HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#761 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 18. 10:43

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:38

De ha jól értem, ehhez iszonyú sok floppy kéne.

Vagy Norton Ghost 7.5-tel. Van DOS-os (amit szoktam hasznalni) es van vindozeres valtozata. Mindketto tud dc-re, dvd-re menteni, sot bootolasra is meg lehet csinalni a lementett particiot. De ezt akkor erdemes, ha egy kisebb particion van a vindoz, kabe 5-6 GB...

#762 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:44

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:38

De ha jól értem, ehhez iszonyú sok floppy kéne.

Vagy bármi más, amit a legördülő listából választhatsz.
Pl egy másik vinyó, vagy partíció, vagy egy gép az otthoni hálózaton:

Idézet

Én szeretnék választani egy nem felsorolt helyet

#763 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:53

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:07

Sziasztok.

Le szeretném cserélni a régi Acrobat Reader5.0-át a magyarított Adobe Reader 7.0-ra.A letöltés és telepítés előtt uninstall a régi progi, majd letölt és install az új.A problémám az, hogy a ProgramFiles mappában ott maradt az Acrobat 5.0 és nem engedi törölni e-miatt: C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActivX.
Mit javasoltok? Köszi. :rolleyes:

Idézet

Idézet

Kép

Ezt le lehet tölteni és meg lehet vele nézni, mi disznólkodik a gépen

HijackThis Quick Start

Itt meg lehet okosodni, mi mit jelent?

HijackThis log tutorial

Itt pedig végig lehet vizsgáltatni, mit tanácsol?

HijackThis log file analysis

És ráadásul ki is lehet lőni vele a felesleges rutinokat.

#764 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:08

Idézet: blash - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:37

En ezt javaslom: Foxit PDF Reader

Kicsi, igaz nem lattam, hogy lehetne magyaritani, de szamomra boven eleg ahhoz a par pdf-hez, amit kenytelen vagyok megnezni:  pdfrd.zip ~ 862KB

Ez a file me'g kellhet hozza: fpdfcjk.bin

Köszönöm a válaszod, de én nem másik progit akarok ,hanem az ActivX-et kilőni :respect:
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#765 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:09

[quote name='joe39' date='2005. jún. 18., szombat - 11:53'] [/QUOTE]

És ráadásul ki is lehet lőni vele a felesleges rutinokat. [/quote]
Hát ez elég hülye helyzet, amikor rendszeresen használom,de eszembe nem jutna használni....köszi :omg:
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#766 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:58

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. Jun. 18., Saturday - 9:26

Csatlakozom az előttem szólóhoz :(  Nekem is mostanában kb. minden második indításnál feljön ez a csekkolós szöveg, , elég sokáig tart, amíg lefut, aztán a végén nem ír ki semmit, ill. talán az érdekes, hogy 32 Kb-ot bad sectorban jelez. (A winchester már kb. 3,5 éves)

Ma viszont, miután már felállt a rendszer, feljött egy  olyan üzenet, hogy "Error: MDATA.DAT not found"
Nem tudom, ez mit jelent.
XP PRO_EN SP2 fut a gépen, vírus-, ill. kémprogramfigyelő van.

lildikó: Neked megy a töredezetségmentesítő?

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 18. 11:58 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#767 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 12:01

Idézet

Just let chkdsk do its thing. Chances are, you won't see that on the next boot. Usually that is the result of a system being improperly shut down.

On operating systems that use a disk cache (anything greater than DOS (without smartdrv)) they need to be shut down a certain way. On Win9x or OS/2 systems a simple c-a-d or two will flush the caches and reboot the system. On any NT system, you need to select Shutdown or Restart. If you don't follow this (say your OS hung and you need to reset, or you got the blue screen of death) the disk cache could be written to an unkosher part of the disk during power-off which could result in data loss, but usually only results in lost chains and cross-linked files.

That's why Windows will run chkdsk (NT systems) or Scandisk (9x) on startup if the system was not properly shut down - whenever the system is running a "dirty" bit is active in the file system, shutting down causes the OS to deactivate this bit (improper shutdowns don't have the bit deactivated) and this bit is what the OS looks for during startup to determine if the disk needs checked or not.

If NT (nt,2k, XP) chkdsk finds this bit, you'll get a message saying one or more drives need to be checked for consistency. That's all it is.

katt

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 18. 12:05 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#768 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:34

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 10:58

lildikó: Neked megy a töredezetségmentesítő?

Működik. Elég lassan ment, az elemzés után azt írta ki, hogy nincs szükség a töredezettségmentesítésre. Nem tudom, hogy ez normális-e vagy sem.

#769 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:38

Számomra a kör bezárult.A Hájdzsekthisz szerint nem létezik Acrobat 5.0 csak Adobe Reader 7.0.Ráadásul a loganalizáló szerint 99%- ban biztonságos.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez viszont rajtam nem segít, mert igy cipel a rendszer egy felesleges koloncot az 5.0-ás verziót. :help:

#770 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:46

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 14:34

Működik. Elég lassan ment, az elemzés után azt írta ki, hogy nincs szükség a töredezettségmentesítésre. Nem tudom, hogy ez normális-e vagy sem.

A töredezett file-ok arányától függ, hogy ajánl vagy nem töredezettség mentesítést.A piros vonalkák a töredezett file.ok.Maga a procedúra elég hosszu folyamat, nálam az utolsó kicsit több mint 1 órát tartott,de ez érthető, mert váltakozva hol tömöríti a file-okat, hol meg áthelyezi.

#771 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:53

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 10:26

Ma viszont, miután már felállt a rendszer, feljött egy  olyan üzenet, hogy "Error: MDATA.DAT not found"
Nem tudom, ez mit jelent.
XP PRO_EN SP2 fut a gépen, vírus-, ill. kémprogramfigyelő van.

És - ha minden igaz - nemrégiben telepítettél valamilyen billentyűzetet, meg egeret.

Nézd át a géped registryjét "Browser mouse" és "Multimedia keeyboard" után.

#772 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:58

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 14:38

Számomra a kör bezárult.A Hájdzsekthisz szerint nem létezik Acrobat 5.0 csak Adobe Reader 7.0.Ráadásul a loganalizáló szerint 99%- ban biztonságos.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez viszont rajtam nem segít, mert igy cipel a rendszer egy felesleges koloncot az 5.0-ás verziót. :help:

Ha nem akarod befejezni a munkát, rajtad áll. Perzse, ha be akarod fejezni, az is. :)

Kép

Figyelmedbe ajánlanám az "Issues" menüpontot.

#773 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 18. 14:21

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 14:38

• regsvr32 /u AcroIEHelper.ocx
  • regsvr32 /u PDF.ocx
  • újraindít
  • törölget :)

#774 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 14:32

Akinek chkdskes baromsága van ezt csinálni:

1. click on your start menu and open the run dialog.
2. type "cmd" and return (note: dont enter quotes)
3. Next type "fsutil dirty query e:"
4. If the return message indicates that the volume is dirty go to step 5
5. Next type "chkdsk e: /f /x"
6. After that finshes repeat step 3.
7. If it is no longer dirty then reboot and you should notice no more
ckdisk.

If this process doesn't work check out Kelly's site,listed by a
previous response earlier today.

nekem műxik ;)

szerk:
itt meg egy Silicon212 nevezetű fickótól egy faxa magyarázat :)

Idézet

Just let chkdsk do its thing. Chances are, you won't see that on the next boot. Usually that is the result of a system being improperly shut down.

On operating systems that use a disk cache (anything greater than DOS (without smartdrv)) they need to be shut down a certain way. On Win9x or OS/2 systems a simple c-a-d or two will flush the caches and reboot the system. On any NT system, you need to select Shutdown or Restart. If you don't follow this (say your OS hung and you need to reset, or you got the blue screen of death) the disk cache could be written to an unkosher part of the disk during power-off which could result in data loss, but usually only results in lost chains and cross-linked files.

That's why Windows will run chkdsk (NT systems) or Scandisk (9x) on startup if the system was not properly shut down - whenever the system is running a "dirty" bit is active in the file system, shutting down causes the OS to deactivate this bit (improper shutdowns don't have the bit deactivated) and this bit is what the OS looks for during startup to determine if the disk needs checked or not.

If NT (nt,2k, XP) chkdsk finds this bit, you'll get a message saying one or more drives need to be checked for consistency. That's all it i

Idézet

EXCELLENT explanation Silicon!!!! Very nice.

This should be a sticky or at least added to the FAQs!!!

PC Club Forums
PC Review

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 18. 15:00 -kor

#775 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 14:38

Köszönöm joe39, KovácsUr,megpróbálom az ötleteket.Közben magam is találtam egy RegistryFix v3.0 alkalmatosságot.  :respect:

Szerkesztette: eRPeti 2005. 06. 18. 15:01 -kor

#776 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 15:01

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 12:53

És - ha minden igaz - nemrégiben telepítettél valamilyen billentyűzetet, meg egeret.

Nézd át a géped registryjét "Browser mouse" és "Multimedia keeyboard" után.

Egérre vonatkozót nem, de  keyboardra vonatkozót találtam :...SYSTEM\ControlSet004\Services\msikbdk2.sys -en belül ... részletezzem, miket találtam? Hogy tudok screenshotot bemásolni ide?

Töröljem ki őket? és aztán? Ugyanis a cucc még mindig nem működőképes - nem ért még rá a topiktárs visszajönni :( - és a korábban telepített software-t leszedtem, mert zavart, hogy a tálcán megjelenik a nemlétező egér és a billentyű jele, de úgy látszik nem mindent távolítottam el.

Egyébként érdekes, amit Asker bemásolt valahonnan a kikapcsolás és a bekapcsolás összefüggéseiről. Nálam elég sokszor lassan vagy egyáltalán nem akar kikapcsolni a gép.

#777 Felhasználó inaktív   Latis 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 18. 16:21

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!
Adott egy cég és feltételezhető hogy információkat visz el valaki CD-n vagy SB drive on.
Naplózza-e a windows xp a másolásokat és a file eléréseket?
Ha igen akkor hol lehet megnézni hogy miket másolt át az illető?

Előre is köszönöm!

Üdv: Latis

#778 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 18:04

Sziasztok!
meg tudom azt csinálni XP alól, hogy megosszam a másik gépre a hálózatot? vagy mindenképpen kell egy router?
Van 5letetek a megoldásra router nélkül, esetleg valami progi?

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#779 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 18. 18:25

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 19:04

Sziasztok!
meg tudom azt csinálni XP alól, hogy megosszam a másik gépre a hálózatot? vagy mindenképpen kell egy router?
Van 5letetek a megoldásra router nélkül, esetleg valami progi?

Plusz egy hálókártya és egy crosslink UTP kábel szükségeltetik hozzá. Ha mindent szépen összekötöttél, már csak egy checkboxot kell beikszelned az internetkapcsolat tulajdonságainál a Megosztás fülön. :up:

[Szerk.]
A dolog hátulütője, hogy az egy hálókártyás gépen csak akkor lesz élő internetkapcsolat, ha a másik gép be van kapcsolva.

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 06. 18. 18:27 -kor

#780 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 18:29

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 17:25

Plusz egy hálókártya és egy crosslink UTP kábel szükségeltetik hozzá. Ha mindent szépen összekötöttél, már csak egy checkboxot kell beikszelned az internetkapcsolat tulajdonságainál a Megosztás fülön. :up:

kösz!
de melyik aza crosslink UTP kábel? a fordított vagy a sima?

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.