Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 17:53
Kifejtenéd ezt kicsit bővebben? Nem fog annyira az agyam.
Sima telepítés, és utána sysprep? Vagy másképp?
Amikor géptermet telepítek új gépre, akkor először ugye mindig a 'mesterpéldányt' készítem el. Ennél az első telepítésnél unattended installt használok, mert nem szeretek ott ülni, és nyomogatni a next, ok, stb. gombokat. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha a setupmgr.exe-vel előre elkészítem a válaszfájlt, majd ebbe a válaszfájlba beírok még egy sort:
[GuiUnattended]
ProfilesDir="D:\users"
Ekkor a Documents and Settings könyvtár a D-re kerül, és Users lesz a neve. Majd ezt a válaszfájlt átnevezem WINNT.SIF-re, és felmásolom egy floppyra. Jah, és mégvalami, én általában előre létrehozom a partíciókat, így a válaszfájlban az AutoPartition=0 erősen javallt. Amikor Elindul CD-ről a telepítés, akkor megnézni a floppyn lévő válaszfájlt, és aszerint jár el a telepítéskor, egyedül a partíciót kell kijelölnöm kézzel, a többi mind megy magától, min. félóráig rá se nézek a gépre. Miután ez megvan, telepítem a további szükséges alkalmazásokat, elkészítem a default profilt, beléptetem a tartományba, etcetc.
Ha mindennel megvagyok, akkor kiléptetem a tartományból, és jöhet a sysprep.exe
Ehhez megint a setupmgr.exe-vel készíttetek válaszfájlt, de egy kicsit át szoktam írni, pl. a gép nevét üresen hagyom, ill. csak azt adom meg, hogy be akarom léptetni tartományba, de a usernevet, jelszót kihagyom. A lényeg, hogy a gyári munkamenet visszazárása utáni állapotot szoktam image fájlba menteni (én az Acronis True Image boot cd-jét használom erre, ill. már cd se kell, megy hálózatról PXE-vel.)
A többi gépnél amikor rákerült az image, lefut a minitelepítő, és összesen két adatot kell bepötyögni, a gép leendő nevét, és a domainbe léptetéshez az domain gazda nevét, jelszavát. Ennyi. Ha valami nem tiszta, kérdezz bátran

Nekem azért jó, hogy a D-n vannak a profilok helyi példányai, mert ha módosítani kell a terem szoftverein, akkor kiveszek egy gépet, újra felhúzom rá az image-t (de most csak a c partíciót), elvégzem a telepítéseket, és újra sysprep, image. Így nem mozgatok annyi adatot, és a userek profiljai is ottmaradnak.