HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:45

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 21:30

A kioktató szöveged nagyon cép :up: :kma: , csakhogy mellétaláltál. Amibe belenyúltál, az az, hogy pl. az Epox nem a thermal throttling-gal védi a processzort, hanem egy saját, szintén az AXP diódájára alapozott, szintén CPU Overhetaing Protection-nek nevezett eljárással. Az Epox ezt külön beállítgatás nélkül, állandó védelemként alkalmazza, csak akkor veszed észre, ha beint és sípol a lap.
Ha az Athlon csupasz szilíciummagja hirtelen léghűtésre kerül, borda nélkül (ezt írtad), a mag uskve másfél négyzetcentinyi felületén 50-70W kell eldisszipáljon. A felület és a teljesítmény alapján számolható, hogy mennyi idő kell neki ahhoz, hogy elérje a kritikus hőmérsékletet (század, ezred másodperc, ami ugyan a gigaHz mellett nagy idő), ami felett valszeg károsodni fog a mag. A thermal throttling nagy hibája, hogy csak az órajelet fogja meg, de a procin órajel nélkül is, a szivárgóáramok révén nagyon nagy teljesítmény fog elmenni zérus freki mellett is, pusztán a rajta lévő tápfesz miatt. Rajtad kívül sokan próbálgatták ezt, én nem tudok pozitív eredményről...
A TT-t  egyébként nem a leszálló bordák miatt találtak ki, hanem megálló ventik, meg apróka bordák ellen.

Az alaplapon már meg volt ölve szinte minden, éppen annyit tudott csinálni hogy felpörgette volna a ventiket, de ugye nem volt, és elment valameddig, de már pci slotokat megöltem rajta, déli híd már kicsit füstölt (kicsit drasztikusan nyírtam ki, de ez van), de még életre keltette a hűtés nélküli 2500+ bartont. Nem hiszem hogy bármilyen dióda is élt még azon a lapon mikor ezt próbáltam, viszont a bios tökéletesen látott mindent. Ezért szerintem kézenfekvő hogy a TT mentette meg a procit. De te biztosan mindenhez nagyon nagyon értesz, persze a beírásid néha nem fedik egymást, de ezt nem csak én vettem észre ;)

szerk. először én is azt hittem a proci olyan büdös, de átraktam a másik epoxomba és ott meg ment tökéletesen, minden gond nélkül. Ma nem tudom kinél van, de még nem szóltak hogy probléma lenne rá, dobozos 3 év garos darab volt.

Szerkesztette: diegho 2005. 05. 05. 21:56 -kor

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:48

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:01

Szerencséd volt. Kevésbé láma boltos ugy visszab*szta volna hogy még.
Amugy, amit didyman irt a prociról: a COP, TT mind arra voló, hogy elnyekkenő ventinél megvédje a procit. A legtöbb, és ez egészen érthető a legutolsó bartonokig, AMD féle COP súlyosan alul van amugy méretezve, lévén mire a szenzor értesül arról, hogy öcsém gebasto van melegszem, addigra a régebbi morgan, spitfire, thunderbird, palomino és throughbred magok elfüstölnek, lévén csúcson a puccér mag képes 50-70fok/sec-el melegedni, a barton megúszhatja, csak majd 1-2 hónap múlva fel fog tünni, hogy hopika, már nem viszi a 200as FSBt. Aztán már a 166ot se. Egyszeri jocó meg majd veri magát hogy sz*r, elromlott.
Througbred olyantól is meg tud főni, hogy a bordád nem réz vagy rézmagos, ilyen használatra maga a gyártó se vállal garanciát.

Pontosan erről beszélek a Barton simán túlélte. Most is megy rendesen. Alap órajelen, kb. 1.5 éves.

#1563 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:55

Nagyon értesz hozzá, látom. Olvasd már el, hogy mi a Thermal Throttle lényege, aztán gondolkozz azon, hogy miért nem változik az órajel növelésével olyan drasztikusan a teljesítményfelvétel, mint a tápemeléssel és kombinálj. Rájössz, hogy ami ilyenkor megvédi(?) a procit, annak sem a relatíve tetű BIOS-hoz, sem a thermal throttling-hoz semmi köze.
De oszd csak a hülyeséget... :rolleyes:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:58

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:55

Nagyon értesz hozzá, látom. Olvasd már el, hogy mi a Thermal Throttle lényege, aztán gondolkozz azon, hogy miért nem változik az órajel növelésével olyan drasztikusan a teljesítményfelvétel, mint a tápemeléssel és kombinálj. Rájössz, hogy ami ilyenkor megvédi(?) a procit, annak sem a relatíve tetű BIOS-hoz, sem a thermal throttling-hoz semmi köze.
De oszd csak a hülyeséget... :rolleyes:

oké mester osztom a hülyeséget, te már úgyis ezt teszed jó ideje, beállok tanúlni  :omg:

#1565 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:59

Helyes fiam. Ülj le, elégtelen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Elküldve: 2005. 05. 05. 22:08

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:59

Helyes fiam. Ülj le, elégtelen.

Apu ugye nem kapok ki mert rossz voltam?

#1567 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 23:59

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 19:50

"...Egyértelmüen ha socketA akkor Epox vagy Abit."

:nevet2:

Itt most nem a hőkioldós témán röhögök,hanem az abit néven! :D
Tudnék mesélni abit lapokról,voltak jó szériák,de azért vannak jobbak még abban az árkategóriában!

#1568 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 01:15

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 15:31

Na, itt van a kezemben.

Kis henger, 2 hosszú lábbal :).
Az egyik rövidebb,  és mellette szürke a henger, a többi részen fekete. Melyiken gyüjjön be, és melyiken menjen ki belőle a delej?

Szal ezt hogy kössem be?  :think:

#1569 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 05:06

Bocsánat. :)
A rövidebb láb/szürke oldal jelzi a negatív lábat,a hosszabb és jelöletlen a pozitív :)

#1570 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 05:37

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:58

oké mester osztom a hülyeséget, te már úgyis ezt teszed jó ideje, beállok tanúlni  :omg:

Akkor ezzel befejezem:
http://www.digit-life.com/articles/pentium...rmalmanagement/
Az egyetlen dolog, amiben igazad van, hogy az AMD szerint túlélheti a mag. A többi, hülyeség.

#1571 Felhasználó inaktív   kexman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 08:55

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 4:13

Néhány hónappal ezelőtt anyukám rángatott hozzám, hogy valami gáz van a szerverrel, folyamatosan vísitott, kérdeztem, hogy hányszor beepel? Nem, folyamatosan szólal meg!

Hát utánanéztem mi a gondja, ferdén csatlakoztam az alaplapi tápcsatlakozó. :omg: Micsoda kontakthiba. :D Ezt csak eszembe jutottam.

az mar reg elhallgatott nemtudom miert :) biztos valami kontakt hiba.
aztan valahogy ravettem a windows-s hogy bootolja be magat
mindenki hardware hibara gyanakodott
en is
gondoltam a RAMok vagy az alaplap elszallta magat
aztan kiderult csak a linux partitiok okoztak a gondot
na de aztan elindult a windows es a disk managementnel latom hogy can a 80+40 gigas partitiomonom kivul meg egy 80+40 szabad hely :)
na mondom ez igy nem jo
mondom magamnak lassuk a partition magic 8.01 mit mond ....
*csak ugy megjegyzem ezelott meg volt egy haveromnak hasonlo hibaja a pqmagic-el

na aszongya nekem a pqmagic hogy talalt hibakat es meg tudja javitani :)
mondom jol van akkor javitsa meg
na ugy meg javitotta hogy semmi fajta windowos boot meg recovery cd nem latta a winyomat :)

belepek linux livecd ala (gentoo-linux-livecd)
fdisk ... print .... 60 db linux partitio mind 14gb :)))))))))

na aljal neki manualisan le kellett toroljem es onnan mar minden szepen ment
be egy masik gepbe ... getdataback ... 80 gigat visszahoztam
volt meg vagy 60gb film de az mar nem fert fel haver gepere es mondan hagyjuk ;))

na szoval igy jartam
linux + partition magic nem fer ossze
de kulon kulon is megcsinaljak a bajt

en linuxot legkozelebb csak akkor teszek ha lesz egy uj winyom : :D

peace my brothers

#1572 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:08

Idézet: -KP- - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 15:28

Bocsi a kérdésemért, tudom sokan kérdeznek ilyesmit. van 2 q-tec tápom. egy 400as, meg egy 550es. az egyik 16A,a másik 20A 12v-on. az 550es nem egy halk darab, a 400as automata ford.szabályzós
és halkabb.

meg adott 2 gép:

1:
abit nf7-s
mobil barton@2200mhz@1,55v - szal az nf7s miatt ez 1.5 valós v  :D
9800pro nincs húzva
1g geil ultra ram 400mhz cl2
pio 109
dvd olvasó
wd2500jb 250gb+samsung 160gb (ezt szoktam hordozgatni)+néha haver jön a saját vinyójával
2db 12es silentblade
2db 9,2mm-es venti tán zalman f2, vagy amit majd veszek

2:
abit is7e2
cerka d 2,4 ezt húznám olyan 3,6-ra
asus 9550ge
512 geil value
160gb samsung vinyó (ezt szoktam hordozgatni)+néha haver jön a saját vinyójával
1 cd író
1 dvd olvasó
2db 8as silentblade
1db 12es silentblade

Kérdés melyiket melyikhez? Szívem szerint a 400ast hoznám az amdhez, és az 550est meg haza.
Sajna más dolgok miatt abszolút nincs keret másik tápra, az 550esem van meg egy éve és semmi bajom vele, azonkívül hogy kicsit hangos.

Üdv:
KP

Most nézem hogy anno mikor írtam ezeket nem fogalmaztam pontosan. az 550-nek a peak a 20A és a folyamatos 16A. A 400-asnak meg 16A a peak, ezt alapul véve, kb 12A lehet szerintem amit folymatos amit tud. lehetséges, hogy nemsokára a cerka d-s gép kap +512mb ramot, meg egy normális vga-t.  6600+cerka 2,4@3,6 +1gb ram +2 vinyó +2optika +2hűtő már tán sok lenne neki. úgyhogy ettől asszem a 400as táptól megválok, s veszek helyette jobbat.

viszont csak 8k lenne rá. kérdés mit vegyek.

láttam a gépboltban 350-es fsp-t 8k bruttó volt, az jó lesz? meg a mistralban 360as ct-t. szintén 8k. de az 24tűs, nekem meg mind2 alaplapom a "hagyományos" 20+4 tűs úgyhogy ilyen kellene. esetleg 9k-ig el tudok menni, az a baj, hogy az utóbbi hónapokban iszonyat sokat költöttem, meg tartozásom is van, így nem futja többre. ötlet?

Üdv.:
KP

Elküldve: 2005. 05. 06. 11:35

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 0:59

:nevet2:

Itt most nem a hőkioldós témán röhögök,hanem az abit néven! :D
Tudnék mesélni abit lapokról,voltak jó szériák,de azért vannak jobbak még abban az árkategóriában!

Abit ha olcsó kell szaré hugyé, epox ha jó kell. Ennyi. Röhögj nyugodtan.

Elküldve: 2005. 05. 06. 11:44

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 6:37

Akkor ezzel befejezem:
http://www.digit-life.com/articles/pentium...rmalmanagement/
Az egyetlen dolog, amiben igazad van, hogy az AMD szerint túlélheti a mag. A többi, hülyeség.

Néha inkább a saját szememnek hiszek és nem az agyonpénzelt szaros oldalaknak. A lényeg a proci még mindig gyönyörűen működik, ez nekem elég bizonyíték arra, hogy szépen működött a védelem. Ha nem hiszed a te bajod, próbáld ki, igaz úgy se mered, szóval mindegy.

Más. Lesarkazni se tudtam egy másik bartont, pedig próbáltuk haverokkal, hűtőt fordítva tettük rá, erővel nyomtuk oda, semmi baja nem lett. Akinek sikerült már lesarkaznia procit az valami ritka nagy balfasz. Egy 9000pro kártyát megmostunk csap alatt, megszárítottuk és visszatettük a gépbe - már félig halott volt a kártya (karakteres módban adott csak képet) - ugyanúgy ment mint a mosás előtt.
Szóval inkább hiszek a saját tapasztalataimban mint holmi széjjelpénzelt unatkozó tizenéves hülyegyerekek álltal megírt cikkekben.

#1575 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 12:09

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 12:44

erővel nyomtuk oda

edzened kellene talán  :rolleyes:

#1576 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 12:11

Vett a bátyám kb. egy évvel ezelőtt egy lapot (vmi noname, VIA KT-133-as csipszet), benne egy 800-as Duronnal. Írtó nagy balfék lehetett a gyerek, akié volt, mert a cooler aljáról nem szedte le a barna védőréteget, ami gyünyürűen ráolvadt a procira. Azóta is tökéletesen megy. Semmi baja.
A másik: nekem sikerült lesarkazni egy Duron-t, még az első szériából. Akko én most egy kurva nagy balfasz vok???  :confused:  :think:
Meg biztos az a több 100 emberke is az, akik visszavitték a boltba, hogy lesarkazták.

Szerkesztette: Csücsök 2005. 05. 06. 12:12 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1577 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 12:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 6:06

Bocsánat. :)
A rövidebb láb/szürke oldal jelzi a negatív lábat,a hosszabb és jelöletlen a pozitív :)

Ém kérek elnézést :D!

Köszi!

Elküldve: 2005. 05. 06. 16:19

Idézet: vatom - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 13:09

edzened kellene talán  :rolleyes:

hm. 2m nél magasabb vagyok egy picivel, kicsit nagyobb vagyok mint Fekete László, szerintem inkább ultranagy balfaszság kell egy proci lesarkazásához.

Elküldve: 2005. 05. 06. 16:20

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 13:11

Vett a bátyám kb. egy évvel ezelőtt egy lapot (vmi noname, VIA KT-133-as csipszet), benne egy 800-as Duronnal. Írtó nagy balfék lehetett a gyerek, akié volt, mert a cooler aljáról nem szedte le a barna védőréteget, ami gyünyürűen ráolvadt a procira. Azóta is tökéletesen megy. Semmi baja.
A másik: nekem sikerült lesarkazni egy Duron-t, még az első szériából. Akko én most egy kurva nagy balfasz vok???  :confused:  :think:
Meg biztos az a több 100 emberke is az, akik visszavitték a boltba, hogy lesarkazták.

de van 100 millió másik aki tudja hogy kell felrakni egy hűtőt...

#1580 Felhasználó inaktív   kexman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 16:46

na final question

http://www.chieftec.de/?page=products_cont...=19&language=uk
HPC-420-302-DF

jo ez valamire ?
marmint jo ez nekem ?

amd3000+ winch , 2xRAM, 1 winyo, 1 Gef6600, 1 Tuner, 2 Optikai.

btw : mi a kulombseg a active pfc es a passive pfc

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.