HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#81 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 27. 12:25

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 9:57

Régebbi, kisfilmes objektívek nem mennek rá? :think:

Arról nem tudok nyilatkozni, hogy bizonyos gyártók milyen kiegészítőket gyártanak az E rendszerhez, de hivatalos Oly megoldásban ne reménykedj.

#82 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 19:40

Nikon kirakta az oldalára a D50 és a D70S kézikönyveit, tapasztalatok a Nikon D70 topicban :)

#83 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 11:58

Hali

Van egy formabontó ötletem, lehet hogy nem fog tetszeni.
Mi lenne, ha mindenki, aki rendelkezik géppel lefotózna EGY ADOTT tárgyat, és meg lehetne nézni, hogy melyik gép mit tud az életben, nem csak a számokban.
Pl. Gondolom sok pesti van itt, ezért a Deák téri templom elől (a Károly körúti felüljáró mellöl) le lehetne fényképezni a szemben levő sarki ház tetejét (földgömb a tetején) és a bazilika tornyát. 0x-5x-7x-és fullos zoommal, x Mpx-lel.
Nem biztos hogy teljesen mérvadó, de aki venni szeretne gépet biztos jól jönne ha tudná mi a difi 4x és 7x zoom között ill. 5Mpx és 8Mpx között.
Nekem legalábbis jól jönne.  :D
Megoldható?
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#84 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 12:09

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 12:58

Hali

Van egy formabontó ötletem, lehet hogy nem fog tetszeni.
Mi lenne, ha mindenki, aki rendelkezik géppel lefotózna EGY ADOTT tárgyat, és meg lehetne nézni, hogy melyik gép mit tud az életben, nem csak a számokban.
Pl. Gondolom sok pesti van itt, ezért a Deák téri templom elől (a Károly körúti felüljáró mellöl) le lehetne fényképezni a szemben levő sarki ház tetejét (földgömb a tetején) és a bazilika tornyát. 0x-5x-7x-és fullos zoommal, x Mpx-lel.
Nem biztos hogy teljesen mérvadó, de aki venni szeretne gépet biztos jól jönne ha tudná mi a difi 4x és 7x zoom között ill. 5Mpx és 8Mpx között.
Nekem legalábbis jól jönne.  :D
Megoldható?

Annyiban nem egyszerű, hogy azonos fényviszonyok és lehetőség szerint azonos beállítások mellett  kellene fényképezni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#85 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 15:57

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 13:09

Annyiban nem egyszerű, hogy azonos fényviszonyok és lehetőség szerint azonos beállítások mellett  kellene fényképezni.

Ezt viszont valós életben úgysem fogod tudni produkálni, max ha egyszerre van ott az összes gép és egyazon állványról lő mindenki...

#86 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 16:39

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 16:57

Ezt viszont valós életben úgysem fogod tudni produkálni, max ha egyszerre van ott az összes gép és egyazon állványról lő mindenki...

Sajnos igen. Nem tudom, egy találkozóra ki lenne vevő.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#87 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:31

szép napot, érdemes szerintetek lecserélni egy Canon A75-t egy KonicaMinolta Z10-re?
a nagyobb tele nem különösebben szempont (spec egy szélesebb látószögnek örülnék jobban)

Szerkesztette: qnadam 2005. 04. 03. 21:31 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#88 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:43

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 22:31

szép napot, érdemes szerintetek lecserélni egy Canon A75-t egy KonicaMinolta Z10-re?
a nagyobb tele nem különösebben szempont (spec egy szélesebb látószögnek örülnék jobban)

hat, ha nem szamit a nagyobb tele, akkor szerintem nem.
ami mukodik, azt ne javitsuk :Đ
jobb kepminoseget szerintem semmikeppen nem varhatsz tole.

Szerkesztette: alvaro 2005. 04. 03. 21:43 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#89 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 22:08

köszi :)
tényleg, valamikor írtad, hogy hackelt firmware-rel használtad a Z2-det és így tudott rawot... ilyen van Z10re is? (gugli nem mondott sok okosat)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#90 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 03. 22:43

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 22:31

Semmiképp! A Z10 a Z sorozat szégyene, lebutított, gagyi hatású gép. Nekem Z1-em van, kézbe vettem a fukaroknál a Z10-et, rettenetes. Sokan legagyizták a Z1-et, ahhoz képes a Z10 egy okádék.
Ha nem kell a nagytele, akkor semmiképp ne költs egy ilyen cserére. Ha kell a nagyobb tele, akkor se Z10-be gondolkodj.

PS nem szeretnék megbántani egy Z10 tulajt se, ez pusztán az én magánvéleményem.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#91 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 23:34

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 23:08

köszi :)
tényleg, valamikor írtad, hogy hackelt firmware-rel használtad a Z2-det és így tudott rawot... ilyen van Z10re is? (gugli nem mondott sok okosat)

en sem tudok a z sorozat semelyik masik tagjarol, hogy lenne hozza. ergo iszonyu makom volt vele, hogy pont a 2-est fogtam ki :cool:

Szerkesztette: alvaro 2005. 04. 03. 23:35 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#92 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:30

Ize... Panasonic FZ4 es FZ5 kozott ha jol latom, egyedul a felbontasban van elteres, de a CCD mindenkeppen azonos... Namarmost az 5 MP nem zajosodik jobban a 4MP-nel? Csak azert kerdem, mert en is az FZ sorozatot neztem ki magamnak, eloszor FZ3-at akartam venni, de az FZ4/FZ5-nek nagyobb a CCD-je. Mennyit szamit ez egyaltalan? Nekem siman eleg lenne a 3 MP is, a 4 MP vegkepp.

Szerkesztette: Temes 2005. 04. 04. 11:31 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#93 Felhasználó inaktív   Grg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 05:25

Sziasztok!

Mennyit számít (ha számít) az SD kártya irási sebessége? Mostanság vennék, de nem tudom eldönteni, hogy jó lesz-e a sima SD vagy célszerübb egy High Speed-eset venni.

#94 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 06:53

szvsz későbbi flehasználás miatt érdemesebb gyorsat venni, vagy kompaktnál a sorozat miatt is számíthat

----atyuska----

#95 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 07:00

Idézet: Temes - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:30

Ize... Panasonic FZ4 es FZ5 kozott ha jol latom, egyedul a felbontasban van elteres, de a CCD mindenkeppen azonos... Namarmost az 5 MP nem zajosodik jobban a 4MP-nel? Csak azert kerdem, mert en is az FZ sorozatot neztem ki magamnak, eloszor FZ3-at akartam venni, de az FZ4/FZ5-nek nagyobb a CCD-je. Mennyit szamit ez egyaltalan? Nekem siman eleg lenne a 3 MP is, a 4 MP vegkepp.

Napra pontosan egy időben jött lki a két gép, gondolom a ccd-k is hasonlóak. Ha a két gép képfeldolgozási algoritmusa is megegyezik, akkor azonos méret mellett a nagyobb pixelszámú valóban zajosabb kell legyen. Kérdés, hogy észrevehető-e mindez?

#96 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 06. 11:02

Idézet: Temes - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:30

Húú, erre már írtam egy szép hosszú választ, akkoriban fagyogatott a gépem, lehet, hogy utána elfelejtettem megismételni. :(

A lényeg, amit Thrawn mondott, hogy elvileg azonos méretű érzékelők közül a kisebb felbontásúnak kellene zajtalanabbnak lenni. De: ha pl. a 4mp-es egy régebbi, az ötös egy újabb fejlesztésű chip, akkor akár a nagyobb felbontású is lehet jobb! Meg kellene nézni teszteket, esetleg boltban, azonos körülmények között csinálni képeket, ha erre van valahol mód.
Ja, és a CCD semmiképp nem azonos. :) Az objektív viszont tuti ugyanaz. :) Az is lehet kérdés, hogy az objektív felbontása ki tudja-e szolgálni a nagyobb felbontást? :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#97 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 11:28

Idézet: Grg - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 6:25

Sziasztok!

Mennyit számít (ha számít) az SD kártya irási sebessége? Mostanság vennék, de nem tudom eldönteni, hogy jó lesz-e a sima SD vagy célszerübb egy High Speed-eset venni.

Szempontok, amiket ennél figyelembe vehetsz (perze egyes esetekben ezeket a paramétereket már eleve a fényképezőgép korlátozza):
1. Sorozatfelvétel sebessége. A sorozatképeket egy belső memóriába tárolja, majd ezt a puffert átmásolja a memória kártyára a gép, ha betelt. ez az idő, amíg átmásolja (vagy folyamatosan másolja) határozhatja meg a sorozatkép készítésének sebességét.
2. Videófelvételek készítése. Egyes fényképezőgépek (pl. a Canon PS S1 IS) csak gyorsabb kártyával képesek több perces (vagy hosszabb), jó minőségű videófelvételt készíteni. Ha lassabb a kártya, akkor csak az átmeneti memória erejéig, egyébként többet is.
3. A számítógépre való másolás sebessége. Ha gyorsabb a kártya, gyorsabban is tudod a gépre másolni a képeket. Persze ha 1.1-es USB-d van, akkor ennek nincs jelentősége, mert az így is, úgy is lassú lesz.

Ezeket mérlegeld, amikor döntesz.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#98 Felhasználó inaktív   rámiusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 07. 14:01

Hi all...

Nagy dilemmában vagyok. Talán Ti tudtok segíteni. A közeli - terveim szerint nagyon közeli, 1-1,5 hónap - jövőben le szeretném cserélni a meglévő digigépem. Elvárás, hogy ultrazoomos legyen, (6-8x) lehetőleg 8 MP-es, és telljes manuális beállíthatósággal rendelkezzen, valamint csatlakoztatható legyen hozzá külső vaku. Meg persze minél több használható szolgáltatással rendelkezzen, valamint a lehető legkevesebb képhibát generálja. És nem nagyon szeretnék 180.000 FT-nál többet szánni a gépre.
Több versenyző is van a listámon, a fentieket mindegyik teljesíti is, de nemigen tudok közöttük dönteni.

A versenyzők a következők:

- NIKON CoolPix 8700
- SONY DSC F 828
- CANON PowerShot Pro 1
- KONICA MINOLTA DiMage A 200

Már kismilliomegy tesztet átbogarásztam, közöttük tesztképeket is, de...
A Nikon, Canon, Sony triumvirátus képei között olyan nagy különbséget nem fedeztem fel. Ugyanúgy, ugyanott és nagyjából ugyanannyira aberráltak mindhárman. Tehát nemhiszem, hogy az optikák hibája lenne, inkább arra gondolok, hogy a CCD nehezen birkózik meg a feladatával. Mivel ugyanaz a SONY CCD dolgozik mindháromban, csak a szűrő más.
A Minolta az kicsit más tészta, mivel eleve stabilizált... Ennek a képein nem láttam olyan vészes mértékű kromatikus aberrációt a keresett helyeken. (A tesztfotók, ugyanazokról az épületekről és tájakról készültek)
Épület,- (részletek is!) táj,- és eseményfotózásra - elsősörban családi, meg persze turista - fogom használni. Tehát nem a képeimből fogok megélni.
Ja és még fontos, hogy CF kártyás legyen és megbízható, jó minőségű gép. Mivel nincs kedvem a meglévő CF kártya garnitúrámat kidobni és az elkövetkezendő minimum három évben nem akarok a cseréjére gondolni.

Üdv. Rámiusz.
Nem akarok Windows-os lélegeztetőgépre kerülniii!!!!! Neeehhhhmmm...

#99 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 14:54

na akkor kezdem :)
Nikont felejtsd el, ha nagylátó érdekel egy picit is. 35 mm nagyon sok (márpedig épületfotózáshoz, meg túriasta fotózáshoz - tájképhez nagylátó kell). amúgy nikon a legkönnyebb (ami szerintem nem feltétlen előny), többi funkcióban olyan semleges. motoros zoom sukz.
Sony a nagy kedvencem ezek közül. kellemes forma, méret, fogás, súly. mechanukis kézi zoom :up: jó fényerejű objektiv, sebességre, és akku élettartamra a legjobb. képminősége közepes. hologram laser AF segédizé
Canon semmi extra. de jobb mint a nikon. motoros zoom szintén sukz
KonicaMinolta: mechanikus zoom, stabilizátor, középlassú sebesség, viszont képminőségben sonynál gyengébb. gyenge akku, nincs AF segédfény.

szerintem sony.
esetleg minolta.
másik kettő felejtős ezekhez képest.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#100 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 15:00

Hát, ennyi pénzért, esetleg picivel többért egy használt 300D + olcsóbb tele.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.