HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 06. 23:08

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 14:37

nem akarom, hogy a hulladéktároló megteljen, mert akkor mehet a szervizbe.

Ezt magyarázzátok meg? erre már énis gondoltam, ahol a fejet tisztítt ott van valami ahova lefolyik a festél arról a kis műanyg lapról?

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#302 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 07:21

A nyomtató aljában van egy szivacs/itatóspapír szerű vastag lap (legalábbis amit én eddig szétszedtem abban az volt), és amikor a nyomtató fejet tisztít, akkor ide kerül a felesleges tinta. Nem tudom kinek mi a tapasztalata, de én 6 év alatt sem tudtam megtölteni a Canon 240-es párnáját, aztán lehet más meg mást mond, de nem hiszem hogy ez ennyire súlyos probléma lenne....
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#303 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 14:48

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 7:21

A nyomtató aljában van egy szivacs/itatóspapír szerű vastag lap (legalábbis amit én eddig szétszedtem abban az volt), és amikor a nyomtató fejet tisztít, akkor ide kerül a felesleges tinta. Nem tudom kinek mi a tapasztalata, de én 6 év alatt sem tudtam megtölteni a Canon 240-es párnáját, aztán lehet más meg mást mond, de nem hiszem hogy ez ennyire súlyos probléma lenne....

Igen ám, de a mai nyomtatókban nem csak egyszerű szivacs van, hanem egy számláló is, ami talán a fej egységben lehet. A lényeg, hogy ez a száláló nézi, hogy mennyi fejtisztítás volt (ebbe bele tartozik a bekapcsoláskori fejtisztítás is) és egy bizonyos értéknél blokkolja a nyomtatót.
Ezután, már csak a szervízben tudják resetelni miután kicserélték a filcet is.
Álítólag minden belkapcsoláskor fejet tisztít, ezért hagyom inkább készenlétiben, úgy kevesebb a fejtisztítás.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#304 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 23:47

Zsul, a Pearl Type készít Lexmarkhoz is tonereket?

OFF
"www.balatonprint.hu" feliratú matricák kezdenek feltűnni Veszprém villanyoszlopain, tudsz róla? :)

#305 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 06:36

Igen készít! (7 féle Lexmark toner, és kb. ue. tintapatron elérhető)  Talán ebben a márkában érhető el a legtöbb nyomtatótípushoz kellék...

Tudok a veszprémi matricákról, nagyon igyekszünk, hogy olyan helyre ne kerüljön ami nem megengedett..

Ha valakinek veszprémbe, siófokra kell valami, azt személyesen oda tudom adni, járok arra eleget :)

na de ennyit az OFF-ból...

Üdv: Zsül

#306 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 08:39

Csak szerintem nagyon gázosak ezek a szponzorált szókiemelések? Sokszor alig van köze a szónak a reklámozott témához... Na mind1...

#307 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 08:46

ENNEK a topicnak a tartalmára itt írnék pár sort:

Nem az a baj, hogy töltött tonert vettél, hanem az hogy házilag barkácsoltat.

Ha HP-s dobozban volt akkor -->fogyasztóvédelemhez fordulj

Ha nem eredeti dobozban volt, akkor vidd vissza a céghez ahol vetted --> kérd vissza a lóvét

A hologram nélküli toner nem feltétlenül hamisítvány, csak lehet hogy szürkeimportal jött be az országba...

Ha töltött / felújított tonert veszel nem kell félned a garanciavesztéstől, mivel ez nem a használatra vonatkozik, hanem csak a toner által okozott konkrét káresetre. Arra viszont vigyázz, hogy a töltött kategóriából megbízható márkát vegyél (Ecoline, Pearl Type, vagy más amiről van biztos infód), lezárt dobozban legyen, a toner lezárt fóliatasakban és rázkódásmentes csomagolásban.
Ja és szalag minden tonerben van, amiben nincsen azt azonnal vidd vissza mert gagyi garázscéges gányolást sóztak rád.... 

#308 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:34

Ma jutottam el odaig, hogy ki kellett nyomtatnom 400db cd-boritot 200-200 elo es hatlapot. Illetve a lemezre. Amivel kezdtem az a gyari Canon Patron (a nyomtato i865), a minosege tokeletes volt. Aztan jott 2db Qink patron. Ezeknel mindtha kicsit halvanyabb lett volna a szin...nem volt olyan szep sarga, mint az eredetivel. Aztan jott 1 utso patron, amit a Dretschlertol vettem. Na az megint ugyanolyan gyonyoru elettel teli szines volt, mint az eredeti patronnal produkalt kep. Hozzateszem azert fogyott ennyi sarga, mivel az egesz borito szinte csak narancssarga volt. Amit meg nem ertek, hogy a Qinkbol cserelnem kellett keket es pirosat is (mivel azok is alig voltak mar az eredeti patronban), és meglepodve tapasztaltam, hogy a sarga tartalyokban kb. fel centivel kevesebb tinta volt mint a pirosbol es kekbol. Ugyanaz a marka...ez miert lehet? Mellesleg ra sincs irva a dobozara, hogy hany ml lenne benne. Eddig minden mas markaban ra volt irva.

#309 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:02

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:34

Ma jutottam el odaig, hogy ki kellett nyomtatnom 400db cd-boritot 200-200 elo es hatlapot. Illetve a lemezre. Amivel kezdtem az a gyari Canon Patron (a nyomtato i865), a minosege tokeletes volt. Aztan jott 2db Qink patron. Ezeknel mindtha kicsit halvanyabb lett volna a szin...nem volt olyan szep sarga, mint az eredetivel. Aztan jott 1 utso patron, amit a Dretschlertol vettem. Na az megint ugyanolyan gyonyoru elettel teli szines volt, mint az eredeti patronnal produkalt kep. Hozzateszem azert fogyott ennyi sarga, mivel az egesz borito szinte csak narancssarga volt. Amit meg nem ertek, hogy a Qinkbol cserelnem kellett keket es pirosat is (mivel azok is alig voltak mar az eredeti patronban), és meglepodve tapasztaltam, hogy a sarga tartalyokban kb. fel centivel kevesebb tinta volt mint a pirosbol es kekbol. Ugyanaz a marka...ez miert lehet? Mellesleg ra sincs irva a dobozara, hogy hany ml lenne benne. Eddig minden mas markaban ra volt irva.

Ez érdekes jelenség.
Nálunk volt aki azzal jött vissza, hogy mennyivel élénkebbek, szebbek lettek a szinek a Qink-kel. Hmm.  :confused:

Egyébként gyorsan kibontottam néhány Qink BCI6-os patront, de nem igazán látható mennyiségi eltérés az egyes szinek között. Bár a kéknél elég nehéz megállapítani aszintet, mert elég sötét, de piros és sárga ugyanannyi volt benne. Viszont ml jelölést tényleg nem találtam. Ha jön eredeti Canon patron, akkor azzal is összehasonlítom, de azt hiszem, az nem átlátszó.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#310 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:06

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:02

Ez érdekes jelenség.
Nálunk volt aki azzal jött vissza, hogy mennyivel élénkebbek, szebbek lettek a szinek a Qink-kel. Hmm.  :confused:

Egyébként gyorsan kibontottam néhány Qink BCI6-os patront, de nem igazán látható mennyiségi eltérés az egyes szinek között. Bár a kéknél elég nehéz megállapítani aszintet, mert elég sötét, de piros és sárga ugyanannyi volt benne. Viszont ml jelölést tényleg nem találtam. Ha jön eredeti Canon patron, akkor azzal is összehasonlítom, de azt hiszem, az nem átlátszó.

Most megneztem mind a 3szint...azok is atlatszoak, tehat ossze tudod majd hasonlitani. Egyebkent eleg minimalis a kulonbseg, tehat nem veszes.  Jut eszembe...majdnem porul jartam. Amikor leszedtem a nyilas folul azt a narancssarga pockot, akkor lattam, hogy egy kis tinta van a patron nyilasaban...a szivacson kivul...gondoltam nem lesz gond...aztan mikor beletettem a nyomtatoba, es visszafordultam, hogy a szemetet osszeszedjem lattam, hogy lecsoppent a tinta az agyra...szerencsemre mindig ujsag vagy kemeny papir folott csinalom, igy szinte semmi sem kerult a takarora, de meglodtem, amikor lattam, hogy a 250grammos papirt atitatta 1csepp tinta....azert az nem semmi. :smoker:

#311 Felhasználó inaktív   Santosh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 16:45

Sziasztok! Van egy HP 710C nyomtatóm, és HP 45 Black patront használok hozzá. Már vettem hozzá egy utántöltő kitet, én gyönyörűen után tudtam tölteni, szépen is nyomtatott (persze csak könyveket, dokumentumokat nyomtatok). Az árára már nem emlékszem, de nem tudom, hogy megérte e, mert elég gyakran kellett utántöltögetni. A kérdésem tehát az lenne, hogy mi ajánlotok konkrétan nekem, milyen utángyártott patront, esetleg kitet? Nekem valójában, ahogy már említettem, csak dokumentumok kinyomtatására szolgálna.

Nagyon köszönöm előre is a válaszaitokat! És gratula a témához, jó hogy van ilyen!

#312 Felhasználó inaktív   discovery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:25

Sziasztok! A következő problémára keresnék megoldást.
Adot egy gyári toner, melyet a nyomtatóhoz adtak (1000-lapos)
A neten találtam hozzávalo töltökészletet, de allitólag leírás nincs
hozzá hogy hogyan lehet feltölteni. Aki csinált már ijet az kérem
ossza meg velem atitkát, tapasztalatát.

#313 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 09:12

Ez csak a te tapasztalataidon múlik. Ha meg vagy elégedve a töltögetéssel, akkor az valószínüleg olcsóbban jön ki, de erre semmi garancia. Az utántöltött/tisztított patront használatánál ha nem olyan mint az eredeti, akkor visszaviszed.

Az árakról tájékozódhatsz ITT, ITT vagy ITT

#314 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 09:51

A GHV a HP-t arra kényszerítette, hogy vegye ki a garancialevél szövegéből, hogy a nyomtató elveszíti a garanciát, ha nem gyári patron kerül bele..
részletek pl. itt:D

Szerkesztette: alexha 2005. 09. 23. 09:52 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#315 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 24. 22:36

Üdv mindenkinek!

Haználok elég régóta egy HP LaserJet 5L nyomtatót. Nemrég, egyik napról a másikra elkezdett furán nyomtatni. A Hiba jellege, hogy "vékonyítja" a betűket. Csináltam egy tesztoldalt, bescanneltem, itt van, ezen látszik a probléma (kicsit nagy a kép, ezért csak linkelem): Scannelt tesztoldal

Próbáltam több tonerral is, a hiba mindig megmaradt.
Mi mehetett tönkre benne? Lehetne ezzel valamit kezdeni "házilag"? Szervízbe nem akarom vinni, mert ismerve a tarifáikat, úgyse érné meg, ráadásul vidéki lévén sok lenne vele a macera :)

Köszi mindenkinek előre is

#316 Felhasználó inaktív   Ashmodeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 23:09

Előfordulhat 5L-es nyomtatóknál hogy szorulni kezd a forgó tükör csapágya. a hibajelenség hasonló ,torzítja a  képet mivel nem tudja leképezni pontosan.

#317 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 06:56

Hmm. Nézted a képet? Mert nincs rajta "olyan" torzulás. A HP logo mérete és a betűk aránya stimmel és nincs "hullámzás", egyenes a betűk szára.
Az a hiba, amit látni pl. a karaktertípusoknál, hogy a betű nagyon vékony vonallal készül?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#318 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 08:57

Üdv!

Ez, ha jól látom a gyári beépített romból származó tesztoldal, nem valószínű, hogy túl vékony a vonal...

Inkább két dologra tudok gondolni:
- Koszos a lézeregységben lévő lencse (lencsék), ezért kevés fény jut el a hengerig-> tisztítás
- Gond van a nagyfeszültséget előállító egységgel, és a festékező BIAS, vagy a transfer feszültség nem megfelelő, ezért nem ugrik át elég festékpor.-> szerviz vagy másik nyomtató

Ez utóbbit kevésbé tartom valószínűnek.

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#319 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 12:08

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 7:56

Az a hiba, amit látni pl. a karaktertípusoknál, hogy a betű nagyon vékony vonallal készül?

Igen, az a hiba.

Pushy: Windows tesztoldallal is ilyen, nem csak a gyári tesztjében. Tisztítást megpróbálom :)
Köszi

Szerkesztette: Thoty 2005. 09. 25. 12:10 -kor

#320 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 15:43

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 9:57

- Koszos a lézeregységben lévő lencse (lencsék), ezért kevés fény jut el a hengerig-> tisztítás

Köszönöm!  :respect: 
Ez volt a bibi, megtakarítottam egy kis alkohollal a lencsét és a prizmákat, mostmár tökéletesen nyomtat!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.