HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 09:51

Idézet: LML - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 9:42

...
Én azért adtam el, mert számomra hamis biztonságérzetet nyújtott.
Egy komolyabb ember úgyis lazán pofánver mire előveszem-biztosítom-elsütöm.

Na ez az, sokan azt hiszik most megvédik magukat.
Közben arra nem is gondol, hogy ha benyúl a zsebébe vagy a kabát alá, a támadója már pl. töri is el a kulcscsontját, mert ő is gondolja, hogy fegyverért mozdul.
Vagy esetleg még rosszabbat tesz vele.
Persze ha valami béna a támadó, akkor szerencsés esetben jól ki jöhet belőle az ember, de ha csak egy picit is durvább alak, akkor a stukkert elővenni se lesz ideje.

Idézet: LML - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 9:42

Fenyegetőzni meg felesleges vele, megijedni úgyse fog tőle senki mert szétlőni nem igen tudsz vele semmit elrettentésnek....
...

Fenyegetőzni nem szabad vele, akkor már elrontottad.
Ha használni akarod, akkor úgy kell, hogy meglepetés legyen lehetőleg.
Aki csak kalimpál vele a levegőben --főképp egy olyan helyzetben, amikor őt támadják meg és védekeznie kéne--, az valójában nem mer cselekedni, csak ijesztgetni próbál. (Persze ha sarokba szorul és nincs más lehetősége, akkor lehet rászánja magát)

#2042 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 10:33

Nem rossz dolog a gázpisztoly szerintem, durva nagyot lehet vele ütni  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2043 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 10:56

Idézet: skyl380 - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 12:46

A válaszok közt hónapok telnek el :D

A történelem ismétli önmagát. :cool: :)

#2044 Felhasználó inaktív   Colt13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 01. 14:38

Üdv

Kérdésem lenne, hogyha engedély nélkül viselek gázfegyvert (neadj Isten használom is ha a szükség adja) akkor lehet e belőle bűntető eljárás vagycsak szabálysértésit indítanak?
Azért kérdem mert 17 vagyok és 1 év múlva megyek tűzoltóságra ahol viszont kizáró ok a bűntetett előélet (jogosan) és nem szeretném ha emiatt elbuknám ezt és ezzel elrontanám a hátralévő életem. Igazából elég "mókás" környékeken is megfordulok ahol a pusztakéz nem mindíg hatásos és igaz, 1 év múlva már viselhetek is gáz-riasztó fegyvert, de az alatt az 1 év alatt is sokminden megtörténhet.
Esetleg legális használatért is indíthatnak bűntető eljárást ebben a "remek" rendszerben?
Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv: Colt

#2045 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 15:12

Minek egy 17 eves gyereknek gazpisztoly?  :confused:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2046 Felhasználó inaktív   Colt13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 16:46

Mint az imént leírtam nem járok túl barátságos helyeken és nem is tudom elkerülni őket. És gondolhatod mivel önvédelemre lett kitalálva, hogy arra kell. Amugy csak jogilag különbözik egy 18 éves egy 17-től, másban nem.

#2047 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 09:54

Idézet: Colt13 - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 16:46

Mint az imént leírtam nem járok túl barátságos helyeken és nem is tudom elkerülni őket. És gondolhatod mivel önvédelemre lett kitalálva, hogy arra kell. Amugy csak jogilag különbözik egy 18 éves egy 17-től, másban nem.

Szabálysértésnek számít, úgy tudom.
De biztos lesz majd nálam nagyobb jogtudor, aki cáfol vagy megerősít.

Az fontos, hogy gyakorolj is vele eleinte, különben hamis biztonságérzetet nyújt. Minden fegyver annyit ér, amennyire tudod használni.
Pl. egy kirakott bábura vagy papírból készített ember alakú figurára lőhetsz vele.
Hogy a reflexeidben legyen, hogy pl. előrántod, közben kilépsz oldalra 2 lépést a támadó elől, és úgy tüzelsz.
Mert ha hirtelen éles helyzet jön, akkor lehet, hogy ideges leszel, és amikor előrántod, akkor elakad a ruhádban, vagy elejted, vagy nem a támadó fejére, hanem a lábára (vagy rossz esetben magad felé) sütöd el, vagy nem lépsz ki a támadás elől és letámad, stb. Esetleg, ha nem revolver, hanem automata, akkor elfelejted csőre tölteni vagy kibiztosítani. Ezeket érdemes begyakorolni. A pontos célzás nem fontos annyira, mint egy éles fegyvernél. Ha 2-3 lépésről nem pont a fejére sikerül céloznod, hanem mondjuk 10 cm-rel odébb, amitől egy éles lövedéktől nem sérülne meg, itt még mindig jut gáz a képébe is.
Ha ez megy, akkor már átlagos emberként felkészült vagy gázfegyver használatból.
Meg lehet fokozni, pl. alacsonyabb célpontra, mintha kutya támadna, ilyesmik.
Vagy helyezhetsz el 2 vagy 3 támadót (többre úgysem volna jó, 3-hoz is mák kell), amikre gyakorolsz.
Meg kitalálhatsz egyéb életszerű szituációkat.
És a legfontosabb, hogy ha előrántod, akkor azonnal használnod is kell.

Érdemes egy tokot is venned hozzá. Olyat, ami passzol az adott fegyverhez és könnyen nyitható. Patent, cippzár inkább kerülendő, attól csak nehezbb előrántani ha hirtelen kell. De olyan kell, hogy ha lehajolsz, ugrasz vagy futsz akkor se essen ki belőle a fegyver.
Legcélszerűbb erős szíjon, ha jobb kezes vagy, akkor jobb oldalt, ha bal kezes, akkor bal oldalt, a csípőcsontod mögött hordani.
És persze rejtve hordani ruha alatt, ez gondolom alap Neked is. És így kell begyakorolni, hogy az utcán, ruha alól elő tudd venni.
Tárcsere vagy újratöltés gyakorlása nem annyira fontos, ha ez kell, akkor úgysem tudod elég gyorsan csinálni, ha ott a támadó előtted 1-2 lépésre, és nem sikerült harcképtelenné tenned eddig. Ha meg sikerült, akkor úgyis ráérsz :)
Érdemes mindkét kézre gyakorolni, hátha szükség lesz rá egyszer.
Ha esetleg lesz később egy pótfegyvered, másik helyen, akkor azt is be kell gyakorolni.

Aztán ha annyival ügyesebb a támadód, pl. jártas valamilyen harcművészetben, Te meg nem, vagy egyszerűen csak sokat szokott verekedni és jól tud is, Te meg nem, akkor nem hagy esélyt, hogy elővedd.
Meg ha többen vannak, 3-4-en, akkor már érdemesebb meg sem próbálni elővenni.

#2048 Felhasználó inaktív   Colt13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 12:52

Üdv

Köszönöm a leckéket:). Ezekkel tisztában voltam eddig is hisz fegyverek közt élek és mozgok. Használattal nincs problémám. Ez lenne a legkevesebb. Nekem csak jogilag vannak gondjaim, hogy ugyebár szükségem lenne rá de ha bűntetőeljárás is lehet belőle akkor inkább verjenek meg:P mert az jó sok mindent keresztbehúzna nekem. Ha valaki ehhez ért jogilag az kérem segítsen.
Köszönöm

#2049 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 12:53

Idézet: Colt13 - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 12:52

Köszönöm a leckéket:). Ezekkel tisztában voltam eddig is hisz fegyverek közt élek és mozgok. Használattal nincs problémám. Ez lenne a legkevesebb.

Faterod a don, mi? :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2050 Felhasználó inaktív   Colt13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 14:31

Nem erre akartam célozni:D:D:D. De köszi, hogy a leglényegtelenebb dolgot ragadod ki:D
Vidám közösség ez:P

#2051 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 14:31

Igyekszik az ember. :)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2052 Felhasználó inaktív   Zurich - SELL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 19:32

Idézet: Cornel - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 19:48

mi az a furo hegy a csoben ? megfurtad ?

#2053 Felhasználó inaktív   h4reslacee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 21:54

Jónapot, Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Zoraki 914-es gázpisztolyt mikortól forgalmazzák biztonsági állással ellátott kakassal? Ismerőstől venném a fegyvert. Előre is köszönöm : Laci

#2054 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 08:44

Idézet: Colt13 - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 12:52

Üdv

Köszönöm a leckéket:). Ezekkel tisztában voltam eddig is hisz fegyverek közt élek és mozgok. Használattal nincs problémám. Ez lenne a legkevesebb. Nekem csak jogilag vannak gondjaim, hogy ugyebár szükségem lenne rá de ha bűntetőeljárás is lehet belőle akkor inkább verjenek meg:P mert az jó sok mindent keresztbehúzna nekem. Ha valaki ehhez ért jogilag az kérem segítsen.
Köszönöm

Akkor bocs, nem kioktatásnak szántam.

#2055 Felhasználó inaktív   Colt13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 19:05

Nem nem. Semmi probléma és tényleg köszönöm. Csak még mindíg nemtudom, hogy jogilag hogy van ez:P

#2056 Felhasználó inaktív   Sefase 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 01:37

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek mint tapasztalatlan gázpisztoly vásárlása előtt álló ember. Kinéztem magamnak egy röhm rg96 9mm-es gázfegyvert. Szeretném ha elmondanátok mit tudtok erről a fegyverről, megbízható-e, természetesen önvédelmi célra használnám leginkább zárt térben. Nézegettem oldalakat elég nagy az árkülönbség egyes oldalak között. 40.000 Ft-ért néztem ezt a fegyvert nickel változatban. Segítségeteket előre is köszönöm.

#2057 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 02. 15:31

Jogilag szabad-e használni gázpisztolyt nem lakott környezetben?

Magyarul lehet-e lövöldözni vele erdőben vagy hegyen? Van egy több éves p22-es, kipróbálási célból hogy működik-e.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2058 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 03. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 04. 02. 16:31

Jogilag szabad-e használni gázpisztolyt nem lakott környezetben?

Magyarul lehet-e lövöldözni vele erdőben vagy hegyen? Van egy több éves p22-es, kipróbálási célból hogy működik-e.

Lakott környezetben nem. De az erdő tipikusan nem lakott.
Engedély nélkül csak a saját magánterületeden használhatod, vagy nem lakott területen.
Egyébként meg nem mindegy, ha úgysem látja senki?

Ha utána megint elrakod huzamosabb időre, akkor tisztogasd meg jól, pucold, olajozd.
Arra figyelj, hogy gázfegyvereknek kicsi az éllettartama, mert nagyon gyenge ötvözetből készítik, általában párszáz, 200-300 lövés. Ha használtan szerezted be, akkor lehet már az ideje végénél tart. De ha új, akkor sem érdemes csak kipróbálásból 10-20-at pukkantani, mert hamar meglesz a 2-300.
Viszont gyakorolni érdemes vele, ha még nem használtad, hogy éles helyzetben ne az legyen, hogy előkapod és félrelépnek előled és/vagy megijedsz, pánikolsz és elveszik tőled. Hanem reflex-szerűen tudd használni.
Érdemes olyan helyre tenni, ahonnét gyorsan elő tudod venni. És érdemes ezt is gyakorolni, hogy ha kell, akkor reflex-szerű mozdulat legyen az elővétel, ne akadjon el, ne ejtsd el (vagy szerencsétlen esetben ha nagyon bénán szeded elő, akkor ne magadra süljön el); ha a támadó feléd mozdul, akkor félrelépj közben, de mégse mellé találj (vagy legalább nagyjából felé), stb.

Bár ha visszaásod a földbe és csak 10 év múlva veszed elő újra, akkor úgyis mindegy :D

Egyébként ez is max. akkor jó, ha 1 emberrel találkozol, aki nem ügyesebb nálad.
Ha ott állnak 3-an 2-3 méterre tőled, akkor éles fegyverrel sem védenéd meg magadat.
De ha egy kicsit tapasztaltabb figurával akadsz össze, akkor rég eltöri a karodat, kulcscsontodat, mire előkapnád. Ez sem varázsszer, ha alapban béna vagy, nem leszel James Bond.

#2059 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 03. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Sefase - Dátum: 2010. 01. 08. 02:37

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek mint tapasztalatlan gázpisztoly vásárlása előtt álló ember. Kinéztem magamnak egy röhm rg96 9mm-es gázfegyvert. Szeretném ha elmondanátok mit tudtok erről a fegyverről, megbízható-e, természetesen önvédelmi célra használnám leginkább zárt térben. Nézegettem oldalakat elég nagy az árkülönbség egyes oldalak között. 40.000 Ft-ért néztem ezt a fegyvert nickel változatban. Segítségeteket előre is köszönöm.

Alap, hogy önvédelemre öntöltőset csak másodiknak, vagy tartaléknak.

Inkább egy revolvert javasolnék: sokkal megbízhatóbb működésű és egyszerűbb felépítésű.
Mondjuk amit kinéztél, az pont lassan koszolódik el és könnyű szétszedni tisztítani, de vannak olyan öntöltősek, hogy néhány tárnyi lövés után elakad, és kínszenvedés szétszedni. Mivel nincs lövedék, és kicsi a folytás, az RG96-nál előfordul, hogy a hüvely nem vetődik ki, ha kicsit gyengébb a lőszer. Ilyenkor elég gáz, ha előkapod, pukk, aztán a következő már nem jön ... max. hozzávághatod a támadóhoz. Revolver meg nem akad el soha, sőt még ha a lőszer döglött is, akkor is csak ráhúzol még egyet.

#2060 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 14:20

Ennek a tipusnak levehető a lézer irányzéka?

Wather CP99 légfegyver
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.