HWSW Informatikai Kerekasztal: Aki felmondta bármely internet szolgáltatónál... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Aki felmondta bármely internet szolgáltatónál... a szerződést az jöjjön be. THX! Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:43

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:57

Elköltözéses, betegséges papírokkal játszani veszélyes! Nálunk is bepróbálkoztak páran! Ugyanúgy járunk el mint bármelyik másik szolgáltató: betegségnél orvosi igazolás, utánanézünk orvosnak stb...

Öööö... minek is tudtok orvosnál utánanézni? Első nekifutásra szerintem max. annak, hogy létezik-e az adott orvos... De szerintem még ahhoz sincs jogotok, hogy megkérdezzétek től, jártam-e ott (illetve az orvosnak sincs joga erről tájékoztatást adni...).

#62 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:48

Én a magam részéről a Dunawebnél lévő 2 éves szerződésemet mondtam fel, kevesebb, mint egy év után (igazából pár héttel előbb is lehetett volna, csak kellett várnom az ADSL-re). Az ok: havonta 10-12 olyan nap, amikor 24 órára vetítve 10%-t meghaladta a csomagvesztésem. Teszteltem én is, az ő eszközeik is rögzítették a problémát, úgyhogy nem volt akadálya a dolognak, de azért pár héti telefonálgattam, meg levelezgettem velük - főleg, hogy néha "meggyógyult" a net.

Amúgy nyilván már többen is írtak: az ÁSzF-t alaposan át kell tanulmányozni, benne vannak a felmondási okok. Sajnos a szolgáltató nem köteles ÁSzF-ből példányt adni, elég ha az ügyfélszolin, vagy a neten elérhetővé teszi. A neten tuti fenn van. Ha nincs, akkor nem is minősíteném a szolgáltatót...

#63 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:57

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 15:43

Öööö... minek is tudtok orvosnál utánanézni? Első nekifutásra szerintem max. annak, hogy létezik-e az adott orvos... De szerintem még ahhoz sincs jogotok, hogy megkérdezzétek től, jártam-e ott (illetve az orvosnak sincs joga erről tájékoztatást adni...).

Szóval, volt rá példa, hogy az orvos hivatkozott arra, hogy a betegsége miatt, mentsük fel a fizetési kötelezettsége alól! Na ilyet orvos nem írhat! És ezt lehet jelezni, az orvosi kamaránál, illetve írásban meglehet keresni a dokit, hogy azért ilyet így leírni necces! :D Mert ehhez meg neki nincs joga!

#64 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:58

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 15:48

Én a magam részéről a Dunawebnél lévő 2 éves szerződésemet mondtam fel, kevesebb, mint egy év után (igazából pár héttel előbb is lehetett volna, csak kellett várnom az ADSL-re). Az ok: havonta 10-12 olyan nap, amikor 24 órára vetítve 10%-t meghaladta a csomagvesztésem. Teszteltem én is, az ő eszközeik is rögzítették a problémát, úgyhogy nem volt akadálya a dolognak, de azért pár héti telefonálgattam, meg levelezgettem velük - főleg, hogy néha "meggyógyult" a net.

Amúgy nyilván már többen is írtak: az ÁSzF-t alaposan át kell tanulmányozni, benne vannak a felmondási okok. Sajnos a szolgáltató nem köteles ÁSzF-ből példányt adni, elég ha az ügyfélszolin, vagy a neten elérhetővé teszi. A neten tuti fenn van. Ha nincs, akkor nem is minősíteném a szolgáltatót...

Ez a felmondás így korrekt! Szerintem minden SZOLGÁLTATÓNÁL a netről azért tuti le lehet tölteni az ASZF-et, ahol nem ott hagyjuk .... :D

#65 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 15:37

Idézet: bambi2 - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 8:57

Megrendeltem a chellot május 3-án és be is szerelték 9-én.

Azóta nincs semmilyen gond a netemmel, csak a csekkekkel nem tudom mit kezdjek?!!

Az Invitelnél ha jól emlékszem 30 nap a felmondási határidő, nézd meg az ÁSzF-ben, ergo ha te ápr. 22-én adtad fel a lemondó nyilatkozatot, legkevesebb máj. 22-ig szolgáltathatnak, és kérhetik a díját (feltéve, hogy szolgáltatnak is).

#66 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 07:49

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 16:37

Az Invitelnél ha jól emlékszem 30 nap a felmondási határidő, nézd meg az ÁSzF-ben, ergo ha te ápr. 22-én adtad fel a lemondó nyilatkozatot, legkevesebb máj. 22-ig szolgáltathatnak, és kérhetik a díját (feltéve, hogy szolgáltatnak is).

Szerintem is 30 nap! :D

#67 Felhasználó inaktív   gabeeapunk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:52

Főleg ISP-nél dolgozó emberek válaszát várom a következő kérdésekre:
A beragadások beleszámítanak az üzemszünetekbe ? (ADSL-nél asszem a vállalt rendelkezésreállás 99.x%)
A bejelentett üzemszünetek vagy csak az előre be nem jelentettek számítanak bele a rendelekzésreállásba ?
Ez mondjuk hülyének tűnhet, de azért megkérdezem:
A beragadás késleltetésnek számít-e (annyira késnek a csomagok, hogy tovább se mennek a szolgáltatótól ergo vissza sem érnek hozzám) ?

Igen, a felmondás feltételeit boncolgatom, nem akarom felmondani, de ha kellene lehetne-e ezekre hivatkozni vagy forduljak az "alvó óriáshoz" (NHH) ?

#68 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 13:15

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:57

Elköltözéses, betegséges papírokkal játszani veszélyes! Nálunk is bepróbálkoztak páran! ... Elköltözésnél kérünk papírt vagy tulajdonit, vagy albérleti szerződést felmondó papírt vagy az új helyről kötő papírt aminek szintén utánamegyünk! Volt olyan sírva telefonáltak, hogy elárverezik a házat, mondom sajnálom izé bizé, küldjön egy papírt a végzésről, azóta is ügyfelünk! :D Nem érdemes ilyennel játszani
...
Az elköltözés, hogyha olyan helyre költözöl, ahol nincs szolgáltatás az a TE HIBÁD, kutya nem fog vele foglalkozni! Ne izgulj, bármit csinálsz stb... rád vernek mindent és ki is kell fizetned!

ellentmondás amit írsz
most akkor mi van költözés esetén?
egyszer kértek papírt, máskor meg a te hibád, hogy ahova költözöl ott nem működik a szolgáltatás?
vagy már megint össze-vissza beszélsz

én ha elköltözöm, tuti nem fogok a semmire fizetni, ha nem tudnak szolgáltatni

Szerkesztette: mikike 2005. 06. 05. 13:19 -kor

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#69 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:21

Idézet: mikike - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 14:15

ellentmondás amit írsz
most akkor mi van költözés esetén?
egyszer kértek papírt, máskor meg a te hibád, hogy ahova költözöl ott nem működik a szolgáltatás?
vagy már megint össze-vissza beszélsz

én ha elköltözöm, tuti nem fogok a semmire fizetni, ha nem tudnak szolgáltatni

Nem ellentmondás, és nem beszélek össze - vissza! Kérünk papírt, és ha indokolt mondjuk elárverezik feletted a házat akkor általában nem szoktunk szarozni! De ha albérletben voltál, vagy csak úgy költözöl és ott nincs szolgáltatás akkor így jártál fizetni fogsz és tuti hogy fogsz, vagy per és simán nyeri a szolgáltató! Úgyhogy ez így van! Igaziból ez a költözés a szolgáltatón múlik, egyéni elbírálás. Van ilyen és van olyan is! :(

#70 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:35

általában azért nem jókedvükből (vagy csak hogy megszabaduljanak a nettől) költözgetnek az emberek, szal elég érdekes ez a hozzáállás...

mondjuk ha elválok és az asszonyé a lakás és mehetek haza a szüleimhez az miféle elbírálás alá fog esni?

Szerkesztette: mikike 2005. 06. 05. 17:37 -kor

#71 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 19:03

Idézet: mikike - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:35

általában azért nem jókedvükből (vagy csak hogy megszabaduljanak a nettől) költözgetnek az emberek, szal elég érdekes ez a hozzáállás...

mondjuk ha elválok és az asszonyé a lakás és mehetek haza a szüleimhez az miféle elbírálás alá fog esni?

Itt nem az a lényeg, hogy költözöl avagy sem, hanem az, hogy hűségszerződést kötöttél, amiben vállaltad, hogy "x" határozott ideig te ha törik ha szakad GARANTÁLTAN fizetni fogod a net havidíját (ugyanis csak így biztosítja számodra a szolgáltató a csökkentett havidíjat, és így engedi el a bekötési díjat, mert így éri meg neki).
Ha költözöl vagy hasonló, az nem a szolgáltató hibája, és nem is tudod egyértelműen bizonyítani, hogy igenis te elköltöztél, és a bíróságot sem fogja érdekelni ez a "költözéses" indok, csak a megkötött hűségszerződést nézik. A szolgáltató ha perel, simán megnyeri azt, és ha ekkor sem fizetsz, akkor jönnek a kemény dolgok (árverezés, automatikus fizu levonás a bankszámládról stb.).
Aki nagyon óvatos, az ugyan köthet határozatlan idejű szerződést, de akkor általában ki kell pengetni a több tízezer forintos bekötési díjat, valamint sokkal magsabb havidíjat kell fizetni.
Aki meg hűséget köt, annak tisztában kell lennie azzal, hogy ez egy nagyon komoly szerződés, még akkor is, ha teljesen formalitásnak és bagatelnek tűnik az aláíráskor.

Egy párhuzamos példa: ez olyan mintha egyéves hűséget kötnél mondjuk a t-com-mal vezetékes telefonra, ingyen bekötik, adnak ingyen telefont stb. Na, te 3 hónap múlva olyan helyre költözöl, ahol nem érhető el a vezetékes szolgáltatás (kevés ilyen hely van, de tegyük fel). A t-com ugyanúgy követelné rajtad a bekötési díjat, az ajándék telefon díját, valamint a hűségből fennmaradó időszak havídíjait EGY ÖSSZEGBEN. Ez van, és teljes mértékben igaza van a szolgáltatónak, így a bíróság előtt megállja a helyét a szolgáltató követelése.

Szerkesztette: Adam84 2005. 06. 05. 19:06 -kor

#72 Felhasználó inaktív   gabeeapunk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 05. 19:04

Sztem abból kiindulva, amit az előbb Buga_Laci mondott valszeg azt mondják, hogy nem kellett volna annyira összeveszni (arról se az ISP tehet), egyébként meg az a legegyszerűbb (ha jól tudom), hogy csinálnak 1 foglalást a bankszámlán, ha végrehajtás alatt van valakinek a háza egy más ügyből kifolyólag, persze, hogy nem éri meg ugrálni...mert attól az embertől már nem nagyon lehet mit elvenni...
Havert 5ezer forintra büntette a máv, 1 évre rá befagyasztatták a számláját, muszály volt fizetnie...

#73 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 19:39

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 20:03

......Ez van, és teljes mértékben igaza van a szolgáltatónak, így a bíróság előtt megállja a helyét a szolgáltató követelése.

Köszönöm Adam84! Korrekt írás! :D

Szóval az ügyfelek hőzöngeni tudnak és amikor jelszálog kerül a házukra, vagy elárverezik a házat, autót egy ilyen ügy miatt csak néznek ki a fejükből! Figyu Vodafonos számom is van! Pécs melletti kisfaluban jártam 2 napig nem tudtam használni! Ki tehet róla? Meg most ha ott laknék? Visszavenné vodafone? :D Nem! Autóhitelt ha nem fizeted vagy bármi mivan? Elveszik tőled! Kész vége! Szóval tényleg komoly dolog!

#74 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 13:56

szerintem abszólut nincs igaza
ha el kell költöznöm, akkor el kell költöznöm, mi köze hozzá
kösse be oda is a netet én fizetem ott is
ha meg nem tudja biztosítani a szolgáltatást ne höbörögjön már hogy a semmiért fizessek

ezek után amiket leírtál már azon csodálkozom, hogy van olyan eset amikor elálltok a hűségszerződéstől és papírokat kértek

#75 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 18:14

Idézet: mikike - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 14:56

ha meg nem tudja biztosítani a szolgáltatást ne höbörögjön már hogy a semmiért fizessek

ezek után amiket leírtál már azon csodálkozom, hogy van olyan eset amikor elálltok a hűségszerződéstől és papírokat kértek

Mindegy, úgysem lehet meggyőzni téged, még észérvekkel sem ...

Minden szolgáltató ÁSZF-je tartalmazza -még ha burkoltan is-, hogy ha hűségszerződés alatt kéred az áthelyezést -aminek amúgyis külön díja van, t-com esetében asszem 14.000 HUF körüli összeg-, és ők ezt nem tudják biztosítani, akkor ugyan jogodban áll felbontani a szerződést, de akkor a kedvezményeket nagyon keményen követelik rajtad. Ez minden szolgáltatónál így van, ugyanis nem a két szép szemedért engedték el a bekötési díjat meg adnak/adtak havidíjkedvezményt, hanem azért, mert a hűséges időszak alatt garantáltan számítanak/számítottak a havidíj befizetésére.
Ők nem tehetnek róla, hogy költözöl, emiatt nem fogják elengedni méltányossági alapon az őket JOGOSAN megillető akár százezres nagyságrendű havidíjakat és kedvezményeket ...

Képzeld magad az ő helyükbe egy kicsit: Egy vállalkozás nem az "adományokon", a könyörületes bánásmódon, az elnézésen alapszik, mert így egyik vállalkozás sem lenne hosszú ideig életképes ...

#76 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 07:59

Idézet: mikike - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 14:56

Ilyen embereknek szokott jelzálog lenni a házán, autóján egyéb ingóságán! :D A szolgáltató behajta rajtad ne izgulj! Szerintem Adam84 több bőrt ne húzzunk le erről, aki nem érti, próbálkozzon! :D

#77 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 08:49

Hát, alapesetben szerintem sem lehetetlenül a szerződés egy költözéstől, így a szolgáltató követelheti a szerződésben kikötött szankciókat. De a konkrét eset körülményeit igencsak alaposan meg kell vizsgálni. Ha mondjuk leég a házam, így hónapokig nem lakom ott, nem tudom használni az internetet, tutira nem fizetnék egy fillért sem (bár lehet, hogy ez nem a legjobb példa, merthogy vis major...). Úgy viszont nehéz költözésre hivatkozva felmondani a szerződést, hogy még magammal sem tudom elhitetni, hogy ezért akarom, és nem azért, mert mondjuk azóta sokkal jobb ajánlatokkal álltak elő a szolgáltatók...  :D

Szerintem alapigazság, hogy soha, semmiből nem szabad a legolcsóbbat megszerezni. A legakciósabb hozzáférésnek a legtöbb az apróbetűs kitétele, valószínű a leghosszabb a hűsége, stb. A 0% befizetéssel üzemelő autóvásárlás hasonló - 120 havi részlet, havonta alig pár 10e ft, de egyévesen az autó már 20%-al kevesebbet ér, mint a tőketartozás. És még sorolhatnám a példákat.

Anno a Dunawebnél én azért kötöttem 2 éves szerződést (pedig 256/256 már akkor is karcsú volt), mert náluk nem lehetett másképp, a belépési díj is 62500 volt, alternatív szolgáltató meg akkor még nem volt. De az ADSL-t már csak egy évre kötöttem, és a jövőben sem fogok csak egy évet kötni, mert az informatikához kapcsolódó minden területen túlságosan gyorsak a változások. (Ld. 768-as netem vélhetően 2 hónapon belül 3000-es lesz - az egy év meg december közepén telik le... - így majd vélhetően egy-két díjcsomaggal visszább léphetek, mondjuk 1500-2000 kbitre, és az is bőven ki fogja szolgálni az igényeimet...)

Hú, ez hosszú, és lehet, hogy kissé csapongó lett, de ha már beírtam, nem törlöm ki...  :D

#78 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 08:57

desiderius: Teljesen jól látod Te is! Mint már írtam van egyedi elbírálás MINDEN szolgáltatónál! Ház égés szerintem simán idetartozik! De a többit meg már százszor leírtam jól látod igazad van! Én is 1 évre írok alá mindent! ADSL -t tavaly 2 évre írtam szívok is! :D

PEACE

#79 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 12:25

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 9:57

Én is 1 évre írok alá mindent!

Jah, aztán ha elfeledkezel róla, automatice hosszabbodik a szerződés még egy évvel. Bekaphatja a szaros interware is, pedig tisztességes bandának tűntek. És ez nem az ÁSZF-ben volt benne.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#80 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:59

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 13:25

Jah, aztán ha elfeledkezel róla, automatice hosszabbodik a szerződés még egy évvel. Bekaphatja a szaros interware is, pedig tisztességes bandának tűntek. És ez nem az ÁSZF-ben volt benne.

De ilyenről szerintem nem feledkezik el az ember!

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó