HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#861 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 14. 22:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 18:16

Viszont ha 150-200 képet akarsz számítógépre áttenni akkor jó mert ebben az üzemmódban a legnagyobb az áramfelvétel, ezt a gépek könyvei is írják, és az nagyon kellemetlen tud lenni ha ilyenkor szűnik meg az áram.

Az én fényképezőm nem hiszem, hogy ilyet írna. :think: Elég nagy blődségnek hangzik, de ha alátámasztod tényekkel, mindenképp elhiszem! :up:

Egyébként mi van, ha másolás közben szűnik meg az áram? :think: Beteszel egy másik akksit, és folytatod. Semmi különös.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#862 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 22:18

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 23:06

Az én fényképezőm nem hiszem, hogy ilyet írna. :think: Elég nagy blődségnek hangzik, de ha alátámasztod tényekkel, mindenképp elhiszem! :up:

Egyébként mi van, ha másolás közben szűnik meg az áram? :think: Beteszel egy másik akksit, és folytatod. Semmi különös.

nekem a canon s1is nem engedi letölteni ha érzékeli hogy gyenge az akksi

----atyuska----

#863 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 14. 22:40

Úgy írtok a hálózati adapter használatáról mintha valami abnormális szörnyűséges dolog lenne. Nem kell használni.

Persze nem 16000ft-os tápegységet kell venni nekem 800mA-es hama van. Ami csak 6000 volt.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 14. 22:52 -kor

#864 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 22:48

szerintem az szimplán mazochista aki a fényképezőről másolja át a képeket, és a 100ezres gép mellé sajnál venni egy 3ezres kártyaolvasót....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#865 Felhasználó inaktív   Éva 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 23:24

Hali! Látom, sok a hozzáértő itt. Segítsetek nekem gépet választani az alábbi szempontok figyelembe vételével: használat - családi és sportfotózás (szabadban és csarnokban), kb 4-5 MP, kb 30-200 optikai zoom, 30 fs-es videó min. 50 mp hossz (hang nem fontos), és persze ne legyen túl rázós az ára. Köszi! :respect:

#866 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 01:16

hat, igy a 30-200-rol nekem a minolta a2/a200 jut eszembe ("28-200"/2.8 obi), az videot is tud 640x480 30 fps-sel.
vagy a sony f828 ("28-200"/2.0-2.8 ).
ja, ezek 8mp-s bridge gepek.

ha olcsobb gepet nezunk, minolta z3 szinten tud 640*480*30fps videot, persze az objektiv itt is "35"mm-tol kezdodik. szintugy a z2 is, regebbi, mar nem kaphato elod, 4mp-s gep, nekem van is belole egy. az viszont plane csak "38"mm-tol kezdodik, tehat ha a 30mm igeny, latvanyosan szuk lesz a latoszoge. ellenben ha valakinek van folos darab, bizonyara nagyon olcso.

ha eleg a szukebb latoszog, az 'ultrazoom' gepek egesz garmadaja var, jo parnak lehet rendes, 30fps-es videoja. canon s2 lehet, hogy tud (nem tudom, miert ne? :think:) olympus uz sorozat ujabb darabjai is eselyesek, a mar emlitett minolta z gepek, ilyesmi :)

olympus c8080 csak 15fps-sel vesz.
panasonic fz sorozat meg csak 320*240, ha jol nezem, valamint kb. "35"mm-tol kezdodik.

szoljon, akinek van meg otlete :)

ha valami targyi tevedes lenne, igazitsatok ki, valamint nezzetek el nekem, ami nem sajat tapasztalat, azt most vakartam ossze a steve's-rol :o

Szerkesztette: alvaro 2005. 06. 15. 01:17 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#867 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 15. 08:00

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 15:50

Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy sajnálatos módon egyáltalán nem értek a fényképezőgépekhez (vagyis csak nagyon alap dolgokat tudok).

A nővérem szeretne venni egy digitális fényképezőgépet (tudom, az igazi a CANON tükörreflexes lenne, teleobjektívval, 20.000-ért, ha nem lenne olyan elképesztően drága manapság a filmelőhívás :( ). Az alábbi három típus közül melyiket érdemes választani?

OLYMPUS D-425
*4 MP, 5x dig. zoom, színes LCD kereső, beépített többfunkciós vaku, "vörös szem" csökkentés, automata programok, mozgókép felvételi lehetőség; tartozékok: szoftver, USB kábel, 16 MB XD kártya, hordszíj, elemek.
Ár: 29.990 Ft
------
SAMSUNG DIGIMAX A 7
7 MP, 3x opt. zoom, színes LCD kereső, automata programok,beépített többfunkciós vaku,  makro funkció: 4 cm, mozgókép- és hangfelvételi lehetőség, beépített 16 MB memória, SD kártya bővítési lehetőség, Schneider lencse (az mennyire jó?), tartozékok: szoftver, USB kábel, hordszíj, tok, elemek.
Ár: 59.990 Ft
-------
FUJI Finepix S 5500
4 MP, 10x opt. zoom, 3,6 dig. zoom, színes LCD kereső, beépített többfunckiós vaku, automata és manuális állítási lehetőség, makro funkció: 4 cm, mozgókép- és hangfelvételi lehetőség, tartozékok: szoftver, 16 MB XD kártya, USB kábel, elemek
+128 MB XD kártya
Ár: 64.990 Ft

Tehát milyen pro és kontra érveket tudtok elmondani a fenti gépekkel kapcsolatban?

Előre köszönök minden segítséget!

Üdv: Piftuka

?????
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#868 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:16

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:00

?????

Szia! :)

Elég széles skálán mozog a 3 gép teljesítőképessége (ás ára is), amiről említést teszel. Jó lenne tudni, mire akarja használni a nővéred a gépet? Olvastad már a Digicam >>S5500<< cikkét?
Én a három közül mindenképpen a Fujit javaslom, még akkor is, ha kezdetben csak úgy kattintgat jobbra-balra automata üzemmódban a nővéred. Ha ráérez az ízére, még mindig marad a gépben elég szufla a komolyabb igények kielégítésére.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#869 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:58

)". Az alábbi három típus közül melyiket érdemes választani"

A három gép messze nem azonos kategória ezért nem lehet köztük választani, csak azonos kategóriák között. A három gép közül a Fuji messsze a legnagyobb tudású.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 15. 09:01 -kor

#870 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 15. 09:24

Köszönöm a válaszokat! :respect:

A nővérem természetesen nem profi fotós, de egy megbízható, jó minőségű fényképezőgépet szeretne.

Most már elárulhatom, hogy nekem is a Fuji a legszimpatikusabb. Nem azért, mert az a legdrágább; hanem mert már kinézetre is komolyabb, masszívabb darab.
A tesztet elolvastam, elég meggyőző.

Egy negatívum, hogy ennyi pénzért nem adnak hozzá hordtokot. Igaz, egy bónusz XD kártya jár hozzá.

Ezzel kapcsolatban is van kérdésem: az XD és az SD kártyák miben különböznek?

(Egyébként azt én is láttam, hogy a Samsung egyszerűbb modell, de akkor abba miért tesznek olyan elektronikát, ami 7 megapixel-es felbontást biztosít? Nem felesleges?)

Egyébként ennyiért ez a Fuji jó vétel? Jó árban adják?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#871 Felhasználó inaktív   csabau 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 23:40

Úgy írtok a hálózati adapter használatáról mintha valami abnormális szörnyűséges dolog lenne. Nem kell használni.

Persze nem 16000ft-os tápegységet kell venni nekem 800mA-es hama van. Ami csak 6000 volt.

hát igen...meg se kukkan az utángyártott táppal

#872 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:32

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:24

A nővérem természetesen nem profi fotós, de egy megbízható, jó minőségű fényképezőgépet szeretne.

Most már elárulhatom, hogy nekem is a Fuji a legszimpatikusabb. Nem azért, mert az a legdrágább; hanem mert már kinézetre is komolyabb, masszívabb darab.

Egy negatívum, hogy ennyi pénzért nem adnak hozzá hordtokot. Igaz, egy bónusz XD kártya jár hozzá.

(Egyébként azt én is láttam, hogy a Samsung egyszerűbb modell, de akkor abba miért tesznek olyan elektronikát, ami 7 megapixel-es felbontást biztosít? Nem felesleges?)

Hát én sok jót nem tudok mondani az XD kártyákról. Nekem szencsére nem az kell a gépembe, de cimborák elég sokat panaszkodnak rá. Sokszor problémázik a gépük hogy nem jó a kártya(csak kiveszi, beteszi és megy tovább), elég megbízhatatlannak tűnik. Első esetben a gépet gondolta hibásnak, de már máshonnét is hallottam hogy előfordul ilyen. Emellett meg jóval drágább is (közel dupla áron van). + engem még az is zavar hogy olyan kis mütyűr, nem szeretem a túl apró dolgokat.

#873 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:33

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:24

A Fuji modellek ár/érték arányban elég jó színvolnalat képviselnek, minőségben is elfogadhatóak.

Az xD és SD kártyák közt a legfőbb eltérés az, hogy az xD sajnos kétszer annyiba kerül. Ez a kártyatípus az Olympus és Fuji sajátja, ezeken hozzák be az olcsóbb gépek miatti jövedelemkiesést. :( A legnagyobb hátrány az univerzális szabványokkal (SD, CF) szemben, hogy nem lehet megbecsülni, hogy mikor szűnik meg, és válik értéktelenné teljesen, mint a Smartmedia. :(
Egyébként a Fuji, és az Oly is CF-et használ a drágább gépeiben.

#874 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:48

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:33

A Fuji modellek ár/érték arányban elég jó színvolnalat képviselnek, minőségben is elfogadhatóak.

Az xD és SD kártyák közt a legfőbb eltérés az, hogy az xD sajnos kétszer annyiba kerül. Ez a kártyatípus az Olympus és Fuji sajátja, ezeken hozzák be az olcsóbb gépek miatti jövedelemkiesést. :( A legnagyobb hátrány az univerzális szabványokkal (SD, CF) szemben, hogy nem lehet megbecsülni, hogy mikor szűnik meg, és válik értéktelenné teljesen, mint a Smartmedia. :(
Egyébként a Fuji, és az Oly is CF-et használ a drágább gépeiben.

A Fuji S7000-be pl. XD és CF is pakolható. Éppen itt van egy az asztalomon, töltöm az akksikat. Ami a gépet illeti, hát az egy :boa: ISO200-ról indul :omg:, olyan is. :fear: 5500-at még élőben nem láttam, így adatlap alapján szimpatikusabb.

Szerk: javítás

Szerkesztette: Thrawn 2005. 06. 15. 09:49 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#875 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:50

"hát igen...meg se kukkan az utángyártott táppal "

Hát az természetes hogy meg kell tudni hogy mennyi az adott gép max. áramfelvétele és aszerint kell hozzá tápot venni. Mellesleg az én hamám nem utángyártott hanem univerzális táp, és jelenleg egy Fuji 5500-ast és Olympus 725-öst szolgál de elötte jónéhány gépet vitt már. Természetesen csak olyan gépet lehet vele üzemeltetni melynek szabványos DC aljzata van. Az a gép amelynek 1 A felett van az áramigénye hanyagolandó mert a tervezésében hiba van.

#876 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:53

"Éppen itt van egy az asztalomon, töltöm az akksikat. Ami a gépet illeti, hát az egy "

Nyugodtan mondd meg el van b****a!

#877 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 10:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:53

"Éppen itt van egy az asztalomon, töltöm az akksikat. Ami a gépet illeti, hát az egy "

Nyugodtan mondd meg el van b****a!

El ám, de nagyon. :omg:

#878 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 15. 10:33

"Egyébként azt én is láttam, hogy a Samsung egyszerűbb modell, de akkor abba miért tesznek olyan elektronikát, ami 7 megapixel-es felbontást biztosít? Nem felesleges"

Teljesen felesleges, és csak a vásárlók megszédítéséért tesznek bele ilyen képérzékelőt, és az ára lesz csak magasabb.

#879 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:05

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:33

Az xD és SD kártyák közt a legfőbb eltérés az, hogy az xD sajnos kétszer annyiba kerül.

kerülT - az utóbbi hónapokban elég sokat estek az áraik
most egy 512-es xD 13-14e, míg egy márkás (hiszen az xD is az) SD 11-12e - van ugyan kbség, de egy 60-70e fölötti gép mellett ez már aligha komoly szempont

#880 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:18

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:05

kerülT - az utóbbi hónapokban elég sokat estek az áraik
most egy 512-es xD 13-14e, míg egy márkás (hiszen az xD is az) SD 11-12e - van ugyan kbség, de egy 60-70e fölötti gép mellett ez már aligha komoly szempont

512 SD: 12-13k, 512 xD: 17-18k. Ennél olcsóbban nem találtam. Ez még mindig majdnem 50% plusz.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.