Idézet
LX mint említettem volt. LQ-val mi lenne a gondod??
Az, hogy volt neked egy az nem jelent semmit. Nekünk van itt belőle kb 35 db

. Nagyon sok a gond velük, nem egy túl jó széria. A 300+ mint említettem típushibás. Az LQ-kat annyira nem ismerem, igazad van kicsit lendületesen nyilatkoztam róluk

visszavonom, az lehet hogy jó.
Idézet
a használt nyomit meg lehet ám nézni, ha tűhibás vagy kopott a fej nem veszi meg az ember, ugye.
Szerintem ehhez minimum le kell venni a fejet, ami azért nem általános egy használt cucc vásárlásánál. Továbbá ránézésre nem hiszem, hogy meg tudnád mondani milyen a fej állapota. Párat javítottam / javítattam már és az volt a tapasztalatom, hogy az egyik szabályos újnak látszó fej szarakodott, a másik meg görbe tűkkel is tökéletes nyomatot csinált... Kopottságát sem látod rendesen, mert a tű alatt lévő rugó valamennyit korrigál rajta.
Idézet
Minek egy akkora nyomtató, ha nem használják ki? Ráadásul bazinagy...
Idézet
A festékszalaggal nehéz árban versenyezni, de ha többpéldányos papírt használsz akkor már megfontolandó a lézer használata (szigoróan töltött kellékanyaggal). Akkor az eleve drágább leporelló és a vegyi indigó már annyira megdrágítja a papírt hogy az kifutja 1 töltött lézer árát.
Na ebben továbbra sem értek egyet, bár kétség kívül a lézernyomtatók egyre jobb megoldásokat kínálnak. De: A nagyteljesítményű mátrixok szinte semmi karbantartást nem követelnek meg azon kívül, hogy a papírport illik kitakarítani belőlük. Lézereknél ez már kicsit problémásabb, mert megadott időközönként cserélhetsz teljes görgőkészletet, ha külön van a fényhenger akkor azt is és időnként a fixálóhengered is el fog öregedni. Ha nem különálló a fényhenger akkor pedig a toner árát növeli meg. Persze, töltött kellékanyag de ha speciális a nyomtatód akkor nem biztos, hogy lesz hozzá. Tudom, a leporelló qrva drága de ha utánnaszámolsz akkor még mindig sokkal olcsóbban jössz ki a mátrixos megoldással. Arra meg ki sem térnék, hogy az A3-as lézerekkel hasonlítsam össze. Mert ugye mátrixból sem A4 nyomikról van szó ha ezt a kategóriát nézzük...
Idézet
havi 6.000-10.000 számla megfelel? x2 példány. A DFX-et tavaly cserélték le lézerre. Nem bánták meg. Főleg a halláskárosodás miatt
Az már egy jelentősebb mennyiség. Bár az említett példát rendkívüli módon megbillenti a lézer felé a max 2 példányos nyomtatás. Ahol 3-4 példányos nyomtatás megy ott a lézer költsége azonnal nő +20, +50 %-al... azért ez nem elhanyagolható, és ilyenkor a példányszám is többszörösére ugrik. (és ugye a görgőket csak az érdekli hány oldal ment át rajtuk.)
Idézet
No ilyet még nem láttam dolgozni. Felveszi a versenyt 1 40A4/perces lézerrel?
Az attól függ... mert ugye a lézert nem érdekli, hogy 1 db betűt nyomtatsz vele vagy fekete oldalat, míg a mátrix sebességét ez befolyásolja. De szerintem egy 10-15 tételes draftben nyomott számlánál igen.