Idézet: DrHIL - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 22:52
Volt egy srác aki maga csinált radit vörösréz csövekből és lemezből. Nagyon baró volt, de megszünt az oldala vagy elköltözött. Valaki tudja hova? A táp vizesítés alapötleteim is tőle vannak. Örök hála.
Brian63-nak. Közben megtaláltam a nevét.
Gondolkoztam rajta, és végülis nem is olyan rossz ötlet. Tudnál mondani pár dolgot, amit érdemes figyelembe vennem?
Mi a véleményed erről:
(most hirtelen ez ugrott be)
Fogok egy halom méretre vágott rézcsövet, egymás alá teszem őket, a végeknél (ahogy a HDD-hűtőnél láttam) szilikon csövekkel kötném össze őket, és mondjuk réz lemezeket vágnék a csöveken való keresztülfektetésre.
Szal egy egyszerű csőkígyó bordákkal.
Milyen távolságokat célszerű hagynom, h se a csövek, se a lemezek ne fűtsék egymást, de mégis a lehető legtöbb hasznos felületet kapjam?
Mint már említettem, passzív lenne, tehát nem fújom el a meleg levegőt a bordák közül, így ha nagyon közel vannak egymáshoz, nem tökéletes a hőcsere.
Van erre valami képlet?

Például elhelyezhetném a csöveket két sorban, oldalnézetben cikk-cakkban... így a távolság nem változna ahhoz képest, ha simán sorba raknám őket, viszont pár szállal többet tehetek be, nem?
Ja és kicsit macerás lehet azt a párszáz lamellát legyártani... van rá vmi jó trükk?
[későbbiekben fontos lehet, nem akarom elfelejteni:]
A melegvizet fentről küldjem rá, igaz? Mivel a meleg levegő felfelé száll, az egyre hűlő víz pedig lefelé halad, kevésbé fogja visszamelegíteni, mintha fordítva kötném rá... Van ennek vmi jelentősége gyakorlatban, vagy nem észlelhető ilyesmi?
Szerkesztette: Smooth 2006. 03. 27. 23:53 -kor