HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 27. 21:53

A viselési engedélyre mennyi most az illeték, amit be kell fizetni? ~5e? :think:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#362 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 07:12

2000Ft volt januárban. Nem hiszem hogy sokat változott.
SPM fokozat pajti!!!

#363 Felhasználó inaktív   [-MBD-]Iceman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 28. 08:42

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 20:53

A viselési engedélyre mennyi most az illeték, amit be kell fizetni? ~5e? :think:

Én most voltam márciusban 2000 Ft, ja és délután kevesebben vannak  :D
O.P.P.

#364 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 29. 18:38

Köszi! :respect:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#365 Felhasználó inaktív   Hanzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 04. 10:38

Üdv Mindenkinek! Egy  Walther P22  tervezek vásárolni . ( Nem játszani kell pár éve vagyok bizt.őr 93' ban kezdtem….) Kinek mi a véleménye a fegyverről ?

#366 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 11:29

Idézet: Hanzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 10:38

Üdv Mindenkinek! Egy  Walther P22  tervezek vásárolni . ( Nem játszani kell pár éve vagyok bizt.őr 93' ban kezdtem….) Kinek mi a véleménye a fegyverről ?

Szolgálatban nem viselheted/használhatod.

Otthonra/magáncélra jó dolog. Bár nekem a 'komolyabb' (nem méretben, anyaghasználatban) pityuk jönnek be, élen a GRP9-cel.
Gondolkoztál már ma?

#367 Felhasználó inaktív   Hanzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 04. 11:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 11:29

Szolgálatban nem viselheted/használhatod.

Otthonra/magáncélra jó dolog. Bár nekem a 'komolyabb' (nem méretben, anyaghasználatban) pityuk jönnek be, élen a GRP9-cel.

Kár hogy máris összetűzésbe kerülünk, ha nagyon durva akarok lenni: Nehogy már egy polgárőr mondja, meg mit használhatok és mit nem.  Ennél sokkal kedvesebb leszek, természetesen hordhatom, sőt még rejteni sem kell, mivel forma ruhában vagyok.  A kérdés sem erről szólt elsősorban. Remélem nincs harag, és nem akarok vitát nyitni, mit lehet mit nem szolgáltban, mert ezt pontosan behatározza a törvény és szolgálati őrutasítás .

#368 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 11:54

Idézet: Hanzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 10:38

Üdv Mindenkinek!   Egy  Walther P22  tervezek vásárolni . ( Nem játszani kell pár éve vagyok bizt.őr 93' ban kezdtem….)   Kinek mi a véleménye a fegyverről ?

Nekem is ilyen van, korábban leírtam, nézd vissza.
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#369 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 12:00

Idézet: Hanzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 11:48

ezt pontosan behatározza a törvény és szolgálati őrutasítás .

Akkor nem árt, ha elolvasod az ide vonatkozó jogszabályokat. A szolgálati utasítás meg különösebben nem érdekel, nem lehet ellentétes a hatályos törvényekkel.

Esetleg be is idézheted, mi az ide vonatkozó passzus, a saját tulajdonú gázfegyver nyíltan viselését hol engedélyezik biztonsági őrnél (akárcsak formatuha viselése esetén is).
Gondolkoztál már ma?

#370 Felhasználó inaktív   Hanzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 04. 12:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:00

Akkor nem árt, ha elolvasod az ide vonatkozó jogszabályokat. A szolgálati utasítás meg különösebben nem érdekel, nem lehet ellentétes a hatályos törvényekkel.

Esetleg be is idézheted, mi az ide vonatkozó passzus, a saját tulajdonú gázfegyver nyíltan viselését hol engedélyezik biztonsági őrnél (akárcsak formatuha viselése esetén is).

(4) A rendelet 18. §-a (1) bekezdésének d) pontjában meghatározott jogi személy vagyonvédelmet ellátó alkalmazottai, tagjai a védelmi, őrzési tevékenységük ellátása során lőfegyverüket - formaruha viselése esetén - nyíltan is viselhetik.    itt a link is . egyébként nem itt dolgozom csak hirtelen itt találtam meg .

#371 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 12:21

Idézet: Hanzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:09

(4) A rendelet 18. §-a (1) bekezdésének d) pontjában meghatározott jogi személy vagyonvédelmet ellátó alkalmazottai, tagjai a védelmi, őrzési tevékenységük ellátása során lőfegyverüket - formaruha viselése esetén - nyíltan is viselhetik.    itt a link is . egyébként nem itt dolgozom csak hirtelen itt találtam meg .

A bibi csak annyi, hogy a gázfegyver nem lőfegyver.
Legalább az alapokkal nem ártana tisztában lenni. Hidd el, nekem a ciki, hogy egy közönséges polgárőrtől kellett ezt megtudnod.

Mellesleg az idézett jogszabály egy 15 éves jogszabály, azóta - ha jól emlékszem - 4 alkalommal módosult a fegyvertörvény.
Gondolkoztál már ma?

#372 Felhasználó inaktív   Hanzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 04. 12:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:21

A bibi csak annyi, hogy a gázfegyver nem lőfegyver.
Legalább az alapokkal nem ártana tisztában lenni. Hidd el, nekem a ciki, hogy egy közönséges polgárőrtől kellett ezt megtudnod.

Mellesleg az idézett jogszabály egy 15 éves jogszabály, azóta - ha jól emlékszem - 4 alkalommal módosult a fegyvertörvény.

115 / 1991. ( IX. 10.) Korm. rendelet
115/1991. (IX. 10.) Kor. Rendelet

A kézlőfegyverekről és lőszerekről, a gáz- és riasztófegyverekről, valamint
a légfegyverekről és a lőterekről.
Innen idéztem kedves „barátom” .  Ezzel a téma számomra OFF

#373 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 12:59

Idézet: Hanzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:44

115 / 1991. ( IX. 10.) Korm. rendelet
115/1991. (IX. 10.) Kor. Rendelet

A kézlőfegyverekről és lőszerekről, a gáz- és riasztófegyverekről, valamint
a légfegyverekről és a lőterekről.
Innen idéztem kedves „barátom” .  Ezzel a téma számomra OFF

Ha ennyire nem megy a szövegértés, akkor miért próbálkozol fórumozással?

Azt írtad, hogy MAGÁNTULAJDONÚ - tehát NEM szolgálati - GÁZfegyvert viselhetsz nyíltan, formaruha viselése esetén - SZOLGÁLATBAN.
Alátámasztottad ezt egy olyan jogszabállyal, ami LŐfegyvert tárgyal (ráadásul - mivel tudjuk, hogy alanyi jogon gyakorlatilag nem lehet lőfegyverhez jutni - ezért biztos, hogy SZOLGÁLATI lőfegyverre gondol a jogszabály).

Ezek után miről is beszélünk?

Szerkesztette: *Macika* 2006. 04. 04. 13:00 -kor

Gondolkoztál már ma?

#374 Felhasználó inaktív   Hanzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 04. 13:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:59

Ha ennyire nem megy a szövegértés, akkor miért próbálkozol fórumozással?

Azt írtad, hogy MAGÁNTULAJDONÚ - tehát NEM szolgálati - GÁZfegyvert viselhetsz nyíltan, formaruha viselése esetén - SZOLGÁLATBAN.
Alátámasztottad ezt egy olyan jogszabállyal, ami LŐfegyvert tárgyal (ráadásul - mivel tudjuk, hogy alanyi jogon gyakorlatilag nem lehet lőfegyverhez jutni - ezért biztos, hogy SZOLGÁLATI lőfegyverre gondol a jogszabály).

Ezek után miről is beszélünk?

Veled semmiről.  Nem érdekel a véleményed, és nem szeretnék beszélgetni sem veled max élőben… LEHET MAGÁNTULAJDONÚ GÁZ –RIASZTÓ FEGYVERREL IS DOLGOZNI ÉS NYILTAN VISELNI FORMARUHÁBAN DE CSAK SZOLGÁLATBAN. NYILTAN EGYÉBKÉNT REJTVE.  Ez akkor is igaz, ha a fejed tetejére állsz.  És kérlek, fejezd be, ne válaszolj, ha lehet, ígérem én, sem fogok többet neked írni ebben a témában.  Nem érdekel a véleményed.  Köszi

#375 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:02

Idézet: Hanzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 13:31

Veled semmiről.  Nem érdekel a véleményed, és nem szeretnék beszélgetni sem veled max élőben… LEHET MAGÁNTULAJDONÚ GÁZ –RIASZTÓ FEGYVERREL IS DOLGOZNI ÉS NYILTAN VISELNI FORMARUHÁBAN DE CSAK SZOLGÁLATBAN. NYILTAN EGYÉBKÉNT REJTVE.  Ez akkor is igaz, ha a fejed tetejére állsz.  És kérlek, fejezd be, ne válaszolj, ha lehet, ígérem én, sem fogok többet neked írni ebben a témában.  Nem érdekel a véleményed.  Köszi

Attól még, hogy kulturálatlan módon kiabálsz, nem lesz jobban igazad.

Nincs jogszabály, ami megengedné a gáz- és riasztófegyver NEM rejtve viselését. Akár szolgálatban, akár formaruhában.

Innentől a többire nem kívánok reagálni.
Gondolkoztál már ma?

#376 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:10

Csak egy kerdes... gazfegyvert barki vehet?

Igencsak elharapodzni latszodik a dolog, hogy gyerekeket zsarolnak meg nagyobb gyerekek mobilert, penzert. ES SEMMIT NEM LEHET VELUK TENNI mondvan 18 ev alattiak. Javitoba sem kuldik oket, mert ez az elso eset.

Szerintetek mit lehet az ilyen "gyerek bunozokkel" tenni? Szerintem magjaban kellene elfojtani ezt a dolgot...

Nemtudom, hogy szabalyozva van-e egy ilyen gazfegyver tartasa de vizsgahoz kotnem, 18 eves kor alatt pedig tiltanam a birtoklasat. Engedely kellene 18 eves kor felett is... (meg egyszer megjegyzem, nemtudom, hogy van a szabalyzat.)

A masik pedig, hogy a 18 ev alattiakat is buntetni kellene!!! Ennek igy nincs sulya! Mert ugyis megusszak, ezert szabadon csinalnak barmit! :mad:  :mad:  :mad: 

Mergessegem oka... unokaocsemtol elvettek egy mobilt, penztarcat es mp3 lejatszot. Orulhet, hogy nem vertek meg. :(  :eek:

(Ha mar a gyerekek is ilyenek ebben a tarsadalomban... jo eg! :mad:  :eek: Lehet, hogy ez nem lesz jo pont a lapomon, de en bevezetnem a fiatalkoruak bunteteset is, szinte ugyan olyan kemenyseggel mint a felnotteket. Csak mert gyerek bunozhet? Hat ne tegye... hamar a rohadt szulei nem tanitanak meg neki semmit akkor az allam tegye azt meg. :reklamacio: )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#377 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:18

Idézet: Boba - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 14:10

Csak egy kerdes... gazfegyvert barki vehet?

Igencsak elharapodzni latszodik a dolog, hogy gyerekeket zsarolnak meg nagyobb gyerekek mobilert, penzert. ES SEMMIT NEM LEHET VELUK TENNI mondvan 18 ev alattiak. Javitoba sem kuldik oket, mert ez az elso eset.

Szerintetek mit lehet az ilyen "gyerek bunozokkel" tenni? Szerintem magjaban kellene elfojtani ezt a dolgot...

Nemtudom, hogy szabalyozva van-e egy ilyen gazfegyver tartasa de vizsgahoz kotnem, 18 eves kor alatt pedig tiltanam a birtoklasat. Engedely kellene 18 eves kor felett is... (meg egyszer megjegyzem, nemtudom, hogy van a szabalyzat.)

A masik pedig, hogy a 18 ev alattiakat is buntetni kellene!!! Ennek igy nincs sulya! Mert ugyis megusszak, ezert szabadon csinalnak barmit! :mad:  :mad:  :mad: 

Mergessegem oka... unokaocsemtol elvettek egy mobilt, penztarcat es mp3 lejatszot. Orulhet, hogy nem vertek meg. :(  :eek:

(Ha mar a gyerekek is ilyenek ebben a tarsadalomban... jo eg! :mad:  :eek: Lehet, hogy ez nem lesz jo pont a lapomon, de en bevezetnem a fiatalkoruak bunteteset is, szinte ugyan olyan kemenyseggel mint a felnotteket. Csak mert gyerek bunozhet? Hat ne tegye... hamar a rohadt szulei nem tanitanak meg neki semmit akkor az allam tegye azt meg. :reklamacio: )

Sajnos a gázfegyver-törvénycikkely a szokásos magyar alapossággal készült, valahogy kimaradt belőle, hogy VÁSÁROLNI is csak 18 éven felüliek vásárolhatnak.
Az más kérdés, hogy lelkiismeretes fegyverboltos megtagadja 18 éven alulinak a gázfegyver eladását (és megint más, hogy ehhez tulajdonképpen semmi jogalapja nincs).

Tehát jelen pillanatban úgy néz ki a jogszabály, hogy betöltött 18. életév kizárólag a viselési engedélyhez kell, a megszerzéshez és otthon/magánterületen tartáshoz/viseléshez nem.
Gondolkoztál már ma?

#378 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:51

Ez elkeseritobb mint gondoltam... :(

#379 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 15:23

Idézet: Boba - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 14:51

Ez elkeseritobb mint gondoltam... :(

Szó szerint így hangzik a dolog a www.magyarorszag.hu -ról ollózva:

Idézet

Fegyverviselési engedély nélkül gáz- és riasztópisztoly - akár csak a flóbertpisztoly - közterületen, nyilvános helyen, közlekedési eszközökön csak zárt tárolóeszközben, a töltényektől jól elkülönítve szállítható. Engedéllyel a fegyver betárazva, véletlen elsülés ellen biztosítva, ugyanakkor rejtve viselhető. A fegyverét azonban nem szállíthatja, nem viselheti és nem használhatja az, aki szeszes italtól befolyásolt állapotban van, illetve ha a szervezetében kábítószer, illetve pszichotrop anyag található. Az otthoni tárolás körülményei az engedélytől függetlenek: a gázfegyver csak üres tárral, zárt dobozban, a fegyver és a lőszer jól elkülönítve tárolható. Engedély nélkül tartott gázfegyver önvédelemre lakásban, házban, illetve a hozzá tartozó kertben is használható. A jogszabály nem tiltja, hogy gáz- és riasztófegyvert 18 év alattiak is birtokoljanak, s használatukra sincs olyan korlátozás, mint a festéklővő vagy légfegyverek esetében, ahol a rendelet kimondja: a megadott életkor alattiak csak felnőtt felügyelete mellett használhatják a fegyvert.

Gondolkoztál már ma?

#380 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 17:58

Ez gaz... az en taskambol kivetettek egyik rokonnak vett rugos sarga golyos pisztoly makettet (gondolom tudjatok milyen... hasonlit egy fegyverre, csak sarga muanyag golyokat lo) a repteren, mondvan nem lehet nalam... Magyarorszagon pedig ezt is megengedik... es ahogy mondtam is, ezt ki is hasznaljak. Most itthon vagyok, es kb 2 het leforgasa alatt a 3ik vagy 4ik ilyen esetrol hallok, hogy gazfegyverrel fenyegettek meg fiatal gyerekeket idosebb de meg mindig gyerekek. (rendor ismerosre alapozva mondom azt amit mondok)

:mad:

Nah... inkabb ki is lepek ebbol a topicbol mert csak mergesebb leszek. :(

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.