HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:07

Idézet: szala - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:11

Csak olyan szinten szeretnélek zavarni, hogy lehet -e tudni milyen tipusok érkeznek? VG910B pl, vagy állitolag lesz ezeknek is uj verzioja, jön-e, vagy inkább a vp191 est ajánlod?
Nagyon köszi elöre is

Szerintem a VP191b es a VP191s a legtutibb most, amint bejon a cucc egy ezustot en is megveszek. A VG910b (uj verzio) nem tudom mikor fog erkezni.

#682 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:48

Nagyon köszönöm az infot, esetleg még olyan kérdés, hogy a mostani 25 ms  os VG910B böl jön kedden?

#683 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 15:19

Idézet: Öcsisajt - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 2:33

Skacok!

NE rohogjetek, de lenne egy butus kis kerdesem...
Mivel lehet tisztitani a TFT moncsikat?
NEm merek kommersz mososzert, meg semmilyen rongyot sem hasznalni, mert felek megkarcolom...
Szervaltam regebben egy LAPTOP Cleaner kis tasakocskat, azzal oks volt(remelem nem baltaztam el) de sajna az elfogyott... :(
az jo lesz? ha igen, hol lehet kapni ilyet, jarok soxor sztech boltba, de ezt a temat richtig mindig elfelejtem megkerdezni :Đ
koszi!

Én sima, nagyon puha zsepivel szoktam finom letörölni. Épphogy csak hozzáérintem, mert csak le kell porolni.
Ha van rajta olyan kosz ami így nem jön le, pl letüsszentetted :), akkor uyganez nedvesen, vagy enyhén nedves rongy.

#684 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 15:20

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 18:39

Mivel nekünk ua a vidkarink és itt sokszor felmerült az a kérdés, hogy az analóg és a DVI között képminőségileg óriási a különbség nem tennéd meg, hogy megnézed egy napra mondjuk analógon a monitor képét és utána elmondod a véleményedet, mert szerintem nagyon sokat számít a videokártya analóg jelminősége is és a GT-nek az analóg jele van olyan jó minőségű, hogy a két kimenet közötti különbség ne legyen számottevő.. természetesen játék és filmnézés szempontjából egyaránt.. ez nagyon hasznos információ volna.. :respect: 

Na megnéztem, kipróbáltam. Megmondom őszintén én alig vettem észre különbséget, amit láttam az annyira minimális volt, hogy akár "beleképzelés" is lehetne. Egy picit, mintha a betűk tisztábbak lennének a DVI-on, de mondom alig észrevehető ez a különbség. Tudja fene, lehet, hogy ez a különbség nagyobb lehet egy 19"-os monitoron (ez ugyebár "csak" 17"-os), de az ziher, hogy nem óriási. Azt biztosan állíthatom, hogy aki 17"-os TFT monitor vásárlásán töri a fejét, az fölöslegesen költ több ezer forinttal többet egy olyan monitorért, ami csak abban tér el a másiktól, hogy van DVI kimenete.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#685 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 16:11

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 15:19

Én sima, nagyon puha zsepivel szoktam finom letörölni. Épphogy csak hozzáérintem, mert csak le kell porolni.
Ha van rajta olyan kosz ami így nem jön le, pl letüsszentetted :), akkor uyganez nedvesen, vagy enyhén nedves rongy.

koszike... ;)
bar felek tole, elcseszem... ,)
kene valami specko szer... meg cleaning device :Đ
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#686 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 16:20

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 16:20

Na megnéztem, kipróbáltam.

Én azért ennél nagyobb különbséget látok, láttam jártamban keltemben.  :rolleyes:
Mondjuk nekem olyan szemem van, hogy két kilóméterről kiszúrom a szúnyog seggén a pattanást.  :D
Az meg, hogy a nagy árkülönbségből adódóan (hülye EU.-s szabályok), azon kell gondolkodni, hogy árban, vagy minőségben kell kompromisszumot kötnöd, nem túl bíztató.

#687 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 17:04

Idézet: zozipapa84 - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:05

kéne egy kis help!

Szerintetek megéri?? Viewsonic VA721!
58 az E****digitben!
ha minden igaz 16ms-es a gyártó szerint,mig az eladó szerint 14ms???
...

Gyártó szerint 16ms.
Semper Fi

#688 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 20:28

Idézet: Öcsisajt - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 17:11

koszike... ;)
bar felek tole, elcseszem... ,)
kene valami specko szer... meg cleaning device :Đ

Elcseszni nem tudod, mert a zsepi nem karcolja meg.
én úgy csinálom, hogy kicsit meggyűrögetem a zsepit, megfogom a szélén, azán mintha egy poroló lenne leporolom a képernyőt. Ha hapci is van rajta a akkor kell egy kis víz is.
A gyártó szerint száraz, puha rongy kell, és tényel elég is ha csak poros.

#689 Felhasználó inaktív   Professional 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 13. 21:26

Üdvözlet mindenkinek!

Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, és most én is csatlakoznék a TFT témához.

Első észrevételem, és ezzel együtt kérdésem is, hogy:

Hogy lehet az, hogy több típusú LG TFT monitort rengeteg helyen S-IPS panellal tüntetnek fel, és ha megnézem a LG hivatalos honlapján ugyanazt a monitort, akkor a specifikációban nem az IPS panel-ra jellemző adatokat írnak.  PL:

Itt a Proharver-en azt írják, hogy az LG három új TFT monitort jelentett be:
Prohardver hír
Ezek közül az egyik, idézem:  „17 hüvelykes képátlójú L1720P Active Matrix kijelzője S-IPS technológiával készül. A panel rálátási szögei horizontálisan és vertikálisan egyaránt 160 fokosak. Az 550:1 arányú kontraszt és a 300 cd/m2 fényerő tekintélyes értékek.”

Viszont, ha megnézem ugyanezt a típust az LG hivatalos honlapján, akkor ott teljesen mások az adatok: Link!

- Megjelenített színek: 16.2M  <---- szóval így már nem is S-IPS, mert az S-IPS 16.7M színt tud,
- Response time: 12ms, hoppá, akkor ugyancsak nem IPS, hanem inkább TN
- Contrast Ratio: 450:1, akkor nem 550:1 ???

Akkor most mi az igazság?
Van egyáltalán az LG-nek 17"-os S-IPS panellal szerelt TFT-je?

#690 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 22:04

17" Neovo F-417B LCD TFT monitor

Errol mi a velemenyetek? Irodai gepnek kell egy impozans monitor, es erre gondoltam..
:think:

#691 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 22:30

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 16:20

Na megnéztem, kipróbáltam. Megmondom őszintén én alig vettem észre különbséget, amit láttam az annyira minimális volt, hogy akár "beleképzelés" is lehetne. Egy picit, mintha a betűk tisztábbak lennének a DVI-on, de mondom alig észrevehető ez a különbség. Tudja fene, lehet, hogy ez a különbség nagyobb lehet egy 19"-os monitoron (ez ugyebár "csak" 17"-os), de az ziher, hogy nem óriási. Azt biztosan állíthatom, hogy aki 17"-os TFT monitor vásárlásán töri a fejét, az fölöslegesen költ több ezer forinttal többet egy olyan monitorért, ami csak abban tér el a másiktól, hogy van DVI kimenete.

Köszönöm!! :respect:  ;)

Ez volt a lényeg oki!! Mert pl. a Samsung 913N csak a DVI nemlétében tér el a BENQ FP937S+ monitorától, illetve még valamiben, árban.. majd 20.000.- Ft-al..  :smoker:  Ezért is kértem, hogy teszteld le.. szerintem már egy picit túl volt lihegve a DVI/Analóg képminőségkülönbség.. pedig pont akkora mint amekkorának leírtad.. ;)  :up:

Üdv.

Szerkesztette: VAZUL 2005. 04. 13. 22:47 -kor

#692 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 23:11

Mielőtt még mindenki nagyon megnyugodna, hogy nincs különbség a D-SUB és a DVI között, olvassátok el ezt!

"There are two myths when it comes to DVI. The first is that the analog VGA output allows better color. This is false and we’re not sure where the misconception comes from. With exception of $2000 exotic LCD panels, monitors can only work with 24-bit color. This means that the monitor can only consider integer values from 0 to 255 for red, blue, and green information. The DVI interface is perfect for transmitting these numbers. With the VGA, an “analog to digital converter” has to measure the voltage of the signal to figure out what integer is closest to the measured input.

The second myth is that analog VGA is just as sharp as DVI on today’s monitors thanks to today’s improved analog- to digital converters. This is a false statement perpetuated by well-intentioned but inexperienced reviewers. They’re well-intentioned because they’re trying to help you save money by saying that there’s no big difference – they’re hoping that there’s no difference. We want to help you save money too – but instead of telling you to go with a lower-quality but lower-priced monitor that you’ll need to upgrade in a year or two, we want to help you find the right monitor so that you only need to buy it once and not have to upgrade for another 5+ years."

A cikkrészlet innen van: Link!
Javaslom, hogy nézzétek meg a képeket is, főleg teljes felbontásban!
Lehet, hogy mégsem csalt a szemem!  :D

u.i.: Az külön érdekes, hogy Tőlünk nyugatra, meg nagyon nyugatra, az a tévhit terjedt el, hogy analóg bemeneten (D-SUB) szebbek a színek, élesebb a kép!  :confused:   :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 13. 23:53 -kor

#693 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 07:57

Én olyan szempontbol megnyugodtam, hogy én is hasonlot tapasztaltam , szebb, élsebb volt a kép dvi-n

#694 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 08:08

Csak, hogy tovább tömjénezzem magam, még egy részlet a cikkből.  :D

''16 ms TN-film is a good starting point as a minimum spec and most gamers will be happy with this level of blurring.''

Na most, ezek vagy olvastak engem, itt a fórumon, vagy Ők is rájöttek maguktól, vagy esetleg, én írtam a cikket!  :D

#695 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:51

Az elképzelhető, hogy ez az egész DVI vs. D-SUB dolog videókártya függő is? Merthogy nem érzem magam különösebben vaknak sem, de képminőség terén abszolút minimális különbséget láttam ugynazon monitor DVI és D-SUB-os képén.
Végülis mindegy, maradunk abban, hogy ha módja van rá mindenki nézze meg saját szemével a monitorokat, mielött megveszi, az a legbiztosabb.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#696 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 14. 10:11

Nekem a 20ms is elég... Ne feledkezzünk el a 20-as Hydis panelekről! (pl. Acer 1731-ben is az van)

És sok 16-osnak meg köze nincs a 16-hoz. Tehát ez a cikk megállapítás kissé sántit.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#697 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 10:28

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 11:11

Nekem a 20ms is elég... Ne feledkezzünk el a 20-as Hydis panelekről! (pl. Acer 1731-ben is az van)

És sok 16-osnak meg köze nincs a 16-hoz. Tehát ez a cikk megállapítás kissé sántit.

Üdv!

Miért is sántít, az idézetben csak Tn+Film panelekről van szó!  :rolleyes:
És egyébként én is csak a valós 16ms Tn+Film panelekről beszéltem!

#698 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 10:33

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:51

Az elképzelhető, hogy ez az egész DVI vs. D-SUB dolog videókártya függő is?

Természetesen, videókártya függő is, de a digital-analóg átalakítók a kártyákon, csak egymáshoz képest lehetnek jobbak, illetve rosszabbak, a DVI-nél tapasztalataim szerint, mindenképpen rosszabbak. (És a cikk írójának tapasztalata szerint is!) (Meg a képek szerint is!)

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 14. 10:36 -kor

#699 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 10:36

Racecam!

Tudsz-e esetleg valami nóvumot a VP191b (8ms)-ről? A múlkori cikk meggyőző volt, de nem ártana több forrásból is megerősítés. Másrészt: van különbség az új VP191b és a majdani Samsung 193p+ között?
;)
Weblap: Terragen Images

#700 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:28

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 11:36

Tudsz-e esetleg valami nóvumot a VP191b (8ms)-ről? A múlkori cikk meggyőző volt, de nem ártana több forrásból is megerősítés. Másrészt: van különbség az új VP191b és a majdani Samsung 193p+ között?
;)

1./ Egyelőre csak fLeSs-nek van ilyen, akiről tudok.
2./ Biztos van, tekintve, hogy az egyik AUO MVA, a másik Samsung PVA.  ;)

Még nem láttam egyiket sem!  :( 

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.