HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:10

Idézet: Lord - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 10:21

jaja, az élet naaaaagy kérdései, hiszen csak akkor jó autó az autó, ha megy ötösben 35-öt... :D :nevet2:

Mondja ezt egy dízeles, amikor pont a dízelesek példálóznak ehhez hasonló ökörségekkel mindig :)

#1542 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:12

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 12:10

Mondja ezt egy dízeles, amikor pont a dízelesek példálóznak ehhez hasonló ökörségekkel mindig :)

Ertem, tehat tulajdonkeppen GI dizeles :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#1543 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:18

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 13:10

?!?!?!  :eek:
én ilyet sosem mondtam, én pont leszarom, hogy mennyit megy alapjáraton :D
én mindig is azt mondtam erre az alapjáratos baromságra, hogy kínzás, totál felesleges, abszolút nem életszerű

az előző postban is kiröhögtem a dolgot, ez is csak egy példa GI faszságai közül :)

Szerkesztette: Lord 2005. 04. 10. 12:20 -kor

#1544 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:23

Dehonnem, életszerű, ha neked 35, dughatod bárhova, beveszi és még bírja is :Đ

Szerkesztette: fram 2005. 04. 10. 12:23 -kor

Ciciman is on borda

#1545 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:27

Jólvan, hagyjuk :)

Amúgy most vettem egy - hivatalos nevén - JR teljesítménynövelő levegőszűrőt (nem direktszűrő, hanem betét). Mindjárt megyek beberhálom a kocsiba. Igazából csak azért vettem, mert mosható, és éppen olcsóbban hozzájutottam mint az eldobható papírszarokhoz.
Kiváncsi leszek hoz e valami változást.

#1546 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 13:52

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 12:27

Amúgy most vettem egy - hivatalos nevén - JR teljesítménynövelő levegőszűrőt (nem direktszűrő, hanem betét). Mindjárt megyek beberhálom a kocsiba. Igazából csak azért vettem, mert mosható, és éppen olcsóbban hozzájutottam mint az eldobható papírszarokhoz.
Kiváncsi leszek hoz e valami változást.

Hol? Mennyi volt?

Rezonátorral együtt lehetne változás. Filózom egy ilyen pároson, no, nem azért, hogy 3-4LE-vel erősebb legyen a masina, hanem a fogyasztás végett. Elég jó árak vannak kialakulóban, nem mindegy, h mennyit zabbant a verda.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1547 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:00

én annó raktam lengőcsöves feltöltő rezonátort az azóta már eladott pug 406 1,8 benyásba
mellette volt sportlégszűrő + valami turbó gyertya
plusz teljesítmény vagy kevesebb fogyasztás viszont nem jött... csak a hangja lett vadabb ( valami hivatalos tuningszervíz rakta be pedig )
csip kell... csak az ad értékelhető teljesítménytöbbletet ( több pénzért persze )

#1548 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:07

Idézet: Lord - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:00

én annó raktam lengőcsöves feltöltő rezonátort az azóta már eladott pug 406 1,8 benyásba
mellette volt sportlégszűrő + valami turbó gyertya
plusz teljesítmény vagy kevesebb fogyasztás viszont nem jött... csak a hangja lett vadabb ( valami hivatalos tuningszervíz rakta be pedig )
csip kell... csak az ad értékelhető teljesítménytöbbletet ( több pénzért persze )

Nem tom. Opel fórumon egy srác tett sport légszűrő betétet ugyanilyen motorú Asrába, nála átlag 2-3dl-el jobb lett a fogyasztás. Sok kicsi, ugye. :)
Passzolom, igazából első körben csak a betét lenne. Ugye, mosható, sosem kell cserélni, azért ez is vmi. Viszont legalább 10e a betét, plusz 5e hozzá a mosó készlet... Rezonátor is vagy 15e, szal meggondolandó a dolog.

Direkt szűrő, rezonátor meg komolyabb mocira való, az 1.8 már az. És az a brutál szívó hang a motorházból... Az már igen.

#1549 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:14

jah, igen, enyém is mosható volt :)
mindenesetre nekem nem jött be sajna a "fejlesztés", pénzkidobás volt

#1550 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:36

Allitolag egy idoben Gyor kornyeken konnyen lehetett vadonat uj KKK turbofeltoltot szerezni 45-50k-ert...a szivasi vakuumveszteseg kikuszobolesere szerintem jo lenne, pl max 0.1-0.15bar toltonyomasra beallitani a wastegate-l, azt' kesz, ez tobbet erne mint az ijen rezonator, meg a tarsai - szerintem. Egy hasznalt meg persze olcsobb is

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#1551 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:07

Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:52

Hol? Mennyi volt?

Rezonátorral együtt lehetne változás. Filózom egy ilyen pároson, no, nem azért, hogy 3-4LE-vel erősebb legyen a masina, hanem a fogyasztás végett. Elég jó árak vannak kialakulóban, nem mindegy, h mennyit zabbant a verda.

Rezonátor cső alapból van a Hondákban. Amúgy 6k volt kéz alól :)

A hangja nem lett nagyobb, sőt. Eddig ugye ha pl harmadikban lepadlóztam, igen kemény búgó szívóhangja volt. Namost ennek a hangereje kb 10%-kal nőtt, viszont az időtartama a felére csökkent :)
Sokkal könnyebben pördül a motor, a mutató ostorként csapkodja a redlinet :) Teljesítményben nem hiszem, hogy összeségében sokat jelentene, talán +5% +10% max.
Viszont ami még feltűnő, hogy kb fél óra tesztelgetés után az ECU alacsonyabbra tette a meleg alapjáratot. És sokkal nyugodtabban is jár a motor.

#1552 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:13

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:36

Allitolag egy idoben Gyor kornyeken konnyen lehetett vadonat uj KKK turbofeltoltot szerezni 45-50k-ert...

Nu, és mostanság már nem lehet? :)
Ciciman is on borda

#1553 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:44

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:07

Rezonátor cső alapból van a Hondákban. Amúgy 6k volt kéz alól :)

A hangja nem lett nagyobb, sőt. Eddig ugye ha pl harmadikban lepadlóztam, igen kemény búgó szívóhangja volt. Namost ennek a hangereje kb 10%-kal nőtt, viszont az időtartama a felére csökkent :)
Sokkal könnyebben pördül a motor, a mutató ostorként csapkodja a redlinet :) Teljesítményben nem hiszem, hogy összeségében sokat jelentene, talán +5% +10% max.
Viszont ami még feltűnő, hogy kb fél óra tesztelgetés után az ECU alacsonyabbra tette a meleg alapjáratot. És sokkal nyugodtabban is jár a motor.

Azért a 6k az elég baráti ár, boltban 10 alatt nem nagyon láttam olyat, ami nekem jó lenne.

Az alapjáratod új fejlemény, de végül is, könnyebben kap a moci levegőt. Már csak a kipufi rendszert kellene lecserlélned, olyan 60-as átmérőre. :)

#1554 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:53

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:36

Allitolag egy idoben Gyor kornyeken konnyen lehetett vadonat uj KKK turbofeltoltot szerezni 45-50k-ert...a szivasi vakuumveszteseg kikuszobolesere szerintem jo lenne, pl max 0.1-0.15bar toltonyomasra beallitani a wastegate-l, azt' kesz, ez tobbet erne mint az ijen rezonator, meg a tarsai - szerintem. Egy hasznalt meg persze olcsobb is

hobizoli

Plusz a beszerelés, meg egy csomó ketyere hozzá. Azért egy nem erre felkészített motort turbósítani, még ha az ilyen pici nyomáson is ketyegne, nem kicsi munka...
De tény, h többet érne. :)

#1555 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:55

Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:44

Azért a 6k az elég baráti ár, boltban 10 alatt nem nagyon láttam olyat, ami nekem jó lenne.

Az alapjáratod új fejlemény, de végül is, könnyebben kap a moci levegőt. Már csak a kipufi rendszert kellene lecserlélned, olyan 60-as átmérőre. :)

Ja-ja, K@N lett volna még, de az 17 rugó  :eek:  (boltból) Ezt meg egyszer használta a gyerek, aztán vett direktszűrőt. Igy lett nekem 6k-ért JR, pucolószettel együtt :)

A 60-as kipuff rendszert meg inkább hanygolnám, nem akarom beégetni a kipufogó szelepeimet. Egy 50-55-ös rendszer rendesen 4in1, kattal, dobbal az már ok :)

#1556 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:07

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 16:55

Ja-ja, K@N lett volna még, de az 17 rugó  :eek:  (boltból) Ezt meg egyszer használta a gyerek, aztán vett direktszűrőt. Igy lett nekem 6k-ért JR, pucolószettel együtt :)

A 60-as kipuff rendszert meg inkább hanygolnám, nem akarom beégetni a kipufogó szelepeimet. Egy 50-55-ös rendszer rendesen 4in1, kattal, dobbal az már ok :)

Ja, ez a ~17 rugó nagyon mellbevágott, esetleg vmi olcsóbbal is be fogom érni. :D Eleve 5e csak a pucoló cucc hozzá.
Kicsit érdekes, h alig olcsóbb, mint egy direkt szűrő. Viszont direktet nem mernék a mocira rakni, ezen legalább nem tud átmenni semmi szemét.

Katalizátor nem feltétlen kell, azaz csináld meg kivehetősre. Az a sok folytás a mocinak... Nem jó az. :)

#1557 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:18

Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 19:07

Ja, ez a ~17 rugó nagyon mellbevágott, esetleg vmi olcsóbbal is be fogom érni. :D Eleve 5e csak a pucoló cucc hozzá.
Kicsit érdekes, h alig olcsóbb, mint egy direkt szűrő. Viszont direktet nem mernék a mocira rakni, ezen legalább nem tud átmenni semmi szemét.

Katalizátor nem feltétlen kell, azaz csináld meg kivehetősre. Az a sok folytás a mocinak... Nem jó az. :)

Hondánál (meg gondolom TALÁN más autóknál is) nem véletlenül olyan a folytás gyárilag, amilyen. Volt olyan, aki kiszedett mindent az útjából, és 60-as rendszerrel szépen beégette a szelepeit. Annyira nem kell.

Amúgy én ebben nem lennék biztos, hogy a tuning szűrő BETÉT annyival jobb, mint a direktszűrő. Ez is elég harmatosan néz ki az eldobható papírbetéthez képest. Míg azon rengeteg lamella és felület van a sűrű papírból, addig ez egy egyszerű fémháló, textil szövettel, és olajfilmmel. Szal... a szűrési hatékonysága biztosan nem olyan 150%-os mint a többrétegű papíré, de nem is olyan "úgyismindegy" kategóriájú, mint a direktszűrőké :)

#1558 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:40

Gondolom, szedted már szét a légszűrő házad. Én akkor döntöttem el, h direktet soha. Falevelet is leltem, de ez meg hagyján, tele volt porral, homokkal. Ki is porszívóztam azzal a lendülettel. Szép kis dugattnyúim bazira nem örülnének neki.
Viszont a sport betétről nem írják, h gázosan kissebbet szűrne.

#1559 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 22:22

Idézet

Ertem, tehat tulajdonkeppen GI dizeles

Nem-nem...

Ti példálóztok azzal, hogy 2-esben 25%-os emelkedőn alapjáratról mindenféle kuplungcsúsztatás nélkül könnyedén elindultok a ganészórót magatok után kötve... ki a földre, megmunkálni..
Aztán 5-ben persze alapjáraton képtelen gurulni már a gép.... :D

Idézet

én mindig is azt mondtam erre az alapjáratos baromságra, hogy kínzás, totál felesleges, abszolút nem életszerű

Hát igen, azok számára, akiknek a kocsijukban az alapjárat NEM üzemi tartomány, azoknak biztos. :D

Idézet

ez is csak egy példa GI faszságai közül

Ha lenne sok időm, akkor felsorolnám Lord NEM faszságait az autós témában. Bizonyára kevesebb lenne, mint a f*szság. :)
Nekem semmi bajom nincsen veled, de ha így állsz hozzám, akkor én miért ne tegyem...
Mert hát őszintén szólva én sem tartom magam egy műszaki zseninek, de durva dolog lenne kettőnket egy lapon említeni, már elnézést. :D

Feltöltőkről:

Idézet

Nu, és mostanság már nem lehet?

Itt van audi, szerintem ha jobban utánanézel, akkor 10-15k-ért is árulnak már....
Egyszer beszéltem havernak, hogy jó lenne egy kis boost a kocsikra...
Aztán már hívott is valakit... De hát az a gond, hogy hiába 10 ropi, ha az átalakítás, olajzás, vezérlés, kipufogóoldal, szivóoldal csere benne van egy 100-asba..
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#1560 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 22:25

Nekem pont egy Audi 100-asba ekellene :Đ
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +