HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1161 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 10:04

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 17:41

Ennyire zajos - vigyazat nagy kep (1806k): S5500 1806k

Meg nagyitas nelkul latszanak a szemcsek a kek egbolton...

Szerintem az a baj, hogy megszoktam a Minoltat elotte, es most ahhoz hasonlitom.
Amaz gyonyoruen sima volt ehhez kepest. Vigyazat nagy kep: Z1 1377k

Nem akarlak lebeszelni - csak jo ha tudsz rola.

Itt vannak még S5500 mintaképek (ugyebár ha jól tudom, az S5100 ugyanaz, csak a név más):

http://www.steves-digicams.com/2004_review...00_samples.html

Nekem meggyőzőnek tűnik a képe.

Még valami, van benne a (számomra) Canon-okból ismert Vivid (élénk) színbeállítás? Nagyon szeretem azt használni.

#1162 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 10:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 1:19

Egyáltalán nem veszélyes ez a szemcsésség.

De igen.

Nezzd, neked is ilyened van, nekem is - melyikunket akarod meggyozni arrol, hogy milyen jo valasztas volt ez a gep?
Igen, jo gep, de szerintem zajos kepet csinal.
Linkeltem 2 kepet - nem kell verprofi fotos-szem, hogy lassd, hogy bizony ez van.

Tudom, nincs tokeletes kompakt gep ennyi penzert, tudom - de ha valaki nekem erre felhivja a figyelmem annakidejen, akkor most lehet, hogy egy Z3-as virit a kezemben, amiben raadasul "kepstabilizator" is van, ami azert 12x zoom-nal nem elhanyagolhato.

Merlot

Szerkesztette: Merlot 2005. 07. 07. 10:59 -kor

'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#1163 Felhasználó inaktív   dowel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:21

Sziasztok!

Az elmúlt pár lapon kerestem ilyen jellegű infót, de nem találtam. Bruttó 50e Ft-tal bezárólag szeretnék gépet vásárolni. Nincs szükség extra fícsörökre, pusztána mindennapi használat szempontjából legyen megfelelő. (lenyomom a gombot, oszt van szép, éles, zajmentes kép....)

Ki mit tudna ajánlani?

#1164 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:16

"Linkeltem 2 kepet - nem kell verprofi fotos-szem, hogy lassd, hogy bizony ez van."

De ez csak egy különbség és csak a nagy egyszínű, (főként hideg) felületen van , viszont van számos jó tulajdonsága, nem meggyőzni akarok senkit csak a tényeket közölni. Röhögnöm kell pont a múlt héten vettem egy Z3-ast. És a stabilizátor, meg kell fogni azt a gépet bizony, bikaugratás nuku. Igaz hogy ez nem optikai stabilizátor mint a Panasonicé de amit abban a reklámban csináltak, röhej. És ezt azért is mondom mert csináltam az 5500-assal 8 felvételt max fókusszal. (370mm) és mind éles bemozdulásmentes volt, a stabilizátor segít de nem pótol. Mellesleg azt ne felejtsd el hogy a Z3-asnál 35mm a kezdő fókusz és az van tizenkétszerezve, míg az 5500-asnál 37mm van tízszerezve.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 07. 13:28 -kor

#1165 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:23

Idézet: dowel - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:21

Sziasztok!

Az elmúlt pár lapon kerestem ilyen jellegű infót, de nem találtam. Bruttó 50e Ft-tal bezárólag szeretnék gépet vásárolni. Nincs szükség extra fícsörökre, pusztána mindennapi használat szempontjából legyen megfelelő. (lenyomom a gombot, oszt van szép, éles, zajmentes kép....)

Ki mit tudna ajánlani?

Canon A 510   520 persze minden géphez kell egy nagyobb kártya ha 16-ost adnak és akku töltővel.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 07. 13:30 -kor

#1166 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:16

csináltam az 5500-assal 8 felvételt max fókusszal

Ezt a "max fókusz" kifejezést hanyagolhatnád igazán :(
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1167 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:53

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:44

Ezt a "max fókusz" kifejezést hanyagolhatnád igazán :(

Én nem értem hogy mit nem értesz, a maximális, a legnagyobbra használatos a magyar nyelvben, kérdezd meg az akadémiát. A minimális (min.) pedig a legkisebbre használatos. Természetes hogy egy ultrazoomnál a fene essen belém már megint egy kilfeldi kifejezés, a legnagyobb gyújtótávolságnál próbálom ki a bemozdulást.

#1168 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:59

Osszehasonlitas: Panasonic FZ4 - Kodak Z740?
Velemenyek?
Arban valamennyivel jobb a Kodak azt latom. De igazabol tudasra, kezelhetosegre,minosegre lennek kivancsi.
Koszi.

#1169 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 07. 14:13

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:53

Én nem értem hogy mit nem értesz, a maximális, a legnagyobbra használatos a magyar nyelvben, kérdezd meg az akadémiát. A minimális (min.) pedig a legkisebbre használatos. Természetes hogy egy ultrazoomnál a fene essen belém már megint egy kilfeldi kifejezés, a legnagyobb gyújtótávolságnál próbálom ki a bemozdulást.

Az egy kicsit sántít, hogy a fókusz jelent élességállítást, és gyújtótávolságot is.
Angolban az élességállítás a focus, a gyújtótávolság a focal length, valószínűleg innen a keveredés. De mindkettőre van szép magyar kifejezés, szorgalmazzuk annak a használatát. :up:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1170 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 14:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:16

De ez csak egy különbség [...]

Pontosan. Ne is menjunk bele az osszehasonlitasba, mert nincs ertelme.
En csak azt mondtam, hogy pixeles, es ez igenis egy problema, es ne tegyunk ugy, mintha nem letezne, attol meg, hogy mi ilyen gepet vettunk, nem kell, hogy elfogultak legyunk vele szemben, bar a szubjektivitas teljesen normalis ebben a helyzetben.

Nincs tokeletes kompakt gep - dontse el az egyen mit eget el az aldozatok oltaran.
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#1171 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 07. 14:45

"Az egy kicsit sántít, hogy a fókusz jelent élességállítást, és gyújtótávolságot is"

A magyarban a "fókuszolás" egyenlő az élességállítással és én soha nem kevertem a kettőt.

#1172 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 07. 14:51

"legnagyobb gyújtótávolság"

Ez egyértelmű.

#1173 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 21:58

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 11:04

Itt vannak még S5500 mintaképek (ugyebár ha jól tudom, az S5100 ugyanaz, csak a név más):

http://www.steves-digicams.com/2004_review...00_samples.html

Nekem meggyőzőnek tűnik a képe.

Még valami, van benne a (számomra) Canon-okból ismert Vivid (élénk) színbeállítás? Nagyon szeretem azt használni.

:respect:

Amúgy nézegettem az emlegetett Minolta Z3-mat, de nem túl szimpatikus sem a külseje, sem a MOV formátumú videorögzítés, sem az 1/1000-res minimum záridő (a legtöbben ha jól tudom 1/2000 a minimum, persze lehet az előbbi is elég, inkább az iris-en zárjunk, hiszen ezáltal a mélységélesség is nő - de én kezdő vagyok ;))

Más, nem láttatok valahol véletlenül S5500-ast (akár egy forinttal is) nettó 50 alatt?

#1174 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 08:24

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 20:58

:respect:

Amúgy nézegettem az emlegetett Minolta Z3-mat, de nem túl szimpatikus sem a külseje, sem a MOV formátumú videorögzítés, sem az 1/1000-res minimum záridő (a legtöbben ha jól tudom 1/2000 a minimum, persze lehet az előbbi is elég, inkább az iris-en zárjunk, hiszen ezáltal a mélységélesség is nő - de én kezdő vagyok ;))

Más, nem láttatok valahol véletlenül S5500-ast (akár egy forinttal is) nettó 50 alatt?

A külseje nekem se tetszett elsőre, viszont a tudása annál inkább. De már megszoktam a külsejét:)
Az 1/1000-es záridőt én is néztem, hogy több sokkal gagyibb gépen is 1/2000-es is van. A mov formátummal mi a bajod? Ha nem tetszik átkonvertálod abba amibe akarod :)

Ha én 50-ért tudtam volna S5500-ast venni akkor tuti nem a Z3-st veszem, azt elhiheted. Szerintem nem sanszos hogy 50-nek még a közelébe is legyen az ára 

#1175 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 08:28

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 22:58

Én itt vettem másfél hete, szvsz korrekt bolt, gépet meg lehetett nézni, ki lehetett próbálni, sajnos 50 felett van a nettó ára. Viszont a bolt rajta van a Fuji hivatalos eladói listáján és normális magyar nyelvű kézikönyvet is kapsz hozzá.
Nem sokat használtam még a gépet, a zajosság tényleg eléggé erős néha, de szertintem együtt lehet vele  élni. Valószínűleg egy firmware frissítés segítene rajta, de sajnos nincs hozzá :(
Szinte mindenhol jókat lehet olvasni róla, a két negatívum a zajosság és a manuál fókusz nehézkessége, de árkategóriájában így is a legjobb vételek között van. Illetve van egy harmadik negatívum is, az xD kártya eléggé drága.
Nézegettem még egy Minolta z20-t is, de a Fuji felépítése és fogása összehasonlíthatatlanul jobbnak tűnt.
WoT nick: Atti77

#1176 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 08:34

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 9:24

Szerintem nem sanszos hogy 50-nek még a közelébe is legyen az ára 

:)

Nézz körül, több helyen nettó 52-54 körül van, csak azért keresek olyan helyet, ahol kevesebb mint 50, hogy a számlával tudjak mit kezdeni.

#1177 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 08:36

Idézet: Atti - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 9:28

Én itt vettem másfél hete, szvsz korrekt bolt, gépet meg lehetett nézni, ki lehetett próbálni, sajnos 50 felett van a nettó ára. Viszont a bolt rajta van a Fuji hivatalos eladói listáján és normális magyar nyelvű kézikönyvet is kapsz hozzá.
Nem sokat használtam még a gépet, a zajosság tényleg eléggé erős néha, de szertintem együtt lehet vele  élni. Valószínűleg egy firmware frissítés segítene rajta, de sajnos nincs hozzá :(
Szinte mindenhol jókat lehet olvasni róla, a két negatívum a zajosság és a manuál fókusz nehézkessége, de árkategóriájában így is a legjobb vételek között van. Illetve van egy harmadik negatívum is, az xD kártya eléggé drága.
Nézegettem még egy Minolta z20-t is, de a Fuji felépítése és fogása összehasonlíthatatlanul jobbnak tűnt.  

Köszi... bizonytalan vagyok, de nem hajt a tatár.

RAW formátumban is zajos a kép?

#1178 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 08:37

Azon meglepődnék, ha a zajosságon egy fw frissítés segítene, ez ugyanis a szenzor tulajdonsága, ha egyszer zajosra sikerült, akkor az is marad. A fw esetleg növelheti a szoftveres zajcsökkentés mértékét, de azzal meg még rosszabbul járnánk.

Ahogy most nézegetem az árakat, bruttó 72-ért a Z3-nak egyszerűen nincs ellenfele, sőt, amit ennyiért kapni, azok a közelébe sem érnek sem tudásban, sem minőségben.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1179 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 08:43

Csak a manuál fókusz nehézkessége ne riasszon el, arra még DSLR esetében is nagyon oda kell figyelni, ha pontosan akarod állítani, ezeknél a gépeknél meg súrolja a marketing opció fogalmát. Legalábbis azon 4-5 típusnál, ami eddig a kezemben volt, gyakorlatilag használhatatlan.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1180 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 08. 08:56

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 9:43

Csak a manuál fókusz nehézkessége ne riasszon el, arra még DSLR esetében is nagyon oda kell figyelni, ha pontosan akarod állítani, ezeknél a gépeknél meg súrolja a marketing opció fogalmát. Legalábbis azon 4-5 típusnál, ami eddig a kezemben volt, gyakorlatilag használhatatlan.

Az én Z3-amnál pontos a skála tehát arra lehet adni . Élességet jól csak a mikroprizma raszteres Fresnell lencsével lehet a filmeseknél nem véletlenül alkalmazzák.Tehát távolra a skálával 1m-en belül meg a kinagyítással kell élességet állítani, bár a skála ott is tök jó.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.