HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:13

Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 19:47

Mik a szabályok, illetve a betartható és értelmes módjai egy gázfegyvernek? Pl. tegyük fel, hogy az ember elmegy bevásárolni... Bizonyos komplexumokba, vagy akár kis boltokba se, nem lehet bevinni a fegyvert teljesen érthető okokból, de akkor hogyan és hol tárolod a távozásig? Egyáltalán viszel-e ilyenkor magaddal fegyvert? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Elsősorban azért kérdem ezt, mert volt ismerősöm, akit egy parkolóban agyabugyáltak el és akkor olyan helyzetben volt, ahol még lett volna ideje használni egy fegyvert, majd távozni. De ugye a csomagtartóban, lezárt dobozban, külön a töltény és a fegyver elég sok idő, míg előveszed, betárazol, lősz. Tudom, paranoiának tűnik, de végülis miért nincs jogunk megvédeni magunkat bárhol? :think:

Kevered a dolgokat. Amit leírtál, az a (sport) maroklőfegyverre vonatkozik, ez a szállítás szabálya.

A gáz riasztót sehol nem írják, hogy így kellene szállítani. Nyugodtan hordhatod "a véletlen elsülés ellen biztosítva" akár csőre töltve is.
Amennyiben nincs viselési (régebbieknek tartási) engedélyed, addig közterületen SEHOGY sem hordhatod.

Ha viszont van viselési/tartási engedély, akkor megfelelő (TELJESEN REJTETT) viselését senkinek nincs joga megakadályozni. Persze kivételek vannak, a bíróságok épületébe pl. csak a fegyveres testületek EGYENRUHÁS tagjai mehetnek be fegyverrel.

Egy bevásárlóközpontba való belépést nem akadályozhatják meg. Persze akkor igen, ha látják rajtad, hogy mi van nálad. Tehát NEM SZABAD úgy viselni a (gáz)fegyvert, hogy az bárki számára a rejtve viselés ellenére látható legyen (ruhán át kidudorodó markolat, ruha alól kilógó végű fegyvertok, stb.)
Ilyen esetben teljesen helyesen járnak el a biztonságiak, mert ez pánikot okozhat a többi embernél.

Általában azokon a helyeken nem engednek be fegyvert civileknek, ahol fémkereső kapuk vannak, mint a reptéren.
Gondolkoztál már ma?

#182 Felhasználó inaktív   Zolee25 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:17

Idézet: Cornel - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:07

Csak magamból tudok kiindulni. Ha én lennék a támadó és az arcom elé tartanának egy akármilyen fegyvert, nem hiszem, hogy megvárnám milyen fegyver is az! Sôt. ha tudnám, hogy gáz-riasztó akkor sem szeretnék az arcomba egy adagot! De persze az ember nem tudhatja elôre, hogy fog reagálni rá egy b?nözésre hajlamos, esetleg tudatmódosult egyed! Éppen ezért én elô sem venném, ha nem feltétlen muszáj. Viszont ha úgy alakul, hogy elkerülhetetlen és azt érzem, (élet)veszélyben van a családom - feleségem, kisfiam - akkor gondolkodás nélkül az arcába táraznék bárkinek. Tehát röviden: ne hadonássz vele, ha kell vedd elô és azonnal tüzelj, aztán futás. Szerintem.

Teljesen igazad van! Én is így járnék el.
ASUS K8V SE Deluxe - AMD Athlon 64 3400+ - Thermaltake SilentTower - Thermaltake Armor in Black - Thermaltake Hardcano12 - ASUS DRW-0402P/D - ASUS DVD-E616P2 - Maxtor 6B200PO 200 GB HDD - ULTRA POWER 460W - Gainward GeForce2 Ti/500 XP GOLDEN SAMPLE 64 MB DDR - SAMSUNG 512 MB 400MHZ - 2DB ViPower SuperRack 2FAN in Black - Belinea 106055 19" - Thermaltake Neon 2DB + stb.

#183 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 10:11

LightBringer szerinted miért váltja ki mindenki a Fegyverviselési Engedélyt? Pont azért, hogy (majdnem) bárhová vihesd magaddal rejtve, betárazva és bebiztosítva.

#184 Felhasználó inaktív   Zolee25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:58

Sziasztok!

Volt már valaki olyan szituban, hogy a gázstuki rejtve viselése legnagyobb igyekezeted ellenére sem valósult meg? Pl. tömegközlekedés közben, bevásárlóközpontban stb. kilógott a tok vége, átlátszott vagy kodomborodott a pisztoly, és ezért valaki megszólt, netán rendőrt hívott stb. Szerintem a legnagyobb sokkhatást a fegyver látványa a nyugdíjas mamiknak és a kisgyermekes anyukáknak okozhat.

Valakinek tapasztalat?
ASUS K8V SE Deluxe - AMD Athlon 64 3400+ - Thermaltake SilentTower - Thermaltake Armor in Black - Thermaltake Hardcano12 - ASUS DRW-0402P/D - ASUS DVD-E616P2 - Maxtor 6B200PO 200 GB HDD - ULTRA POWER 460W - Gainward GeForce2 Ti/500 XP GOLDEN SAMPLE 64 MB DDR - SAMSUNG 512 MB 400MHZ - 2DB ViPower SuperRack 2FAN in Black - Belinea 106055 19" - Thermaltake Neon 2DB + stb.

#185 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 17:46

Idézet: Zolee25 - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 17:58

Sziasztok!

Volt már valaki olyan szituban, hogy a gázstuki rejtve viselése legnagyobb igyekezeted ellenére sem valósult meg? Pl. tömegközlekedés közben, bevásárlóközpontban stb. kilógott a tok vége, átlátszott vagy kodomborodott a pisztoly, és ezért valaki megszólt, netán rendőrt hívott stb. Szerintem a legnagyobb sokkhatást a fegyver látványa a nyugdíjas mamiknak és a kisgyermekes anyukáknak okozhat.

Valakinek tapasztalat?

Ha van is ilyen, akkor az az illető megszegte a viselés szabályait. Köpzterületen, ahol sok ember van (főleg a mai világban) NEM FÉR BELE, hogy tettetett véletlenségből kitűnjön ez+az a fegyverből.

Tessék tudomásul venni, hogy el kell fogadni a játékszabályokat!!!

Arról nem is beszélve, hogy ha valaki éles fegyverrel rendelkezik (pénzszállító, biztonsági emberek, testőrök és még sokna mások) lehet, hogy nem találják humorosnak a dolgot, utána meg Te sem.
Gondolkoztál már ma?

#186 Felhasználó inaktív   Zolee25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 18:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 18:46

Ha van is ilyen, akkor az az illető megszegte a viselés szabályait. Köpzterületen, ahol sok ember van (főleg a mai világban) NEM FÉR BELE, hogy tettetett véletlenségből kitűnjön ez+az a fegyverből.

Tessék tudomásul venni, hogy el kell fogadni a játékszabályokat!!!

Arról nem is beszélve, hogy ha valaki éles fegyverrel rendelkezik (pénzszállító, biztonsági emberek, testőrök és még sokna mások) lehet, hogy nem találják humorosnak a dolgot, utána meg Te sem.

Kedves Macika!
Teljesen félreértetted! Pedig elég érthetően fogalmaztam! Nem arról van szó, hogy valaki vagányságból mutogatja, hogy mi van az övén! Az megérdemli, amit kap érte a rendőrtől! Hanem pl. lehajoltál bekötni a cipőfűződ, vagy leejtettél valamit, feszül rajtad a ruha stb...

#187 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 18:39

Idézet: Zolee25 - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 19:03

Kedves Macika!
Teljesen félreértetted! Pedig elég érthetően fogalmaztam! Nem arról van szó, hogy valaki vagányságból mutogatja, hogy mi van az övén! Az megérdemli, amit kap érte a rendőrtől! Hanem pl. lehajoltál bekötni a cipőfűződ, vagy leejtettél valamit, feszül rajtad a ruha stb...

Tudom, én is 'voltam' fiatal. :))

Nyáron nehéz a rejtve viselés, mert meleg van. Ha csak egy póló van felette, az elvileg elegendő, viszont átlátszik. Nincs meghatározva, hogy hány DAN vastagságú legyen a szövet a fegyver felett. :))

Saját érdekünkben kell úgy viselni, hogy extrém helyzetben se lehessen látni.
Gondolkoztál már ma?

#188 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 23:55

Igen, ez a rejtve viselés téma engem is foglalkoztat, főleg mert mostanában fog megjönni a viselésim, hordani is szeretném és itt a nyár. Pont a cipőfűzős dolgot nézegettem én is itthon, lehajolsz, vagy futsz pl villamoshoz és fellibben - az amúgy teljes takarást adó póló - és utána a markolat mögé hullik vissza, azaz látszani fog a fegyver. Ezt nem veszed észre és pont meglát vki, teszem azt egy rendőr. Persze ez fikció, remélhetőleg az értelemmel lehet érvelni, de magyarországon..

Egy kérdés, felvetés gázpisztollyal kapcsolatban.
Ugye ha támadás éri az embert, az nyugodtan érheti busz-metró-villamos.. -on, több ilyen esetet is hallani.
Namármost, ha olyan szorult helyzetbe kerülsz, hogy nincs más kiút, használnod kellene a pisztolyt, akkor mi a teendő. Persze, sok tényező van, egy éjszakai buszon ahol szinte senki sincs, nem sokat gondolkodik az ember, megnézi tud e hátrálni utána a gázfelhő elől és űrít az arcba. De mi a helyzet egy kellemes nyári délutánnal, amikor teszem azt két delikvens neked akar esni egy emberekkel teli 4-6os villamoson, mondjuk késsel felszerelkezvén. Nem akarnék kockáztatni, a lábam se vágja meg, marad a fegyver.
Csak érdeklődöm, nektek mi a véleményetek, mit tennétek, mert ilyen esetről még nem hallottam sosem.

#189 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 00:22

Idézet: Gerike- - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 0:55

Igen, ez a rejtve viselés téma engem is foglalkoztat, főleg mert mostanában fog megjönni a viselésim, hordani is szeretném és itt a nyár. Pont a cipőfűzős dolgot nézegettem én is itthon, lehajolsz, vagy futsz pl villamoshoz és fellibben - az amúgy teljes takarást adó póló - és utána a markolat mögé hullik vissza, azaz látszani fog a fegyver. Ezt nem veszed észre és pont meglát vki, teszem azt egy rendőr. Persze ez fikció, remélhetőleg az értelemmel lehet érvelni, de magyarországon..

Ugye ha támadás éri az embert, az nyugodtan érheti busz-metró-villamos.. -on, több ilyen esetet is hallani.
Namármost, ha olyan szorult helyzetbe kerülsz, hogy nincs más kiút, használnod kellene a pisztolyt, akkor mi a teendő. Persze, sok tényező van, egy éjszakai buszon ahol szinte senki sincs, nem sokat gondolkodik az ember, megnézi tud e hátrálni utána a gázfelhő elől és űrít az arcba. De mi a helyzet egy kellemes nyári délutánnal, amikor teszem azt két delikvens neked akar esni egy emberekkel teli 4-6os villamoson, mondjuk késsel felszerelkezvén. Nem akarnék kockáztatni, a lábam se vágja meg, marad a fegyver.
Csak érdeklődöm, nektek mi a véleményetek, mit tennétek, mert ilyen esetről még nem hallottam sosem.

Azért nem hallottál ilyenről, mert ilyen nincs.
Nem hülyék a bűnözők, hogy félkamionnyi szemtanút hagyjanak hátra.
Gondolkoztál már ma?

#190 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 01:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:22

Azért nem hallottál ilyenről, mert ilyen nincs.
Nem hülyék a bűnözők, hogy félkamionnyi szemtanút hagyjanak hátra.

Fényes nappali busz/villamos megverésről/késelésről már többször hallottam. 4 napja is volt egy ilyen hír hogy pár cigány el akart adni egy embernek telefont a 7es buszon, hétközben délután kettőkor, nem vette meg, erre összeverték ott helyben, leszálltak és elmentek. Velem olyan esett meg csak hogy egy 4 fős cigányhorda szólongatott leszállás előtt a villamoson hogy "ecsém milyen cipőd van, hányas,hégyeremánide" , de pont szálltam le, de ha pl. nem szállok le, esély lett volna rá hogy belémkötnek és nekemesnek.  Ezért sajnos az "ilyen nincs" nem működik, sajnos, mert az már elég felháborító hogy fényes nappal tömegben is ilyennel kell/kellhet számolni.

#191 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 06:45

Szerintem az ember az adott szituációban, ott helyben dönti el, hogy mit tegyen, de azért mégsem lehet csak úgy 48 embert, köztük saját magadat is elgázosítani nem gondolod?
Ha ez a kérdés ennyire foglalkoztat, tárazz legfelülre riasztót. Ha úgy íteled meg, hogy elég egyet a levegőbe lőni, akkor tedd azt, ha nem akkor min. kettőt-hármat az arcába (persze nem buszon). Mondjuk ez veszélyes dolog mert ha nem ijed meg a támadó és nem vagy elég határozott akkor lehet, hogy elveszi tőled, vagy elővesz egy éleset.

Őszintén szólva nem szívesen ad tanácsot ezügyben senki, mindenki dönte el, hogy mit tenne bizonyos helyzetekben. Egy ilyen buszos-villamosos támadásra azért elég kicsi az esély, nem? Én például nem használok tömegközlekedési ezközt egyáltalán. :-)

#192 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 07:00

- zárt térben "öngyilkosság" gázfegyvert használni. Nemcsak a támadót, de magadat és utastársaidat is harcképtelenné teszed jónéhány percre. Utána pedig ha nem a támadó, akkor az utasok fognak meglincselni.

-viselés témához:
Nem véletlenül ajánlottam fentebb a hw-88 SA típusú gázfegyvert. Megbízható (mert revolver), tartós (mert nem spiáter), hatásos (mert 9mm-es) és ami a legfontosabb 270 gramm ! Akár egy melegítő zsebében is könnyedén, feltünés nélkül elfér.
Igaz, hogy drága és a barátok előtti vagizásra alkalmatlan. De amire valójában készült, arra a legalkalmasabb!
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#193 Felhasználó inaktív   Zolee25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 12:04

Idézet: Gerike- - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 0:55

Lőnék. Olvass picit vissza, én is feldobtam már a témát korábban!

#194 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 12:12

Idézet: Gerike- - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 2:38

Fényes nappali busz/villamos megverésről/késelésről már többször hallottam. 4 napja is volt egy ilyen hír hogy pár cigány el akart adni egy embernek telefont a 7es buszon, hétközben délután kettőkor, nem vette meg, erre összeverték ott helyben, leszálltak és elmentek. Velem olyan esett meg csak hogy egy 4 fős cigányhorda szólongatott leszállás előtt a villamoson hogy "ecsém milyen cipőd van, hányas,hégyeremánide" , de pont szálltam le, de ha pl. nem szállok le, esély lett volna rá hogy belémkötnek és nekemesnek.  Ezért sajnos az "ilyen nincs" nem működik, sajnos, mert az már elég felháborító hogy fényes nappal tömegben is ilyennel kell/kellhet számolni.

Elnézést, Te azt írtad, hogy olyan helyzet kialakulhat-e, hogy jogos legyen (a támadás mértékével azonos védekezés elve) a gázfegyver használata tömegközlekedési eszközön.
Nem arról, hogy beszólnak, milyen szép a makkos cipőd. Ha Te erre már elgondolkozol, hogy elővedd-e a fegyvert, akkor kicsit sok amerikai akciófilmet láttál.
De - szerintem - tedd meg nyugodtan, úgyis csak egyszer fogod...
Gondolkoztál már ma?

#195 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 13:58

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 11:12

Elnézést, Te azt írtad, hogy olyan helyzet kialakulhat-e, hogy jogos legyen (a támadás mértékével azonos védekezés elve) a gázfegyver használata tömegközlekedési eszközön.
Nem arról, hogy beszólnak, milyen szép a makkos cipőd. Ha Te erre már elgondolkozol, hogy elővedd-e a fegyvert, akkor kicsit sok amerikai akciófilmet láttál.
De - szerintem - tedd meg nyugodtan, úgyis csak egyszer fogod...

Nem mondom hogy szándékosan félremagyarázod a dolgot, mondjuk hogy csak félreértetted.
Hangsúlyoztam hogy csak akkor venném elő ha már nincs más kiút és nem tudok menekülni és valóban fenyegetnek, legalább egy késsel. Nem drága oktondi polgárőröm, nem a makkoscipőm miatt rántanék egyből fegyvert. Hülyeség off. :mad:

#196 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:02

Idézet: Gerike- - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:58

Nem mondom hogy szándékosan félremagyarázod a dolgot, mondjuk hogy csak félreértetted.
Hangsúlyoztam hogy csak akkor venném elő ha már nincs más kiút és nem tudok menekülni és valóban fenyegetnek, legalább egy késsel. Nem drága oktondi polgárőröm, nem a makkoscipőm miatt rántanék egyből fegyvert. Hülyeség off. :mad:

Jó, ha kérhetném a személyeskedést mással, mert én nem szeretem. Köszönöm.

Hidd el, csak addig írsz le ilyet, ameddig ki nem próbáltad magad csendességében a 120 mg-os hatását.
Elméletben jól el lehet mindenről beszélgetni, ha ráér az ember. De ha valaki olyannal beszélgetsz, akinek nem csak a Tiédhez hasonló elméleti tapasztalta van, hanem netalán gyakorlati is, akkor hülyén jön ki, ha mégis Te akarsz tapasztaltabbnak/okosabbnak tűnni a témában.
Gondolkoztál már ma?

#197 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:02

Jó, ha kérhetném a személyeskedést mással, mert én nem szeretem. Köszönöm.

Hidd el, csak addig írsz le ilyet, ameddig ki nem próbáltad magad csendességében a 120 mg-os hatását.
Elméletben jól el lehet mindenről beszélgetni, ha ráér az ember. De ha valaki olyannal beszélgetsz, akinek nem csak a Tiédhez hasonló elméleti tapasztalta van, hanem netalán gyakorlati is, akkor hülyén jön ki, ha mégis Te akarsz tapasztaltabbnak/okosabbnak tűnni a témában.

Egyáltalán nem akartalak megsérteni,csak úgy éreztem hogy ok nélkül kioktatsz, de én sem szeretnék személyeskedni, így megkövetvén magam visszavonom a leírtakat. Na okoskodás off.

Természetesen, ez csak elmélet, ezért is kérdezek ennyit, és aláírom, neked ez sok lehet , gyakorlati tapasztalat mellett, én egyszerűen csak meg akarok mindent tudni a gázpisztoly hatásáról, használatáról.

De egyre közelebb kerülök a tanácsodhoz mégis, mert valóban akkor tudnám megítélni milyen is a pepper, ha legalább a felhő utóhatását megérzem, vagy neadjisten a gyakorlatban is történik egy kényszerű használat, de ezt nem kívánom magamnak, és természetesen senkinek sem.

#198 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:14

Miért nem próbálod ki?
Lősz egyet és előrelépsz gyorsan kettőt. Így kb negyedannyi hatóanyagot kapsz be mint egy esetleges támadás esetén az ellenfél.
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#199 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 06:31

Lehet, hogy már volt csak nem emléxem...
Egy 8mm-es lőszerben hány mg hatóanyag van?

#200 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 09:40

Na hétvégén volt nagy patronteszt, de csak riasztó. A peppert majd késöbb, könnygázálarcban, de azt is csak a torkolattűz és felhő terjedés miatt. Umarex riasztók voltak az alanyok, hw88 és röhm rg59 pedig a két pisztoly.  A torkolattűz és a hang kérdését akarom csak feszegetni, nagyon nagy hangja van a riasztónak, gondolom a peppernek fele ekkora sincs, már csak a kevesebb lőpor miatt sem, így a torkolattűz is kisebb, ami nem jó, mert pörkölő-elrettentő erőt is képviselne, de persze azért közelről a pepper is tudhat ilyet.

Cornel : egy 8mm-es patronban ha jól tudom maximum 40mg pepper lehet.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.