Windows XP kérdések II.
Elküldve: 2004. 04. 07. 11:48
Elküldve: 2004. 04. 07. 12:56
Idézet: Oblishoaeeshy - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:52
Minden játék eredeti, bolti game! Nem tudom mi lehet a gond.
Elküldve: 2004. 04. 07. 15:36
Elküldve: 2004. 04. 07. 15:45
Gondoltam nem nyitok új témát, mert nem lehet olyan bonyolult a megoldás.
? : az normális dolog, hogy XP-ben a kedves limited user nem tud távoli asztal tapcsolatot (RDC) létesíteni egy másik géppel? Admin joggal minden probléma nélkül megy, de ha kiveszem a useroka eből a csoportból egyből nem megy. Mivel lehetne ezt feloldani?
kösz:
Atyika :confused:
Elküldve: 2004. 04. 07. 17:49
Idézet: Brokkoli - Dátum: 2004. február 16, hétfő - 17:18
Valaki homályosítson már fel, hogy az xp home-ban van-e minimalizálva a jelszó hossza?
Ergó lehet-e 5 betüs?
Már úgyértve alapértelmezés szerint, tehát nem házirend piszkatúrával.
[ 2004. február 16.: Brokkoli szerkesztette a hozzászólást ]
Alapból 0 betűre van állítva a jelszó minimális hossza. Amúgy a "házirend piszkatúrával" lehet átállítani (meg biztos máshogy is, pl. registry, de szvsz ez a legegyszerűbb. Start-Beállítások-Vez. pult- Felügyeleti eszközök-helyi biztonsági házirend, abban a fiókházirend, majd jelszóházirend, és ott van a Legrövidebb jelszó bejegyzésnél. Default: 0 karakter )
Tisztelettel: Lehó
"A számítógépet az ember alkotta. Akkor miért nem tudja rendesen használni (még azt se)????
Szumma: Pocsék istenek lennénk..."
--
Elküldve: 2004. 04. 07. 17:58
Rendes dolog tőled, hogy megköszönöd a rendszerednek, hogy lassú ("az intéző meg minden harmadik indításkor nem válaszol... köszi").
De hol a probléma? Illetve ennyiből még a Billy fiú sem tudna rájönni, hogy mi a gond.
Néhány kérdés?
1. Eddig mennyire volt gyors?
2. Esetleg a vinyót töredezettség mentesítetted az utóbbi 1-2 évben? Mert ha nem, akkor talán itt az ideje.
3. Az Xp-t feltetted, és rögtön ilyen lassú lett? (és videokártya-drivert tettél már fel? mert anélkül elképzelhető, hogy a procit csontra terheli egy egyszerű animáció, mint pl. amikor a start menüt megnyitod, és oly kellemesen előtűnik a háttérből)
4. esetleg nem lehet, hogy PIO (programmed input-output) módban megy a vinyó? Ekkor az összes írási és olvasási műveletet a proci vezérli a DMA (direct memory access) alrendszer helyett, ami szintén pokoli lassúságot eredményez. Megoldás: vezérlőpult->rendszer->hardver fül->eszközkezelő-> IDE ATA/ATAPI vezérlők és az elsődleges és másodlagos csatorna beállításainál meg kell nézni a speciális beállítások fülön, hogy minden eszköz DMA módban megy-e, illetve, ha nem, át kell őket állítani)
"A számítógépet az ember alkotta. Akkor miért nem tudja rendesen használni (még azt se)????
Szumma: Pocsék istenek lennénk..."
--
Elküldve: 2004. 04. 07. 18:18
Mikor felraktam az sp1-et, allandoan udvozlokepernyovel indult az xp. Ezt mar megtalaltam, hol lehet kikapcsolni (felhasznaloi fiokok>udvozlokepernyo hasznalata), most meg a klasszikus bejelentkezesi ablak jon be, ahova be kell irnom a jelszot (ami nincs, szoval csak egy enter-t kell nyomni). Nem lehet ezt is kikapcsolni, hogy - mint regen - ne kerjen semmit, hanem rogton induljon?
Elküldve: 2004. 04. 07. 19:15
Első körben talán próbáld meg a USER ACC/Change the way user log on/off-nál
Elküldve: 2004. 04. 07. 19:47
Hat, feltoltottem az oldalamra, de meg nem muxik a link, nem ertem miert :confused:
Probald kesobb, hatha megy: http://www.hsw.hu/hg/autolog.zip
Elküldve: 2004. 04. 07. 20:59
Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 6, kedd - 22:39
Ez a híres jobbgomb probléma.
Elküldve: 2004. 04. 07. 21:43
Idézet: bungle - Dátum: 2004. április 7, szerda - 18:23
Mikor felraktam az sp1-et, allandoan udvozlokepernyovel indult az xp. Ezt mar megtalaltam, hol lehet kikapcsolni (felhasznaloi fiokok>udvozlokepernyo hasznalata), most meg a klasszikus bejelentkezesi ablak jon be, ahova be kell irnom a jelszot (ami nincs, szoval csak egy enter-t kell nyomni). Nem lehet ezt is kikapcsolni, hogy - mint regen - ne kerjen semmit, hanem rogton induljon?
ezt Powertoys for Windows XP tedd fel és keresd a logon-t a többi adja magát http://download.microsoft.com/download/f/c...wertoySetup.exe
atyika PLííííz olvassssss
Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 04. 07. 21:44 -kor
Elküldve: 2004. 04. 07. 22:46
Teli van a f*szom evvel a szájba qrt winfossal!
Véletlen letöröltem a Start menü melletti gyorsindítókból az Asztal megjelenítése ikont. Ezt hogy tudnám visszavarázsolni??!! BTW Odáig eljutottam, hogy csináltam egy parancsikont a Documents and Settings\user\Asztal-ról. Ez nagyon szép, sőt még az ikonja is stimmol! De milyen paramétert kell megadni a parancsikonnak, hogy ne egy új intézős ablakban nyissa meg a tartalmat, hanem kirakjon az asztalra, mint azelőtt?! Segítségeteket előre is köszönöm! Már kezd eldurranni az agyam!
Üdv: Klown
Elküldve: 2004. 04. 07. 23:15
Idézet: Klown - Dátum: 2004. április 7, szerda - 23:51
windows gomb + d -> asztal
vagy a DRIVE:\Documents and Settings\USER\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Show Desktop.scf fájl tartalma legyen:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
Szerkesztette: [-Lulu-] 2004. 04. 07. 23:16 -kor
Elküldve: 2004. 04. 07. 23:21
Na megadom magamnak a kegyelemdöfést! :Đ
Azért nem olyan egyszerű a megoldás!
Idézet
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
Mentsük el, majd nevezzük át ASZTAL.SCF névre. Az átnevezést csak akkor tehetjük meg megfeleloen, ha bármelyik mappaablak felso menüjében, az Eszközök/ Mappa beállításai/ Nézet ablakban deaktiváljuk az Ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése pontot.
Üdv: Klown
Ps.: Köszi [-Lulu-]! Addigra amúgy már megvolt a válasz!
Szerkesztette: Klown 2004. 04. 07. 23:23 -kor
Elküldve: 2004. 04. 08. 05:20
Idézet: breton - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 20:48
van 4 gép egy hubon, amelyekről szeretnék folyamatosan adatmentést végezni. Úgy szeretném ezt csinálni, hogy berakok egy baromi gyenge pentium 1es gépet 5iknek, hatalmas vinyóval amire hálón keresztül ütemezés szerint tükrözöm a többi gép adatállományát.
Egy gondom van, hogy a wincommander történő szinkronizálás számos fájlnál kiírja, hogy ezt meg azt nem képes átmásolni.... Szóval a fenti rendszerhez kéne egy olyan megbízható progi, tükröző software, vagy szinkronizáló, ami tuti, hogy minden adatot jól össze tud hasonlítani, és az újakat felül is írni.
Plz ha valaki ismer vlami jó kis programot ami ezt a rendszert kiszolgálja írjon, vagy mail. Köszi előre is.
Robocopy.exe parancssori util (NT/Windows 2003 Resource Kit). Ez korrekt...
Egyébként a Commander beállításai között van olyan, hogy NTFS időeltolódás korrekció. Ennek pontos magyarázata a súgójában megtalálható.
Elküldve: 2004. 04. 08. 22:32
Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 7, szerda - 20:48
atyika PLííííz olvassssss
Koszi, ezzel megoldodott! Egyre hulyebb ez a MS, ilyen idegesito dolgot igy eldugni, ill. kulon ezert le kelljen tolteni egy segedprogramot...
Elküldve: 2004. 04. 09. 04:35
Asszem ez rajta van az Xp cd-n és nem muszály letölteni de mindössze azért vannak ezek a vackok "eldugva" hogy átláthatóbb legyen a rendszer a teljesen kezdő felhasználóknak.
Elküldve: 2004. 04. 10. 07:43
Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 9, péntek - 3:40
Erről csak annyit, hogy a zixpé átláthatósága érdekében, hogy ne kapjunk agyfaszt a dizájntól és az újfajta elrendezéstől, egy kollega 2 órán keresztül túrta az oprendszert, amikor tesztelte a bétát. Még 3 év és olyan kiforrott és elavult lesz az XP, mint most a 98.
Elküldve: 2004. 04. 10. 09:21
Adsl a csatlakozás és routerrel van szétosztva. Az xp-ben beállitva minden és megy is nincsgond.
Innentől jön a probléma és nemtaláltam rá megoldást.
Használom a netet és egyszer csak úgycsinál mintha nemlenne, de csak a böngészőkben, a háttérben pl: irc, icq minden más fut és nem disconnectel. A böngészők (ie, opera) meg csak annyit ir hogy looking up host name... percekig és aztán semmi. Restartolnom kell, utánna újra jó.
Teljesen idő független a dolog, van hogy fél óra múlva jelentkezik a probléma, de van hogy egy fél nap után.
Ad-aware-t futtattam már, viruskeresőt is és tiszta minden.
A szolgáltatások közül sok baromságot kikapcsoltam, lehet hogy valami olyasmit is ami ezt okozza?
Bár akkor meg nemtudom hogy egy ideig miért működik.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Ha netán igen akkor irja mi a megoldás mert ez igy az őrületbe kerget.
köszi
Elküldve: 2004. 04. 11. 10:33
- Hogy lehet rávenni az XP-t, h ne figyelmeztessen, ha kevés a lemezterület?
- Az IE-ben hogy lehet elérni, h az "Állapotsor" ottmaradjon és ne kelljen minden ablaknál mindig visszakapcsolni?

Súgó
A téma zárva.