Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 21:30
Ha az Athlon csupasz szilíciummagja hirtelen léghűtésre kerül, borda nélkül (ezt írtad), a mag uskve másfél négyzetcentinyi felületén 50-70W kell eldisszipáljon. A felület és a teljesítmény alapján számolható, hogy mennyi idő kell neki ahhoz, hogy elérje a kritikus hőmérsékletet (század, ezred másodperc, ami ugyan a gigaHz mellett nagy idő), ami felett valszeg károsodni fog a mag. A thermal throttling nagy hibája, hogy csak az órajelet fogja meg, de a procin órajel nélkül is, a szivárgóáramok révén nagyon nagy teljesítmény fog elmenni zérus freki mellett is, pusztán a rajta lévő tápfesz miatt. Rajtad kívül sokan próbálgatták ezt, én nem tudok pozitív eredményről...
A TT-t egyébként nem a leszálló bordák miatt találtak ki, hanem megálló ventik, meg apróka bordák ellen.
Az alaplapon már meg volt ölve szinte minden, éppen annyit tudott csinálni hogy felpörgette volna a ventiket, de ugye nem volt, és elment valameddig, de már pci slotokat megöltem rajta, déli híd már kicsit füstölt (kicsit drasztikusan nyírtam ki, de ez van), de még életre keltette a hűtés nélküli 2500+ bartont. Nem hiszem hogy bármilyen dióda is élt még azon a lapon mikor ezt próbáltam, viszont a bios tökéletesen látott mindent. Ezért szerintem kézenfekvő hogy a TT mentette meg a procit. De te biztosan mindenhez nagyon nagyon értesz, persze a beírásid néha nem fedik egymást, de ezt nem csak én vettem észre
szerk. először én is azt hittem a proci olyan büdös, de átraktam a másik epoxomba és ott meg ment tökéletesen, minden gond nélkül. Ma nem tudom kinél van, de még nem szóltak hogy probléma lenne rá, dobozos 3 év garos darab volt.
Szerkesztette: diegho 2005. 05. 05. 21:56 -kor

Súgó
A téma zárva.