HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1451 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 11:18

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:55

HP Photosmart 8250, ha különálló tintatartályok kellenek.

De én mégis azt mondanám, hogy egy IP 4200-assal jobban jársz. Tud szegély nélkül nyomtatni (HP nem) és 99%-ban csak jót mond róla mindenki. Én egy canon i560-at nyüstölök, de nekem sincsen vele semmi gondom...

Ha valami érdekel még, akkor kicsit konkrétabban kérdezz úgy nekünk is könyebb válaszolni...  ;)

Köszi a választ! Nos azért a HP-ra esne a választásom, mert azt hallottam, hogy ha egy hétig nem használom a Canon nyomtatók, akkor hajlamos a patron/fej benne beszáradni. Igaz ez? Na meg HP-nál lenne ismerős......
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#1452 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 11:25

Nos, ezzel a beszáradás dologgal még nem találkoztam. Én nem használom minden héten és nem volt gond az eltelt időszak alatt...

#1453 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:00

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:18

Köszi a választ! Nos azért a HP-ra esne a választásom, mert azt hallottam, hogy ha egy hétig nem használom a Canon nyomtatók, akkor hajlamos a patron/fej benne beszáradni. Igaz ez? Na meg HP-nál lenne ismerős......

Hát az eredeti patronokkal nem hiszem, hogy beszáradna, nekem még az utángyártottól sem száradt be hetek alatt sem... Hallottam már az ellenkezőjét is, de gondolom nagyon tintafüggő is.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1454 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:02

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 12:00

Hát az eredeti patronokkal nem hiszem, hogy beszáradna, nekem még az utángyártottól sem száradt be hetek alatt sem... Hallottam már az ellenkezőjét is, de gondolom nagyon tintafüggő is.

Értem. Akkor inkább Canon IP4200-as nyomtatód ajánlanád, mint a HP 8250-es modelljét? A Canon-nál nem külön cserélhetőek a színek? Melyik nyomtat szebben, illetve gazdaságosabban?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#1455 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:55

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:00

Én csak és kizárólag utángyártottat használok....  :cool:

#1456 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:24

Ha nem vetted volna észre minden LX-et hulladéknak tartok valahogy úgy mint Te. De ezt már harmadjára írom le. 100-300 mindex hogy lx fx vagy lq hulladék.

LQ 24 tűs, gyorsabb, ha függőleges vonal kell akkor az átlaggyorsaságon felül még rátesz 1 lapáttal.

Idézet

Szerintem ehhez minimum le kell venni a fejet, ami azért nem általános egy használt cucc vásárlásánál. Továbbá ránézésre nem hiszem, hogy meg tudnád mondani milyen a fej állapota. Párat javítottam / javítattam már és az volt a tapasztalatom....

És??? leveszed és megnézed, ált. 1 mozdulat vagy 2 csavar. Jó, ahhoz tapasztalat kell hogy kiértékeld mit látsz. De könnyen lehet fincsi teszábrát kreálni vagy 90-95% oskáént elfogadnék 1 draftos 1 közepes és minőségi nyomtatást is. Ha ezek megfelelnek akkor nemigazán érdekel, hogy a rugó mit korrigál. Ne feledjuk el hogy használt termék. 1 ilyen LQ (főleg 1050 1070) még szétnyomtat jópár tízezer oldalt.

DFX valóban bazinagy, de árban belefér, ha kell akkora teljesítmény.

Lézer:
idéznék magamtól: (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal).

Nagyteljesítményű mátrix tényleg nemsok karbantartást igényel. Ezt elfogadhatjuk tényként.
De tény az is ha érez magában picinyke ambíciót 1 rendszergazda akkor nemigazán gond 1 görgő vagy 1 fixáló cseréje ha megfelelő tipust választ.
HP lapbehózó: 5.000 Ft más mi kell még hozzá? 50-100ezret simán le lehet vele nyomatni.
Nem emléxem a pontos típusra de pár éve kizárólag azért vettem meg 1 nagyobb IBM lézert mert a számlálója szerint 650.000 oldal volt benne és nemigazán volt cserélve semmi.

Idézet

megadott időközönként cserélhetsz teljes görgőkészletet, ha külön van a fényhenger akkor azt is és időnként a fixálóhengered is el fog öregedni.

De könyörgöm mikor? hány tízezer vagy százezer oldal után? most ne HP1010 ről beszéljünk.

Idézet

Persze, töltött kellékanyag de ha speciális a nyomtatód akkor nem biztos, hogy lesz hozzá.

A kérdező volt annyira tájékozott és épelméjű, hogy eleve szétnézett mihez van kellékanyag. Ezt a vásárlás előtt meg lehet tenni utángyártott kellékanyagokra is.

Idézet

Tudom, a leporelló qrva drága de ha utánnaszámolsz akkor még mindig sokkal olcsóbban jössz ki a mátrixos megoldással.

1.Ha utánaszámolsz a mátrixos olcsóbb lehet.
2. És mi lesz a bizonylatokkal? Láttál már 6 éves számlát vagy főkönyvi kivonatot? Esetleg 15-20 éves bérkartont? A lepó drasztikusan sárgul a festék meg fakul.
3.zaj
4.lepó plusz logisztikai költsége

Idézet

Arra meg ki sem térnék, hogy az A3-as lézerekkel hasonlítsam össze. Mert ugye mátrixból sem A4 nyomikról van szó ha ezt a kategóriát nézzük...

Wines ügyviteli progi kimenetéről volt szó. 1 szó sem esett A3-ról. Nyilván win alatt is készülhet A3-as lista, bár egyre ritkább ez inkább a DOS-os progik jellemzője.
DE, ha mégis kell A3 akkor meg 1 használt fénymásoló nyomimodullal.
Számítás: Dob 150.000 oldalhoz: 30.000 Ft; utángyártott toner 20.000 oldalhoz 5.000 más mikell még?

Idézet

Az már egy jelentősebb mennyiség. Bár az említett példát rendkívüli módon megbillenti a lézer felé a max 2 példányos nyomtatás. Ahol 3-4 példányos nyomtatás megy ott a lézer költsége azonnal nő +20, +50 %-al...

(Ügyvitelt ritkán nyomnak 4+ példányban.)
Ha kisebb mennyiség lenne lehetett volna kisebb nyomit is venni. A lapköltség nem ugrott volna. A példát nem én találtam ki hanem az élet. Számoltak, rábeszélték a könyvelőt meg a főnököt és azóta a havi 4 számlanyomtatási napon nem a fél munkaidőt az udvaron,büfében,stb töltik. És hallatszik a telefoncsörgés is :)
Én is tudnék sok példát mondani hogy hol, mikor éri meg a mátrix. Csak nem szeretem az egyoldalúságot.
Még 1-2 dolog:
Töltött lézer: sok cég foglalkozik vele, akár garanciával, akár 1 napos ingyenes szállítással is. Esetleg meg is lehet sajátkezűleg tölteni.
Utángyártott toner kitek: lásd fennt+ugyanolya 1xű a csere mint ha eredeti lenne.
Eredeti kellékanyag:
mátrixnál is sokkal drágább mint az utángyártott, viszont 1 komolyabb mátrixot nem üzemeltetnék ocskábbnál ocskább ugy.szalaggal.

#1457 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:28

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:58

(100e-es kategóriánál melyikre gondoltál? Az még max munkacsoportos nyomi szvsz mint pl a HP 1320  :think: )

Zsul, már megbocsáss, de elfeledkeztél arról, hogy használt kategóriában beszélünk. Ott 100.000 ért olyat kapsz amit 3-700.000 ért adnak ujonnan.

#1458 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:32

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:50

Kyocera nem rossz, csak ott ált. külön van a fényhenger és nem nagyon van hozzá töltött kellékanyag. Múltkor kértem árajánlatot utángyártottra, de drágábban akarták hozni mint az eredetit LOL :p

Mond a típust és hogy mennyiért kapnád. Sajnos sok típusához tényleg nehéz ügy, de van sokhoz.

#1459 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:36

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 13:00

Meg szerencsefüggő. Ha kiveszel 1 fejjel 1ütt gyártott patront az lehet hogy 20 perc alatt behal(ritka) és ugyanaz a fajta patron volt 2 hónapig kinnt az aszalon és langyosvizel kezelés után nyomtatott.

#1460 Felhasználó inaktív   lendi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 26. 07:39

Sziasztok!

Nagyjából végignyaltam az előzményeket (ami azért lássuk be nem kis dolog!), de érdemi választ nem találtam a gondomra. Kérlek segítsetek!
HP Business Inkjet 1100d patronjait (mind a 4-t) Ink-Tek-es utántöltő kittel remélhetőleg szakszerűen újratöltöttem. Jelenleg folyamatosan világító (nem villogó) sárga hibajelzést mutat 2 db patronra és nem nyomtat semmit. Tudtommal a chip hibajelzése ellenére még kellene nyomtatnia. Kérdezem, hogy van-e valakinek tapasztalata, ill. az egyes cégek által kínált önresetelő chip megoldást jelenthetne-e? Megjegyzem: nem kizárt, hogy 1 éven túli némelyik patron.

#1461 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:15

Idézet: lendi - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 8:39

Kérdezem, hogy van-e valakinek tapasztalata, ill. az egyes cégek által kínált önresetelő chip megoldást jelenthetne-e? Megjegyzem: nem kizárt, hogy 1 éven túli némelyik patron.

Sajna ilyet csak töltöttem, így nem tudom, hogy konkrétan chip baja van-e nyomidnak. Az általam használt chipekkel eddig semiféle gond nem volt. Csak jobban illik odafigyelni a tintafogyásra.
Az önresetelő chipeket elfogadják a nyomtatók, én célszerűbbnek tartanám ha mechanikus resetje lenne. Így elkerülhetőbb lenne a fej esetleges beégése.

#1462 Felhasználó inaktív   lendi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:25

...én célszerűbbnek tartanám ha mechanikus resetje lenne.

Sajnos én nem találtam sehol sem resetelő készüléket, sem leírást az esetleges manuális reset lehetőségről. Ha valaki látott ilyet kérem jelezze.

#1463 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 17:25

Úgy látom pörög a topic, így merészelek kérdezni 2-t.

Egy irodába kellene lézernyomtató. Sajnos infot nem kaptam arról, hogy színes vagy csak sima fekete kell. Egy tintasugaras HP-t kellene kiváltania.
Legelső szempont a gazdaságosság: minél költséghatékonyabban nyomtasson ill. a tonercsere költsége se legyen túl magas. (de asszem ez a költséghatékony nyomtatásban már benne van)

Pályázatok, adóbevallások, hivatalos levelek, rendezvény programok, stb... szintű anyagokat kell majd vele nyomtatni. Erre a sima lézer megfelelő is lenne, de régebben említették, hogy esetenként 1-2 képet is nyomtatnának a különböző rendezvényeken készült jól sikerült fotókból.

Mivel a képek nyomtatása igencsak ritkán ill. kis számban történne nem tudom megéri-e ezért egy színes lézernyomtató.

Pár típus, amiből válogatni lehet már sokat segíthet. Lovetta meg sejtésem szerint 40-100ezer közötti lenne rá. De ezt majd később fogják közölni velem.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1464 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 22:26

Sziasztok,

A HP Laserjet 1018-ról van valakinek véleménye? Holnap venném meg, mert tönkrement az officeJet-em  :mad:
Azért néztem ki ezt, mert ehhez viszonylag olcsón lehet kapni tonert, bár nem tudom milyen ez:
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...id=60269&page=1

Néztem még a Samsungot & Lexmarkot is, de mégis csak a HP-hez lehet kapni a legtöbb felújított/feltölött tonert. Mert pl. eredeti HP toner ~20k, ennyi a printer is...

üdv,

Gábor

Szerkesztette: -vadaszg- 2006. 09. 27. 22:29 -kor

#1465 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 04:57

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 23:26

Sziasztok,

A HP Laserjet 1018-ról van valakinek véleménye? Holnap venném meg, mert tönkrement az officeJet-em  :mad:
Azért néztem ki ezt, mert ehhez viszonylag olcsón lehet kapni tonert, bár nem tudom milyen ez:
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...id=60269&page=1

Néztem még a Samsungot & Lexmarkot is, de mégis csak a HP-hez lehet kapni a legtöbb felújított/feltölött tonert. Mert pl. eredeti HP toner ~20k, ennyi a printer is...

üdv,

Gábor

ha nem teszed ki nagy strapának, jó. Samihoz van töltőpor, de a HP ellétottsága verhetetlen
. Plusz sok esetben jó hozza 1-2 más tipusú hp toner csak a tonerről le kell vágni 1-2 tájolóbütyköt

#1466 Felhasználó inaktív   drh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 10:14

Hello
Nemrég vásároltam Epson D68-t, érdekelne milyen patront érdemes venni bele. A gyári fogyóban ugyanis.
Milyen nem gyárival érdemes hajtani?

köszi

#1467 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 12:52

Idézet: sohta - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 18:25

Egy irodába kellene lézernyomtató. Sajnos infot nem kaptam arról, hogy színes vagy csak sima fekete kell. Egy tintasugaras HP-t kellene kiváltania.
Legelső szempont a gazdaságosság: minél költséghatékonyabban nyomtasson ill. a tonercsere költsége se legyen túl magas. (de asszem ez a költséghatékony nyomtatásban már benne van)

Pályázatok, adóbevallások, hivatalos levelek, rendezvény programok, stb... szintű anyagokat kell majd vele nyomtatni. Erre a sima lézer megfelelő is lenne, de régebben említették, hogy esetenként 1-2 képet is nyomtatnának a különböző rendezvényeken készült jól sikerült fotókból.

Mivel a képek nyomtatása igencsak ritkán ill. kis számban történne nem tudom megéri-e ezért egy színes lézernyomtató.

Pár típus, amiből válogatni lehet már sokat segíthet. Lovetta meg sejtésem szerint 40-100ezer közötti lenne rá. De ezt majd később fogják közölni velem.

Úgy néz ki, hogy mégiscsak játszik a színes lézer, ha gazdaságosabb egy HP tintasugarasnál. Pontos típust nem tudok a HP-ról (ez van jelenleg az irodában), de fax-os minden az egyben készülék.

Mely ketyerék jelenleg a best buy-ok mono ill. színes lézer nyomtatók közül?

#1468 Felhasználó inaktív   obi1 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 01. 12:34

Helloztok!

keresem a Canon i990 nyomtató teljes magyar használati útmutatóját!

canon=ágyúúúúúúúúúúúúúúúú

Aki tud segítsen!

Ahol vettem a nyomtatót ott nem adtak ill. nem is óhajtanak adni!???? :confused:  :confused:  :confused:
Ennél a cégnél nem igazán érdemes venni semmit, mivel jól átvágnak és utána futkozhatsz fűhöz-fához!!!

Ezt azért írom ide, hogy mindenki okkuljon az Én példámból!! :omg:  :reklamacio:

Netsys Kft
1143 Budapest, Utász u. 7.
Tel: 422-1942 Fax: 422-1943

Az ügy ott tart már 1 éve, hogy a Fogyasztóvédelmi Felügyelet már megbüntette Öket és a Canon Hungária Kft-t is több 100.000 Ft-ra és kötelezte is a Magyar nyelvű Használati útasítás átadására, de még semmi!

Egyébként angol User manual-t sem kaptam!!!

A Beüzemelési útmutatóban viszont az alábbiak olvashatóak:

A karbantartásról bővebben a Felhasználói kézikönyvben olvashat.

Felhasználói kézikönyv tartalomjegyzék:

- A nyomtató részei és azok funkciói

- A nyomtatóillesztő-program funkciói

- Rendszeres karbantartás

- Nyomtatási hordozók

- Hibaelhárítás

- Műszaki adatok

Előre is köszönöm a segítséget!  :up:  :up:  :up:

#1469 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:26

Idézet: sohta - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 18:25

Sz@rt pörög, így kikínlódtam 1-2 infot goggle és a gyártók "hiteles" infoi alapján.

Amire jutottam:

- színes lézer hanyagolva a kib@szott magas Tonerárak/kicsi kapacitás miatt: színes Toner ~2000oldal (5%os fedettséggel/toner), ára 24000Ft/Toner

- HP OfficeJetK550  56000Ft, 4patronos, Nagykapacitású patron fekete(59ml, 7500Ft, 2350oldal [5% fedettség]), színes(17ml, 5400Ft/szín, 1200oldal[15% fedettség]), nyomtatófej 15k/fekete + 12k /színes

- HP Business InkJet 1000 45000Ft, 4patronos, fekete(69ml, 7300Ft, 1400oldal [5% fedettség]), színes(28ml, 7400Ft/szín, 1750oldal[15% fedettség]), nyomtatófej 10k / db

- Canon iP6600d 50000Ft, 6patronos, fekete(3000Ft, 450oldal[5% fedettség]), színes(3000Ft/szín, 450oldal[5% fedettség])

Néztem még pár készüléket, de azok üzemeltetési költségben rosszabbak voltak.

Ezek alapján a Canon-t kizártam és a két HP közül az OfficeJet K550 az amit talán jobban megéri megvenni.

Sajnos a gyártók által megadott ill. Amazon.com-on talált kapacitásokat tudtam felhasználni, amik ugye némileg talán eltérnek a mindennapos használati értékektől. Na meg sajnos azt sem tudtam meg, hogy fénykép nyomtatása estén ez mekkora kb. kapacitást jelent

Bár ahogy így visszaolvasom elég furcsa a 2 HP esetén, hogy fekete patron esetén az OfficeJet-nél 59ml-ből 2350oldal jön ki, míg a Business InkJet-nél 69ml-ből csak 1400oldal. Különös.

Esetleg valakinek ehhez megjegyzése/más javaslata?

#1470 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 12:38

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 12:26

Sz@rt pörög, így kikínlódtam 1-2 infot goggle és a gyártók "hiteles" infoi alapján.

Néztem még pár készüléket, de azok üzemeltetési költségben rosszabbak voltak.

Ezek alapján a Canon-t kizártam és a két HP közül az OfficeJet K550 az amit talán jobban megéri megvenni.

Bár ahogy így visszaolvasom elég furcsa a 2 HP esetén, hogy fekete patron esetén az OfficeJet-nél 59ml-ből 2350oldal jön ki, míg a Business InkJet-nél 69ml-ből csak 1400oldal. Különös.

Esetleg valakinek ehhez megjegyzése/más javaslata?

Pörgés: most mi döntsünk helyetted?

Színes lézer: van fincsi olcsó utángyártott toner hatod-tizenketted áron !!!

patron/toner kapacitás / oldal:
Ahány teszt annyiféle. Durván 1 doboz (2500 oldal) A4-et tudtunk kinyomtatni 40 ml tintával. HP 840,845,920,930,950,56-os patron vagy canon ip1500 nyomikkal. A szöveg mindig más volt, de ugy kb. 5%os fedettség lehetett.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.