HWSW Informatikai Kerekasztal: Diablo II. (2.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Diablo II. (2.) Lord of Destruction

#441 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 12:00

Sorcinál a thunder storm és a lightning mastery már biztos..., amit nem tudok pontosan, hogy frozen orbozni vagy tűzfalazni érdemes-e mellé? a frozen orb elvileg kisebbet sebez, de jobban terít és lassít is, a tűzfalra viszont nem tudom, hogy mennyi ideig marad meg???
(lehet, hogy nem is egy, henem kettő sorcot érdemes kipróbálni?  :think: )

firewall esetében a távolságadat: pl 4 yard mit jelent? olyan messzire lehet lerakni, vagy olyan hosszú lesz a fal?
(remélem, hogy a hossza, mert lvl 20-nál már 30 yard körül ír....  ezzel biztosan jól lehet közlekedni alagutakban :D)
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#442 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 25. 13:02

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 13:00

Sorcinál a thunder storm és a lightning mastery már biztos..., amit nem tudok pontosan, hogy frozen orbozni vagy tűzfalazni érdemes-e mellé? a frozen orb elvileg kisebbet sebez, de jobban terít és lassít is, a tűzfalra viszont nem tudom, hogy mennyi ideig marad meg???
(lehet, hogy nem is egy, henem kettő sorcot érdemes kipróbálni?  :think: )

firewall esetében a távolságadat: pl 4 yard mit jelent? olyan messzire lehet lerakni, vagy olyan hosszú lesz a fal?
(remélem, hogy a hossza, mert lvl 20-nál már 30 yard körül ír....  ezzel biztosan jól lehet közlekedni alagutakban :D)

:think:
Te most milyen sorcit akarsz csinálni? Mit szeretnél vele csinálni? Mf runolni?

Sorci lehet:
Egyágu: tűz, jég, villám
Kétágu: tűz és jég vagy villám és jég

A villámosnak a chainlightingra kell rámennie(+sinergy-k)
A jegesnek a frozen orbra vagy a blizzardra, de inkább a blizzardra(+sinergy-k)
A tüzesnek a fireball-ra és a meteorra(+sinergy-k)
A kétágunak ezekből kell kombinálnia.

Egyágú előnye:
-brutális damage elérése 10k felett bőven
Egyágú hátránya:
-immunis ellenfelekkel nehezen birkózik meg
Kétágú előnye:
-könnyebb haladás
Kétágú hátránya:
-a 10k feletti damage csak álom

DE(!)
ITT jó sok leírást találsz karakter építésekről, tapasztalt harcosok írják le a megfelelő irányt, mert ha saját kútfőből kreál valamit az ember az a legtöbb esetben életképtelen a bneten.

A skilleket pedig ITT tudod megtervezni(főleg a sinergy-k miatt jó megnézni előre)

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#443 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 13:28

Idézet: td - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 14:02

Te most milyen sorcit akarsz csinálni? Mit szeretnél vele csinálni? Mf runolni?

A villámosnak a chainlightingra kell rámennie(+sinergy-k)
A jegesnek a frozen orbra vagy a blizzardra, de inkább a blizzardra(+sinergy-k)
A tüzesnek a fireball-ra és a meteorra(+sinergy-k)
A kétágunak ezekből kell kombinálnia.

nekem az mf run eddig azt jelentette (persze csak a saját kútfőből fantáziáltam ki), hogy odamegy a karakter, és jóóól tömegpusztít mindenkit, aki az útjába esik, a többiektől meg elszalad...egészena  főmonsztáig, akit jól megpirít.

viszont mindig tanulok valami érdekeset, úgyhogy asszem most átnézem az imént kapott szakirodalmakat is.....thx :respect:
Kétágasra gondoltam az ellenállások esélyének csökkentése miatt.
Lightningnál azért néztem a thunder stormot, mert felpakolás után végzi a dolgát, nem kell mindig varázsolgatni, és nincs gondom a célzással, másrészt könnyű maxra fejleszteni a primitív sinergy miatt.
Ez mellé gondolkodom egy frozen orbon, mert szintén "kevés" pontból felhozható, és elég nagy területet takarít, tehát nyugodtan lődözhetem előre haladás közben a kisebb monszták ellen nem kell célozgatni...
Ugyanez firewall-ra, mert eddigi ismereteim szerint egész nagy sebzést lehet belőle kihozni....persze lehet, hogy ez nem reális.

úgyhogy most ismét olvasni fogok :D

#444 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 14:55

A Thunder Stormot jó ha elfelejted, nekem lightning sorcim van, én csak tudom... Egyrészt nem kap és nem ad bónuszt sehová, másrészt ami kényelmesnek tűnik (mármint hogy nem kell célozni, automatikusan lövöldöz), pont az a legnagyobb hibája, hiszen nem biztos, hogy azt támadja amire szükség lenne. A sebzése egyébként is nevetséges hellen, szvsz 1 pont már sok rá...

#445 Felhasználó inaktív   tomks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 15:47

Idézet: pig - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 11:35

És hogy jobb, alacsony vagy magas szinten felberelni?
Azért gondoltam +1 pala skillre, mert az van neki (might)

És melyiket érdemesebb megtartani a csicsónak: duriel vagy guardian? Mondjuk lvl80-n már többet ér a guardian a +max resisttel? Mennyit és meddig nő? Nincs valakinek egy magas szintű ilyen csicsója? Mennyi a resistje?

De mivel nem pala... Asszem ezért nem hat rá. Van egy night act2es holy freezes csicsóm, 92es 56alres hellen és duriels van rajt uppolva. Így ugye má maxos minden.

Van rá szabály hogy hogyan nő, csak most nemtom épp.

Szal nem biztos hogy jobb a guardian, vagy lehet hogy jobb de akkor meg feláldozol 2 umot a csicsónak?

#446 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 16:20

A hirelingek ki tudják használni a +skilles cuccokat, vagyis ha van mondjuk az act2-es muksón +2 offensive aura skilles cucc, akkor a Holy Freeze kettővel nagyobb szintű lesz. Azért ebben nem vagyok teljesen biztos, de egy Might aurás fickónál ki lehet ezt könnyen deríteni, mert leveszed-felrakod rá a + skillt adó cuccot, akkor a te sebzésednek is változnia kellene...

Resist: a követők minden szintlépéskor 1-el vagy 2-vel növelik a resistjüket, a maximum alapesetben 75% all res lehet. Természetesen profitálhatnak a +max resistet adó tárgyakból, így akár 95% all res is elérhető, bár szvsz a 75-el is jól elvannak. Természetesen a nightmaren -50%, hellen -100% resisttel indulnak.

#447 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 16:26

Idézet: td - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 14:02

A skilleket pedig ITT tudod megtervezni

Dan, légyszi segíts  :respect:

Megnéztem, de azt találtam, hogy ice oldalon a cold mastery változtatása (növelése) esetében az adott skill  (Pl orb) sebzésére semmiféle változást nem mutat, míg ez a villám és tűz képzettségekre egyértelműen hatással van. Gondolhatom azt, hogy a tervezőprogiban van a bibi? :think:
Merthogy orbra az ice bolttal és a cold masteryval együtt is (mindhárom 20-as) csak 366-387 sebzést mutat, míg a másik két képzettségtípus bármelyik skilljét a mastery viszi fölfelé mint állat.

#448 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:38

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 17:26

Dan, légyszi segíts  :respect:
[...]

Hmmm... Azért egy alapfokú angol nyelvtudás illene...

Idézet

Cold Mastery
Required Level: 30
Prerequisites: None

Once mastery over this powerful elemental force is attained, a Sorceress achieves perfect command over this school of magic. Her freezing spells are now of such potency that those adversaries formerly impervious to their effects soon find themselves the surprised victims of a vicious, chilly assault.

Passive Effect - Pierces the cold resistance of your enemies.

Player vs Player - This will cut other Player's Cold Resistances, even when maxed.

Cold Mastery will only lower the resistance of monsters that are hit by the Sorceress, this bonus cannot be shared with party members.

Cold Mastery will not work against monsters that are Immune to Cold. So even if you have Enemy Resistance -105%, they will still be Cold Immune and you will still be unable to damage them. So what's the point of 100%+ you might ask? Well if they are NOT Cold Immune, it will lower their Cold Resistance down below 0% which essentially means they will take more damage. It's just like when *you* have negative resistances in Nightmare/Hell difficulty.

If a target has 75% Cold Resistance and you use Skill Level 1 Cold Mastery, the target's resistance will be 75% - 20% = 55%.

Level  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
Enemy Resistance -%  20  25  30  35  40  45  50  55  60  65  70  75  80  85  90  95  100  105  110  115

Az infok az Arreat Summitról származnak (kiemelve a lényeg). Tömören: a Cold Mastery az ellenfelek cold resistance-át csökkentik, ezáltal nő a bevihető sebzés értéke.

#449 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:02

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:38

Hmmm... Azért egy alapfokú angol nyelvtudás illene...

:offtopic:
hmm, nos igen ... elolvastam, de voltam annyira bmba, hogy egy kaptafára képzeltem a fire masteryval mindhármat, és vhogy nem esett le a tantusz, kimaradt a lényeg :eek:, sry.

Viszont született egy olyan elgondolásom, hogy a skill treeben az egymásra épülő, előfeltételes skilleknek bizony illene mindegyiknek erősíteni egymást , ami előfeltétel, hiszen ha semmi köze nincs egyiknek a másikhoz, akkor miért előfeltétel? Szóval vhogy nekem az lenne a természets, ha a maguk a nyilak jeleznék az egymásra gyakorolt hatást is, nem pedig külön elgondolás alpján összevissza, hogy ez előfeltétel ahhoz, de nem ad hozzá bónuszt.....

#450 Felhasználó inaktív   pig 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:32

Idézet: tomks - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 16:47

De mivel nem pala... Asszem ezért nem hat rá. Van egy night act2es holy freezes csicsóm, 92es 56alres hellen és duriels van rajt uppolva. Így ugye má maxos minden.

Van rá szabály hogy hogyan nő, csak most nemtom épp.

Szal nem biztos hogy jobb a guardian, vagy lehet hogy jobb de akkor meg feláldozol 2 umot a csicsónak?

Kösz a választ. Csak azért gondoltam, hogy a pala skillnövelés hat rá, mivel pala skillje van.

De akkor maradok az upgradelt durielnél.

Hogy érted, hogy két um-t?
Az igazság az, amit a többség annak hisz.

#451 Felhasználó inaktív   tomks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:44

Hát hogy ugye a guardian nem ad allrest, így valami olyan cucc kell ami ad hogy értleme legyen a +15 maxallresnek, mert a csicsó magától nem fog 75 fölé menni. Amiket érdemes ráaggatni az nem nagyon ad rest, mármint a fegyver+sapi, mert ugye akkor a páncél adott. A 2 um az meg 30+.

#452 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:15

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:02

Viszont született egy olyan elgondolásom, hogy a skill treeben az egymásra épülő, előfeltételes skilleknek bizony illene mindegyiknek erősíteni egymást , ami előfeltétel, hiszen ha semmi köze nincs egyiknek a másikhoz, akkor miért előfeltétel? Szóval vhogy nekem az lenne a természets, ha a maguk a nyilak jeleznék az egymásra gyakorolt hatást is, nem pedig külön elgondolás alpján összevissza, hogy ez előfeltétel ahhoz, de nem ad hozzá bónuszt.....

Tudod, ez van, ezt kell szeretni. :)

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#453 Felhasználó inaktív   pig 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 15:06

Én is rászántam magam egy sorci kipróbálására, úgyis kellett egy cuccos legalább.

Főleg lightosra gondoltam, megtámogatva colddal. Sajnos a használható később skillek lesznek így el kell pazarolni pontokat alacsony szinten, hogy legyen mivel támadni. A lightning+chain+mastery plusz blizzard+mastery már 100 pont, pedig ott vannak a szükséges előfeltételek, teleport, ja és az energy shield, ami elég jónak tűnik. Ezek közül mit érdemes hanyagolni, mit kell mindenképp maxolni?

#454 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 15:19

Egyágas lightning sorcinál is gond van, ha Chain Lightning-al akarsz erősebb monsztákat kinyírni, azokhoz kötelező a Lightning maxolása. Kétágasnál viszont mindent kimaxolni, ami kell, az képtelenség.

Nálam ez úgy néz ki, hogy maxos a L., a CL, és a Lightning Mastery és elég magas szinten van Charged Bolt is (így 9x szinten már ezt maxolom). Cold ágon van néhány pont a Frozen Orb-on, meg egy pont a Cold Mastery-n, ill. az előfeltételekre 1-1 pont. Lightning ágon még 1 pont a Teleport-ra és az Energy Shield-re, ezek a plusz skillekkel már használhatóak. Én raktam ezen kívül egy pontot az első coldos pajzs varázslatra is, a +50% defense akár életet is menthet kritikus helyzetben.

#455 Felhasználó inaktív   pig 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 15:28

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 16:19

Egyágas lightning sorcinál is gond van, ha Chain Lightning-al akarsz erősebb monsztákat kinyírni, azokhoz kötelező a Lightning maxolása. Kétágasnál viszont mindent kimaxolni, ami kell, az képtelenség.

Nálam ez úgy néz ki, hogy maxos a L., a CL, és a Lightning Mastery és elég magas szinten van Charged Bolt is (így 9x szinten már ezt maxolom). Cold ágon van néhány pont a Frozen Orb-on, meg egy pont a Cold Mastery-n, ill. az előfeltételekre 1-1 pont. Lightning ágon még 1 pont a Teleport-ra és az Energy Shield-re, ezek a plusz skillekkel már használhatóak. Én raktam ezen kívül egy pontot az első coldos pajzs varázslatra is, a +50% defense akár életet is menthet kritikus helyzetben.

Miért a Frozen orbra tettél, az jobb, mint a blizzard?

Mit csinálsz light immun monszták ellen?

#456 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 16:46

Idézet: pig - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 16:28

Miért a Frozen orbra tettél, az jobb, mint a blizzard?

Nekem kicsit jobban bejön a Frozen Orb, meg a Blizzard sinergy nélkül nem túl jó (márpedig azt nem tudom maxolni), és nálam volt eset, hogy a Blizzard alól kimászkáltak a monszták.

Idézet: pig - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 16:28

Mit csinálsz light immun monszták ellen?

1. A csicsóm (nagy fizikai sebzés, mellette valamennyi poison és fire) leveri, én esetleg besegítek FO-val
2. Otthagyom a fenébe, hiszen gyakran értelme sincs vesződni velük.  :D

#457 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:01

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 17:46

Nekem kicsit jobban bejön a Frozen Orb, meg a Blizzard sinergy nélkül nem túl jó (márpedig azt nem tudom maxolni), és nálam volt eset, hogy a Blizzard alól kimászkáltak a monszták.

1. A csicsóm (nagy fizikai sebzés, mellette valamennyi poison és fire) leveri, én esetleg besegítek FO-val
2. Otthagyom a fenébe, hiszen gyakran értelme sincs vesződni velük.  :D

Glacialt nekik es nem mennek azok sehova :)
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#458 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:27

Visszatérve szün-ergiákra (gör: szó szerint együttes erő), van lozsik az elrendezésükben.
Fire ág: Bolt-Ball-Meteor --------  mind projectile, és egymást erősítik ilyen módon, plusz a Meteor "égését" az Inferno (erre mondjuk a FW logikusabb lett volna)
Lighting: ugyanígy
Paladinnál:
Zealadin -----    csépkapás skillek növelik egymást
Vengeance-din: az elementalos skillektől kapja a bónuszokat
Hammerdin: Blessed Aim, Vigor --------- ez is logikus
Necro:
Hulla a hullához, csont a csonthoz, ami felkel és jár, az Lázárt erősíti, ami repül és szúr/vág/csíp/harap, az is egymást.

Tis may be madness, tho there is system in it.
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#459 Felhasználó inaktív   tomks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 18:48

td! Neked mintha lenne egy polearmos barbod :) Tudnál róla írni, pl.: stat meg skill meg cucc témban? Kezdtem egyet és mintha picit tanácstalan lennék  :think:

#460 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:17

Barbárnak mutassatok pár super unique és set cuccot köszi ;)
szerk : Az immortal kinges set már megvan!

Szerkesztette: sKeLeToR 2005. 04. 26. 19:18 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.