HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#261 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 15. 23:49

Idézet: [DaneeL] - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:17

Sziasztok!

A tanacsotokat szeretnem kerni. Ma vettem egy Dlink 604-es routert es sikereen be is allitottam, semmi problemam nincs vele. Viszont a firmware reszre kattintva azt irja ki, hogy 2004 dec 28-ai firmware van benne.
A kerdesem az lenne erdemes-e frissiteni a legujabbra, illetve miben jobb/roszabb az ujabb?

Itt a topicba tobbszor is irtatok mar, ha esetleg frissitesre adnam a fejem akkor az europait rakjam bele ne az amcsit. A DLink oldalon ez a file a legfrissebb rev D. firmware 309b1. Ez jo lenne nekem ?

A segitseget elore is koszi!

nem árt ha előbb megnézed hogy milyen Rev a routered (A/B/C/D/E), mivel A/B/C ARM7 chippel, míg a C/E ARM9-el gyártott.
Amúgy szerintem nem feltétlen akkor kell fw-t frissíteni, ha gond van a cuccal, mivel elég sok bugot fixálnak az fw-frissítésekben (különben nem lenne értelme kiadni őket).

-C0pp3rM!n3-

#262 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 22:01

DI-514 csinált nektek olyat, hogy egyszercsak mindent elfelejtett? Vagy van benne valami backdoor? Most csinált először ilyet fél év alatt, amióta nincs bezárva a dobozába, nem is fagyott.

Szerkesztette: bundas 2005. 07. 17. 22:02 -kor

#263 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 23:52

Idézet: bundas - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 21:01

DI-514 csinált nektek olyat, hogy egyszercsak mindent elfelejtett? Vagy van benne valami backdoor? Most csinált először ilyet fél év alatt, amióta nincs bezárva a dobozába, nem is fagyott.

esetleg nem nyomtál egy restore default-ot véletlenül? backdoor nemszem h van rajta, kivéve ha kiereszted 8080-ason és az admint defaulton hagyod :think:

-C0pp3rM!n3-

#264 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:01

Na, az ki van zárva :D Nem használtam akkor, jelszavát meg más nem tudja.

#265 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 11:28

Idézet: bundas - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 9:01

Na, az ki van zárva :D Nem használtam akkor, jelszavát meg más nem tudja.

hát akkor passz.. ezért érdemes lementeni a router beállításait, h később egy loaddal egyszerűen be lehessen lőni. :cool:

-C0pp3rM!n3-

#266 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 14:04

Üdv.
Van egy dlink di 624 router,  1 napos. Accesspointkent kene mukodnie egyelore, radugtam a vezetekes router portjara, a wireless egyik switchelt portjara meg egy gépet. Müxik. DHCP serverét kikapcsoltam.
A gond az, hogy volt itt egy laptop, egyszerűen nem látja a wireless hálózatot. A laptop tuti jó, g-s szabványú kártya van benne. Úgy tűnik, az AP nem hirdeti magát. A stats-ban azt írja hogy küldözget packeteket, de  a laptop mégsem érzékelt hálózatot. WPA-PSK-t állítottam be először, aztán open systemet, SSID broadcast volt disabled/enabled, váltottam channelt, egyszóval próbáltam elég sokmindent. A manualban azt láttam, hogy a WLAN lednek normális működés esetén egyfolytában világítania kéne, ehhez képest ez egyfoltában villog.  1 mp-ként, szabályos időközönként villog.
Igen akkor is villog ha van adataforgalom, de sztem ez nem az adatforgalom miatt villog. Gyanús.
Vki vmi ötlet? 2.42 firmware van benne, az eszköz pedig revC-3-as. A magyar dlink oldalon csak 2.41 firmet láttam, dlink.com-n pedig csak US verziós firm van.

Mi lehet ezzel?
Mit próbáljak még?

#267 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 15:11

próbálj egy hard resetet (router hátlapján reset gomb), aztán vidd közel a laptopot a routerhez.
Authentication-t tedd Open System-re, Wep disabled, hagyhatod default channel-en.
A laptopnál a kártya Network Type-ja Infrastructured-en vagy Auto Select-en kell h legyen.
NetStumbler-el érdemes lenne megnézni a wifi hálót :up:

-C0pp3rM!n3-

#268 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 17:11

Hát, meg kell mondjam, nem olvastam sokat a fórumot, feltételeztem, hogy kellően uniqvm lesz kérdésem ahhoz, hogy választ találjak rá. Egy PDA (asus a 620BT) WiFi (Pretec Wlan 802.11b) kártyával való kapcsolatáról lenne szó egy D-link Di-624+ routerhez, egy helyi, proxy szerveres hálózatra.
Nos, feltételezem, a latba sokat nem fog nyomni némely információ, de a teljes kép érdekében, leírok mindent. Bejön az internet, a falból egyenesen bele a Linux Potato szerverbe. Onnan koax, 10Mb/s kábellel eljut további 3géphez, majd a legvégén egy fordítóval UTP lesz belőle és bele a D-Linkbe megy a viccelődés. No, erre D-linkre kapcsolódik egy Laptop (természetesen wireless) és erre kapcsolódna a kis Asus is. Valamiért a PDA azt mondja (a Pretec saját sw-je és a Hitchiker), hogy a WiFi kártya nincs bekapcsolva. A kártya pedig jól van konfizva, (vagy tudomisén, de a folyamatosan égő led ezt jelzi. Más beállításokkal csak villog) de mégsenem működik. Hol lehet a gond? Annyira nem vágom mit tehetnék. Így nem csak a helyi háló, de semmilyen hotspot sem megy....hiszen "disconnected" Wááá...segítsetek!!! Szükségem volna rááá..:(  :think:

:rolleyes:

köszi
(az Asus settings azt mondja wireless signals off (flight mode) de a bulit in BT az simán megy....a wifi meg ugye külön kártya... de nem is tudom a wireless signals-t onra állítani....nem engedi a gép.)

Csatolt fájl:

#269 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 11:27

szerintem ezt inkább az Evo-ban kellene megkérdezni, mivel nem hiszem, hogy a DI-624-es miatt nem tudna kapcsolódni a PDA a laptophoz. Ha a PDA nem látja a kártyát, akkor valszeg ott kellene keresni a hiba okát, esetleg megpróbálni másik kártyával, vagy utánanézni h a kártya 1általán passzol-e abba a PDA-ba :think:

-C0pp3rM!n3-

#270 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 18:06

CF kártya...és CFbe dugom :) Nem a laptophoz, a helyi hálóhoz (a D-link-hez) szeretnék kapcsolódni.......:(:(

#271 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 18:26

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 17:06

CF kártya...és CFbe dugom :) Nem a laptophoz, a helyi hálóhoz (a D-link-hez) szeretnék kapcsolódni.......:(:(

de a PDA amiatt sipákol h nem látja a CF kártyát nem? :think:

-C0pp3rM!n3-

#272 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 22:00

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 17:26

de a PDA amiatt sipákol h nem látja a CF kártyát nem? :think:

-C0pp3rM!n3-

Hát..so-so. A Pretec saját sw-je felismeri, amíg nem dugom be, addig semit nem tudok csinálni. A hálózatot is tudom konfizni. Csak, ahogy a képen is látszik, azt írja, diskonnected. A Hitchiher sw je meg simán azt mondja, hogy kapcsoljam be.... :think:  :think:  :think:

#273 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 23:38

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 23:00

Hát..so-so. A Pretec saját sw-je felismeri, amíg nem dugom be, addig semit nem tudok csinálni. A hálózatot is tudom konfizni. Csak, ahogy a képen is látszik, azt írja, diskonnected. A Hitchiher sw je meg simán azt mondja, hogy kapcsoljam be.... :think:  :think:  :think:

Másik topikban megmondtam a frankót. Első körben én is szétszoptam vele az agyam, ha ez megnyugtat :-) Pretec utilját meg azóta nem láttam, nem is érdekel.
Make love not Wor.

#274 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 22:38

Másik topikban megmondtam a frankót. Első körben én is szétszoptam vele az agyam, ha ez megnyugtat :-) Pretec utilját meg azóta nem láttam, nem is érdekel.

akkor nem hiába tettem fel egy ritka szép képet az utilról! Láthasd miről maradtál ke! Gyönyörködj benne!!
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=3148778 :D
:p

:respect:

Szerkesztette: Pszihopapa 2005. 08. 08. 10:21 -kor

#275 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 09:22

Kerdesem lenne: az eszkoz egy di 624+ router.
A titkositas WPA-PSK. Van a routerben egy oldal ahol mutatja hogy milyen MAC cimu wireless kliensek csatlakoznak az AP-hez. Ez azt jelenti, hogy aki ott van a listaban, azt authentikalta is az AP, vagy csak asszocialta? Sajna nem tudom kiprobalni mert nincs nalam laptop...
Tegnap este elvileg senki nem hasznalta a wireless halozatot, de volt ott 1 mac cim...aminek nem kellett volna ott lennie. Esetleg megtorte a WPA-t?

#276 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 09:58

statikus dhcp v dinamikus van beállítva? szerintem authentikáció után ad csak IP-t, ha nem volt hozzárendelve, akkor valszeg "csak" látta a hálót, nem érte el. :think:

-C0pp3rM!n3-

#277 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 10:33

sajna azt nem tudtam megnezni hogy kapott-e ip-t (dyn dhcp egy vezetekes routeren) mert annak meg nem tudtam mar 2 hete elereni az admin feluletet, de mar megoldodott. Szoval akkor ha benne van a listaban az meg nem jelenti azt automatikusan hogy kapott ipt?

#278 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 13:05

meg tudod nézni h a vezetékes router osztott-e ki neki IP-t? :think: vagy csak a wifi routerben látszódott?

-C0pp3rM!n3-

ui: MAC Filtering esetleg DI-624-en? :cool:

#279 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 13:20

sajna igy visszamenoleg nem tudom megnezni...
Akkor csak az AP-ben lattam...
na most mar viszont muxik a masik router felulete is, igy majd okosabb leszek.

#280 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 15:31

Ebből milyen vezetékes routert ajánlatok, ami megbízható?

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.