HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:22

Hát kedves Kiruton. Szerintem ha vissza is viszed akkor is kapcsold át 220 as állásba a tápon a kapcsolót és reménykedj hogy elfogadják. Havernak is volt ilyen gondja hogy a tápot mikor megvette a kistesója átkapcsolta 110 voltra a kapcsit, haver tápot berak és szintén hasonló hangjelenség következtében meg egy kis füstjel is volt a dologban a táp elhalálozott. Neki az alaplapja ment tönkre de az sem teljesen, csak ezután volt mikor elindult és 5 perc után kikapcsolt vagy volt olyan mikor 1 es állásba állította a tápot egyből indult a gép nah meg fagyogatott is rendesen. De miután ez, megtörtént akkor visszavitte a tápot majd egy hétre rá a lapot is. Mindkettőt cserélték neki azóta a gép tökéletesen működik.

#1822 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:32

Robi, ugye tudod, hogy ez nem egészen szabályos eljárás és mint ilyet, nyilvánosan feszegetni fórumszabályzatba ütközik?
Szerkeszd ki, amíg tudod.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1823 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 16:44

Sziasztok! ;)

Ez az Enermax táp mennyire jó "befektetés"?EG565AX-VE(W)/(G)
Illetve egy :lama: kérdés a -5v-os ága meg van?
Ennek a  deszkának szüksége van rá. MSI K8N SLI Platinum

Üdv. AA ;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#1824 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:03

Idézet: Ark Angel - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 17:44

Sziasztok! ;)

Ez az Enermax táp mennyire jó "befektetés"?EG565AX-VE(W)/(G)
Illetve egy :lama: kérdés a -5v-os ága meg van?
Ennek a  deszkának szüksége van rá. MSI K8N SLI Platinum

Üdv. AA ;)

Szia! :p

Nekem megvan ugyanolyan táp és lap. :D

Csak akkor érdemes befektetni, hogyha akarsz hajtani 2db PCI-E kártyával. ;)

Ezután a tápot eladni reménytelen későbbre (az egyik régebbi Enermaxot sikerült elkóserálni garanciálisan, az sajnos majdnem 50% áron). :( Nagyon gyakran hiánycikk! :eek: Sikerült lekaptam az utolsó darabot (x.-edik szállítmányból) a Herta-ban. Nincs -5V, a msi lap már kijavították a hang problémát, az 1.1-es verzió.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1825 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:27

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 19:03

Szia! :p

Nekem megvan ugyanolyan táp és lap. :D

Csak akkor érdemes befektetni, hogyha akarsz hajtani 2db PCI-E kártyával. ;)

Ezután a tápot eladni reménytelen későbbre (az egyik régebbi Enermaxot sikerült elkóserálni garanciálisan, az sajnos majdnem 50% áron). :( Nagyon gyakran hiánycikk! :eek: Sikerült lekaptam az utolsó darabot (x.-edik szállítmányból) a Herta-ban. Nincs -5V, a msi lap már kijavították a hang problémát, az 1.1-es verzió.

Köszi a választ! ;)

Milyen hiba volt a mobónál?

A -5v-ot a hivatalos site-on írják, ezért kérdeztem.

:offtopic:
Mit kell tudni a lapról egyébként vásárlás előtt?
Értem itt rev. szám és társai. :) 
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#1826 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:33

CFT550W

Ezzel futott már össze valaki?

550 wattos chieftek apjóság. :D

Kép
iN...

#1827 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:04

Idézet: Ark Angel - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:27

Köszi a választ! ;-)

Milyen hiba volt a mobónál?

A -5v-ot a hivatalos site-on írják, ezért kérdeztem.

:-offtopic-:
Mit kell tudni a lapról egyébként vásárlás előtt?
Értem itt rev. szám és társai. :) 

Régebbi SLI Platinum lapnál volt a -5V követelmény, az újabbaknál már kompatibilis az általános tápokkal. :) Újranéztem a verziómat, mégis V1.0. Hogyha PCI-E kareszt használni fogsz, ne csatlakozzon a 20 pines táppal, szerencsére Voodoo3 3000 PCI tartalék kártya volt benne és ekkor nem tudtam! :)

:offtopic:
Tényleg zajos a chipset venti, persze nem hallom, érzem a magas rezonencia frekvenciát az asztalon. :( Eddig nem tudtam csökkenteni a chipsetventi fordulatszámát. Akár régi 266MHz-es rammal lehet működni, meglepő. :) Azt ajánlom, hogy ne kapcsold be a Smart Fan opciót, néhány órával ezelőtt teszteltem és hirtelen magas vérnyomást kaptam--> a CoreCell meggondolta magát és LEKAPCSOLTA a prociventit! :eek: :omg: Rémálom volt, mikor pánikban gyorsan lekapcsoltam. :D Aztán fokozatosan minden másodpercben figyeltem a növekvő hőmérsékletet, kb. 40 foknál már 15 perc leforgatás alatt, ez nagyon jó, akár passzívan lehet üzemelni. :eek: Belefér a Zalman 7700Cu, egyelőre meztelen ramokkal jó lesz (pl. hűtőbordás ramokkal nem valószínű, az nem fér bele). Néhány hét múlva vásárolni fogok Asus 6800GT-et, ha van készleten.

#1828 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:47

Hali mindenki!

Didyman: a Tagan 480W-osnak is ugyanolyan a belső felépítése, mint a 420W-osnak? Értem ezalatt az általad is említett ritka szar elrendezést, száradásra való hajlandóságot. Kondik minőségileg milyenek - mármint megbízhatóak azért, vagy még az is rájátszik a fiatal elhalálozásra?

Előre is thnx!
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 21. 00:40

Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 0:47

Hali mindenki!

Didyman: a Tagan 480W-osnak is ugyanolyan a belső felépítése, mint a 420W-osnak? Értem ezalatt az általad is említett ritka szar elrendezést, száradásra való hajlandóságot. Kondik minőségileg milyenek - mármint megbízhatóak azért, vagy még az is rájátszik a fiatal elhalálozásra?

Előre is thnx!

én úgy tudom hogy kb. ugyanaz az elrendezése a 480asnak is.

#1830 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 06:34

én is úgy tudom, helyenként tökösebb diódák, és nagyobb kondik-ennyi az eltérés (meg a túltehervédelem megszólalási küszöbe).
Az elrendezés még nem lenne rosz, ha a borda nem hajolna rá a kondikkal telizsúfolt sarokra, a dobozzal mintegy üregbe fogva őket. A kondik meg Fuhyyu-k. Egy csomó új, márkás tápban ilyet látok, az eddigi tapasztalat az velük, hogy a 4-5 éves FSP tápokban gyönyörűen muzsikálnak ma is, a 3 évnél fiatalabbakban pedig elhalnak. Valószínűleg ugyanaz a probléma velük, mint a többi Taiwan-ival, szar minőségű elektrolitot használtak a low ESR szériához. Hogy mikor kopik ki a raktáron lévő mennyisg ezekből, nem tudni. De ezzel együtt is ezek "általános felhasználású" típusok, izzasztó körülmények között ez nem jelent hosszú élettartamot. Legyen igaza a Tagan-nak, én azt kívánom.
De ha találsz Revoltec-et olcsóbban, annak pontosan ugyanaz a bele és a hűtése sokkal normálisabb!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1831 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 07:18

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 0:04

Régebbi SLI Platinum lapnál volt a -5V követelmény, az újabbaknál már kompatibilis az általános tápokkal. :) Újranéztem a verziómat, mégis V1.0. Hogyha PCI-E kareszt használni fogsz, ne csatlakozzon a 20 pines táppal, szerencsére Voodoo3 3000 PCI tartalék kártya volt benne és ekkor nem tudtam! :)
....

Szia! :)

A külföldi tesztekben ezt nem is említették. Pedig fél napom rá ment azoknak az átolvasására.
A lényeg a 24 pin-es táp.
Jól értem?

Más:
A CSÍF házamban van
1 db 12cm-es CSíf hűtő
1 db 12cm-es Silentblade hűtő
5 db 9,2 cm-es Zalman hűtő
Nem hinném, hogy mellettük fogom hallani a chipset coolert. :Đ

Kötyi a tapasztalatokat! ;)
iN...

#1832 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 07:50

Most így nagyjából végig olvasva a fórumot.Hát eléggé vegyesek itt a vélemények.Egyenlőre nem nagyon tudtam eldönteni,hogy milyen tápot vegyek.Mert jövőhónapban akarok venni legalább egy 420W körüli tápot.Lehet nagyobb teljesítményű is.Kb.15ezret költenek rá.Viszont a közeljövőben majd bővíteni szeretném egy A64-re is és jelenleg most egy 6800GT kártya van a gépben.Ezért kérdezném itt a hozzáértőket,hogy egy 420W körüli márkás tap elbírná-e ezt a konfigot.Max 2db winyó lenne még.Előre is köszönöm. Meg végül is milyen tápot tudnátok ajánlani ami tényleg jó.

#1833 Felhasználó inaktív   Kiruton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 08:29

Sziasztok!

Tegnap visszavittem a tápot, és legnagyobb megdöbbenésemre szó nélkül elindult. Haveromnál kipróbáltam a videokártyát, vinyókat, memóriákat - minden működik, a gép mégsem indul el. Illetve elindul: forognak a ventillátorok, elindul a vinyó csak kép nincs a monitoron. Ebből ugye arra lehet következtetni hogy meghalt az alaplap. De. MSI deszkáról van szó, és van hozzá egy diagnosztikai led-sor, ez alapján:

- ha benne van a videokártya, akkor megál ot, hogy: "Processor initialization" és kész, nem csinál semmit

- ha nincs benne a videokártya, akkor továbbmegy és megáll ott, hogy "Assign Resources to all ISA" és itt szintén leblokkol.

Ki tudtok ebből hámozni valamit, vagy ne is próbáljak kombinálni, vegyek inkább egy új alaplapot és kész.
Szvsz teljesen nem halhatott meg a deszka, csak v.melyik alkatrész, de persze nem vagyok szakértő.

#1834 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 08:52

Ugyanazzal a táppal? A jelenség alapján ez lehet táp, kérdés, hogy a mustárfiúk mit tettek rá terhelés gyanánt (egyáltalán tettek-e rá valamit). Lehet, hogy csak egy ág hiányzik-indul hibásan. Amúgy alaplap lesz. De ki kéne mérni a feszeket a tápon.

Krys: Elbírja, de kérdés a 12V terhelhetősége. Attól függ nagyrészt.

Arkangyal: Igen, 24 tűs, de a 24 tűs csatin a -5V jelenléte abszolút nem szabvány :) .

#1835 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 10:55

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 9:52

....

Arkangyal: Igen, 24 tűs, de a 24 tűs csatin a -5V jelenléte abszolút nem szabvány :) .

Köszi a gyors véleményt! ;)

Akkor ő lesz a következő tápom. :)

Tényleg!  Az általam belinkelt Csíf tápról hallottál már?  :think:
iN...

#1836 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 10:58

Didyman, diegho: :respect:  for dö Tagan ánszvörz!
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1837 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 13:02

nem vagyok előrébb tápkérdsben, mint egy hónapja :D
eddig elmegy a 300-as codegenemmel a gép (abit is7e2, 6600 gt, 2 win, 1 cd iró, 2 ghz northwood @ 2.4 és 512 mb 400-as ddr samsung), de: ha cserélném a processzort (3 ghz körüli pIV-re, vagy később alaplappal együtt a64-re) akkor miben kell gondolkozni?
olyasmi kellene, ami 20/24 tűvel is megy, mert a mostani lapra csak 20 tűs fér rá.
és ha most cserélek processzort, akkor valami komolyabb hűtőt is felvarázsolnék rája, az nme tudom mennyit dob még a fogyasztáson.
árban 15 k nálam is a fájdalomküszöb, bruttóban.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1838 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:48

:eek: Akkor azonnal szaladj el egy tápért a sarki henteshez!!
Ha ilyesmikre gyúrsz és 15k a limit, egy FSP Blue Storm-ot vegyél (400W), vagy Chieftec 420/410-et és csak ATX2.0-át! Ebbe a későbbiekben egy tökösebb VGA is elférhet, a jelen felálláshoz egy 360-as chieftec vagy Bluestorm is elég.

Arkangyal :D : Nem ismerem azt a tápot :( .

#1839 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:37

Idézet: Kiruton - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 9:29

Sziasztok!

Tegnap visszavittem a tápot, és legnagyobb megdöbbenésemre szó nélkül elindult. Haveromnál kipróbáltam a videokártyát, vinyókat, memóriákat - minden működik, a gép mégsem indul el. Illetve elindul: forognak a ventillátorok, elindul a vinyó csak kép nincs a monitoron. Ebből ugye arra lehet következtetni hogy meghalt az alaplap. De. MSI deszkáról van szó, és van hozzá egy diagnosztikai led-sor, ez alapján:

- ha benne van a videokártya, akkor megál ot, hogy: "Processor initialization" és kész, nem csinál semmit

- ha nincs benne a videokártya, akkor továbbmegy és megáll ott, hogy "Assign Resources to all ISA" és itt szintén leblokkol.

Ki tudtok ebből hámozni valamit, vagy ne is próbáljak kombinálni, vegyek inkább egy új alaplapot és kész.
Szvsz teljesen nem halhatott meg a deszka, csak v.melyik alkatrész, de persze nem vagyok szakértő.

Így jártál, ez végzetes hiba. :( 1. az alaplap nem tud detektálni a processzor tulajdonságát, ez érdekes 2. lehet hogy lerobbant a chipszet (mikor próbál IRQ megosztást rendezni, az is lehet hogy valamelyik a chipszet áramkör körül nem érintkezik durranás következtében, pl. rosszul csatlakozott ventihűtő, az áramkör kipurcant)

:evil:

Szerkesztette: bolic77 system 2005. 05. 21. 18:47 -kor

#1840 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 23:48

nézegettem ezt az fsp blue stormot, de mindenütt azt irják, hogy 24 tűs csak. (és egy angol tesztoldal eléggé lehúzta...)
ami tetszik: chieftec ct420a, csak nem találtam semmit róla, hogy 20/24-es, vagy simán csak 24 tűs.
sajnos olyan az alaplapom, hogy nem megy rá a 24-es.... (amugy sem egyforma a kiosztás, ha jól tévedek)

más alternativa?

névtelenekből nagyobbak? (500-550 w körül)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.