HWSW Informatikai Kerekasztal: Richard Burns Rally - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (384 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Richard Burns Rally (Az első topic folytatása)

#261 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 21:44

Idézet: Papa_G - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 20:28

Kedves HRT! :)

Rájöttem, hogy olyan jó volna bennelenni a csapatotokban. Nem? :D
Ugyebár én este általában sose érek rá, de időileg jó volna ott harcolni nálatok a 2. helyért.
A rank listán most éppen a 38. vagyok, az amatőrösön 41.
Még nincsenek nagyon kiemelkedő időim, mert eddig egyformán gyúrtam mindre. sőt még mindíg azt fogom, de idővel csak lesz valami.
Nos? Miccóltók? :think:

Még mindíg áll az előző levelem.
A tagságomat támogatja az a tény is, hogy én is miskolci vagyok  :up:
Ide meg kellene valamit írni. De mit is? Hmm... Megvaaaan! :
                         R A L L Y ! ! ! ! ! !           :)                                                        nameg                     Szia!

#262 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 22:22

Idézet: Papa_G - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 22:44

Még mindíg áll az előző levelem.
A tagságomat támogatja az a tény is, hogy én is miskolci vagyok  :up:

Sztem mindenképpen érett vagy a tagságra, csak úgy tűnik, Pukkandur kollega nem olvassa a topicot, ezért nem tett még be a csapatba!

#263 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 22:36

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 23:22

Sztem mindenképpen érett vagy a tagságra, csak úgy tűnik, Pukkandur kollega nem olvassa a topicot, ezért nem tett még be a csapatba!

Ohh!
Köszönöm szépen. :respect:
Már a legelején is mondták, hogy beállhatok, csak akkor még nem akartam.
Azóta már fejlődtem kb 500 mp-t.
úgyhogy mostmár úgygondoltam nem égés bennelenni egy csapatban.
És szerinted visszaolvas vagy írjam majd még? :think:
                         R A L L Y ! ! ! ! ! !           :)                                                        nameg                     Szia!

#264 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 22:46

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 23:22

Ja egyébként nemrég jöttem rá, hogy mit is akartál mondani ezzel a gázpumpálós technikáddal.
:idea:
Mert, hogyha kanyarban nem állok a gázon, hogy húzza ki a kersztből, hanem pumpálom, akkor jobban kihúzza. Figyelek én. :)
Néztem ennek a Junnilainen-nek a videóját, hát őtmeg nem is értem, hogy tudja így irányítani az autót.
Nem a kormányra gondolok, hanem erre a gáztartásos dologra.  :confused:
Úgyhogy van még mit tanulnom az itt a lényeg. :)
De igyexem. :D

#265 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:53

Idézet: Papa_G - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 23:36

Ohh!
Köszönöm szépen. :respect:
Már a legelején is mondták, hogy beállhatok, csak akkor még nem akartam.
Azóta már fejlődtem kb 500 mp-t.
úgyhogy mostmár úgygondoltam nem égés bennelenni egy csapatban.
És szerinted visszaolvas vagy írjam majd még? :think:

Szerintem keresd meg az utolsó hozzászólását és az email gombra kattintva küldj neki mélt, hátha azt sűrűbben nézi.
Amúgy tényleg sokat fejlődtél ám!!!  :up:

#266 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:56

Idézet: Papa_G - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 23:46

Ja egyébként nemrég jöttem rá, hogy mit is akartál mondani ezzel a gázpumpálós technikáddal.
:idea:
Mert, hogyha kanyarban nem állok a gázon, hogy húzza ki a kersztből, hanem pumpálom, akkor jobban kihúzza. Figyelek én. :)
Néztem ennek a Junnilainen-nek a videóját, hát őtmeg nem is értem, hogy tudja így irányítani az autót.
Nem a kormányra gondolok, hanem erre a gáztartásos dologra.  :confused:
Úgyhogy van még mit tanulnom az itt a lényeg. :)
De igyexem. :D

Na igen, pont ez a lényege!  :up:
Junnilainen technikája jobb, mert így gyorsabb a kanyarvétel! Mostanság már próbálom én is azt, hogy minél többet full gázzal menjek a kanyarokban és inkább már előre csúsztatom kicsit az autót!

#267 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:07

Hú Szabi ez a leírás tényleg jó. Még KZ körbéi alapján utána is számoltam és tényleg igaz.  :up:  Most már legalább tudom milyen szemmel nézzem a kocsik teljesítményét.

Tegnap kipróbáltam a beállításodat. Elég hasonló a kocsi viselkedése mint az általam használt imprezá-jé, de xarával egy hajszállal valóban jobban összeillik, így azt mondom, hogy bevált és ezt fogom használni szombaton. Ezzel egy-egy szakaszon tegnap már tudtam gyorsabb lenni, de megfelelő koncentráció hiányában sajna nem sikerült javítanom az idejeimen, de hogy képes vagyok rá azt már mindenképpen érzem. Már csak az a kérdés mikor fogom ezt végrehajtani.
Szóval köci!  ;)
My photos

#268 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:10

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 7:56

Na igen, pont ez a lényege!  :up:
Junnilainen technikája jobb, mert így gyorsabb a kanyarvétel! Mostanság már próbálom én is azt, hogy minél többet full gázzal menjek a kanyarokban és inkább már előre csúsztatom kicsit az autót!

Emiatt nem pörög ki túl sokszor a kerék szűkebb kanyarokban?
A gyors kanyarokban tényleg lendületesebb kijövetelt eredményezhet.
Ez lesz majd a következő level nálam.  :D  De csak miután a mostani képességemmel -400-on túljutok az ausztrál után, akkor fogom kipróbálni.
My photos

#269 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:23

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:10

Emiatt nem pörög ki túl sokszor a kerék szűkebb kanyarokban?

Nem vettem észre. Inkább akkor pörög ki, ha full gázt nyomok neki.
(Írtam mélt nemrég, de az otthoni címedre!)

#270 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:28

3990Ft a saturn-ban a RBR játék (a Cd-s). Érdekes...
k s

#271 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:35

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:23

Nem vettem észre. Inkább akkor pörög ki, ha full gázt nyomok neki.
(Írtam mélt nemrég, de az otthoni címedre!)

Akkor majd otthonról válaszolok.  :D  Ma úgyis rövid napom van egykor végzek, megyek edzeni (fizikailag nem RBR :D ) és go home.

Pont erre gondoltam, hogy a full gázos kanyarnál pörög ki a kerék. Ezek szerint nem voltam egyértelmű, vagy én értettem félre a Junnilainen féle technikát. Ha jól vágom ő tele gázzal veszi a kanyart, amit a korábbi ráfordulás miatt tud megcsinálni. Ez szerintem gyors kanyarnál tényleg nyerő, az aggodalmam viszont a medium és erősebb kanyarokkal kapcsolatos.  :think:
My photos

#272 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:38

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:28

3990Ft a saturn-ban a RBR játék (a Cd-s). Érdekes...

Akinek nincs meg akkor az vegye meg!  :D

Srácok van itt valaki aki nyomja a játékkal és nincs meg neki?  :D

Viszont mindenki másnak melegen ajánljuk.
My photos

#273 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:54

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 7:53

Szerintem keresd meg az utolsó hozzászólását és az email gombra kattintva küldj neki mélt, hátha azt sűrűbben nézi.
Amúgy tényleg sokat fejlődtél ám!!!  :up:

Köszi! Írtam neki.
Még nem nagyon néztem szét a fórumon, hogy miket is lehet itt csinálni, ezért az emil gombot se vettem észre. Hát haez van.
Akkor mostmeg várok a válaszra már csak.
:mirror:

#274 Felhasználó inaktív   Kess 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:11

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:38

Ha nem jön kess, akkor akár a HFRT-ben is versenyezhetsz szombaton.

Egyénire privát pilótának a FOG fórumon lehet jelentkezni egészen szombat reggelig. Vagy mail-t kell írni bicman-nek.

Ne haragudjatok de a Szombat esti versenyen nem tudok reszt venni,pedig nagyon keszultem ra.
Mentem is egy 4,54,14-es idöt az uj setapommal harmadszori neki futasra a Francia ketespalyan.Szerintem a setap nagyon jol sikerült, a lasukanyarokban is lehet vele padlozni es megsem forgnak el a kerekek,es nagyon nyugot a kocsi fara.A kezifek utan azonal padlogaz es es nem ficankol hanem gyorsul.Nem tudom a xaraval , hogy fog mükodni, de egy probat meger. Nezetek meg a replay-t mint ha sinen mene az auto.

Meg egyszer elnezest( Falkon;Sebi;KZ;Csapat tagok) :respect:

#275 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:19

Sajnálom Kess. Főleg, hogy már ennyi energiát fektettél ebbe a pályába. Sokat hozzátettél volna a csapat teljesítményéhez.

Akkor a szombati csapatlista:

HFRT Team A:
------------------
KZ
Falcon77
Sebgutkopf
Bidy
Blade
Pzolika

Ne feledjétek este 22:30-kor edzés for fun.
Persze aki kormány és gépközelben lesz este jöjjön bátran gumit füstölni!  ;)
My photos

#276 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:23

Idézet: Kess - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 12:11

Ne haragudjatok de a Szombat esti versenyen nem tudok reszt venni,pedig nagyon keszultem ra.
Mentem is egy 4,54,14-es idöt az uj setapommal harmadszori neki futasra a Francia ketespalyan.Szerintem a setap nagyon jol sikerült, a lasukanyarokban is lehet vele padlozni es megsem forgnak el a kerekek,es nagyon nyugot a kocsi fara.A kezifek utan azonal padlogaz es es nem ficankol hanem gyorsul.Nem tudom a xaraval , hogy fog mükodni, de egy probat meger. Nezetek meg a replay-t mint ha sinen mene az auto.

Meg egyszer elnezest( Falkon;Sebi;KZ;Csapat tagok) :respect:

Kár és sajnáljuk, nem utolsó sorban mivel valószínűleg itt dobhattál volna legtöbbet a csapat teljesítményén. Na sebaj, túléljük, viszont azt mondd már meg, hogy miért akartál te eleve a Xsarával indulni? Eddig nem mentél máshol (az online bajnokságban), nemtom az ausztrálon tervezel-e, de semmi nem indokolja első körben, hogy az aszfalton méltán jól bevált Subarudat Xsarára cseréld..  :confused:
TRally fejlesztő - http://hszk.bme.hu/~s8554dea

#277 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 12:19

Nem leszek este sajna pedig szívesen adnám a tempót  :D (na jó visszaveszek az arcomból ;) )
Viszont holnap estig a ranken még tervezem megjavítani a Verte I-II időimet - és hátha összejön egy WR közeli JP-n..
..Meg nem kéne idegeskednem a versenyen mint az USÁban, az aszfalton hatványozottan visszaüt..
TRally fejlesztő - http://hszk.bme.hu/~s8554dea

#278 Felhasználó inaktív   Kess 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:47

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 11:23

Kár és sajnáljuk, nem utolsó sorban mivel valószínűleg itt dobhattál volna legtöbbet a csapat teljesítményén. Na sebaj, túléljük, viszont azt mondd már meg, hogy miért akartál te eleve a Xsarával indulni? Eddig nem mentél máshol (az online bajnokságban), nemtom az ausztrálon tervezel-e, de semmi nem indokolja első körben, hogy az aszfalton méltán jól bevált Subarudat Xsarára cseréld..  :confused:

(Nem tudom a xaraval , hogy fog mükodni, de egy probat meger)Ezt azert irtam,mert egy paran közületek mar probaltak alkalmazni az en Subarus setepjaimat Xarara.

A Szombati versenyen Subaruval akartam indulni :(

#279 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:19

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 12:19

Közel lesz a kormány és a gép is, kábé 7 méterre, de ilyen hosszú karom nincs, és a szemeim se látnak át a falon.
Röviden: aludni fogok. :D
k s

#280 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:38

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 19:13

Háááááááát, elolvastam. Én inkább mindent elhiszek ezentúl amit ilyen hosszan írsz :D

Ezért már megérte  :D

Idézet

Háááááááát Falcon, le a kalappal!!!   :respect:

Megértettem!!!!!!!

..Ezért meg még inkább :)

Idézet

Ejj, ejj Tanár úr....   Kicsit összekapod magad és tervezhetsz egy versenyautót. 

(Egyébkén honnan másoltad ki?)    :D  :D    

No had írjak pár dolgot, amit senki se vár tőlem, de mégis  :)
Igazából szégyellem magam kicsit azért, hogy a múltkor a fizikai tanulmányaimra hivatkozással vezettem be egy magyarázatomat. A dolgot poénnak/érdekességnek szántam, mivel gondolom nemigen feltéteteleztétek rólam, de az adott helyzetben könnyen hathatott tekintélyérvként, úgymint "kuss, én ehhez jobban értek, ezért meg ezért". Bár valószínűleg tényleg jobban értek hozzá ( ;) ), utálom a tekintélyérveket, a hivalkodáson túl azért is, mert gyakran nem mérvadóak.
Jómagam informatikusként végeztem a Műszakin (ami már önmagában egy tekintélyérv  :rolleyes: ), jelenleg programozóként dolgozom digitális aláírás témakörben, ennek alapján nem feltétlenül kéne értenem a fizikához, még kevésbé az autókhoz. (A matekhoz mondjuk igen, különben aligha végezhettem volna el, de higgyétek el, a matek magában nekem sem kenyerem, szenvedtem vele eleget ahhoz, hogy ne érezzem magam annyira jól benne.)
Informatikus létem ellenére rengeteg dolog van, amihez baromira nem értek az informatikában, még egy Windowst sem tudok rendesen beoptimalizálni, bármiféle hálózati témakörtől mindig fényévekre álltam, kaptam is már meg többször az informatikusi "szakértői" magamét ilyen témákban. KZ, Sebi többször írtak eddig olyasmit, amiről fogalmam sem volt - pedig, mint mondtam, BME-n végzett infós volnék.
Ehhez képest poén (de tényleg csak ehhez képest), hogy úgymond értek a fizikához, raktam már helyre más érvelését fizikai-műszaki dologban, aki pedig elvileg azt tanulta - na pont ezért nem akarok annyira a saját tanulmányaimra hivatkozni. Hogy mégis érthető legyen, hogy honnan jöttem és mit tudok és miért, leírom egyszer az idevágó dolgaimat.
..Ami úgy kezdődik, hogy gimiben egyike voltam az iskolám piacképes fizikai tanulmányi versenyzőinek (a saját évfolyamomban jobbára egyedül), másodikban (mechanika) országos hetedikig vittem. Igen komolyan fontolgattam a fizikus szakot pályaválasztáskor, bár (részben) a matekbeli hiányosságaim miatt soha nem lettem volna igazán jó (amilyen szinten érdemes manapság fizikát csinálni ahhoz azért sajna kevés vagyok). Azért a fizikai érdeklődés megmaradt, és a Műszaki ötödévvel párhuzamosan elkezdtem a már említett fizika-biológia tanárszak párt, amit végül csak két évig csináltam különböző okok miatt (leginkább munkabírás hiánya). Nagyjából szintén ekkor, kb. három éve kezdtem el írni a saját szimulátor-kezdeményemet, ami miatt kezdtem belemélyedni az autók működésének fizikai részleteibe. Igazából ez alapozza meg az idevágó ismereteimet, azelőtt simán elhittem, hogy a CMR2 élethű - volt ugyan pár furcsa dolog, de biztos tudják a népek..
Szóval az a nem csekély ismeretanyag, amit az autók fizikai dolgairól összeszedtem három év alatt, az annak köszönhető, hogy nekiálltam magam is fizikai modellt gyártani rá, amihez szükségem volt arra, hogy megértsem a dolgokat komoly elméleti mélységben. Mindehhez még hozzá tehetem azt is, hogy szimulátorírói tevékenységem folyományaként (félévhalasztó) PhD hallgató vagyok kis hazánk legerősebb számítógépes grafikával foglalkozó egyetemi csoportjában - a témám elvileg fizikai modellezés valós idejű animáció céljaira...
Mindazonáltal továbbra is szeretném, ha nem azért hinnétek el valamit (ilyen témában), mert én mondtam.
Egyrészt a fizika -mint minden természettudomány- szándéka szerint objektív állatfajta, vagyis minden fizikával kapcsolatos állítás a tudomány jelenlegi állása szerint ellenőrizhető (ez ugyan nem igaz, de ne keverjük ide Gödel tételét, mert így is mingyá' meglincseltek  :D ), tehát ha hülyeséget írok, az minden képzettségemtől függetlenül hülyeség marad.
Másrészt, ugyan az nem nagyon várható, hogy alap mechanikából hülyeséget írok, a fizika számtalan területén elképzelhető, és volt is már rá nem egy példa a "karrieremben". Néha hajlamos vagyok dolgokat túlegyszerűsíteni..
Harmadrészt, minden idevágó tudásom elméleti, és minden fejtegetésem tartalmaz (bevallott) elhanyagolásokat. A gyakorlatban sosem voltam még elég közel ilyen versenygépekhez, és rengeteg dolog műszaki megvalósításáról fogalmam sincs. Épp ezért nagy becsben tartom a társaságban lévő versenyzők valódi tapasztalatát és műszaki ismereteit, akár (és néha inkább) elméleti magyarázat nélkül. A hibás elméleti fejtegetésekre persze lecsapok, de ha valami úgy van, akkor úgy van, mindegy mi a magyarázat. Az elmélet a szükségszerű elhanyagolások és kiemelések miatt gyakran vezet rossz eredményre, ha rosszul választjuk meg az elhanyagolható és kiemelendő tényezőket. Éppen ezért pl. setupot tisztán elméleti alapon én sem tudok gyártani - annyi az egymásra ható tényező, hogy az egyszerű fizikai megfontolások -amelyekben jó vagyok-, használhatatlanok..
Végezetül lazításképp egy (gólyatábori csapatindulónak írt) dalszöveg szakjaimról a "Ha én rózsa volnék" dallamára:

Ha én infós volnék, mindig programoznék
Alvás helyett is csak Windows-kódot törnék
A virtuális nőmet, nálam elaludván
Egy szúnyogos estében gyakran debuggolnám

Ha biológus volnék, csak latinul tudnék
Boncolások közben varázsigét szórnék
Metacarpalia, medulla oblongata
Szegény kicsi patkány megdöglött kínjába'

Ha fizikus volnék, sztochasem nyugodnék
Münull tapadással fel-alá kószálnék
A gravitációhoz szólna éhkoppom imája
Esne bár fejemre Sir Isaac almája