, ha A-ról bootolok, akkor az első eset van (bal felső sarok)
ha B-ről, akkor az utóbbi.
Egész este bootmanagerekkel ügyködtem, ezerszer kijelöltem már aktív partícióként az A1-et, semmi eredmény.

Pedig ez most egy jól feltelepített WXP, sajnálnám újracsinálni, de se az ideiglenes telepítési helyén (B2), sem az új, véglegesnek szánt helyén (A1) nem indul.

Help me!!!
(Tényleg nem értem ám az egészet, most akkor ez már a bootrecord utáni probléma lehet?)

#210 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 10:13

Idézet: mckay - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 22:54

Missing operating system

A mellékelt kép az MBR szektort áblázolja, a hibaüzenetet az MBR kód adja, általában akkor, ha a betöltendő (vagyis aktív) partíción nem talál indítható kódot. Ekkor lehet létjogosultsága esetleg a Javítókonzol fixboot parancsának, ami az aktív partíció bootszektorának kódját felülírja. Ha ez a kód is sikeresen indul, utána az is adhat megint másféle hibaüzenetet (pl. Hiányzó NTLDR...). Ha az Ntldr indul, utána annak is lehetnek saját hibaüzenetei.

Mindamellett egy fixmbr parancs sem árthat, ha már úgyis a ott vagyunk a konzolban.

Bootmanagerek könnyen okozhatnak problémákat is, főleg az adott program működési sajátosságainak alaposabb kitapasztalása nélkül. Jobb ilyenkor kerülni, aktívra állításhoz amúgy sem elengedhetetlen. Bár nekem alapvetően ellenérzéseim vannak a PMagic-kel szemben is, majdnem minden esetben nélkülözhető. Rendszerklónozásra inkább Ghost vagy Acronis (vagy rutinosabbak részére leginkább Total Commander).

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  mbr.PNG (0byte)
    Letöltések:: 23

#211 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 13:33

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 9:13

A mellékelt kép az MBR szektort áblázolja, a hibaüzenetet az MBR kód adja, általában akkor, ha a betöltendő (vagyis aktív) partíción nem talál indítható kódot. Ekkor lehet létjogosultsága esetleg a Javítókonzol fixboot parancsának, ami az aktív partíció bootszektorának kódját felülírja. Ha ez a kód is sikeresen indul, utána az is adhat megint másféle hibaüzenetet (pl. Hiányzó NTLDR...). Ha az Ntldr indul, utána annak is lehetnek saját hibaüzenetei.

Mindamellett egy fixmbr parancs sem árthat, ha már úgyis a ott vagyunk a konzolban.

Bootmanagerek könnyen okozhatnak problémákat is, főleg az adott program működési sajátosságainak alaposabb kitapasztalása nélkül. Jobb ilyenkor kerülni, aktívra állításhoz amúgy sem elengedhetetlen. Bár nekem alapvetően ellenérzéseim vannak a PMagic-kel szemben is, majdnem minden esetben nélkülözhető. Rendszerklónozásra inkább Ghost vagy Acronis (vagy rutinosabbak részére leginkább Total Commander).

Hú, ez kimerítő válasz!

Legalábbis annak tűnik, csak sajnos kevéssé értem.
Például próbáltam javítókonzolba lépni, de hajlékonylemezes(!) helyreállító lemez nélkül nem engedett be. Így pedig NO konzol.

Egyébként mostanában már én is kevéssé vagyok elégedett a PMagic-kel: fagyás miatt volt már adatvesztésem is egy helyen, most is lefagyott a szóban forgó ominózus műveletek előtt (akár ez is okozhatja most az én nagy bajomat), és igen gyenge a fixing/recovery fícsör benne.
De hát már rég nem is fejlesztik...
Pedig biztosan javították volna már a bugokat.

Na mindegy, most már ez történt.
Hogy lehet fixboot és fixmbr parancsokat kiadni, ha nem enged be a javítókonzolba?
Lehet hogy azért nem enged be, mert SP1-es telepítőlemezzel próbálok SP2-re javított WXP-t javítókonzolozni???  :think:

#212 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 17:29

Csak konzolból lehet, vagy vinyóra telepített konzolból is, viszont konzolt telepíteni csak egy még működő Windowsban lehet. SP1 CD azt hiszem, nem lenne gond, inkább csak a javítótelepítés (rátelepítés) szempontjából, mivel visszacseréli a régi fájlverziókat, vagyis gyakorlatilag letakarítja az SP2-t.

Így nézne ki (angolnál R billentyű van):

Csatolt fájl:

#213 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 17:42

Gondoltam megspórolok egy telepítést, és kipróbálom a "klónozást"
Nekem van egy elsődleges partícióm, ezen vannak a rendszerindító állományok, meg a DOS, amit ugye az NT boot szektorával bootoltatok be. Aztán van a win 2000 partíciója, ami logikai meghajtón van, és létrehoztam egy másik logikait, amire egy az egyben átmásoltam a windózert. Mivel a win2000 regeditje nem képes megnyitni az új klónwindows registry-jét, ezért csináltam egy olyat, hogy az új rendszer indításakor nyomtam egy címtárszolgáltatások visszaállítását. Ezután elindult csökkentett módban. Ekkor jöttem rá, hogy hiába rejtettem el pqmagic-kel az eredeti windows-t, valahogy annak a rendszerfájljait használja :confused: Ezután ráeresztettem egy drivemapper-t, hogy a meghajtó-betűjelek jól legyenek beállítva. Aztán újraindításkor nem talált valami batch fájlokat, de a drivemapper indításkor lefutott. Ezután már simán bejött a windows, csak semmi nem indult el :omg:
Elég veszélyes játék ez a pqmagic. A microsoft support oldalán állandóan a hálózaton keresztül való registry buherációt taglalják, csak hát ahhoz, hogy egy másik gépnek buzerálni tudjam a registry-jét hálózaton keresztül, ahhoz valahogy el kell indítani a windows-t. Ha meg már elindult a windows, akkor már azon a gépen is meg tudom csinálni :D
Szal, ha valaki tudja, hogy mit szúrtam el sikítson !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#214 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 18:27

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 16:29

Így nézne ki (angolnál R billentyű van):

Hát, ez sajnos nem így néz ki nálam, hanem így:

1. kernel betöltése
2. nagyon rövid ideig kiírja, hogy ha F2-őt nyomok akkor az automatikus helyreállításba visz
- > 2.a. ha F2-őt nyomtam, akkor floppy-t kér. Vége.
3. bejön a partíciók választéka: törölhetek vagy választhatok, J-re nem raagál.
4. választok, persze a C:-t, hiszen azt kéne javítani
5. kérdi hogy törlöm-e a windózom, vagy egy másik mappába telepítek újat, vagy F3-mal kiszállok
6. Vége.
:reklamacio:

És azt hogy érted, hogy konzolt telepíteni a vinyóra?
Dugjam be a nem bootoló vinyómat egy rackbe és irány egy működő WXP?

#215 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 18:35

Idézet: mckay - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 19:27

Hát, ez sajnos nem így néz ki nálam, hanem így:

1. kernel betöltése
2. nagyon rövid ideig kiírja, hogy ha F2-őt nyomok akkor az automatikus helyreállításba visz
3. bejön a partíciók választéka: törölhetek vagy választhatok, J-re nem raagál.
5. kérdi hogy törlöm-e a windózom, vagy egy másik mappába telepítek újat, vagy F3-mal kiszállok
6. Vége.
:reklamacio:

És azt hogy érted, hogy konzolt telepíteni a vinyóra?

Szerezz egy olyan telepítőcédét, ami nincs meghekkelve.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#216 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:49

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 20:06

OKé, világos!

Köszönöm!

Holnap Du. lesz a köv. próba, majd jelentek!

g.

(boot.ini sorkettőzés után...)

Hali!

Nos, még mindíg bajban vagyok (én vagyok a totál kommanderes másolós)

A helyzet a következő: a HDD összes jumper beállítását kipróbáltam (master, slave, CS), semmi

Aztán vinyó ki, be másik gépbe, boot.ini utolsó sorát megkettőztem, mentés, vissza, semmi: pontosabban a kurzor a bal felső sarokban villog, nem jut el a bootig, azaz nem jelenik meg a boot menü. :mad:

A javító konzol nálam is hasonló mint mckay kollegánál:

1. kernel betöltése
3: betöltődés után villog a kurzor, és dos-os képernyőn tudok mindenféle parancsot begépelni. ennyi!

Ja! SP2-es a win install is, meg a boot CD is!

Idézet: potyo

Szerezz egy olyan telepítőcédét, ami nincs meghekkelve.

ez azt jelenti, hogy sp nélküli boot CD?

g.

Szerkesztette: gsc73 2006. 04. 04. 19:53 -kor

#217 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:36

Idézet: mckay - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 18:27

Ha van egy működő XP, érdemes megnézni vele, hogy van-e egyáltalán olvasható tartalom azon a vinyón. A Javítókonzol egyébként is csak akkor hajlandó indulni, ha talál valamiféle 2k/XP rendszert valamelyik könyvtárban, kernelt, ilyesmit keres. Tehát ha van mit javítani egyáltalán, ha van hová jelszóval bejelentkezni.

Bár ha jobban megnézzük:

Idézet

Valamit lát a telepítő is, akár el is indíthatnál egy telepítést egy másik mappába, legalább kijavítaná a bootolást, utána bootmenüből tudsz választani két Windows között. Ha sikerül bemenni a régibe, azzal törölheted az újonnan keletkezett könyvtárakat, boot.ini-ből is törölhető a nemkívánt sor.

Szerkesztette: Signal 2006. 04. 04. 21:06 -kor

#218 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:37

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 19:49

Aztán vinyó ki, be másik gépbe, boot.ini utolsó sorát megkettőztem, mentés, vissza, semmi: pontosabban a kurzor a bal felső sarokban villog, nem jut el a bootig, azaz nem jelenik meg a boot menü. :mad:

Ha már végképp nem sikerül megoldani azt a bootolást,  megteheted azt is, hogy az új vinyóra elindítod a telepítőt, formázod a partíciót, úgy csinálsz, mintha telepítenél. De amikor újraindul, vagyis már rendesen bootol vinyó, megszakítod a telepítést. Ezután átviszed a vinyód a másik gépbe, ahol van egy működő XP. Azzal letörlöd a vinyóról a könyvtárakat, de nem bántod a gyökérben lévő kis fájlokat (eltekintve boot.ini-től). Majd a letörölt könyvtárak helyére felmásolod a másik Windows könyvtárait, tehát amit bootolni szeretnél, a hozzávaló boot.ini-vel. Tehát gyakorlatilag a könyvtárak cseréjével fel lehet cserélni két Windowst.

Egyébként is én úgy szoktam, hogy amikor van egy üresre formázott partíció, arra először a kis bootfájlokat másolom fel, hogy azok lehetőleg a partíció "elejére" kerüljenek. Így biztosabb a bootolás, mert bár elvben úgy van kitalálva az NT boot-kód, hogy nem érzékeny ilyesmire, de azért a gyakorlatban mégis adódhatnak problémák.

Viszont ha ráindítasz egy telepítést, akkor a telepítő biztosan elintézi a megfelelő bootolást.

#219 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:39

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 17:42

...Mivel a win2000 regeditje nem képes megnyitni az új klónwindows registry-jét, ezért csináltam egy olyat...

Windows 2000-nél a regedt32.exe indítása szükséges, azzal tölthető be külső struktúra. XP-nél a Regedit is jó erre.

#220 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 22:41

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 20:37

Ezután átviszed a vinyód a másik gépbe, ahol van egy működő XP. Azzal letörlöd a vinyóról a könyvtárakat, de nem bántod a gyökérben lévő kis fájlokat (eltekintve boot.ini-től).

Hát, akkor ez lesz, de bepróbálkozok még egy másolással, most más sorrendbe.

Ez akkor ugye azt jelenti, hogy a boot.ini file-t felül kell írnom a régivel?

g.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.